- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35371 üzenetére
Mázli mindenre lehet, ezt mondom a jégkorongossal is, hogy értem lassú, de mekkora matematikai esély kell, hogy pont berepüljön a lukon ÉS még így le is fotózza valaki? Csomó hasonló van a világban. Ezekre kicsi az esély, 2nél több fővel csoportkép fotózásánál már sokkal nagyobb, hogy valaki belepislog, nem oda néz ahova kellene, fejét tekergeti....
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #35353 üzenetére
És akkor jó, ha oldalról kicsit megütöd az obit, semminek vagy a menetnek lesz baja, de UV szűrő kemény, oldalról kicsit ütve pattan és beveri a front lencsét. Mellé tök jól be tud csillanni, pont akkor mikor nem kellene. Vannak direkt ilyen védő szűrők, jobbnak meg ára is van, de ennyire durva körülmények közt nem tudom ki szokott itt fotózni, hogy folyamatosan kapja a sarat és kavicsot. Milyen védelem kellene? Ott a fényellenző. Párszor kerültem hülye helyzetbe, nehéz mondani, hogy mi a jó.
-
Jahno
veterán
válasz
ANDROID??? #35351 üzenetére
De mi a cél? Megoszlanak a vélemények, nekem UV szűrő UV érzékeny filmre kell....
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35338 üzenetére
/2000 itt még nem záridő, valamelyikén vackom ezer éve kommersz vonalon is vitte a /8000et. Újabbak meg /32000 simán és akkor a másodpercenkénti expó egy ilyen sorozatnál megint mérvadó. Én pld. ilyennél nagyon nehezen szokom meg az elektromos zárat és nem tudatosul bennem, hogy kicsit lenyomtam az expó gombot akkor az most 40 kép lett.
Média, összemossák a világot is, nem erről a képről mondta meg.
-
Jahno
veterán
válasz
zsoltzsolt #35339 üzenetére
Néha csak szeretne de a gép nem bírja. Övé bírta, bár valahol /8000et írtak és sok helyen megy a fejtegetés. Ilyen kategóriában a 8000 meg nem is gyors.
-
Jahno
veterán
válasz
zsoltzsolt #35336 üzenetére
Süt a nap ez ilyen, nem kicsit szokták tolni a sorozatot és ezárral meg főleg. Hasonló érdekesség: [link]
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35334 üzenetére
Passz, nem tudom, meg össze kell hasonlítani. Amorfot ennél kihasználom hangulat képnek és kész is:
Egyik TTartisant most adtam kölcsn egész napos túrára, ott sem láttam a képeken, hogy akkora dráma lenne, de majd hosszabb távon kiderül. Oly 7-14re már előbb mondanék ilyeneket. -
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35332 üzenetére
Attól függ melyik TTartisan, de ez az árán is meglátszik. Én teljesen jól el vagyok ezekkel a cuccokkal mindenféle téren. 60 pénzért vettem az obit, ha csak kicsit mennék feljebb képminőségben akkor alig van lehetőség, de az is 300-500ezer. Igaz ahhoz már jár autó fókusz is, legfeljebb nincs rá szükségem. Ugyanez a 14es Samyangomra. Manuális első szériás verzió, kicsit azért látszik a különbség, széleken már jobban, de ebből sem fogok 300ezresért Sigmát venni. Az a keret most majd a nagylátóra megy, utána 1-2 év és az amortizációk meg azok pótlásán kell szenvednem.
Én csillanások miatt még nem szívtam, egyik obim havercsajnál van éppen kölcsön és nem volt panasz arra sem, látószög miatt meg rá is bukott rendesen. Igazából azt sem tudom milyen alternatívám lenne APSC halszemre, mert van 5x annyiért a Laowa, de az megint más szint és 0D-s.
Tavaly pont nézegettem, hogy ha használt árakat lesem, akkor az egész táskám a 2 vázzal meg sok obival együtt kb. annyiba kerül, mint haveroknál 1 vagy 2 obi ára. Evvan.
Héten csomó pénzt elvertem az expókra, elég vacak objektív, fix 80mm, fix /30as záridő, de legalább működik és lehet haverok leszünk:
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #35321 üzenetére
Nem is emberek közé kell, hanem fotózáshoz
Bár ha kényelmes meg jó valamire, akkor igazából városban is el rohangálnék vele, mit érdekel, hogy kinéz vagy nem néz ki, éppen azt beszéltük, hogy valaki meglepődik a városban ilyesmiken, ami az elmúlt években teljesen alap lett és annak ellenére, hogy értelmetlen igénytelenség, aki kettőnél több percet töltött az éjszakában az látott ennél különb legénybúcsús társaságot is:
Ehhez képest egy ilyen táskának tök mindegy és valahogy meg kellene oldanom és ez is olyan, hogy lehet csak 2-3 évente egyszer használnám, de akkor nagyon.
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35319 üzenetére
Azzal én is szívok, de inkább széttépem, ami meg tartósnak néz ki az széles és sok gatyába nem megy bele, szóval lehetett szélesíteni. Vége ugyanaz, mindegy mivel helyettesíted az övet és ez a cucc is be van kedvencelve, hogy egyszer megnézem rendesen, mert hátha hasznos.
Következő viszont ilyesmi lesz, mert múltkor sem figyeltem a hátizsákomra és vizes lett az alja:
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35308 üzenetére
Macet meg hasonlót sosem vinnék, mert más a koncepció de erre ott a mindent is elnyelő, bármilyenre variálható hátizsákom. Abból is van négyzetesen nagyobbra tömhető, bár annak néha a szája kicsi ahhoz, hogy nagy méretű cuccot tegyek bele. Ha A-ból B-be kellene menni akkor bepakolom és kész, meg van húzós bőrönd, kutyafüle. Városban a vázakat meg nem tudom a hátamra tenni, mert onnan körülményes használni, innentől jön azt oldaltáska amibe bele lehet hülyülni és aminek az alapterülete kellőképpen nagy, az magas is. És egy méret felett nincs választék, ebbe az akkukat meg a többet sem rakom, el van a hátamon, ha opciós, hogy hamarosan kell akkor zsebben, övtáskában, egyéb szirszarban karnyújtáson belül. Értelemszerűen városban és laza helyen magamralógatok akármit, esküvőn meg férjen el minden az ingzsebben, vakutól az akkuig, ott meg szerencsére eddig sosem kellett messzebb menni a cucctól.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35304 üzenetére
"amit ha elkezdesz variálni, kombinálni, akkor"
Igen, variálod és pont az jön ki, hogy pont nem lesz olyan ami 90%osan megfelel, holott ilyen árfekvéstől már legalább 99%ot várnál, ha nem is 100at :-D
Piacon pld. táskából is egy darabot találtam, amibe beleférnek a gépeim, az meg ehhez képest pont irreálisan magas és nem túl jók az elválasztó elemek sem, meg akad 1-2 érdekessége. Most meglátom mennyire fogja bírni, még csak kb. 1 éves és kicsit kopik.
Övtáskából pld. akad Molle kivitelem, az egyben rámegy a hátizsák elejére, de kis kézi táska és válltáska is lehet belőle minimális fűzögetéssel. Meg ismét itt jön, hogy úgyis mindenkinek más kell, mert nekem 90% felett oldaltáska a megoldás.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #35299 üzenetére
Van benne valami, de amit linkeltem azokat jól megnéztem és megrángattam. Persze Peak Design cuccot (na most elbizonytalanodtam, hogy az volt-e de meglesem) is amortizáltunk le, abban legalább van biztonsági jelzés és időben látod mielőtt baja lenne. Többit meg hajtottuk eleget ahhoz, hogy azt merjem mondani bírni fogja. Nem úgy, mint a Manfrotto gyorscseretalp, amiből direkt azért vettem mindenféle boltból többet is, hogy lássuk mennyire másak és szarok az eredetihez képest. Puluz teljesen értelmes dolgokat csinál, használja a fél világ gond nélkül, mellé inkább a gatya/cipő dolgokkal van problémám, azokat szoktam nagy erőkkel fogyasztani, de most talán sikerült 2 modellt lőnöm, ami nem szakadt le rólam 3 használat után.
Amit nagyobb gépre melóra használok hevedert az éppen 200ezer pénz, ennyi különbségen meg nagyon sok gombóc fagyit lehet venni és nincs is sajátom.... -
Jahno
veterán
válasz
lugosi #35293 üzenetére
És sírva kell a kasszához járulni egy végtelenített hitelkártyával.
Bár az anchor gyorscsati még nem olyan vészes, annak nem rég valami miatt eléggé leesett az ára. De egy nyakpánt szett 30+ ezresért, hát nyaff.
Néha nehéz összehasonlítani, hogy majdnem ugyanaz kihozza a JJC/Puluz tizede áron. Én a normálból meg is vettem CanikonFuji meg mindenféle feliratosat, hogy minden helyzetben másképp pukkasszak polgárt :-D
-
Jahno
veterán
Hááát, nekem ebből is van többféle, az egy vállas az mindig félrecsúszik. Ha közelben lennél adnék próbára, van belőle bőven. Haverok csuklópántot használnak, nekem az nem jött be, ha dolgozni megyek akkor egy értelmes heveder, abból a kínai éppen csak jó arra, hogy évi pár alkalommal használjam és elbírja a gépeket, egyéb esetben lízingelni szoktam övcsattal, de annak nem szeretnéd látni az árát. Cserébe atom jó :-D
Az mostani újabb pántok elég szélesek, el vagyok a géphez kapott nyakpánttal is (annó míg csak 1 gépem volt addig rugalmas széleset használtam, de táskában már bazi sok helyet foglalnak és csak tekeredik mindenfelé), nem régen alakítottam át gyorskioldósra az összeset, hogy csak lekapom és mehet hevederre vagy timelapse fotóhoz pánt nélkül, vagy ahogy kell....
Ezt tettem minden gépre, aztán kész is, minimális a hátránya, de pont jó. Haveroknak meg csuklópánt, szóval kinek mi: [link]
Ami a linken van az kb. egykutya, Puluz meg ez a sárga K betűs is teljesen jó, ez már újabb verziós, fent a vállpántnál van belül egy plusz rugalmasabb rész a pántból aminek nem tudom mi a gyakorlati haszna, de biztos így kell csinálni, lehet ha nagyon ledobod a gépet akkor rázkódáscsökkentő. vagy passz....
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35274 üzenetére
Főleg mert nem 50 Hzen vibrálnak a dolgok.
-
Jahno
veterán
válasz
khron78 #35273 üzenetére
". Így óhatatlan, hogy a fényképezővel se lesz soha egyforma a két kép,"
De, egyforma lesz. Viszont nem is egymás mellett nézegetik, mert az is olyan, mint a SPAR katalógus, eleje kijön a nyomdából, a 2ezerrel későbbinek lehet árnyalatban van szín eltérése, de az kit érdekel?
Én csináltam egy csomó ilyet, pikkpakk meg is van. Békasalátával azért kicsit szórakoztam, de ott is a teljes projekt mindenestől hamar kész volt. Este meg is nézem az EXIFeket, ha a próba expók elejét nem töröltem.
"Ezt szerkesztővel meg lehet oldani, vagy nem?" Ezt magyarázzuk már ketten, hogy tökre nem érdemes, de persze nekiállhatsz pár órát PSezni minden képet, mert minden is megoldható akkor az nem fog tetszeni és mivel kérdezed így nem ismerős sem a szoftver és sem a munkafolyamat, aránytalan az egész.
Lerakod az állványt, megfogod a Fujit, bevilágítod, kész. Még akár egy darab LEDes lámpával is.
-
Jahno
veterán
válasz
_csocso_ #35272 üzenetére
Én ezeket kicsiben nem mindig értem, váz állásában előbb tönrkemegy, mint a zár szakadna szét, most ezek a 300-500 expók annyira mérvadók? Mégsem egy karácsonyi fotós szezon 30-50ezer expóval.
Meg akkor ugye halogénvilágítás és sok más kérdése lesz, hogy ne csíkozódjon de úgy vagyok a géppel, hogy fotózni vettem és nem a polcon nézegetni.
-
Jahno
veterán
válasz
khron78 #35269 üzenetére
Nem azt körülményesebb használni, hanem most a használhatatlan JPGket feldolgozni, de ha 300 expót sajnálsz a géptől, mert nem erre való, akkor inkább hagyjuk is. Itt vagy egy csomó vacak képpel, amire nyögvenyelősen lenne egy közepesen vacak megoldás, közben kezedben a technika amivel akár jól is meg lehetne oldani, de megmagyarázod, hogy nem akarod, mert csak. Közben csuklómozdulattal meg lehet oldani és képenként saccperkábé fél perc lenne az utómunka és kész is.
-
Jahno
veterán
válasz
khron78 #35267 üzenetére
De akkor meg minek az XT4? Mi ebben a körülményes? Pont erre jó, ha fény van még közből is, attól függ mennyi az anyag. 150 terméket ilyen minimálban elég gyorsan végig lehet fotózni, cseréled, nyomgomb, kész és akkor legalább lesz egy jó képed, jó expóval, nem kell utólag variálni. Nyomni kell a gombot és kész.
-
Jahno
veterán
Fent már linkeltem jópár K&F állványt, egyből van rá kupon meg minden is. A +30 akkor hiányzik, ha hiányzik. Nekem színház hátsó soránál videónál, mikor mi, de nem jellemző. Most 10 centire rakom a gépet, meg azzal számolj, hogy a teljes magasságra húzva azért picit billegálisabb.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35244 üzenetére
FF nekem hétköznap max tényleg úgy problémás, hogy kicsit nagy. Bár ez is relatív, mert a D7100 meg hasonlók után kisebb. Kell egy 18-135 aztán kész, majd kiderül merre tovább.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35242 üzenetére
Occsó RPvel az a bajom, hogy occsó, de ár.értékben drága és Canon is most kezdi összeszedni magát alternatív obikkal. Amire lehet nincs szüksége, de majd kiderül és ha később derül ki, akkor az már sokba került. A7-IIre mindeni mondja, hogy régi vacak éatöbbi, attól függ mire kell mert én simán megvenném, de a közepes APSC dolgait is. Éppen a 6300 környéki vázakat nézem meg a Sigma 10-18ast aztán én sem tudom mit akarok, mert dolgozni kevés, de az 3 évente 2 alkalom van, viszont ha nagyobbat veszek az irreális a hobbikhoz, mert akkor már csak egy +obi nem sokkal drágábban, akkor már legyen hajtogatós kijelző, hogy ne szívjak a csillagoknál függőleges tájolással és rögtön 150ezer helyett a milliónál járok, így inkább szívok a csillagokkal függőleges tájolással :-P
Lehet rágni a technikai paramétereket is, ismerős mikor RP-t nézett, akkor meglepődtünk, hogy milyen lassú sorozatot tud. Cserébe alternatív obikkal a Sony sem sokkal gyorsabb. Meg legtöbbször nincs rá szükség, viszont Ő lovas gyakorlatokat fotózott volna és csak pislogott, hogy lassabb, mint a 100ezer éves 7Dje és hát persze MILC meg minden, de kinek miben mérik a fejlődést. Jól át kell gondolni és írni egy Ekcel táblázatot.
-
Jahno
veterán
válasz
snake1977 #35236 üzenetére
De, hobbi/amatőr. Csak érdekel minden is és próbálom megfogni a lehetőséget. 1-2 kvázi meló mondjuk beesik, meg ismerősnek esküvő ilyesmi, arra rendes felszerelésem sem mindig van és mindig tarhálnom kell valami obit/vázat, hogy legalább egy szintet teljesítsek. 3 évre jut kettő, szóval nem mérvadó.
5D MII-vel ezer+1 sztorim van előnyhátrányról, mint mindennel. Néha meg is írtam az Oly csoportba, ki is basztak rögtön, mert ott nem lehet hátrányosan emlegetni a márkát. Életem képe múlt rajta a kurvaélet, nekem MFTvel 1 órát várni kellett, hogy legyen elég fény, Canon meg csuklóból vette, viszont MFT-n felfelé hajtós a kijelző ami megkönnyítette a tájolást, Canonnál meg szophattunk a próba expókkal és azért az idő volt rendesen, miközben percről-percre változott a terep.
Van ez így, de mindegy, csak 4 évet vártam a lehetőségre és ki tudja mikor jön a következő :-D Öreg bútordarab, én már nem venném, csak a baj lesz vele. Egy modernebb APSC megeszi kilóra, de írni kell egy Ekcel táblázatot, meg igényeket, hozzátoldani, hogy akkor most mennyire opciós, hogy elindulunk a lejtőn és úgy leszek, mint én, hogy egy értelmes fényerős obija nincs, de tárgyasztal, 10 vaku, kistököm az bőven, akár 6 méteres állványon is. És akkor az 5D + nagylátó olcsóbb volt egyben, mint Olyra egy használt nagylátó, valamint csont nélkül megcsinálta azt a képet, amit MFTvel nehezebben sikerült. Még van egy álmom, majd meglátjuk kijön-e, természetfotózás az ilyen, jó eséllyel nem lesz meg.
Szépet sok mindennel lehet csinálni, kérdés a körülmény meg a lehetőség. Itt az úszáson 5D sorozattal szerintem megdöglöttem volna (előző hasonló bulikat teszt képpen 3-4 különböző géppel és egyébbel kipróbáltam, szóval volt ott minden is) és nyilván négyzetesen kevesebb jó kép esik ki belőle. Legjobb cuccal is akad küzdés, de azért jó, ha van amiben a technika erős és segít a képeken. Meg persze lehet én sem tudok mindent, de ilyenkor van az, hogy már ki merem mondani, senki nem ért hozzá és nem mond rá okosat, csinálni kell osztjóvanazúgy.
Nekem az expók azért úgy jönnek ki, hogy timelapse meg ilyesmi is van, meg hasonló rendezvény azért hamar 2-6ezer expó.... Most hétvégén kutyáson alig 1500 ment bele, gyanúsan kevés
Most szoptam mindennel, időjárással, magammal, fényekkel, de ez nem stúdió, ilyen kávéház:
-
Jahno
veterán
Na, ilyen az, mikor nem az a 2-3 másodperc hiányzik, hanem az a tized másodperc reakcióidő legyen meg, hogy portré állásba fordítsd a gépet:
És nehéz véletlenszerűen összerakni, itt csak ilyenek vannak. Történik és eleinte csak lesl ki bambán a fejedből, hogy hova mérd a fényt. Kézi korrekció? Mikor mire....
Általában 1-2 jó megoldás van, de addig sem jutottunk el.
-
Jahno
veterán
válasz
snake1977 #35231 üzenetére
Nekem ez pár erős hónap lenne, de attól függ. APSC Sonyt nem láttam szétesni. FFből azért akadt bőven ismerősi körben és a zár mindig lutri. Amikor kevés expós gépet keresnek, akkor pld. az A7-IIIra szoktam mondani, hogy 50-60ezer expóval gari nélkül előbb meg merném venni, mint 10ezressel, mert legtöbb ismerősnek kb. 30-40ezer körül esett szét, ha ezt túlélta és átfordult, akkor nagyobb az esély, hogy le van tesztelve és még sokáig bírja. Mindig mennek a csoportokban, hogy "ezt a gépet 100-300ezerre tesztelték", de szerintem egyik sem megalapozott infó, garit nem eddig adnak, nem mérvadó az egész. Nyomkodom még néha 6000es szériát, gombok/tárcsák is tartósabbak, mint egy átlag belépő Canon tükrösnél....
-
Jahno
veterán
válasz
Mephike #35200 üzenetére
Lehet, hogy lehet de ehhez eléggé érteni kell ismerni az anyagot és nem kapkodni. Nekem már mindenfélét csináltak vagy pld. haver víz alatti kameráját simán polírozták, meg sok hasonló akrilt, kérdés meddig gazdaságos. Közben olyan egyszerű dolgot meg elcsesztek nálam, mint az autó lámpája, mert hülye volt az ember. Lehet egy kisebb lapnak nem látnék neki, ez van :-/
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35193 üzenetére
Másik oldalnál szemben van velem az ablak sor, ami most a padlón és fejeken látszik. Hova mérjem a fényt, mit kezdjek X-Z óra közti ellenfénnyel, ha besüt a nap?
Több pénzzel meg lehet, Joe is megmondta, be kell sötétíteni és kell 70ezer wattszeknyi vaku, csak azt sportra nem viheted. Haversráccal szoktunk ezen elmélkedni kickbox edzésen, hogy egyszer meg lehet próbálni vakuzni, de a következő rúgást akkor tuti a fotós kapja :-D
-
Jahno
veterán
Miért ne venném komolyan?
Teljesen mindegy hány fotós, ezt kellene megfejteni, hogy mi az a "kétféle módon beállított gép". Hova mérjem a fényt és az egész környezettel mit lehet kezdeni? Gyerök eddig jazbalettel szopatott, akkor még értelmes gépem sem volt hozzá (mert nem a technika számít ugye, "csak egy jó kép kellene a fellépésről")
Karzatról egyébként sem lesz jó, nagy és kispályás dolgot megpróbáltam, nagyon szar szögek vannak fényben is. Játékos síkjából kell mindenképpen, de szar csarnokon az sem segít.
És ez csak 1 kép volt a sokból, kb. lutri az egész.
-
Jahno
veterán
"hogy találjunk minden megoldásra egy olyan példát, amire épp nem működik."
De ha egyszer ilyen egy átlag vidéki sportcsarnok, akkor miképpen oldod meg? Pro liga megoldja, MVMben kapnak rendes világítást a jéghokira, csak az nem a mi pályánk. Ilyen volt az alap felvetés, hogy ez adott, mit lehet vele kezdeni?
-
Jahno
veterán
" hogy ha családot fotózol, akkor "
Olvassam tovább? Család, ami ráér, lehet szórakozni, odébb rakni, beállítani meg ilyesmik? Ha nem jön ki az expó, akkor majd megcsináljuk újra és állj odébb Sanyika?
Ezt már mutattam, éppen kéznél van, erre mondtam, hogy írhatok litániát és akkor fejtsük meg, foltosra világított padló és fejek, oszt mit találsz ki, mire méred a fényt és mikor?
Miközben a rendes képek aránya 1 ezrelék alatti.Családot meg manuálban is. Z6 olyan, Z8at legalább most kicsit szoftveresen javították, nekem azok ezer éve működnek, ha kell akkor gyorsgombon ott van, hogy jobb vagy bal szeme, közepe és milyen koncepcióban. De ezt még sokszor az E1 fostaliga Fujival is leküzdöm, de nyilván a szemkövetés meg sok más az érdekesebb módszertan.
-
Jahno
veterán
Ez az amivel szopni kellene és kiderül, hogy igazából ott kellene lenni és lehet akkor nincs megoldás, meg igazából senki nem ért hozzá. Stúdióban portrézni egyszerűbb, megnyomod és fasza lesz. Azt meg senki nem tudja egy akadály előtt, hogy merre fog menni a kutya, 3.5 métert mennyi idő alatt küzd le és utána merre fotózz a kavarodásban azon a 30 négyzetméteren szar háttérrel. Elmondani én is eltudnám, mit kell csinálni :-D
-
Jahno
veterán
Hjahh, úgy könnyű, de nem meggyőzni kellene, hanem az alapján kitalálni, hogy mit lehet, mert én is megjátszottam, hogy tér egyik fele manuál, másik fele rekeszprioritás és ahogy rohangáltak úgy tekergettem, de nem hinném, hogy ez a jó módszertan, viszont nem sikerólt kitalálni. Marhaságot mondani meg tök eccerű.
-
Jahno
veterán
válasz
RocketSWET #35177 üzenetére
Órákon belül kizárva, egy helyen csinálnak kb. megvárható szenzortisztást és kb. ennyi az azonnalos szervíz.
Napok kellenek az ajánlathoz is, aztán annak függvénye. Camera Kft a hivatalos Tamron szervíz, egyebek függvényében majd megmondják, de több hetes átfutási folyamat simán van.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #35167 üzenetére
RAWban használom, nem mindegy, de kb. minden gép ilyenek, hogy Pben meg sport módban és egyéb majomságban nem túl egzakt és nem érdemes használni. Pár horror képet elraktam magamnak dossziéba, azt ki lehet elemezni, aztán auto ISOn rekesz zár és kész, általában majd én tudom mit szeretnék, ahhoz igazodjon.
-
Jahno
veterán
Helyzetfüggő. Attól függ mennyi ilyen sportot fotózol és milyen helyeken. 3-4 másodperc hááááát, az alatt négyen jönnek át a célegyenesen, bár ott most konstans sötét volt, csak eső miatt mért összevissza a gép. Kézilabdáról vagy egyébről nem is beszélve. fél meccs lemegy :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Chosen #35147 üzenetére
Lehet nem teljesen értem, amúgy pont Panákkal is szoktak szórakozni. Éppen most rakodom össze holnapra, S1, S5, G9. És verem a fejem a falba, hogy ember hobbizik, minden gépre más obija van, más vaku, megyek egy teljesen kavart cuccal haver esküvőjére 3 különböző rendszerrel, de hát ez ilyen
Melyik Pana? Volt nekem pár.
Tárcsa M-en, auto ISO, rekeszt betekered a kívántra, zárat a kívántra és a kért záridőhöz mérve húzz az ISO-t, ha nem bírja akkor pirosan villog. Ez az alapállapot és lehet bonyolítani.
-
Jahno
veterán
válasz
racskobalazs #35138 üzenetére
Én LR katalógusokat is elrakom, sok képnél sosem tudni mire lesz jó, manapság 1-2 tera már nem a világ pénze és nem csak 2-3 évesek vannak meg hanem 10 évesek. Van amit előveszek és megbabrálom, van amikor évek múlva valami munkaközi kép miatt kell, csak JPGbe kicsibe nem akarom konvertálni,
Az lesz majd mókás ha gépet csereberélek és nem LR lesz hanem váltok Capture Onera.
Ami olyan, hogy annó egész memkártyát felmásoltam és válogatva sincs, azokat most kezdem törölgetni évek múlva. Nekem mondjuk a mentéseim is duplán voltak, felmásoltam a teljes memkártyát, azt bele LR katalógusba, és sokszor a teljes is megmaradt külön könyvtárakban, ezeket szanálom most ki.
Én átdolgozom, néha valami pályázathoz ilyen-olyan felbontás kell, akkora JPGket meg nem akarok tárolni, aztán esetleg bekérhetik a RAW-t is. Persze Flicker albumom a sallanggal együtt nincs 1ezer fotó, vincsiken meg sok timelapse napot is elrakok, így fogy a hely, de ez van.
És egyszer be is néztem, atom nagy felbontásra állítottam az exportot, majd véletlenül úgy is maradt, így jó darabig míg nem kellett állogatnom 20-30 megabyteos JPGket gyártottam. Blááááá.
-
Jahno
veterán
válasz
sixpak #35134 üzenetére
Ja, de szopni fogsz vele. Pár ingyenest húzz be, töltd le, regisztrálj. Ha egy közepesen karbantartott pakk kell, akkor tölhetek is ki, amúgy ha 1-2 napot foglalkoztál vele és letöltöttél valamit, ami ugye úgyis csak arra az egy képre jó, saját alkotásodon néha kiindulási alapnak sem, akkor úgyis sorban jönnek a Google/Face reklámok, akkor kell 2 nap múlva megvenni kb. 30 euróér egy mega preset pakkot, van benne csilliárd szépen kategóriákba szedve és kész, világbéke.
-
-
-
Jahno
veterán
Váz és 18-135 még abba a kis Beschoiba is belefér és ha megnézed, akkor oldalról ki lehet venni, nem kell teljesen levenni a házadról, az külön rekesz.
Itt kb. 40 másodpercnél látszik valamennyi: [link]
Miltec elég nagy, annak is van sok kínai másolata, teljesen félbe tudod hajtani, több rekesz. Ami érdekes, hogy a nagyobb űrtartalom az alacsonyabb, abba pld. pont nem megy bele hosszában az állványom.
Ilyenekből mindegyikőnknek van idehaza vagy fél köbméter és egyéb feltétekből is:
Miltecben az még jó, hogy ilyen molle rendszer (van 1-2 fotós táskában is) szóval oldalára mehet a kulacstartó, vagy bármi, de az tényleg bazi nagy. Nekem belefér a fél világ, még egy kávéfőző is, vakuk, minden vacak. -
Jahno
veterán
Nekem meg havernak Mil-Tec Assault Large hátizsák van, ami nem kifejezetten fotós, de nekem csak tartozékok meg sallang van benne, gépek nem, haver meg mindig olyanra építi a belsejét, amilyet éppen szeretne, mert hol két gép és makró szett, hol sok obi.
Sima fotós hátizsákkal küzdött egy keveset, mert sosem volt jó a mérete. Ilyesmikkel meg egyéb elválasztókkal rakta tele, de most tetejében van egy komplett oldaltáska, azt kiemeli gépestől, alatta meg olyasmik amit hosszabb időre letanyázáskor használ [link]
Nekem van még egy ilyenem, ami elég kicsi: [link] de nem szabtál túl sok követelményt, hogy 3-4 obi meg vakuk is.
Haveri körben van minden, ilyet használ még egyikőnk: [link] ez elég ipari vízálló, az biztos. De kettőnk teléje közt nem is tudom mekkora szorzó van méretben.
Úgysem lesz jó megoldás és bele lehet hülyülni, használtból viszont tele a piac, csak ki kell várni. Egyszerűbb, mint állványt venni, pld. ilyet vettem teljesen jó állapotban 8ezer pénzért: [link] Ezlegalább fotós és látod mi fér bele. A nagyon olcsó nevenincseket hanyagold, tépőzárak, belső elválasztók sem bírják, zippzár szétmegy én minimál cucc hurcolására akartam befogni, de pillanatok alatt amortizálódtak. Lowepro, Cullmann, Vanguard, ez a Beschoi sorozat amit fent mutattam, K&F, ezek egész jól teljesítettek mindenfelé. Legfeljebb Loweproból újat nem vennék, nekem kicsit túlárazottnak tűnnek akkor is, ha jók.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35082 üzenetére
És a tárgyalóteremben majd úgyis egy valamilyen típusú X projektor lesz, aminél teljesen mindegy, hogy mit gépészkedünk ki a profilokkal, vagy mennyire vagyunk színhelyesek. Kiosk meg aztán végképp, hogy lehet néha süti a nap, van mikor nem, mellé esetleg egy kevésbé színhelyes ipari kijelző van benne, vagy 10 darabonként más kijelzővel rakják össze, mert az volt akkora méretben akciósan. Beállítások meg végképp. Most olyan helyre járok prezentációt bámulni, ahol 3 bazi nagy TV van, árnyalatban kis eltéréssel. Úgysem tudsz vele mit csinálni, feleslegesen aggódni meg nem érdemes. És akkor a változó színhő meg RGB mindenféle típusú világításáról nem is beszélve ami a teremben van.
-
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Na, helyeket kerestem, hogy ha lenne a következő években sarki fény, akkor célirányosan menjünk neki. Ez jó lenne, csak pont a tájolása hibás:
Szombaton Dunakeszin kávézom parton egyik vidéki haverommal és lehet csavargunk valamerre Göd-Szigetcsúcs-Valami magasságában.Vasárnap meg lukkamerát kell építeni. Többiek lehet Volvoznak, én most kertben fekszem és szolídabbra veszem. Aki annó kimaradt volna belőle:
-
Jahno
veterán
válasz
Lassú Víz #35060 üzenetére
Éppen ez a bajom, hogy átlag tavaknál madarászni a 600mm-ből már pont nem nagyon lehet eleget vágni és fogy a kép, ezért lesz majd APSC vázam 150-600as obival, mert a 900mm az gyakorlat alapján pont kiadja, ott nem vagy minimálisat kell vágni és még nem lesz hisztis a csirke, látni a tó másik felét és nincs oda-vissza kergetőzés, hogy mire közel mennék arra elrepül. Jövő évben tán meg lesz az obi. Gyurgyalag már érdekesebb, ott ha kivárok és nyugton maradok akkor 500-600mm környéke teljesen jó tud lenni, vadakhoz meg világ fasza gyutávja nem elég úgysem.
Pár képet azért megcsinálnék jobb minőségben és értelmezhetőbb háttérrel, főleg mert visszajöttek a héják, beköltözött egy eléggé ijedős fekete gólya és vörös gém is.
-
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35053 üzenetére
És ne feledjük, ez alapján mennek a távcsövek, mikroszkópok és mindenféle egyéb más optikai elemek paraméterei is. Valami rá van írva, az adott eszköz paramétere. Aztán tesszük, amire tesszük.
Héten futott nagyot a csípős pöcsi: [link]
Mi nem vesszük ennyire komolyan
és este megszülöm a vasárnapot, mert ne már odahaza punnyadás legyen, fotós csoport kap feladatot
-
Jahno
veterán
Nézzük meg, de furcsa lenne és gépfüggetlennek kell lenni. Jó, 2 különböző 50es obi közt is akad minimál különbség, 2 pixelt még ne vegyünk ennyire látványosnak. De szenzor síkban felőlem még Canikont is összehasonlíthatunk, Nikon obi felmegy Sonyra és EOSre (:- 50esből akad pár békebeli manuálisom, csak abban nem volt olyan, hogy APSC.
-
Jahno
veterán
Éppen ezért írtam fordítva, hogy ha 50es FF obit felcsavarsz APSC vázra akkor ugyanúgy fog kinézni, mint ha ugyanarra az APSC vázra APSC 50est tennél fel. Mert 50-50, nem kell belekavarni, hogy nagyobb képkört rajzol ami nem fér ki az érzékelőre. Mindegyik verziónak az APSC vázon olyan kivágása lesz, mint egy kb. 75ös obinak FFen. Független, hogy APSCre FF 50es, APSC 50es, vagy középformátum, vagy nagyformátum, vagy mit raksz.
-
Jahno
veterán
válasz
Stauffenberg #35043 üzenetére
"hogy az már a nyakadon marad é"
Tudni kellene mi az a cucc, néha én is elgyengültem még ilyen 5DMII felé is, meg hasonlók, csak másképp adata ki. Korlátait ismerem, meg azzal is tisztában vagyok, hogy öreg vas és lehet nem marad a nyakamon, hanem inkább széthullik a fenébe. Azért pályafutásom alatt volt már nálam minden, meg elég a fotós csoportokban körbenézni, aminél szűk a mintavétel mert nyilván mindenki akkor esik be amikor baja van, de most 1-2 vasnál ezek a kérdések megszaporodtak.
Első generációs A7et lehet nem vennék, de ahogy írod egy IIes sem világ pénze, konkrétan most olcsóbban látok megkíméltebb darabot is, mint egy D750 vagy 5DMIII és társai, akkor meg miért ne? Még kitobival is, de bármikor az APSC része 18-135el és lehet írogatni az Ekcel táblázatot mi kellene mire, aztán pénzügyileg ütemezni.
Ráadásul Sonyraúgy bezsákoltam obikból, hogy nagyon, APSCre most van 7mm-es 40-ért, a 11mm-t 60ezer körül vettem, 14-es Samyangot 50 és 70-ért. Igaz ehhez kivárás is kellett. Újonnan a 35ös fix meg asszem éppen 100ezer körül Fotoplusban. Párját sem találom tükrösre, igaz 35mm csak néha célirányosan kell és már nem sajátom.
Kápolnás meg a többi képet láttátok, nekem erre kell FF és látószög is. Lehet próbálkozni olyan dumával, hogy menjek hátrább meg hasonlók, de szerintem kár (:-
És persze váz meg obik az bővítési alap, mostani vázra lehet venni akár komolyabb obit, az jó lesz a jövőbeni komolyabb vázra. DSLRnél nincs tovább, az van ami van, az is öregszik, közben eltelt 15 év, néhány békebeli fotós által dícsért akkori jó drága prémium obit egy mostani kit vagy hasonló olcsóbb dolog simán leköröz. Tömegben, sebességben, minőségben, fejlődnek a bevonatok, stabik aztán tudom én, hogy bezzeg filmre és régen minden is, meg az egyéni látásmód ésatöbbi, satöbbi, de azért a jobb cucc az jó cucc.
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #35039 üzenetére
"FF váz 75ös obi egyenlő egy apsc váz 50es képével?"
Ez. De fentebb próbáltam is leírni.
" hogy az apsc 50es obi igazából nem is 50es, mert semmilyen vázon nem adja a FF 50mm-t."
De, a gyutáv 50es. Néhány obinál van átfedés, ki lehet próbálni, pld. 11-16os Tokinám, 16mm-en kirajzolja az FF érzékelőt. APSC 11mm állásban ugyanaz lesz, mint FF-en 16mm-en. Múlt héten nyugdíjaztam...
Nem csak 2 fajta 50es van, de a nagyobb körhöz több alapanyag is kell, az rögtön meghatározza az árát. A gyutáv nem attól függ, hogy mekkora kört rajzol ki. Ha lefelé mész érzékelő méretben, mondjuk olyan obival ami mindenre van akkor látószög meg ilyesmi nem változik, csak a kivágás.
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #35034 üzenetére
Melyik fele nem igaz? Ezért írtam fordítva arányosítva, hogy FF obit teszünk APSCre. Kisebbet rajzol és újabb vázak átkapcsolhatók APSCbe. Néha csinálom is, de amúgy minek? Vagy min szeretnénk rágni a gittet? 50mm ami rá van írva, az obi gyutávja, tök mindegy milyen vázra teszed. Van ami nagyobb érzékelőt is kirajzol arányosíthatunk még reggelig, hogy akkor most ha az 50es obit MFTre tesszük, akkor olyan a kivágása, mint ha FFen 100mm-es lenne, de a fényerő meg a mélység, akkor valaki még gyorsan egy másik paramétert is megváltoztat, hogy menjünk hátrébb a tárgytól és akkor végképp elvesztjük a fonalat.
Nekem még húzódik a gyutávos tesztem, azt egyszer szeretném megcsinálni, de rendesen.
-
Jahno
veterán
Nekem párhuzamos terv van a kettőre, aztán meglátjuk mire jutok a következő években. Már olyan is megfordult a fejemben, hogy megveszem az APSC 10-18as Sigmát, átkapcoslom a vázat APSCre és letojom a megapixel veszteséget, nem mérvadó, de akkor 15-27 közt lefed, aztán majd lesz alá vázam is. APSC vázhoz meg 150-600. Akkor elmehet a 100-300as Pana, ha addig szét nem esik és ki tudja meddig jutok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest