- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
lolkapitany #17944 üzenetére
asszem két fő hibája van:
#1: 1/125 vagy 1/250 márnemtudom pontosan zárseb az bexarik idővel.
#2: elromlik a filmtovábbító renncere. expo, felhúzod és csak félig húzza a filmet, nem egy kockával. ezt lehet könnyen tesztelni egy rossz filmmel.
de elviszed egy fotós boltba és megmondják 1 perc alatt. -
copass
veterán
én goodsync-et használok biztonsági mentésre. mindenre gyakorlatilag. ftp-n szinkronizálok, otthon lokálban, melóban napi mentés, stbstb.
tudod szabályozni hogy mit tegyen a felülírt fájlokkal, meddig tartsa meg az előző verziót, vagy tárolja verziónként változások szerint csoportosítva,stbstb. ez jól jön ha véletlenül felülírsz valamit amit nem akartál volna.
és ócó, ahhoz képest mit tud. -
copass
veterán
válasz
telefonfulke #17901 üzenetére
totalcommander ctrl+m csoportos átnevezés.
a beépülője tud az exifből dolgozni, tehát a készítés dátumát beletudod írni a fájlnévbe.
de másolattal próbálgasd azért elsőre! -
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #17886 üzenetére
irfanview, xnview tud rawot olvasni.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17737 üzenetére
egyszer jpg-ben maradt, asszem amikor gyáribavisszaraktam mert ML-ment fel rá. és ellőttem vagy 20-30 képet nééézem hogy mijatök LR-ben hogy vmi fura a fehéregyensúlynál, jpg öcséém.
első pont gépbekapcs után: raw? ok. -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17734 üzenetére
szerintem a jpeg a sajtófotósok legjobb barátja, mivel ott tényleg minden másodperc számít. ilyen tyakma.
Én Riczu Róbert előadásán világosodtam meg, előtte is raw-oztam. de akkor értettem meg igazán hogy működik, azóta is +1 Fé-vel lövök mindent! -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17732 üzenetére
jpg-ben irgalmatlan mennyiségű infót veszítesz, ez olyasmi mint amikor lefotózol egy fotót és beszkenneled. nem ugyanaz.
raw és jpeg -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #17728 üzenetére
a szenzor csodákra képes.fehéregyensúlyt jpg-ben nem tudod korrigálni.
-
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #17721 üzenetére
RAW only! nem beszélve arról hogy a jpg-be dolgozás is szívja az akkcsit rendesen!
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17718 üzenetére
azért annyira nem hulladék, csak a váz korlátozza a feldolgozás minőségét.
-
copass
veterán
válasz
Silencer83 #17650 üzenetére
beretkesedett lehet, mattüveget meg nem lehet pucolni tudtommal.
-
copass
veterán
válasz
Silencer83 #17648 üzenetére
én egy pontot látok, a középsőt, mert azt állítottam be.
azt se mindíg, mert már nem is figyelem, középen éles kész.
ha a vázra hagynám az af pontok kiválasztását a büdös életbe nem lenne egy éles képem se ott ahol én akarom. -
copass
veterán
válasz
Silencer83 #17646 üzenetére
semmit nem számít. mattüveg ilyen.
-
copass
veterán
25-30 fps-nél folyamatos a mozgásérzet, a 60fps akkor érdekes ha Magic Lantern-el csinálsz HDR videót.
a Milc igazából azért előnyösebb videózásra, mert a szenzor van stabilizálva, tehát bármilyen obival videózhatsz, analóggal is. dslrnél ez nincs meg, ott obi függő a stabi. -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #17527 üzenetére
én azt mondom hogy a mai elguglisodott világban, már szinte mindenre van teszt, cikk ami kijött vagy kifog jönni. ha már pár (nem fizetett) tesztben plusz fórumokon jót mondanak róla akkor az valószínűleg tényleg úgy is van.
amit igazából nem pótol a gugli, az a saját tapasztalat és rutin megszerzése.
fatyré koromban programoztam c64-en akkor a könyvtárban kölcsönöztem ki a c64 assembly-t, demo-k forráskódját túrtam az action replay monitorjával, hogy mégis hogy csinálhatja eztmegamazt a trükköt. aztán jött a Cov, meg a c64 scene,stbstb. egy közösségben iszonyat gyorsan magadba tudod szívni a tudást.
HA tiszteled azokat akik jobbak nálad a témában, akkor segítenek és gyorsabban haladsz mint ha magadtól jönnél rá a dolgokra.
De ha egy nagypofájú okostojás vagy akkor bizony magadra maradsz és kirekesztenek.
versenypálya helyett fődút!emlékszem amikor kezdtek elterjedni a navigációs coftverek, amiknél ugye elég túró volt a hardver, mint a c64-en, így a scene-ből szippantották a kódereket. mondom a srácnak hogy baxod nem használtam még c+, c64 assembler-nél megálltam, írtám pár intrót,grafika, stb. azt mondja: fele is elég, majd mondott egy szép kezdő fizút és tudok-e kezdeni jövő héten!
nah ők voltak az igo-ék!
-
copass
veterán
válasz
Tikakukac #17502 üzenetére
Itt a tárgysàtor elve a lényeg. Kell egy homogén háttér, természetes fény is besegíthene ha lenne és arra deríteni.
Lehet diy-be csinálni,csak akkor azzal kell számolni hogy az küzdős.
Fehér lepedő, nappali fény, nikecell lap, alufólia, fekete karton aztán lehet mókázni. Ékszer nagyobb szívás lenne -
copass
veterán
válasz
Tikakukac #17489 üzenetére
ez így nem igazán lesz jó szerintem. itt van pár jó tipp
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #17358 üzenetére
laptopról nekem az a véleményem hogy nem munkára való, bazári dolognak tartom picit.
5-6 éve vett ismerősöm egy félmillás lapotopot dell vagy asus nem tudom már. irodai munkára, dwg-t nézegetni,email,szövegszerk általános célok. 1 év után kezdett mindent megállni benne, fagyás,stb.
ez kábé olyan mint a tablet, divatos, de nem tudsz annyira hatékonyan dolgozni vele. levelet írni, úh kész kínszenvedés még laptopon is, a kiosztás szörnyű, fn gomb terror. tablet meg halál.
munkára asztali gép, nagy táppal, bivaly procival, csillió rammal és akkora proci hűtővel hogy takarja el a fél alaplapot akkor borda legyen rajta! -
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #17356 üzenetére
általában a kellemetlen pc-s tapasztalat ott kezdődik hogy spórolni akarunk, de teljesítmény akarunk.
ez megfejelve egy pénzéhes számtechbolttal szörnyű kombó!
ebből kifolyólag nem igazán szeretnek engem a számtechboltosok. de azért van pár jól bejáratott helyem már ahol nem néznek hüjjének.
fájlszerverre kértem ajánlatokat hardveres raid 5 volt a kikötésem egyedül. 5 ből 4 bolt beárazott nekem egy 20k-s sw raid vezérlőt 50k-ért, de volt aki alaplapival oldotta meg. stbstb. trógerek.
egy helyen nyomtak bele csak egy 150k-s 3ware hw raid vezérlőt. ők nyertek, mert mindenki tudja hogy raid kártya csak a hardveresben ér vmit hosszútávon. -
copass
veterán
válasz
Elektrosokk #17353 üzenetére
egy pc-t elég szépen fel lehet készíteni nagy teljesítményre, aprópénzből.
olyan gépeket pakoltam már össze otthonra is, amik mennek hetekig 24 órában 100% proci terhelés mellett (cg render) csendben és nem volt egy ökör ára.
mac-nél a márkát fizeted meg, pc-n meg a teljesítményt. -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17318 üzenetére
micro sd karit nem használunk adapterrel fényképezőben.
valszeg vmi kontakt hiba lesz.
vegyél sandisk-et.
ha sikerül mégis látnia a rendszernek, de üres a kari, akkor érdemes rányomni egy photorec-et. kiberakosgatással jártam már én is így hogy eltünt minden. -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17276 üzenetére
tömeg. kész. egy pert nem úszol meg félmisi alatt. tanácsadás is asszem 20k, oszt félóra.
ezeknek nincs értéke.
akkor lenne értéke ha megjelenne óriásplakáton, újságban, átvenné a sajtó,stbstb. nagy nyílvánosságot kapna.
akkor lenne értelme a pernek is, mert a te arcoddal népszerűsítenek vmit vagy nem az engedélyed nélkült,blabablalbaba. péééééééééééééénnnnnnnnnnzzzzzz! -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17274 üzenetére
kimeríti a tömeg fogalmát. van kép rogyásig most akkor mindenhol.
ha megjelensz vhol és rajta vagy, pereld be!ügyvédi óradíj 50k/óra!
-
copass
veterán
ez már nevetséges tényleg ami megy...
szerinted majd pistábácsi beperel téged mert rajta van egy kib...ott képen?
kifogja fizetni az ügyvédet és bevállalja azt hogy ha veszít akkor minden más költséget is rávernek?! nem
ha vki akadékoskodik letörlöd a képet, bizonyícsssa be hogy lefényképezted, ha nem publikálod a képet. -
copass
veterán
válasz
Nixon18 #17266 üzenetére
tilt shift lens
itt egy szemléletesebb
mocskos drágák, még a manuálok is. 400k körül van a használt is. -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17070 üzenetére
én a videó készítést mondtam, hogy azzal egyszerű slideshow-t készíteni videóra.
mindent le lehet tölteni, ezt már mondtam.
videó előnye hogy nem tudja használni nyomtatásra ha kiszedi a képet belőle, mert borzadály lesz.
persze nem kell full hd videót felrakni,mert az már aránylag jól nézki egy 9x13-as nyomtatásban relatíve. -
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17060 üzenetére
picasa megcsinálja neked percek alatt, felratozni is tudod.
-
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #17051 üzenetére
ha bekerül a böngészőbe akkor az lopható. rakd videóba slideshow-ként.
-
copass
veterán
válasz
Ipadipad #17026 üzenetére
mit akarsz rárakni? dslr? kompakt? nagytele?stbstb. erre nemraknék rá semmit.ű
20 alatt nincs normális állvány, még a 20 is karcsú. 30-50 talán.
ez még ami elmegy dslr-hez
de van állvány topik is, ott segítenek. -
copass
veterán
válasz
fattyu #16989 üzenetére
én már 60-75 vagyok jó ideje. melóhelyen a sok helyszíni felmérés képei iszonyat helyeket foglaltak!
otthon inkább 75, ha nyomtatásba megy egy kép, azért ne legyen okádék. most vakrámáztak fel ilyen képeket 30x30-ra, vászonra, remekül nézki. pedig kapnék pár évet ha büntetnék a pixelkukkolást! -
copass
veterán
-
copass
veterán
mondok egy példát: lányomat bölcsiben fotózták, megkérdezték hogy akarom-e mondom persze simán, mondták hogy a képek darabja 150 ft így támogatjuk a bölcsi alapítványát, tehát a gyerekeket. vettem vagy 10-20 képet amin a lányom rajta volt, kész. ugyanez megvolt az oviban is, azt is megvettem mindet, 500Ft/db, mert az is támogatásos dolog. a képminőség változó, volt hogy az óvónő jobb képeket csinált mint a fotós. de itt a tartalom a lényeg.
és most jön az idegbaj rész:
azt mondták az óvónők hogy a szülők el akarják feszt kérni a képek negatívjait, volt hogy ellopták a képeket, meg hogy majd ők előhívják olcsóbban és pont azok mondják ezt akik tehetősek, tehát x5,pepölmobil.
Nem a szegény gyerekek szülei verik magukat, akik nem is fotóztatják le a kicsit, mert úgyse tudják kifizetni,enni is alig van mit, a kicsi meg persze zokog, ahogy látja hogy a többieket fotózzák őt meg nem, pedig ő is hogy szeretné. persze a fotós lefotózta és odaadta a szüleinek a képet ingyen. a többi szülővel meg összedobtuk nekik.
addig ez az ólcsóhuszárkodás fog menni, amíg az emberek hozzáállása nem változik meg.
mert mindíg lesz aki ezt megfogja lovagolni azt az olcsóbb a jó dolgot.
én soha nem veszem meg a legolcsóbbat, a középútat keresem, mert ha vmi nagyon olcsó akkor az már gyanús, ott mindíg átverés van. ebay,vatera,kínai cuccok,kaja, ruha,stb. lehet ragozni.
Mesélte egy fotós barátom, hogy van egy gyerekfotós pesten, aki így adja át a képeket:
Ő választ ki 10 db képet amiket megkapsz. nem is látod a többit.
Fél évre előre le van kötve minden napja! -
copass
veterán
válasz
balintkagan1 #16703 üzenetére
szerintem ezek ilyen 8-10 órák.
van mostanában egy ilyen daily spitpaint contest
feldobnak x témát, 30 perced van és nem használhatsz fotótexturákat, tehát csak festés. a tumblr-en vannak a kiemeltek, hát bexarás némelyik. -
copass
veterán
válasz
Balinov #16701 üzenetére
ugyó és nem offolok tovább : conceptvehicles.blogspot.hu
itt "csak" a végeredmény van. büdös nagy senkinek érzem magam utána!
ők teszik le rengeteg gyártásba kerülő jármű, sikerfilm, játék alapját! -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Balinov #16688 üzenetére
ez nem speed paint, az más tészta.
itt az van hogy állványon a gép és egy lámpával körrbe fotózza mindenhol az ótó, aztán ps-ben összepakolja kimaszkolva azokat a részeket amiknek látszódnia kell vagy nem.
itt egy jó példa -
copass
veterán
válasz
balintkagan1 #16667 üzenetére
ezt senki nem védi le nyugi!
ps-ben két klikk amúgy!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest