- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Nem igazan ertem, miert kell soldierboy-t leugatni, szivesseget kert, nonprofit projekthez. Ha valaki szivesen segit neki ingyen, hat segit neki, ha nem, meg nem. Kesz, ennyi.
-
Balinov
titán
válasz
total90 #10642 üzenetére
en is hasznalom, tobb mint 2eve a D5000 vazzal, csak nemreg olvastam egy topikot (lehet nem PH!-n), hogy picasa nem bir, csak a beagyazott jpeg-el. Viszont a P FAQ-jaban is irjak, hogy Nikon NEF ok, max ujabb modelleknel kesobbi P verzioval fog csak menni, a D5000 meg mar 3 eve kinnvan. Halistennek, gondom nem volt vele, utolso verzio meg kimondott meglepetes, hogy mennyit tud es viszonylag milyen jol
-
Balinov
titán
sracok, lenne egy kerdesem:
Korabban azt olvastam, hogy a Picasa a Nikon RAW (nef) fajlokat nem megfeleloen jeleniti meg, kb csak az embedded jpeg-et jeleniti meg. Most viszont azt olvastam itt, hogy tamogatja a Nikon-t (.NEF, .NRW).
A kerdes az az, hogy kinek mi a tapasztalata Nikon NEF vs. Picasa-val kapcsolatban. D5000 vazbol szarmazo NEF-ekre hasznalnam, album feltoltesre foleg, mivel a LR Picasa export plugint meg ki kell tapasztalnom
-
Balinov
titán
Kinek mi a bevalt munkamenete LR-ban a kepek importalasara, katalogizalasara?
Direkt olvasobol hozzaadni a katalogusba? Import mappaba athuzni eloszor a kepeket, majd onnet beimportalni (tageles,stb.) utan a katalogusba?
-
Balinov
titán
válasz
Teasüti #10467 üzenetére
Majdnem biztos vagyok benne a PSP-d raw konvertere nem tud a raw-val megbirkozni.
Valahol olvastam, hogy egyes kepnezegetok/szerkesztok a raw-ban tarolt elonezeti kepet tudjak csak, ezert olyan mint ha egy 320x240-es felbontasu kepet neznel.probalj ki egy Lightroom-ot, PS-T, vagy a kamerad sajat rawszerkesztojet, amit adtak hozza. Elobbi 2-bol van 30 napos probalvaltozat.
Egyebkent en is eszrevettem ezt mar parszor
-
Balinov
titán
válasz
Teasüti #10341 üzenetére
szia, nem csinaltam meg ilyet az eletbe se (azaz de, 20eve a Cmena-val a Hansagban, de az fatalis veletlen volt), de en ugy csinalnam, hogy tobb kepet PS-ben osszefuznek. Bleding lesz valszeg a kulcsszo, nezd meg pl. ezt a tutorial videot a YT-n.
Vegiggondolva, arra valszeg figyelni kell, hogy lehetoleg a tobb kep ugyanolyan ISO-n, blendevel keszuljon, ezert allvany javallott lehet
-
Balinov
titán
koszi tbs, de bizots vagy benne,hogy felesleges? 1: ha grey card-dal be tudom a WB-t helyesen loni, nem kell baszakodnom az utolagos csuszkahuzogatassal. 2: lehet rosszul tudom, de a szurkearnyalathoz kepest csinaljak a "metering"-et a digit pekfenyezok, emberi tenyer, plane fu miota szurke?
Ne vedd visszatamadasnak, csupan csak nem ertem, hogy miert penzkidobas szerinted.
-
Balinov
titán
Sziasztok, grey card-ot nezegetek, ezt talaltam (tobbek kozott) ebay-en. Nem gagyi ez nagyon? Igazabol ami fontos lenne, hogy osszehajthato legyen.
Koszi
Balinov -
Balinov
titán
válasz
kutymorg #10257 üzenetére
Micro-t en nem vennek, atalakitos dolog a vazzal neha lutris lehet. Engem anno lebeszeltek rola a szakik a Nikon-os topikban. Arban neked kell dontened, en az angol amazonrol vettem, az Extreme III HD-t, 10font volt, ingyenes hazhozszallitassal. Silicon Power-ben - bar nem ismerem tulzottan a markat, csak PH!-s hw ajanlokbol, en nem biznek, A-Data meg jo valasztas lehet.
flash: megnezed a vazad kezikonyvet, van ajanlott SD kartya fejezet. Kingston nincs benne, szerintem Nikonekban lehet bizni, hogy nem ok nelkul raktak bele. ETtol persze tobben is irtak, hogy regebbi, ujabb vazakkal hasznaljak a Kingston SDHC-t, gond nelkul.
Ja meg a merethez, en tobb 4GiB-osat, vagy 2 8Gib-osat vennek, semmikeppen sem egy 16GiB-ost
-
Balinov
titán
válasz
kutymorg #10255 üzenetére
Sandisk UltraII/Extreme III-akat hasznalok a D5000-hez, minden franko hozza. A Nikon a Kingston-t nem igazan aljalja a vazakhoz, inkabb Sandisk, Samsung, Transcend, Lexar-bol nezegetnek Class6 boven eleg, C10-et nem hiszem, hogy kihasznalja.. Nonamet ne vegyel, ha ram hallgatsz
Kapacitas: NIkon szerint egy 8Gib-os SDHC-ra NEF-ben love 343db kep fer
-
Balinov
titán
válasz
Peetry #10241 üzenetére
Semmi gond.
Viszont ahogy nezem az epkezlababb cuccosok 60-70$ korul vanna, + hozzajon meg egy MF-es hasznalt obi ara, lehet inkabb beruhazok kicsit kesobb egy Raynox DCR-250 -be, azt ha tetszik a makrozas, johet a kicsit komolyabb beruhazas.
Kosznom mindenkinek az infokat ezzel kapcsolatban.
-
Balinov
titán
Sracok, lenne egy elvetemult kerdesem. Minap egy masik forumon lattam, hogy egy csavo, talan D40-el, a kitobit hasznalta makrozasra, megpedig ugy,hogy egy forditogyuru segitsegevel a lencse elejet csatlakoztatta a vazhoz.
"parasztmakrozashoz" ez mennyire jarhato ut? sejtesem szerint AF nuku, de ettol meg mukodhet, nem? Ha viszonylag olcson ki lehetne hozni a forditogyurut (ebay pl.) lehet megprobalnek hozza egy regi manual obit is beszerezni.
Mennyire valosagtol valo elrugaszkodo otlet ez? Milyen bajonuettu MF obit nezzek hozza?
-
Balinov
titán
válasz
flash- #10155 üzenetére
igen, gyk. a vazra rateve, szukosen, meg a kistele napellenzoje is belefer. Irjal ram holnap delelott pm-et, csinalok neked rola kepet telefonnal, hogy hogy is nez ki megpakolva.
toltot minek? nekem pl. hidegben a D5000 akksija hetvegen Londonban siman kibirta volna a 3 napot is egyhuzamba (masodik nap este csak az ovatossag kedveert toltottem ra, gondoltam majd a British Museumban eszi majd az eseti vakuzas, de utolag felesleges volt) kb 500-600 expohoz. Ha nyaralni mesz, tedd a toltot nyugodtan a borondbe, poggyaszba, ugyis este toltod, oszt csokolom. Feleslegesen fogja a helyet foglalni a kameratatyoba. Lesz ott hely masnak, hidd el (pl. szurok, Lenspen, tisztitokendo, + memkartyak,satobbi)
udv
Balinov -
Balinov
titán
hat megfogalmazhatjuk igy is, fattyu...vaku csak a beepitett, par kepert nem fogok most beruhazni meg egy kinai vakura se (kell a mani a teligumira)....
szoval nagyon mas lehetosegem nincs, mint feltolni az ISO-t, meg mindket uveget elvinni tatyoba, nem tudvan, milyen messzi is lesz a messzi.
-
Balinov
titán
Sracok,
segitseg kellene. Egyik baratunknak most wombaton lesz a diplomaosztoja, meglepo modon egy hatalmas templomban. Megkert szivessegbol, hogy 1-2 kepet csinaljak en is, mert az ismerosi korebol, akik ott lesznek csak nekem van DSLR-em.
Milyen beallitasokat javasoltok, es/vagy mire figyeljek kulonosen?
Ami adott: Nikon D5000, 18-55VR, 55-200VR. Idojaras az megjosolhatatlan, leven Irorszagrol van szo. Nem tudom tovabba azt sem, hogy hol kaptunk helyet, maszkalas az esemeny kozben szinte kizart.
Itt van egyket, masok altal keszitett, Flickr-es kep a St. Patrick's Cathedral-rol, hogy legyen kepetek az epulet mereteirol.
Koszi elore is
Balinov
-
Balinov
titán
Cod4 (steames ajandekkent) melle vennek, szoval nem akarok 100€-t kolteni, viszont a David Norton-os konyvek igy a honlap alapjan tetszenek. Na majd jol belelapozok
Coxer: irjal PM-et, mi kell, valszeg OK lesz, mert augusztusban megyunk par hetre haza es talan elfer az A320 gyomraban
-
Balinov
titán
Koszi mindkettotoknek. Viszont jol feladtatok a lecket, ugyanis ahol tervezem a vasarlast konyvesboltban aruljak mind a 4 ajanlott konyvet, szoval szukiteni kene. tegyuk fel a srac tisztaban van az alapveto muszaki es kompozicios dolgokkal, akkor melyik konvy(ek) maradnanak a listaban?
-
Balinov
titán
Sracok,
milyen angol nyelvu fotos konyvet ajanlatok egyik baratomnak szant ajandekkent?
Amit tudni kell:
srac es baratnoje nagy turazo
Pana Bridge geprol valtott Canon 600D vazra (obi-t passzolom, de elkepzelheto, hogy nem a 18-55IS kitobi)
Bridge gepevel eleg jol bant, sok szep kompozicioju, jol exponalt kepeket lattam mar tole?Koszi
BalinovPS: Bocs,hogy nem a fotos konyves topikba, de itt azert nagyobb a mozgas
-
Balinov
titán
ha meg UK-ban vagy Kem, akkor rendeld meg az angol amazonrol. en is kerestem tavaly osszel, de ott volt a legbaratsagosabb. 2 nap alatt itt volt kiralyi ir postaval az UK-bol
szerk: sajat toltos kitben is kaphato, igaz igy csak 4DB akku-t kapsz. de erdemes egy +4es akku szettet is wendelni 1-bol
most nezem: Nassau? Meglepted megis?
-
Balinov
titán
válasz
.impulse. #8229 üzenetére
Szia,
inkabb a Milyen cserelheto objektives gepet vegyek topikban kerdezz, ott szerintem rovid ido alatt szamos valaszt, ajanlast, ellenajanlast kapsz marka/model/ar/beszerzes ugyileg
#udv
BAli -
Balinov
titán
hmm...az lehet a bibi oka. esetleg probald meg a geppel ujbol megformaztatni az sd kartyat, hatha megjavul.
szerk:
Manual 74-ik oldala szerint van Sharpness menupont ahol hard/soft/standard kozul tudsz valasztani.Igaz, nem ir ennel konkretabbat meg a 80-ik oldalon se, de talan ha kiszurted, hogy az SD-e a hibas avagy sem ezzel is meg kene probalkoznod hasonlo feltetelek mellett. Igy, kicsit kisakkozos modon, de ki lehetne szurni jo eselyjel, mi a bibi -
Balinov
titán
most nezem az ajanlott megoldasokat, meg kell kovesselek, nem HDMI-vel tenyleg ugy nez ki, megoldhato. Viszont csak HDMI-vel eleg koltseges. Ezt a HDMI bemenetes tv tunert a Milyen TV tunert vegyek c. topikban ajanlottak.
-
Balinov
titán
nem fog menni, mert a VGA-don, alaplapodon levo DVI az video kimenet (kulso megjelenitore, CRT/LCD, TV/projektor,stb) , nem pedig bemenet.
A megoldas egy HDMI bemenetes TV tuner lenne, de azok jellemzoen aranyaron vannak es magyarorszagon szinte lehetetlen beszerezni oket.
Ami meg megoldhato, egy ehez hasonlo kutyu lenne de pl. ezen sincs HDMI bemenet, csak analog, aminek ugye PAL DVD felbontas a hatara (meg 1080i/p) ha mondjuk egy konzolt kotsz ra. de ez is 13-15k argepen nezve.
Ha mindenkeppen HDMI-t akarsz, akkor az PC-vel csak iszonyat dragan tudod megoldani
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest