- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #25819 üzenetére
Ha jól tudom, akkor amúgy is ajánlott közel vinni a szoftboxot, mert úgy sokkal lágyabb a fénye. Távolról csak egyre nagyobb árnyékot vet.
Nem tudom, hogy az oly m5 II-nek mekkora lesz a max vaku szinkronja normál módban, de gyanítom, hogy az is 1/250 körül van.
Értem, akkor ND csak akkor jó, ha csak pár fényérték a különbség.
Köszi a hasznos infókat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
*Ropi* #25816 üzenetére
Holnap nekiesek.
Lassú Víz: A HSS-t tudom mi, olvastam már róla. Illetve ha jól tudom, akkor 1/250 alatt van értelme, mert addig a sima vaku is rendben van.Nem gyárira gondoltam. Egy godox 350-esem van, de gondolom kicsi.
Itthon próbálgattam, félig lehúzott redőny mellett 60*60 softbox-ban. 1/1 mellett volt "élvezhető a fénye". Lambency-vel már kisebb fény is elég volt.
Gondolom egy godox 685-as már jobb lenne, de az ugye árban is sokkal több. Emiatt kérdeztem.
Illetve, mert itt hasonló a setup, mint nekem. Viszont neki érezhetően jobban látszódik a fény."Normál módban a vaku nagyon rövid ideig villan mindig olyankor amikor a zár teljesen nyitva van, ezért a záridőnek csak a környezeti fényre van hatása, a vakuéra nincs"
Ha jól értem, akkor kikapcsolt HSS-el, ND szűrő mellett akár el lehet érni hasonló eredményt, mint nagyobb vakuval HSS-el?
Féltem, hogy teljesen hülye kérdésem van, de ezek szerint annyira nem. -
Speeedfire
félisten
HSS-hez mekkora vakut érdemes, kell használni? Vagy kis vaku mellett lehet esetleg ND szűrőt használni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
total90 #25793 üzenetére
Világos, én is jobb szeretem a minőségi cuccokat. De pont emiatt írtam, hogy akkor inkább nem veszek, ha a kínai cuccok nem jók. Majd ha találok minőségben jót, olcsón akkor arra rávetem magam.
Értem, és tényleg nagyon jó szinkronban vannak. De ha pár mp alatt több ütem is van, akkor ott nem vágnám meg. pl egy dnb zenére mp-enként 2x-3x megvágnád? Megvágtad a mély, és a magas dob hangoknál is.
De nyílván ez ízlés kérdése már.Ettől függetlenül tényleg profi munka.
Nekem a kevesebb vágás jobban bejön. [link] 7:50-től -
Speeedfire
félisten
Vállpántokból van valami ajánlott? Szoktam látni, hogy sokan oldalt hordják a gépet.
-
Speeedfire
félisten
Tudtok ajánlani olyan yt/blog stb oldalt, ahol az ilyen utómunkák le vannak írva/el vannak magyarázva? Nagyon sokszor nem találom elég "ütősnek" a képeimet, de hasonló utómunka sokat dobna ratjuk.
-
Speeedfire
félisten
Nem a legjobb az angolom, így nem értem pontosan, hogy miért is használt ehhez ND filert. Így tolta ki mégjobban a záridőt, hogy festményszerűbb legyen?
Maga a végeredmény viszont nagyon tetszik. -
Speeedfire
félisten
A Weifeng WF-6662A állvány alján egy csavar van, oda elvileg a gépet lehet rögzíteni. Viszont sok állvány alján kampó található. Lehet eszközölni erre is valahogy kampót?
-
Speeedfire
félisten
Megjött a vejfeng állvány, nagyon tetszik. Szerintem kellően masszív is. Sokkal jobban bejön, mint a mostani hama. A hama degradálva lesz jelenleg vaku állványnak.
Sajnos a godox softbox még nem jött meg. -
Speeedfire
félisten
Zebegény környékén mit érdemes fozótni? Holnap készülök arra, és állítólag szép a táj.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Grga_Pitic #25625 üzenetére
Mennyivel jobb az ernyő? Nekem tetszett, hogy praktikus, táskában van, és nem kell összelegózni a merevítő rudakkal. Olyan, mint egy sima derítőlap, amit csak "ki kell csapni".
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25615 üzenetére
Végül a 60*60-as godox-ot vettem s-type foglalattal. Illetve vettem spigot menetátalakítót, így elvileg a sima tripod/monopod állványra is fel lehet majd tenni.
Yt videók alapján a 60*60-ast sokan használták ezzel a kis vakuval. Majd kiderül. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25599 üzenetére
Illetve mi a neve annak a csatlakozónak, amivel sima, hagyományos állványra is rá lehet szerelni? Vagy ahhoz már kell külön egy másik eszköz?
-
Speeedfire
félisten
válasz
jjeahh #25598 üzenetére
Igen azt.
50 dollár alatt nem találtam, szerintem 36 euro-ért nem volt rossz.
Nekem is milc mellé lesz, jelenleg a pl6-hoz vettem, de jövő hónapban, vagy augusztusban meglepem magam egy m5 II-vel. De igazából az se sokkal nehezebb.A softbox-ra remélem valaki tud majd valami okosat mondani.
-
Speeedfire
félisten
Az olcsóbb tripod-okból mik az ajánlottak? Illetve ugyan így érdekelne softbox is, kisvakuhoz. Melyik az ami jó ár/értékben, és se nem túl nagy, se nem túl kicsi?
-
Speeedfire
félisten
A lényeg, hogy ha valaki tud jóáras eu helyet, akkor írjon már rám.
Oly M5 mark 2 vagy GH4 érdekelne.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kal-El #25324 üzenetére
Emiatt akarom olyan helyről venni ami azért megbízható, vagy jó értékelései vannak.
Nem hallottam még róla, hogy ezzel játszott volna valaki. Illetve nem tudom, hogy ezeknél a milc gépeknél mi számít soknak. Látok néha 20e körüli expót, de nekem ez nem mond semmit se. Illetve azt se tudom, hogy ez zárcsere mennyi lehet.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ti honnan szoktatok új/használt eszközöket beszerezni? EM1/EM5 mark 2-t szeretnék venni. Újonnan itthon drágák, használtan itthon viszont 150e körül mennek. Kint is nézegettem őket, az em5 mark 2-t angolban láttam újonnan 500 fontért, annyiért már nem rossz. Használtan a fenti 2 gép kint olyan 130e körül megy ebay/amazon. -
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #25214 üzenetére
De igen.
-
Speeedfire
félisten
Portré cropra tudtok ajánlani valami cikket, leírást, videót?
-
Speeedfire
félisten
Ezzel van valakinek tapasztalata? Ha olykor lenne érdekes téma, én nagyon szívesen elmennék 1-1 ilyen workshop-ra.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fotonhámozó #25034 üzenetére
Akkor viszont érdemes lenne neki kipróbáli a beállításoknál egy default visszaállítást.
Hátha megoldja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fotonhámozó #25032 üzenetére
Akkor viszont Marky21 túl türelmetlen és nem várja meg míg, éles lesz.
Valami default van beállítva LR alatt, így a raw fájloknál is végez valami módosítást. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25002 üzenetére
1 hét után vissza lett vonva a rendelés, hogy out of stock. De amikor rendeltem akkor még napokig volt nekik... Remélem hamarosan megint lesz, hasonló áron.
Reméltem, hogy jövő héten már meglesz. -
Speeedfire
félisten
válasz
Attila., #25020 üzenetére
A 18/300 és a 70/300 mindegyik esetben ugyan azt a képet fogja eredményezni, ha 300-asra van állítva a gyújtótávolság.
Az első szám a zoom-nál a nagylátószöget jelöli.Bármelyik jó lehet bogarakra, amelyik szimpatikusabb.
A távolságok megértésére és a további kalkulációkra nekem ez e DOF szimulátor jött be.
-
Speeedfire
félisten
válasz
scarabaeus #25017 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
A reciprok szabálynál a sima vagy az effektív látószöget nézzük?
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #25003 üzenetére
Az oké, de egyelőre elég lesz nekem a 2 fix, meg a 14-42. Idővel majd lehet, hogy veszek egy 12-40 pro-t. De előbb egy gépcserén agyalok tavasszal 120 max 150k-ig. De még nagyon bizonytalan vagyok.
Balinov: Ahhoz képest persze, hogy jó ár. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24994 üzenetére
Sosem volt almás termékem.
Miért? -
Speeedfire
félisten
Mindenki nyugodjon meg megrendeltem. Elvileg 6-8 nap.
A garira meg annyit, hogy eddig szerencsére nem sűrűn kellett használni. Remélem ennél sem kállai majd. -
Speeedfire
félisten
Az eglobalcentral oldalt ismeri valaki? Most ajánlották nekem, igen jó áran van ott az oly 45mm.
-
Speeedfire
félisten
Nálam egyelőre olyan sok cucc még nincs. De egy nagy fióknyi helyet így is simán elfoglal. 2 táska, derítő, állvány, monopod, kábelek.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
Grga_Pitic #24968 üzenetére
Akkor viszont lehet, hogy nem is nézek m10-et, szerintem elég lenne egy pl6 is. Igazából a wifi-t hiányolom személy szerint.
A kereső, tárcsák annyira nem vonzanak. Egyedül az m5 mark2 és az m1 mark 3(?), aminél van pc-s összekötés, az viszont nagyon jó lenne. Vagy a camranger féle megoldás, de az sincs ezekre. -
Speeedfire
félisten
Megjött a godox (elég gyors volt az amazon). Kicsit játszottam vele manuálban. Tetszik, na meg gyorsan fel is tölt. Kövinek tényleg kell egy trigger.
Képminőségben tényleg igaz az, hogy az oly pl szériánál (5/6/7) alig jobb az m5/10?
Vagy csak hülyítenek fb-on?
Közben a kis pana rajtam maradt végleg. Az eladó a mai napig nem jelentkezett, nem is tudtam értékelni...
Viszont kezdem megszeretni. -
Speeedfire
félisten
Sajnos nem túl jó az angolom és a felirat hiánya sem segített. [link] [link] De ha jól értem, akkor valami olyasmi a lényege, hogy úgy állítjuk be az értékeket, hogy a háttér kellően sötőt maradjon, de maradjanak meg a részletek. Majd manuál módban softbox-al villantunk rá az alanyra. Addig játszunk az értékekkel, amíg nem lesz számunkra megfelelő.
-
Speeedfire
félisten
Az elkészült képeken, hogy nem látszódik az fotós, amikor villant? [link]
Eddig csak olyat láttam, ahol ps-el votl a végén összeillesztve. Ott általában világosban készült a fő kép, és sötétben lett bevillantva a többi rész. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24934 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
philoxenia #24930 üzenetére
Szatyor kő?
Van egy sima hama kihúzható állványom, de túlzásnak éreztem.5.6, max 8-as rekeszen szoktam használni ezt a 40-150-et.
-
Speeedfire
félisten
Egyébként a TT350-at, hogy lehet használni remote-ként? Kell venni hozzá valami eszközt, amit a gép vaku papucsára kell tenni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24861 üzenetére
Meg is rendeltem németből 81euro volt ingyen szállítással az amazonról. Remélem ide ér jövő héten.
Kezdek belemerülni, lehet hogy nyáron meglepem magam egy jobb vázzal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest