- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
copass
veterán
én Wes Anderson-t imádom!
zseniálisak a filmjei.
-
copass
veterán
válasz
ph2012 #23756 üzenetére
eneloop kell neki és egy jó töltő, én nitecore i4-et vettem vagy 5 éve meg eneloop-okat, azóta is mennek rendesen.
-
copass
veterán
válasz
r.levente75 #23741 üzenetére
tévedés.
kis méretben 9x13-on vagy 1024px-ben nem mondod meg egy iso6400-es képről hogy zajos. A3 felett már látod a zajt. ezért kell iso100-on lőni ezeket a képeket. vagy rendesen zajt szűrni. -
-
copass
veterán
válasz
DrojDtroll #23505 üzenetére
totál felesleges, mert nem éri meg és gyengus lesz a 3dprintelt cucc, egy akármilyen belépőkategóriás nyomtatóval, mindegy milyen anyagot nyomsz bele. komolyabb cuccok meg ott kezdődnek hogy 10misi csak a gép plusz az anyag bele...
egy nyomó szerszámmal préselt műanyag cucc sokkal strapabírób és pontosabb lesz, de csak azt is akkor éri meg ha nagyon nagy darab szám van. -
copass
veterán
válasz
DrojDtroll #23502 üzenetére
a "mondjuk" olyan mint a szerintem. nehezen hihető!
ez egy jó alternatíva. kéccázé!
csipesz, madzag, örül. -
copass
veterán
válasz
t72killer #23431 üzenetére
egy jó otg hub+sdcard reader kell csak.
okos kis cucc, mert powerbank-ról is tudod hajtani ha kell. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
pibácsi #23388 üzenetére
vázon zajt szűrni minek is?
1. meríti az akksit veszett mód
2. utómunkában is nehezebb lesz zajtszűrni egy eleve zajszűrt képet
3. LR alatt, sokkal fejletebb és testreszabhatóbb a zajszűrési algoritmusa mint egy váznak. amin szűrök vagy nemszűrök a két darab választási lehetőség -
copass
veterán
válasz
scofield657 #23333 üzenetére
táncversenyeken elég jók a fények, de amúgy meg
1/200-500, iso egekben, f2.8 -
copass
veterán
válasz
spyduck #23325 üzenetére
wp-ben a sablonnál be tudod állítani a logo-t.
itt a topik:
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) -
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #23297 üzenetére
nekem nem még, pedig azért kap rendesen!
5dm2 ggs itthon vettem vhol. bírja a gyűrődést.
-
copass
veterán
válasz
frankstork #23289 üzenetére
veszel kettőt és probléma megoldva!
vagy veszel egybe, csak az pöttyet húzósabb! -
copass
veterán
válasz
Grga_Pitic #23223 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
daginyomigec #23193 üzenetére
spórolsz még kicsit és 120k veszel egy belépő vázat + 18-55 obival. 20k körül veszel egy 1.8/50 fix fényerős obit. az elég lesz sokáig.
a kompakt,bridge vonal azért felejtős mert nem tudod fejlesztni. se obi, se külső vaku. -
copass
veterán
válasz
daginyomigec #23189 üzenetére
légypiszok szenzor, kicsi fényerő, auto funckiók.
ha gyereket akarsz fotózni akkor gyors fókusz, nagy szenzor, nagy fényerős objektív kell.
milc vagy dslr-ben gondolkoznék. kompakt,bridge felejtős. -
copass
veterán
válasz
Lassú Víz #23164 üzenetére
a lényeg az hogy vmi extra fényt kapjon 1/1000-en is. nem a vaku fogja kmerevíteni a mozgást, az csak deríteni kell.
-
copass
veterán
válasz
Pulsar #23152 üzenetére
igen, match total exposure a neve asszem
-
copass
veterán
válasz
AXisBOLD #23118 üzenetére
persze. meg könnyű a váz. általában az van hogy a váz+ tele súlyának a kétszeresét kell bírnia az állványnak.
majd idővel úgyis komolyabbat veszel. én most vettem az első állványomat használtan manfrotto XPROB-055 + 804RC2 fej. 60k patika állapotban. nehéz 2,5kg viszont 7kg-t bír és 1,90-re ki lehet húzni. én meg azért ha rávágom az 5dm2+70-200 f4-et az 2kg alaphangon! -
copass
veterán
válasz
Anubis_9 #23111 üzenetére
igen, de ez semmi gyakorlatilag!
ez se vészes annyira!inkább az a szösz középen!
-
copass
veterán
válasz
Vismajor01 #23044 üzenetére
jobban jársz ha digizteted, profi cuccokkal. pölö itt
-
copass
veterán
válasz
RoyThealter #23035 üzenetére
ha jó neked az ekv. 24-70 helyett a (1,6x kropfaktor) 38,4-112 mm való látószög akkor igen. a középső rész ugye mindíg az élesebb tartomány, ezért nem lesz annyi vinnyettád mint egy fullfrémen, több lesz az éles rész.
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Alabástrom #22954 üzenetére
márkásabbak jobbak lexar, sandisk. vagy a beépíthetők.
a noname-ek megborítják a fat táblát, win javítja automatikusan. -
copass
veterán
válasz
frankstork #22924 üzenetére
csont nélkül nem fogja hozni, de elég dúrván kompatibils és ha azt nézzük hogy mennyibe kerül. hát ajándék.
Lr helyett meg rawtherapee. -
copass
veterán
válasz
Bluerainbow #22916 üzenetére
azért mondtam, hogy kinek mi a fontos. tájképnél kell, de hosszútávon megéri venni egy sensorclearloupet
anno az 1100D-t 2 év után puceváltattam, nah abban volt retek rogyásig. -
copass
veterán
válasz
Bluerainbow #22909 üzenetére
ez semmi, nekem ilyenből volt 10 plusz egy szöszmő!
f8nál nem is látszott. ha garis akkor pucoltasd meg szervízben. percek alatt megvan.
-
copass
veterán
válasz
Bluerainbow #22905 üzenetére
f22 égfelé lőssz egy képet, majd elviszed egy szenzorpucevára, utána is lőssz egyet...nem kéne retkesnek lenni amúgy, csak akkor ha sűrűn cserélsz obit a szabadban, erdőmezősakármi.
-
copass
veterán
válasz
frankstork #22870 üzenetére
led függöny? mazohista vagy?!
-
copass
veterán
válasz
Rapid136 #22859 üzenetére
ez nem ilyen egyszerű nem lehet látni a jövőt, mert lehet odamegy megbeszélésre igényesen. aztán a nagy napon meg mindenki megbolondul. kapkod, ideges, televan a tökük az egésszel. plusz az örömszülők is stresszelik még!
a napellenzős vakus kép és a technikai,komponálási hibák egyértelműen a fotós hibája, arra nincs mentség!
de az hogy nem hatásvadász kompozíciókat készít valaki, hanem egyszerűeket. az még nem rossz.
(az eredeti kommentre utalva) -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #22858 üzenetére
eski napján délelőtti kreatívon azt azért megnézném amikor elnapolod a fotózást és mit reagál az ifjú pár!
amit ki lehet venni és meglehet igazítani azzal nincs gond, mert én is kiveszem a bogarat a ruhából, még a füvet is eligazgatom a szoknya körül hogy ne lógjon bele a magasabb (retusál a görcs!).
de a fejekben nem lehet rendet rakni!
mert ez a fő probléma mindíg. hiába van megbeszélve hogy akkor ide álljanak és itt búcsúztatnak, mert jobbak a fények. aztán egy spontán ötlettől vezérelve beállnak a fák elé az ágak alá hogyjóleszezalapon, mert fontos hogy mindenkinek legyen egy fa a fejiből kinőve! -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
flash- #22854 üzenetére
nagy divat mostanában még a komolyabb szakmai csoportokban is a "fikaposzt".
valaki lát valamit ami neki nem tetszik kiakad és bedobja hogy eztafostnézdmár.
persze úgy hogy a készítő nincs jelen és nem tudja megvédeni magát. ez nem jó dolog.
egymás közt persze le lehet szólni privátban, de a nyílvánosság az egy nagyon érzékeny terület.a szóban forgó hölgy nem a trendi nagyon látványos kreatív irányzatot követi, hanem azt amit ő tud folyamatosan hozni és eladni. gondolom azért mert ebből él. látszik a rutin, főleg a stúdión. egy amatőr nem tud bevilágítani, instruálni.
az egy más történet hogy akkor fotózok amikor kedvem tartja, mert saját örömömre csinálom.
ha fizetnek érte akkor elégedettnek kell lennie az ügyfélnek, mert ha nem az akkor nem fizet ki.
de ha ki is fizet esetleg, de nincs megelégedve akkor nem megy hozzád legközelebb és nem ajánl másnak sem. nem lesz munka, nincs bevétel, tönkremész. -
copass
veterán
válasz
flash- #22851 üzenetére
fikaposzt
nem vázból kiesett képek....60D,5dmark2-höz képest elég jók, szépek a színek. tehát tud utómunkázni.
nincsenek orbitális komponálási hibák, nem hullanak a végtagok, indokolatlan bemozdulások, bamba fejek,stb.
azért mert valaki nem majmolja meg az űberkreatívnak nevezett kopipésztelemakűfődinagynevekettorrentezettpresetekkel, az attól még lehet jó.
te képeid amúgy merre találhatóak? -
copass
veterán
válasz
frankstork #22779 üzenetére
nekem eleve fenntartásaim vannak a mindegyegybe cuccokkal. akksi beszarik? nem cserélheted,vinyó dettó, wifi pláne. egy netbookon amíg nem fő meg a proci vagy alaplap = örökélet.
nyáron egy hivatásos fotóriporter egy asszem őskövület ibmthinkpaden nyomta fel az anyagot az újságnak. igaz 5-6 gomb már nem működött pölö: nem volt i meg é betű, de stabilan tette a dolgát, olvasta az sd karit, ment a net minden! -
copass
veterán
válasz
frankstork #22769 üzenetére
dettó.
egy netbookot 70k körül megkapsz újonnan, arra azt dugsz amit akarsz és örökélet!nekem egyből ott van hogy cf kari, arra semmi nincs.
én láttam ezt a mypassport csodát, de elég szenvedős használni. 3 gépre dugtuk rá, folyamatosan szenvedett hogy felismerje a rendszer usb-n keresztül... -
copass
veterán
fókuszfilmnél vagy fotoplusnál nézelődj.
120 mm rollfilm kell bele úgy tudom, de ha írsz nekik megmondják mihez mi kell és milyen van. -
copass
veterán
dslrnél ezt úgy oldják meg hogy a kijelzőt kirakják egy külső nagyobb lcd-re vagy kijelzőre raknak egy keresőt.
600D-re is van magic lantern, az meg videóra van kitalálva. kismillió fícsörrel. -
-
copass
veterán
válasz
maxika2004 #22647 üzenetére
érdemes körülnézni a használt piacon, elég sokan szabadulnak tőle 10-15k körül kis szerencsével találhatsz egy jót.
-
copass
veterán
válasz
maxika2004 #22645 üzenetére
másik obival is csinálja? ha nem akkor af kábel lesz. 8k körül van a javítása,alkatrésszel együtt.
-
copass
veterán
válasz
KelemenUhr #22641 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
jjeahh #22630 üzenetére
af kell, öreg vagyok!
Magic Lanternel tudok SET-el váltani két beállítás között. rekesz,zárseb,iso. egyikre rakok egy iso 640-et másikra meg egy iso 3200-at. vagy mikor mit. tárcsákkal meg játszoma záridővel vagy a rekesszel!
5dm2 se tud M-ben expókorrekciót. marad a zárseb.
sokáig elvoltam Tv-ben 1100D-n, de 5dm2-őn már valahogy nem úgy megy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest