- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
PumpkinSeed #16495 üzenetére
a photorec elég lesz. nyugi. ha az nem talál semmit, akkor a többi sem!
-
copass
veterán
válasz
PumpkinSeed #16490 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #16393 üzenetére
...3 óra. És lehet hogy nem is fog tetszeni neki, akármilyen tökéletes lesz!
én előbb kezdtem a cg-vel foglalkozni mint a "fotózással", anno még szkennelt képeken még viccesebb volt ez a folyamat, de digitális képnél se feltétlen könnyebb. útálatos egy vmi módosítani egy kész dolgot.
én mindíg kikötöm hogy nem módosítok semmit ps-el, nem színezek, nem alkotom újra,stbstb. mert az már alkotásnak minősül,a semmiből vagy egészen másból létrehozni egy új valamit márpedig az, nem pedig utómunka.
volt olyan hogy gyakorlatilag nekem kellett volna kiigazítanom, újraszabnom majdnem az elba...ott csipke+selyem rucit, mert nem úgy állt a modellen ahogy elgondolta, a tervező meg nem foglalkozott vele fotózáskor, én meg honnan tudjam ő mit gondol. a 10x-es munkadíj meggyőzte, hogy jó ez úgy ahogy van!
De az a szívás hogy nem mondják előre hogy varia kéne ps-ben, mert ha tudom pl tárgyfotónál hogy lesz ilyen olyan verzió akkor úgy készülök pl.: zöldháttér vagy semleges háttér amin könnyebb maszkolni,stbstb. -
copass
veterán
válasz
balintkagan1 #16391 üzenetére
gondolom nem vájár a szakmája...
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #16361 üzenetére
hoppá, mellé! ott a pont.
de sysmax intellicharge i4 néven is fut. -
copass
veterán
válasz
balintkagan1 #16358 üzenetére
igénytelen egy vmi az eneloop! feltöltöd és megy!
én bringa lámpába vettem 16 lux-ot nyom, 5 elemes. 1 hónapig bírta, napi félórát átlagban. persze a töltő se mindegy, saját töltője egy hulladék azzal pár napot se bírt. nitercore töltővel meg hasít.
szeretnek is a gyalogosok amikor bicikliúton kolbászolnak én meg megyek vele szembe! -
copass
veterán
válasz
schawo #16351 üzenetére
azért annyira nem rossz az, egy kithez képest meg pláne.
-
copass
veterán
válasz
qnadam #16336 üzenetére
hama myscan egér
A0-t végig egerészni azért! -
-
copass
veterán
válasz
qnadam #16318 üzenetére
digiCamControl nem rossz.
-
copass
veterán
pdf-ből nyomtatni szívás, én rohadt nagy építész terveket plotteren vektoros dolgokat, de amint van benne egy kép ami felvan nagyítva, háát az szopás na. le is fagy. hpdesignjet500 nem egy taliga.
pdfxview ami a legjobb szerintem. gyorsabb bárminél és sokat tud.
mindenképpen jpg-ben jobb lenne nyomtatni, tehát a kapott pdfből csinálni kell jpg-et, pdfxview tudja. -
copass
veterán
válasz
jjeahh #16170 üzenetére
belépőszint, így kezelem én is. de ahhoz képest nagyon sok mindent ki lehet vele próbálni.
van lehetőség bővíteni, olcsón. meg tudod találni a neked megfelelő obit,kiegészítőket úgy hogy nem költesz rá horrorpénzeket.
ami viszont nem mindegy, hogy könnyebben el is lehet adni utána aránylag pici veszteséggel.
elismerem hogy kicsit túlreagáltam, de eléggé le lett oltva az 1100D az elején (#16132).
A lényeg az hogy mindkét géppel lehet jó képet készíteni, kinek melyik jön be.
Legjobb technika mellett is lehet borzadály a végeredmény.
Legutóbbi wörksöppön kezdett el zavarni az hogy milyen sokat lőnek a többiek, már már céltalannak tűnt.
én ~20 képet ha készítettem.de nagyrészt csak fejben lőttem! lehet mer öregszem! -
copass
veterán
elmondom hogy mi a fő gondom a G5 istenítésével.
kapásból nagyobb az 1100D szenzora 12mpixelre, ellenben a G5 nek kisebb szenzora van, de 16 mpixel.
nem fura ez egy picit? ha megnézte volna bááárki is a linkelt képeket (azonkívül hogy ki fotózik iso6400-en dumával jött volna) látta volna hogy hogyan esik szét a képe(szemkörnyéken) a G5-nek. talán mert átméretezik a hardveresen a képet? ó az nem lehet...
de ami a fő gondom, az az hogy beszorítanak egy pofátlanul és drágán bővíthető vázba. fényerős obi 120k, tele 300k.
sértegetéssel magát minősíti mindenki. -
copass
veterán
válasz
tylerddd #16139 üzenetére
a milc egyszerű mint egy bot, a gép csinál mindent helyetted, lehet simizni, júzerfriendly, nem tudom mennyire lehet manuálisan berhelni, de gondolom erős korlátok között.
1100D-n is van full auto,de ott már totál manuál mód és erősen lehet feszegetni a korlátait, főleg ML alatt, de az már nagyon hárdkór.
én szeretek vele "fotózni" (túlzás, képelni) most már úgy tudom a korlátait. kicsi szenzor, pici sötét kereső, pici lcd. de ezek ellenére használható és lehet vele jó képeket csinálni, zenittel is lehetett anno. -
copass
veterán
válasz
tylerddd #16132 üzenetére
itt látszik hogy iso6400-en elég furán szétesik a g5 (csak nem azért mert kisebb a szenzora? de)
itt az 1100D
1100D előnye: olcsó, olcsó obik,kiégszítők,stb. opcionálisan Magic Lantern "turbószerszám" funkció!
"Canon-on nincsenek funkciógombok" legalább gúglizd ki a képét. nem egy kapanyél. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
balintkagan1 #16064 üzenetére
veszel egy domain-t+tárhelyet = ~ -6.000 Ft évente. wordpress felnyomod aztán ott azt csinálsz amit akarsz.
ingyenesen bármikor finganak egyet és letörlik a lapod. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
localhost #15848 üzenetére
mtl5, nekem a v2 van, amiben hosszúkás az elemtartó.
6V kell neki, az enyémnél úgy oldotta meg a tulaj hogy legyártott hozzá egy csövet amibe belepakolt 4x1.5V gombelemet+fémtoldás a végén. de van 6V elem is ami jó, de ahhoz is kell toldás, fémdarab.
de itt egy kép+leírás -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
matepajtas #15609 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #15555 üzenetére
nem bonyi, csak szokni kell és néhány funkciót nem sikerül úgy átültetni mint a komolyabb vázaknál.
1100D-n használok ML-t, a fókusz csapda működik, csak éppen akkor exponál amikor valahol éles pontot talál, nem a beállított fókuszponton, expo után leáll a funkció,stbstb. élességet mutat liveviewben de élesben azt nehéz ám. nekem ami bevált módszer az hogy 2.8-ra lerekeszelem, csúcsfényárnyalatelsőbbség bekapcs, +1 Fé, fókuszt beállítom kábé majd nyakból finomítok. 2.8 azért kell mert 1.8-nál annyira kicsi az éles rész hogy meggebedsz mire eltalálod. -
-
copass
veterán
válasz
csacsi77 #15503 üzenetére
nekem canon 1100D-m van ~ 2 éve, egy tucat obi megfordult rajta, 1.8/50fix, 18-55 DC III, IS, 55-250 IS II, m42-ből vagy két tucat zeissek, pentaconok,jupiter,yashinon,stbstb.
a Magic Lantern-t használom pár hónapja rajta és olyan funkciókat találok hogy a pofám leszakad néha.
csak egy példa: meg lehet azt csinálni hogy a SET gomb benyomásávál (vagy DISP) az adott módban M,Av,Tv lehet váltogatni két beállítás között: f1.8 1/160 iso auto / f8 1/500 iso 100. iszonyat hasznos, nem kell ott tekergetni.
vagy a másik hasznos dolog: a képek visszanézésénél: lehet "csillagozni" ugye, de milyen bonyi már: be a menübe,lemész,kiválasztod ,jobbra, nyomsz egyet amelyiket kell, nyűgös. ehelyett van ez: ahányszor megnyomod a kiválasztott gombot, annyi csillagot ad hozzá. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
qnadam #15392 üzenetére
fájszinkronizáló progival, goodsync, freesync, megoldható hogy amint rádugsz egy pendrive-ot, hdd vagy bármit amit meghajtóként kezel, akkor automatikusan szinkronizálja a vinyóra, de ezt személyre kell szabni és tesztelni hogy úgy legyen ahogy te akarod, mert könnyen kukázol sokmindent ha vmit rosszúl állítasz be.
-
copass
veterán
válasz
Cheesy #15348 üzenetére
filter size 52mm elvileg jó, meg kell próbálni.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
a kitobi jó csoportképre, egy jó vakuval beltérben is, portréra meg elég a plasztikfantasztik 1.8/50mm fix nagyfényerejű obija, ha van elég hely akkor csoportkép is belefér. univerzális obiknál a jó minőség kutyasokba kerül. ha van türelmed akkor ott a manuálobi vonal: m42-eos adapter 4k, 2-3k egy 2/58mm helios portréra, telére meg egy 2.8/135mm pentacon 8k, persze itt is van "drágább" vonal 15-20k-nál kezdődnek az mc (bevonatos) zeiss obik, pancolar, sonnar.
-
copass
veterán
válasz
INTELligent #15304 üzenetére
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
INTELligent #15259 üzenetére
blende. nagyfényerő 1.8-nál már elég beltérben este az iso1600 is vaku nélkül.
na de, itt jön a szenzor, minél jobb annál jobb a képminőség magasabb iso-nál is, pölö 5d mark 2-3.
ezeknél 2.8-on olyan képminőséget hoz nagy isonál hogy csak nézel, ami egy 1100d már iso1600-nál is gyengül elég szépen, dinamikának meg annyi. -
copass
veterán
válasz
INTELligent #15257 üzenetére
kevés fénynél nem árt a magas iso.
nem. -
copass
veterán
válasz
Sajnospogi #15250 üzenetére
igen, csak mov.
freemake video converter
ez a legegyszerűbb és legjobb, tömörítési rátán kell változtatni ha nagyon rossz a képminőség a mov-hoz képest. 2048 az elég 848x600 hoz (csak nem egy panasonic lumix ls80?)
1280x720-hoz már nem árt a 4096,8192 -
copass
veterán
válasz
INTELligent #15110 üzenetére
nos, ha fontos hogy kéznél legyen akkor kompakt, azon belül a panasonic lumix 50kig megéri, jó képe.
utána bridge de azokból is 100körül van a jóféle, annyiért meg kapsz egy canon 1100D-t 1855mm-es nagylátószögű objektívvel,csak ezt meg félteni fogod. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
mutyuru #14915 üzenetére
raw therapee
egyszerű, aránylag.
magyar nyelvű leírás
magyar nyelvű első lépések videó.
ezek a korábbi verziókhoz vannak asszem, de a lényeget nem érinti. -
copass
veterán
válasz
cattus #14884 üzenetére
a vázat firmware-jét frissíted
gúgli szörcs canon1100d firmware -
copass
veterán
válasz
Den Hadnagy #14810 üzenetére
ez gyors volt!
csinálj jó képeket vele.
nekem a kis lumix ls-80-am még mindíg megvan és üzemel gyönyörűen vagy 5 éve, az fz-45 az félévig volt 1100D-re cseréltem, elértem a korlátait hamar.
szerintem az összes panasonicnak kimagasló a képminősége a kategóriájában. -
copass
veterán
válasz
Den Hadnagy #14808 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest