- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #21144 üzenetére
megfordult a kezemben nem egy analóg cucc psixtől,yashicamatokig,zeintenát. azért azoknál is van egy szép nagy kereső, plusz a törőék ami sokat segít. plusz az m42 vonal helios,pentacon,zeissek 28-200mm ig. 1100D,5dm2 magiclantern-el is nehéz manuálozni.
de mindenféle segítséggel is lemaradsz nagyon sok mindenről és rengeteg képed megy a kukába az mf miatt.
aki ezt szereti hajrá, de általánosságban nehéz műfaj a manuálozás, kell hozzá egy jó alap.
nagy divat a manuálozás, csak egy kezdőnek nem éppen ez az ideális kiindulási alap. -
copass
veterán
válasz
JoeCockBill #21136 üzenetére
nem a túrót!
az MF gyakorlatilag kimerül a beállított, művészkedős,nagyon rákészülős képekben.
megöli a spontán fotózást.
hagyjuk azt most hogy régen is születtek MF képek zseniálisak. csak éppen arról senki nem beszél hogy ott nem lópikula keresőkben bűvészkedtek, plusz az hogy papírképre mentek, kisméretben.stb.
focuspeak meg kábé annyiban segít hogy szól hogy éles,aztán mire megállsz már életlen is lett, mert túltoltad.
még a fókuszcsapda se pontos, pedig az tényleg odalő ahová kell. -
copass
veterán
70k körül kapsz újonnan panasonic fz-72 bridge-el
lesz mindened készen, cserébe nem fog tudni fejleszteni később rá semmit.
de ha veszel mondjuk egy 1100D-t 60k körül, akkor ahhoz venned kell mellé egy teleojjektívet. azt a legolcsóbban is 40k alatt nem úszod meg, stabisat, mert teléhez nem árt. akkor már ott vagy hogy 100k alaphangon. használt vonalon.
újonnan tudsz venni 1200D kitet amihez kapsz egy nagylátót (18-55 mm) meg telét (70-300mm) stabi nélküliek és hát nem egy szupi rajzzal, de indulásnak teljsen jó és 160k-ból kijöttél. -
copass
veterán
válasz
JoeCockBill #21094 üzenetére
stabi mindenképpen előny kézi kámerázásnál. szépen kisimítja az apró rángatásokat, amik stabi nélkül látszódnának.
-
copass
veterán
mennyi az esélye annak hogy két ennyire hasonló kérdést tesznek fel egymás után?!
megkövetem magam, én a mapparendszerezésre reagáltam, azt hittem arra ragáltál. belezavarodtam bocsi.
ettől függetlenül nem szeretem az apple-t, mert én csak azt látom hogy perka-perka-perka mindenért és eszetlen áron. -
-
copass
veterán
válasz
kriszwells #21029 üzenetére
mapparendszerem:
év/ hónap/ dátum helyszín esemény /
pl.:
2015/
09/
150915 RONCSBÁR UZIPOV
ha ügyfélnek megy akkor a végleges képeket átnevezem sorszámozva, exifet nullázom
naponta van backup több helyre is, neten másik gépre ilyenek. -
copass
veterán
válasz
Rodzser Mór #21019 üzenetére
képeken is látszik? ha igen akkor szenzor kaputt, hanem akkor kijelző. öreg már.
-
copass
veterán
válasz
bugizozi #21014 üzenetére
utángyártottnál bele kell kalkulálni egy olyat hogy bármikor kukázhatja magát. tehát tartaléknak jó, de kettőt vennék ha már úgyis olyan ócó!
kicsi az esély arra hogy mindkettő egyszerre adja meg magát.
nekem is van ami egy éve megy, de van akinek meg 2 hónap után megadta magát...tombola. -
copass
veterán
válasz
fireman123 #21007 üzenetére
+1
elég látványos dolgokat ki lehet hozni belőle, pillanatok alatt. mindenféle varázslat nélkül és már mehet is rendelésre. én csináltam már vele pár dolgot, teljesen elfogadható a végeredmény.
a prémium fotókönyvekhez persze ne hasonlítsuk, de egy átlag felhasználónak teljesen megfelel. -
copass
veterán
válasz
horvath.adam #20999 üzenetére
na de melyik? a 20D?
-
copass
veterán
válasz
hszilard666 #20974 üzenetére
használtan tudsz venni 40-60k körül canon 1100D-t kevés expóval, arra adapterezni tudsz m42 analóg obikat aztán lehet nosztalgiázni.
-
copass
veterán
kártyát vázban formázd meg. majd meg kell nézni hogy milyen funkciól vannak beállítva a vázon, tehát zajszűrés, effekt, színkorrekció,stbstb.
mert hiába jpeg-re lő, attól még ő feldolgozza a képet. állíts vissza mindent az eredeti beállításokra, ha úgy is lassú akkor szervíz. -
copass
veterán
válasz
Echo57 #20931 üzenetére
ezeket próbáld meg
de úgy néz ki hogy nem támogatja a w8.1-et. kártyaolvasó kell. -
copass
veterán
válasz
hibavissza #20926 üzenetére
én win párti vagyok, valahogy szeretem a szabadságot. ez ilyen hülye dolog!
igen a papöl a dizájnnal fogja meg az embereket, meg azzal hogy rájuk szabja. na de mi van akkor ha nekem nem tetszik az amit ők akarnak? itt kezdődnek a problémák általában! -
copass
veterán
válasz
WhiteWalker #20923 üzenetére
mer sznobok!
de tény hgy az pepöl jobban teljesít ezen a téren, de eszetlen pénzeket hagysz ott cserébe. nem semmiért tart ott a papöl. kétszeres ár ugyanazért a ram-ért, nem picit rablás, plusz ugye az egyéb korlátozások. -
copass
veterán
válasz
hibavissza #20921 üzenetére
najó kötegelt 10 képen egyszerrre állítod a wb-t, az nem átlagfelhasználás!
mondjuk én szinkronizálok, az gyorsabb.
annyi a trükkje, mint minden többmagos procinak, hogy az energiatakarékos módot el kell felejteni. teljesítményre felnyomni és akkor hasít. amúgy egy rémálom, még a böngészés is. pedig azért 4 csikó hasít! -
copass
veterán
válasz
hibavissza #20919 üzenetére
azért ez így nem igaz.
mert függ az utómunka mértékétől és a képek mennyiségétől is.
én egy AMD Phenom X4 9650 4x2.3ghz-en 9800Gt-vel dolgozom fel az 5dm2-es képeket, gond nélkül, mindenféle fagyás vagy zavaró tényező nélkül.
jah és csak 8gb rammal és vinyóval. export lassú ennyi. pihenni is kell valamikor! -
copass
veterán
válasz
jjeahh #20890 üzenetére
statikus témára, tehát nem ember meg ilyenek. az bemozdul neked akármilyen stabival is, mert az ember mozog, lélegzik, ficereg, pofákat vág, pislog!
28-135 is usm-el 135ös végen stabilval varrógépet meglőttem 1/50-ön úgy hogy éles lett.
de kinek mi, meg eszköz függő is ez.
én alapban a reciprokszabályt megszorozom kettővel vagy többel!az a tuti.
-
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #20871 üzenetére
nem, mert értek hozzá!
ha túl hülyeséget dob, akkor tekerek zárseben és már helyben is vagyok.
iso meg nem érdekel. 5000-ig van színdinamikám...csak legyen meg a pillanat. az fontosabb nekem!
tapasztalatom szerint, Av ritka hülye zársebeket tud górálni ám auto iso-val. mert lenyomja az iso-t aztán kűd hozzá egy 1/50-et...
Magic Lantern AutoExposure-ja viszont "aránylag" használható, mondhatni üveghez belövöd miket engedsz meg neki és azokat dobálja neked. persze ki kell kísérlezni, hogy mit merre... -
copass
veterán
válasz
Digger #20866 üzenetére
én Tv-zek szinte mindíg, így nem lesz bemozdult képem. annyi!
auto iso vagy ha kell akkor egy fix érték és csak tekergetem a zársebességet...
Av-nél már neccesebb mert akkor ugye rekeszt tekergeted és ahhoz dob neked egy zársebet, ami általában xar lesz. mert honnan tudja hogy neked mi az ami nem mozdul be... -
copass
veterán
válasz
Ricardo128 #20855 üzenetére
a puffer nem mindegy bezony!
5dm2 egy alap sandisk cf 50mb/s van. a sorozat addig megy amíg nyomom neki és nem gondolkozik a váz egy szikrát se, majd 15-20 képnél már lassul rendesen...jah és raw 25-30mb körüliek.
1100D-m meg 3 kép után már gondolkodott, class10ultra-nal...
videózásnál kell az eszetlen nagy sebességű kártya. -
copass
veterán
válasz
tarnagy #20850 üzenetére
ez is doszt elég neki, ha így is akad, akkor más lesz a gond.
felesleges az izomkarikat belerakni horror áron, amikor úgy se tud annyival írni,olvasni a vázad.
SanDisk SDHC 8GB Ultra Class 10 UHS-1 40MB/s -
copass
veterán
én a rossmann-t szeretem mert nincs olcsóbb és elfogadható számomra a minősége. arra amire kell pont jó. családnak, szétosztogatni. 250db felett 19ft/db?
-
copass
veterán
válasz
Ricardo128 #20803 üzenetére
5.7 ig:
64-bit Installation Notes
Windows: The Lightroom installer contains both a 32-bit and 64-bit version of the application. By default, the 64-bit version will be installed only on Windows 7 and Windows 8 64-bit operating systems. All other operating systems will install the 32-bit version by default. -
copass
veterán
válasz
smallmer #20774 üzenetére
30k alatt semmire se raknék rá egy dslr-t max ha fogom közben, de annak meg mi értelme!
nézz szét az állványos topikban. -
copass
veterán
válasz
andris1602 #20767 üzenetére
ha nem tudod reprodukálni a hibát bizonyíthatóan és nem látszik a képeken, akkor le köll tojni.
-
copass
veterán
válasz
azJENŐ #20754 üzenetére
SDHC, SDXC
odavan pediglen írva az igasság! -
copass
veterán
válasz
CtiveR #20746 üzenetére
xnview tud raw-ot konvertálni. de van raw extractor is. mint ez pl
-
copass
veterán
válasz
mondomén #20703 üzenetére
én most nem akarnék fotózásból megélni, mert iszonyat telített a placc. sok az instafotografi és nagyon gyorsan tanulnak, egy budiban is megmondják kapásból hogy az obid mit tud vaku nélkül!
nincs neki, de tudja hogy mit tud....de azt már nem tudja hogy mi a zárisorekesz összefüggés...
sok példát lehetne felhozni, de egyre nehezebb a fotózás manapság. én látom a profikat akik ebből élnek és a technika a legutolsó az ami hátráltatja őket. az első az hogy nehéz jól fizető munkát találni, mert a xyfotografik kiherélték a piacot, egy nagy cég is inkább megvesz egy profi cuccot és legyártja magának vagy szól kollegának akinek van gépe hogy csinálja meg ingyen...
menj inkább művészeti képzésre, azoknak van értékük és azt a tudást bárhová át tudod ültetni bármikor. -
copass
veterán
válasz
kriszwells #20637 üzenetére
50, mert nem torzít közelinél.
-
copass
veterán
válasz
kovbandi82 #20613 üzenetére
szenzor megsérült.
ha zoomolsz az obival akkor gondolom mozog ez a kis csík is, vagy eltünik. -
copass
veterán
válasz
fireman123 #20600 üzenetére
dobozra ráragasztanak egy matricát, vagy legyártatják. elég nagy név az edigital. én már többet vettem tőlük is, shopdigital,digitalko. eredeti. sokáig bírja. a többi nem.
-
copass
veterán
válasz
fireman123 #20596 üzenetére
hogymi?!
nem látok edigitalos lenspent.
ők nem engedhetik meg maguknak a hamis terméket. -
copass
veterán
válasz
BenJoe80 #20581 üzenetére
xard le őket. használj hugint ingyen!
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #20540 üzenetére
a lehellet is káros lehet
nem egy alien szint,de azért van benne valami. -
copass
veterán
válasz
fireman123 #20508 üzenetére
total commander, csoportos átnevezés ctrl+m, beépülőknél tud exifből kiszedni mindent.
-
copass
veterán
válasz
freelanced #20482 üzenetére
edigital, mediamarkt, népszerű helyekről.
vaterát, hirdetést, kerüld mint a tűzet!mert ezek 99%-ban ebayes hamis cuccokat adják tovább.
-
copass
veterán
válasz
rejtőzködő #20391 üzenetére
kompaktra biztos jó!
-
copass
veterán
válasz
rejtőzködő #20373 üzenetére
igazad van, végül is jó az olcsó xar is arra hogy lenullázzuk a cuccunkat!
-
copass
veterán
válasz
rejtőzködő #20370 üzenetére
egy 20k állványt légyszíves linkelj ide ami felér, szerinted, egy 100k állvánnyal. köszi.
-
copass
veterán
válasz
stereodead #20297 üzenetére
telefon, felhívod. nem bonyi.
-
copass
veterán
válasz
Balinov #20077 üzenetére
portable verziót szedjél le, odarakod ahová akarod.
-
copass
veterán
válasz
freelanced #20070 üzenetére
persze hogy teljes, de szoftvert nem adhatsz el. elvileg, de punióban asszem lehet eladni,de elég körülményes. vásárláskor a tiéd lesz, tehát, ha eladod a gépet, attól még az LR maradhat nálad.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest