- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Rapid136 & mikrofon: Köszi srácok a felajánlást.
Amúgy ennyi erővel lehetne egy közös ws is. Választunk egy témát, modellt, aztán megyünk. Kint amcsiban sokan csinálják ezt. -
Speeedfire
félisten
Dehogy, sima lg monitor. [link]
"A színtérlefedettség a következőképpen alakult: a képet felnagyítva a szürke szaggatott vonal jelzi a referencia (jelen esetben sRGB) színteret, míg a színes háromszög a mért színteret ábrázolja. Eszerint a kijelző 105,8 százalékban fedi az sRGB színteret, de ezen belül a számottevő pontosság kereken 98%, ami nagyjából megfelel a specifikációban említett 99%-nak. Mélyebb elemzéshez az Argyll+DispcalGUI mérési jegyzőkönyve további információval szolgál a kalibrálással és annak eredményével kapcsolatban (gamma és színhőmérséklet tracking, szürkeegyensúly stb.). Ez itt érhető el."
Rapid136: Passz. Valószínűleg az olympus állította be.
Mondjuk én se telefonon, se monitoron nem látom ezt.
mikrofon: Igen, csak ennyi minden nincs nálam. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27966 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Nem rossz az MFT szerintem. Én eléggé kezdek hozzá szokni. De tény, hogy nehezebb vele dolgozni. Egy FF jobban alád dolgozik. De sem méretben, se árban nem egy kategória.
Ez világos. Nem is emiatt írtam. Mindenki minket fotózott, meg vlogolás közben is minket vettek.
Volt aki közös képet akart, vagy segíteni...
Mi meg azt hittük, hogy vasárnap este 8 körül azért kicsit nyugisabb lesz a lánchíd.
Itt egy fokkal jobb volt a helyzet, vakuztam is. A színek is szebbek azért. Pedig csak a godox ad-s7 volt nálam. -
Speeedfire
félisten
válasz
mikrofon #27963 üzenetére
Ah, értem. Ez a fa, járda vakuzás jó ötlet. Egy kis tt350 mindig van az ad200 mellett nálam. Ritka amikor viszem a nagy szoftboxot, meg az összes kisvakut is. Ez ilyen rapid jellegű, vagány városi fotózás volt.
Így is elég sokan néztek minket.Ad200hoz az a szett nem jó, emiatt vettem egyesével 20x20-as fóliákat, és vágtam ilyenre.
Mondjuk tervben van még egy éjszaki kisestélyi fotózás, lehet, hogy akkor kocsival megyek, és viszem az összes cuccomat.
vond: Ennyire még sosem mentem le szerintem. Viszont kis ügyességgel tuti bírná nekem is, ezeket a kis teléket.Más: Ilyen képet hogy lehet csinálni? Kérdeztem a fotóst, de azt írta, hogy photo summary app a neve. De én így nem találtam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #27960 üzenetére
Ja, durva a stabi benne. Nagyon szeretem. Ez alá mondjuk nagyon már nem igazán mennék.
Konkrét utófeldolgozásra gondoltam.
vond: Marad a fólia akkor meg a matek. Vagy lehet van is app rá.
Valahogy meg kellene nézni, hogy mekkora a wb értéke a lámpának, majd a vaku 5500-as értékét oda tolni. Ha jól rémlik, akkor valami 2300K körül volt a PS feldolgozás itt. -
Speeedfire
félisten
válasz
mikrofon #27957 üzenetére
Nem sok volt. Pont emiatt álltunk az oszlop közelébe.
Ha túlvakuzom, akkor a sárgás fények nem fognak foltokat csinálni?
Az a baj, hogy nincs mindenből fólia. Csak a fent írt 3 szín. Agyalok még, hogy szerzek a zajaruhaz.hu oldalról párat.Így vakuval össze lőni elsőre nem tűnik túl egyszerűnek.
vond: Agyaltam már, de nem olcsók azok sem. Meg lassan tele van a táskám már. Pedig olyan sokminden nincs is nálam.
Egy ilyen alap is 10k. [link] -
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #27955 üzenetére
1/40 volt iso 1600 mellett, és F1.4. Ez már így is nagyon necces, főleg ekv 112 mm mellett.
Mint fentebb írtam a vaku itt nem játszott, pont a különböző fények miatt. Kevert fényeket meg utólag összehozni.
Utófeldogozás? A curves-ben a midtones értékét átállítottam, így lett valami bőrszín legalább. A külső részt kicsit alexpoztam. Ott egész értékelhető. -
Speeedfire
félisten
Na majd megnézem otthon jobban. PS-ben kicsit élesítek rajta. Viszont valahogy még mindig olyan laposnak érzem.
Az úriember többször is belém állt már. De nem is ez volt a legnagyobb gond, hanem hogy még én lettek kihozva a végén negatívan. Köszi, de nem vagyok erre vevő.
-
-
Speeedfire
félisten
Éjszakai képekbe, hogy lehet vissza hozni az életet? Főleg mft alatt? Amennyire tudtam vissza hoztam, de iso1600 lámpa fény mellett már csücskös. Itt a vakut meg nem is nagyon tudtam volna használni az eltérő fények miatt. Ehhez is jöhetne ötlet, hogy milyen fóliát vegyek majd hozzá. Jelenleg full cto, ctb, és red van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #27939 üzenetére
A nagy méretű nagyon távol áll tőlem.
Kicsire gondoltam, és ott is az opacity halványra állítva. -
Speeedfire
félisten
Nem vagyok a logózás híve. De az utóbbi időkben erősen agyalok rajta. Több alkalommal is használták a fotómat, hogy nem volt oda írva a nevem. Egyik alkalommal más logót is tettek rá.
Kérdés, hogy logózzak-e vagy ne? Nem szeretem a cicaharcot. Viszont egy szolid logón elgondolkoztam. Pl a monogramjaim (TSz), vagy a nevem kiírva nem túlbonyolítva. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27914 üzenetére
Pl ez milyen lehet? [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
*Ropi* #27912 üzenetére
Van olyan is, hogy fele vakuval. Fele vaku nélkül van. Szeretnék konzisztens maradni a WB-vel. De akkor nem tudom megúszni a drága a color checker card-ot. Igazából nekem ennyi lenne a lényeg, ha már a kínai 3 lapos megoldás nem megy.
Lassú Víz: Nem fogom kidobni, nagyon megtetszett. -
Speeedfire
félisten
válasz
*Ropi* #27906 üzenetére
Igen, itt is melegebbe megy el. Mivel ugye gyárilag 5500 elvileg az AD200 papíron.
Akkor mi a megoldás olcsón? Semmi? Szemre?
Lassú Víz: A WB mászkálása. Ropi is párszor megjegyezte már, hogy van amikor egy sorozaton belül más a WB nálam. Lehet, hogy bejött plusz egy fény. Vagy sötétebb lett. Passz.
Az nem zavar, hogy a WB hol kevesebb, hol több. Csak a végeredmény legyen egységes.
Néztem AD200-hoz már fóliát, de elég drága volt. Egyelőre most kimarad. -
Speeedfire
félisten
Mitől lehet, hogy ha használok is WB kártyát, utána LR-be teljesen máshova tolja el azt? Elvileg az AD200-asom 5500-on kellene menjen. A valóságban inkább 6000 körül van szerintem. Viszont WB kártyával is van, hogy eltolja akár 7500-ig. Sima WB kártya, fekete-szürke-fehér.
-
Speeedfire
félisten
Tegnap nem akart menni az x1t és az ad200 között a hss mód. Hogy lehet csekkolni, hogy jó-e? Nincs valami szerviz menü?
-
Speeedfire
félisten
Nekem az ikeas elemek tökre beválltak.
Egyesek szerint 1:1 eneloop. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27260 üzenetére
Úgy néz ki ennyi volt. Ami bent van vékony rúd, már nyeklik is. Pedig sosem téptem meg a csavart. Lehet valahogy ezt javítani? Vagy kuka az egész? Maga az ernyő, diffuzor tök jó.
-
Speeedfire
félisten
Valószínűleg akkor az 1k, bár sehol nem látok ilyet ráírva. Olyan 20-25cm hosszú lehet.
Nemrég fotóztam vele, atom stabil volt. Pont emiatt is vettem. Ne kelljen a nagyon cipelni, de azért legyen masszív. Igaz nekem milchez van, szóval nem nagyon megyek 1kg fölé, max picit. A 3kg meg nagyon messze van. Bár a srác állítása szerint ez egy canikon kithez volt adva. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27414 üzenetére
Végül elhoztam az első generációs fastback 250 táskát. Baromi jó, nagyon tetszik. 13k volt, ennyit röhögve megért.
M5 ii, sigma 56 1.4, olympus 12-40 pro, pana 25 1.4, godox tt685, tt600, x1t, pót akkuk, elemek, szűrök, lenovo t430 + töltő stb mind elfér. Kívülre meg tudok rárakni egyéb cuccokat. Elég hülyén nézhetek ki vele, de cserébe praktikus. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Igen, menni fog. A módban rekeszt választasz. De van ahol csak sebességet és minden mást maga állít be.
Én pl a legtöbb esetben A módban fotózok, mindent mást a gép számol. Amikor manuálban fotózok, akkor is megnézem, hogy mit mond a gép A módban, azokat beállítom manuálban, és közben nézem a hisztorgrammot, hogy kb középen legyen mindig. -
Speeedfire
félisten
Nem igazán van. Ez téma függő is. Pl gyors mozgásnál olyan 1/500, amúgy meg elég a reciprok. Nagyon nagy fényben tág rekesz mellett akár 1/8000 is lehet.
A rekesz meg sötétben a legtágabb. Portrénál 1.2-4 között, tájra olyan F8. De ezek pl szenzortól is függnek. FF alatt akár F16 is lehet a táj.
Iso meg minél alacsonyabb.Nyilván este fel kell menni vele addig, ameddig neked tetszik. 1600-6400.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27413 üzenetére
Rápróbálok erre a Lowepro Video Fastpack 250 AW-ra. Szerintem elég lesz a hely benne.
Ahogy nézem még a laptopom is elférne benne. Vagy a kicsi netbookom.
Egyedül a felső része nem tiszta nekem, hogy ott mi fér el.
Alul simán elfér az m5, meg 2 obi (sigma 56 1.4, pana 25 1.4). Mellé akár 2 vaku, kioldó, meg elemek. -
Speeedfire
félisten
Tudom, emiatt vettem a fixet én is. Dehát ez van.
Marad a fix.
Más: Táska téma.
Nemrég volt itt téma, de valahogy nem tudok dűlőre jutni. Max 15k-t adnék táskáért. De ennyiért még használtan sem találok jót.
Ami nagyon teszik az a lowepro flipside 400 aw, meg a fastback 250 aw. De egyik sem olcsó.
Van ezeknek valami olcsó alternatívája?
Néha jól jönn egy nagyobb, tágassabb táska. Jenleg Lowepro Nova 4 AW van, és egy kicsi natgeo.
Jó lenne ha elférne benne egy milc gép, pár plusz akku, elemek, 2-3 obi, 2 nagyobb vaku, vakukioldó, filterek, esetleg egy kis tablet. Meg lenne rajta állvány tartó. Néha vagy egy vaku állvány, vagy egy gép állvány lenne rajta. Ötletek? Vagy locsoljak pénzt a fenti 2 táska valamelyikébe? Most látok egy régi flipside 400-ast használtan itt. Amit még néztem az a Jackal Amazonas. De teljesen más kategória, és kisebb is. -
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #27408 üzenetére
Én is így tudom, emiatt is vettem fixet. De pont a napokban volt szó valamelyik topicban a változtatható.
De akkor lehet az lesz, veszek egy erősebbet, meg egy gyengébbet is.
Csak gondoltam, hátha a 2 árából lenne egy jobb. -
Speeedfire
félisten
Hétvégén napsütésben fotóztam ND filter, és tt685 vaku segítségével. Nagyon megtetszett, emiatt vennék még másik ND filtert is, lehetőleg váloztathatót. Ebből mit ajánlanátok? Jelenleg sima haida van, 6 step-es.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Abby Normal #27401 üzenetére
Ez jó lehet, ránézek majd. Köszi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Abby Normal #27397 üzenetére
Olympus m5 ii.
-
Speeedfire
félisten
Godox vakuknál ttl módban, hogy lehet vissza venni belőle? Nem jövök rá. Helyette inkább az expo kompenzációval szórakoztam jelenleg.
-
Speeedfire
félisten
Szerintetek mitől lehet az, hogy a godox x1t állandóan kikapcsol? Mindig meg kell nyomnom egy gombot rajta.
-
Speeedfire
félisten
válasz
jaffa 2843 #27311 üzenetére
Ez kicsit más kategória.
-
Speeedfire
félisten
válasz
jaffa 2843 #27309 üzenetére
Én pont Kínából rendeltem 8ast, 220-ról megy. Szerintem egész jó. Nyilván van ennél sokkal jobb is. [link]
-
Speeedfire
félisten
Szisztok,
vettem nemrég egy méhsejtrácsot a 120-as octobox-omhoz. Viszont azt vettem észre, hogy olyan lett a modell arca tőle, mintha nem lenne lágyítva, nem lenne benne diffúzor szövet.
Ez mitől lehet? A méhsejtrács nem arra való, hogy a fényt irányítja? Pl ne legyen a háttér annyira világos
Levettem a méhsejtet, és újra szép lágy fényeim voltak. -
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #27276 üzenetére
Ezt nem tudtam. Nálam általában elég.
Jaja, iso fel amennyire lehet. Rekeszben a legkisebb, révén hogy kitobi. Aztán játszani a sebességgel. -
Speeedfire
félisten
válasz
kuruc01 #27269 üzenetére
Nem tudom mi az a VR. Az valami stab? Ha igen, akkor érdemes. A monopoddal az állvány, és a kézből fotózás között vagy.
Nem ismerem a rendszeredet, szerintem a topikjában több sikerrel jársz, hogy mi az ajánlott fix fényerős, ekkora táv mellett. De gondolom olyan 135-150mm körül lehet. Reciprok szabályt (130mm -> 1/130, 60mm -> 1/60 stb) alkalmazd, az elég ha nem túl gyors a téma. -
Speeedfire
félisten
4 alkalom után a godox ernyőm szára kezdi megadni magát. Nem akar bekattanni az ernyő, amikor kinyitom...
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Van itt olyan, aki szokott használni portrénál nd filtert vaku mellett? A kontraszt, és nehéz fókusz mellett mi a hátránya a hss-el szemben?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fotonhámozó #27161 üzenetére
Csak a tényeket írta le, nem értem hogy ezzel mi volt a gondod.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27095 üzenetére
Végül vettem + 12db akkut, meg egy tt600-ast. Illetve rendeltem egy olyan spigot csatlakozót, amire lehet tenni több vakut is. 2db 60-as vaku talán elég lesz már kellően késői órákban. Nyilván verőfényes nyári napon nem fog jó lenni ellenfényben.
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok. Akkor mi a megoldás? Venni több elemet, és amikor már nagy a töltési idő, akkor csere? 16db van most, ebből 12db a tt685-höz, és 4db a tt350-hez van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest