Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laby

    senior tag

    válasz total90 #24288 üzenetére

    Oké, akkor legyen itt. :)

    Szóval Nikon D7000-rel fényképezek, és szeretnék motorosokat az úton, vagy legutóbb autóversenyzőket fotózni menet közben.

    Próbáltam követő fókusszal is, és közben egyre visszább zoomolni, de ez nehezebben ment, mint előre beállított manual focusszal megvárni, míg a kinézett helyre érkezik és ott lekövetni.

    Szeretném a háttér elmosódásával jelezni a képen a sebességet, ezért igyekeztem 1/80-1/400-ig fotózni. A háttér elmosódást sikerül is így elérni, viszont nem tudom lekövetni teszem azt a motorost, hogy tű éles maradjon. Rengeteg olyan képet látok, ahol ezt megcsinálják nálam jóval ügyesebb fotósok, és a technikájára lennék kíváncsi?!
    Ha kézből fotózok, akkor is a stabilizátort ki kell kapcsolni, jól gondolom?

    Érdemes állványról fotózni, hogy csak a vízszintes mozgásra kelljen figyelni, és valahogy egy ponton tartani, és lekövetni a motorost?

    Gondolom érdemes f8-f20 között fotózni, hogy ne csak egy ponton lehessen éles a motoros, és mivel lassabb a záridő, ezért a háttér elmosódás így is adott lesz?!

    Sorozatfotózásba próbálkoztam, néha elkaptam 1-2 jó pillanatot, de összességében nagyon ritka alkalmakkor jön össze, hogy tű éles maradjon a motoros.

    Szóval ha tudnátok tanácsot adni, hogy hol rontom el valószínűleg, vagy mi a helyes technika, akkor hálás lennék. :)

    Köszönöm,
    Bence

Új hozzászólás Aktív témák