- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beldar #32823 üzenetére
“termékpaletta ami mondjuk Canon-nál megvan”
Nem a natív obikra gondolsz feltételezhetően.
“Canon sorra ontja a vázakat, még az alsó kategória is teljesen vállalható spec-ekkel bír.”Ja főleg amivel most jöttek ki ff vázzal, ibis nélkül, kicsit drágábban mint az a7c? A hozzá járó, 50mm-en 6.3-as fényerejű kitobival? Ezt már nem is szabadna fényerőnek nevezni, ki kellene találni rá valami új kifejezést. Homályerő, hátha meghonosodik.
-
Az embertelen mennyiséggel meg a dőlt a fotóval vitatkoznék, de maradjunk annyiban hogy én másképp láttam akkor ezt a korszakot. Emlékeim szerint kb 1982 vagy 83 óta fotózok saját géppel, személyes tapasztalataim alapján másképp éltem meg az emberek fotózási szokásait, mint hogy dőltek a képek embertelen mennyiségben, de elfogadom hogy te netes cikkek alapján másképp látod ezt az időszakot.
Persze nyilván a korabeli sajtó hurráoptimista hangvételét is helyén kell kezelni, meg azt is, hogy mihez képest érezhették akkor ugrásszerű növekedésnek a dolgot. Akkoriban az újévkor leadott kidolgozandó karácsonyi tekercsen még simán rajta voltak a márciusi képek is, és ha fotóztál filmre akkor tudod, hogy az amatőr és profi film közötti egyik különbség volt, hogy a profi film pl sokkal rövidebb ideig állt el hűtőn kívül, mert az amatőr felhasználásra szánt filmnél szempont volt hogy hónapok alatt fog elhasználódni. A maihoz képest a meglátásom szerint sokkal kevesebben és sokkal kevesebbet fotóztak, de ez egy olyan kérdés amiben szerintem nem fogunk egyetérteni. -
Én nem arról beszélek hogy nem voltak fényképezőgépek, hanem azt mondtam hogy a fotózás sokkal inkább rétegdolog volt. Ne keverjük össze a fotózást azzal, hogy a szomszédnak is volt szmenája, amibe azt sem tudta, hogy hogy kell beletenni a filmet, mert nem fotózott vele, nem használta a járulékos költségek miatt.
“szintén dőlt a hulladék”
Ezt sem így láttam. Akkoriban 24/36 kockába gyakran egy év belefért.
-
Én összességében a fotózást értettem, tehát a hobbistákat is, nem csak a munkaszerűen dolgozókat (szándékosan nem írok profit, annak egy ide nem illő minőségbeli áthallása miatt).
Rengetegen úgy csöppentek bele a fotózásba, hogy teljesen fogalmatlanok, csak megtetszett nekik, hogy van egy olyan usb-s kütyü, amit magukkal lehet vinni, és régen csak kevesek rétegkiváltsága volt a költségvonzat miatt, ami az analóg fotózás folyamatos költségeit jelentette a film és előhívás terén. -
válasz
ph_5.5 #32635 üzenetére
"a 15 éve ott dolgozó (iszonyat jó fotóst) kifocizta az informatikus... kapott céges gépet, pc volt, progit megvették"
Saját véleményem, hogy ahogy a digitális fotózás felváltotta az analógot, rengetegen úgy sodródtak ebbe bele, hogy tősgyökeres geekek voltak, és mivel a fényképezőgépen van usb, vettek egy perifériát a pc-hez, és onnantól ők fotósok.
-
válasz
MasterMark #32408 üzenetére
Köszi 😀
Jahno: separator, igazad van így megnézem az amazonon.
-
Azt a fotós táskába való tépőzáras elválasztót lehet valahol külön kapni szerintetek? Hogy keressem?
-
-
46mm-es, középen összecsippenthető objektívsapkát láttatok valahol webshopban? Párat végigböngésztem már, nem találok.
-
válasz
theporcupine #31844 üzenetére
Köszi, hasonló megfontolásokból ettől függetlenül szerintem tőlünk is menni fog az illető. Kárára nem válik a megszerzett tudás az biztos.
-
Úgy néz ki a cégünk beiskolázna valakit fotós tanfolyamra, mert állítólag végzettség kell ahhoz hogy fotós szolgáltatást számlázni tudjunk. Ez igaz?
Milyen fotós tanfolyamot tudnátok ajánlani? Ez a Google első találata, ez megfelelő?
https://nextfoto.hu/kezdo-fototanfolyam/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest