- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Bakter9011 #14749 üzenetére
1000D-t nem vennék, nem tud videót, ha újat akarsz ami nem bonyi, akkor 1100D, 18-55 IS obival kitben 100k, ez elég az induláshoz, alapokat megtanulni és ha már belerázódtál,akkor se fogod érezni azt hogy a gép korlátoz le a fejlődésben.
olcsón tudsz hozzá venni obikat, rátudsz pakolni manuál fókuszos obikat, aprópénzért.
és akkor a magic lantern(új firmware)-ről nem is beszéltünk, ikerturbó trabiba kábé. -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #14708 üzenetére
de tegyük fel hogy ismeri aeszközt, bedöglik vmi akkor mivan?!kuka megint.
megint sztori: videós mondja hogy esküvő, menyasszonytánc, esküvő csúcsa ugye utána mindenki merevreissza magát, azt már nem kell venni!a másik videós rég elment haza, erre elég egy kamera is, megy a felvétel 10 perc után megdöglik az obi, beáll homályba, tartalék semmi. úgy kérte el egy vendégtől a kitobit.
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #14706 üzenetére
fontos esemény elbaltázásához egy rossz példa:
- haverom kérdezi kétségbeesve, hogy lehet-e vmit csinálni az elmosódott videóval, hát mondom, messziről kell nézni amúgy semmit. na azt mondja akkor megöli a sógorát, ő videózta az esküvőjüket, 10 perc után, véletlenül kinyomta az autófókuszt és az egész lagzi totál homály lett. -
copass
veterán
igen ez a tipikus hozzáállás manapság: megveszem=értek hozzá, hát egy faxxt.
workshoppokon találkozok emberkékkel fullfrémesgépekkel zéró hozzáértéssel megspékelve. azt hiszik hogy a tudást lehet pótolni azzal ha megveszem a profik gépét.
akik meg értenek hozzá persze szívesen segítenek nekik, (persze miután kiszórakozták magukat) olyan jó nézni hogy dunsztja sincs róla mit mondanak neki!
sztori, srác fotóz a nagydöggel forgatja a fejét hogy nem jó, ez se jó, nézem auto mód!azt mondja kipróbálhatja az én obimat, jó kis retrós (mc czj sonnar 3.5/135),mondom ez kézi fókuszos próbáld ki a gépemmel.
lövöget, lövöget, én is lövögettem az övével, nézzük a képeket, azt mondja a végén :lehet nem kellett volna megvennie a nagydögöt! -
copass
veterán
válasz
Santiagain #14682 üzenetére
hát igen én is ezt vallom, sokan mondták már ezt. 1/80-1/160 ami már jóféle.
-
copass
veterán
válasz
Mikisys #14667 üzenetére
nekem a követővel elkövetett képek rendre életlenek lettek, valszeg azért mert hogy a mozgásban lévő alanyra próbált feszt élesíteni és hát egy belépőszintnél canon 1100D+kitobi, de az 1.8/50, 55-250IS-nél is ugyanezt produkálta. így hát maradt az álló téma. ott mindíg jó lett az élesség.
studióban volt lehetőségem egy 2+1 lámpás szettel meghajtani az m42 3.5/135 sonnar-omat, f5.6 iso100 1/125 -
copass
veterán
válasz
Mikisys #14641 üzenetére
iso 200 1/125 f5.6 sovány lesz egy rendszervakuhoz, 2-3 lámpával már oké.
kártya inkább két kicsi mint egy nagy.
"24-45mm-közötti beállítást alkalmazni, ott a legjobb a képe" ezt nem értem, de tényleg.
az af az úgy phos ahogy van, követőben pláne nem mert folyamatosan próbál majd fókuszálni, kitobinál ez felejtős. L-esen okézsoké.
ennyi erővel tekerje be a portrémódba és hajrá.
fókuszpontot középre, álló téma és kész. -
copass
veterán
válasz
#04230330 #14631 üzenetére
fordítva, pont a végén ( 55mm ) használd mert portré lesz és 55mm-en nincs akkora torzítás mint 18mm-en ami az eleje.
18 mm közelről torz lesz, ha messziről lövöd és megvágod akkor meg kicsi lesz a felbontás.
gyakorolj sokat, nagyon-nagyon sokat.
majd mutasd meg milyen lett a végeredmény. -
copass
veterán
válasz
#04230330 #14626 üzenetére
hajajj nem egyszerű!
amúgy ropi meglátása helytálló, ide már kell rutin rendesen.
sose csináltam még ilyet,nem érzem még magam érettnek hozzá, de én így csinálnám:
az ovis megmarad a fenekén, ha mondják neki ( jobb esetben ) az óvónők remélhetőleg majd segítenek neked, kézzel instruáld őket hogy hova nézzenek, mutasd nekik hogy üljenek, álljanak stb. ez menni fog.
kitiobit, a végén használnám 55mm az már f5.6 (18ön minden gyereknek akkora orra lesz hogy a szülök megölnek)
iso 800, zársebi ~60-120 mivel állványról és vakuval derítesz.
állványról lőnék, mert akkor ugyanaz lesz a pozíció, magasságot tudsz állítani, szemre élesség manuál fókusz, csak raw, és több képet lőnék ugyanarról a pozícióról.
ha lehetőség van rá akkor a helyszínen gyakorolj, a kicsik élvezni fogják, lehet bohóckodni, megismerkedsz velük és ilyenkor még nincs tét, ha élesben megy, rittyentősben akkor már ismerni fognak, nem lesznek feszültek és te is nyugodtabb leszel mert már tudod hogy mik lesznek a jó beállítások.
hozzáteszem: szerintemszerintemszerintem. -
copass
veterán
válasz
spiky03 #14599 üzenetére
eneloop akksit érdemes venni a többit szűrd le a találatokból.
töltőnek voltcraft/nitecore ami jó. -
copass
veterán
válasz
Cingáriusz #14556 üzenetére
elég ratyi a képe
tegyük hozzá hogy nem ez az erőssége, hanem szíjjelvághatatlanság. -
copass
veterán
válasz
Cingáriusz #14547 üzenetére
nézd meg a füvet, a nikonnál látsz részleteket, a htc meg szénné élesíti a túró szenzorral készült képet, ezért nincsenek részletek.
most jön az a rész: én megmondtam -
copass
veterán
válasz
kaposznyak #14496 üzenetére
vegyél 1100D-t az megvan 100k-ból egy 18-55 IS kitobival ami elég jó vétel. 30k az 1.8/50.
vagy veszel 4k-ért egy M42-EOS adaptert, 4k-ért egy Helios 44M-4 2/58-at, igaz manuál fókuszod lesz, de lesz fényerőd olcsón.
a kitobival is lehet szépen beltérben fotózni, iso-t feltekered oszt hella. -
copass
veterán
válasz
Cingáriusz #14490 üzenetére
töltsd már fel vhová a két képet hadd nézzünk rá.
-
copass
veterán
válasz
Cingáriusz #14488 üzenetére
felesleges összehasonlítani a kettőt, nem egy kategória.
szenzor méretek
a mobil minden bizonnyal nagyon dúrván megvan támogatva szoftveresen. -
copass
veterán
válasz
Santiagain #14477 üzenetére
általánosságban beszéltem, mindenhol szabályozva van amúgy.
képfeltöltős oldal más tészta, ott is szabályozva van.
jogi háttér -
copass
veterán
érdekes ez a vízjelezés, mert találkoztam már olyannal, aki más vízjel nélküli képét vízjelezte sajátként.
magáncélra felhasználhatsz minden képet amit találsz a neten, böngészéskor is tárolódik a gépeden mégse ölnek meg érte, de amint publikálod az már terjesztés és innen indul a szerzői jog téma. -
-
copass
veterán
válasz
fattyu #14360 üzenetére
dettó, elmegy ám a ˇ!&#@ az ilyen iqharcos, ojjektumot figyelje inkább.
engem játszótéren akart leszabályozni egy ilyen gyökér(meséltem már szerintem) hogy ne fotózgassak én ott, saját gyerekemet akkor és ott fotózom közterületen ahol akarom, amúgy meg a térfigyelő miatt aggódjál inkább!
én rengeteg épületet fotózok, felmérés miatt, nagyon ritka a hőbörgés, általában az hőbörög akinek vaj van a füle mögött. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
bubi92 #13632 üzenetére
LR exportáláskor betudod állítani hogy mit rakjon a JPG EXIFbe a RAWból (jogok+készítő,csak jog,semmi,egyedi is van asszem)
FB a jog/készítőt szedi be automatikusan a leírásba.
exiftools-al lehet vissszaállítani a dátumot a RAW-ból a JPG-re, mert alapból az exportálási idővel esik ki LRból -
copass
veterán
válasz
vitezlejszlo #13350 üzenetére
azt nem mondom hogy vegyél egy tükröst mer úgy járhatsz mint én az asszonnyal:
"mekkora nagy már és milyen xar képeket csinál,állítgatni (af/mf gomb az obin az már magasiskola) a kompakt jobb képeket csinált! -
copass
veterán
válasz
vitezlejszlo #13347 üzenetére
próbáld meg a fókusz beállítani hogy középre fókuszáljon, ne maga keresgélje az éles részt.
így elvileg jobb lesz, de nem kell meglepődni azon hogy mellémegy a fókusz, az én pana fz45 bridgem is feszt melléhordott, pedig az majdnem 90k volt. -
copass
veterán
válasz
neduddki #13317 üzenetére
canon 1100D+18-55 IS kit ~110k + 1.8/50 fix obi ~30k beltérben nagyon jó, nagy fényerő, nem kell vaku.
a lányomat én is ezzel fotózom beltérben, megtámogatva egy expodisc-el ~10k az aránylag jó fehéregyensúlyért.
ha bridge-ben gondolkozik, felejtse el iziben, beltérben az is megfő. -
copass
veterán
válasz
jozsi252 #13259 üzenetére
A fényképezés vázlatos technikai alapjai kezdőknek
elég indításnak szerintem és érthető. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Pancsermeste #13078 üzenetére
bugos, vírusírtót neki.
de ezt nem csinálta régebben? vagy csak most jött elő?
a lemerítés ennyire hatékony lenne, lehet hogy megy szépen tönkre. -
copass
veterán
válasz
Pancsermeste #13075 üzenetére
akku régi? töltő régi? értsd: pár ezres kategória akkuhoz kaptál töltőt is 4kért.
nem eneloop akksit, nem voltcraft/nitecorre töltőt használsz gondolom.
amit leírtál bőven belefér a gyengus/régi akksi kategóriába.
a menü is eszi az akksit, mivel a kijelzőnek is kell kraft ugyebár.
sd kártyához vegyél egy olvasót azzal a kábelezést megúszod, nem meríted az akksit. -
copass
veterán
válasz
runner 125 #13067 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
sanzi89 #12782 üzenetére
Külso memória : SD 1 GB, 2 GB / SDHC - 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB (6 class) / SDXC (max 64 GB garantált),
ha jól értem akkor class6-nál jobbat höjeség venned. -
copass
veterán
válasz
#54715584 #12730 üzenetére
igen, de ha sokáig szeretnéd használni, akkor nem mindegy milyen töltővel töltöd.
a voltcraft ipc-t istenítik sokan, jópár éves fejlesztés és sokinfót ad vissza, viszont a nagyon lemerült akksikat nem mindíg tölti.
a sysmax/nitecore intellicharger i4 újabb fejlesztés, egyszerű mint egy bot berakod,feltölti,kiveszed. jobb mint a sanyo gyári töltöje.
én most vettem 8db-ot pdaw-tól, a gyári töltettel(~70%töltöttség) használom bringámom a cubelight IIhalogén izzó lámpámat már 2 hete. előtte sanyo 2500-asok voltak, sanyo töltővel 3nap után már lemerült, pedig csak napi 15 percet használom átlagban a lámpát. -
copass
veterán
válasz
#74459392 #12676 üzenetére
szerintem:
1 lógasd ki a dobozból így véltelenszerűen felül,oldalt a gumicukrot, úgy hogy alatta látszódjon a felirat.
2 menj sokkal közelebb és csak a felirat, körülötte a cukor.
3 csukd be a dobozt és halmozd rá a gumicukrot.
4 kiraknék párat a doboz mellé, rakj alá egy másik papír réteget. -
copass
veterán
válasz
#74459392 #12640 üzenetére
eléggé elmegy lilába kicsit, raw-ból kiszedhető simán, de próbáld meg azt hogy a bevilágított részről veszed le expodisc-el a fehéregyensúlyt.
de szerintem ide nem is nagyon kell expodisc, mivel van fény dögivel.
szerintem már mondtam már itt vmikor hogy kültéren sok fénynél nem csinál vmi jó képeket,kékül. -
copass
veterán
válasz
#74459392 #12616 üzenetére
nekem ez a domináns dolog jött be, ergo szobában a plafonon lámpa, de mocskos érzékeny, de azt mondom inkább legyen kék picit mint a sárgaság. nálunk ráadásúl világosbarna bútorok,napsárga, világosbarna fal van. mondhatni mintha direkt arra mentünk volna hogy hogyan ba...uk át az awb-t!
-
copass
veterán
válasz
#74459392 #12614 üzenetére
nem, de nézd meg ezeket, a lényeg ugyanaz mindkettőnél csak más előadásban.
expodisc tutorial Claude Jodoin
nála kedvenc az "automaticaly wrong balance" kifejezés
expodisc tutorial David Guy Maynard -
copass
veterán
válasz
#74459392 #12606 üzenetére
a domináns fényforrás felé lősz egyet, ez a kép lesz az amit beállítasz a menüben egyedi FE-nak. gyorsmenüben beállítod AWB helyett egyedire és kész.
de kisérletezni kell, a te esetedben vmik oldalfal felé lőnék, az váz rgb hisztogram-ján szépen látszódik ha vmi nagyon mellé megy, meg a képen is hogy veszett sárga vagy ami az expodiscnél nekem szokott előjönni hogy kicsit kékbe hajlik, rideg lesz. -
copass
veterán
válasz
Deadpapa #12534 üzenetére
Intellicharge I4 Univerzális intelligens akkumulátortöltő
az akksi meg egyértelműen Eneloop. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
szarnyalosas #12399 üzenetére
xnview: eszközök -> konvertálás
-
copass
veterán
válasz
szarnyalosas #12395 üzenetére
mindegy melyiket csak ne kingstont! nekem sandisk sd-m van, most már pendrive is sandisk, azóta vhogy nincs már crc problémám a fájlokkal mint a kingstonnál.
-
copass
veterán
válasz
Vasinger! #12352 üzenetére
lenspen.hu
a videót érdemes megnézni.
én kb 10-15 lencsért puceváltam vele rendszeresen, főleg m42-eseket.
volt olyan amin olyan kularéteg volt, hogy azt hittem hogy használhatatlan lesz, leszedte mint a szél, mondjuk rámentem vagy kétszer! -
copass
veterán
válasz
szarnyalosas #12343 üzenetére
xnview-nek van ilyen funkciója, vízjelet rak batchban több képre is.
-
copass
veterán
válasz
Mukorka #12309 üzenetére
canon sx40 iso3200
canon 1100 iso3200
csak hogy lásd a különbséget, eltünnek a részletek. -
copass
veterán
válasz
Gaben01 #12297 üzenetére
ha nem írtál azóta a kártyára akkor nagy esély van rá hogy visszalehet szedni.
Photorec a progi neve, itt egy leírás róla
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest