- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #26215 üzenetére
nem divat már a blörrözés!
Frequency Separation -
copass
veterán
válasz
t72killer #26193 üzenetére
az már majdnem 10!
de részletkérdés. elavultnak számít a szenzora. de keresel egy korábbit az is rommá alázza a mobilt. felesleges ezen rugózni. pölö nikon d70s
amúgy ott van korábbi linken egy tonna 1100D-s kép kutyákról...
én látom a különbséget, te nem. tök felesleges veled erről vitázni, mert nincs miről...
menj szemészetre. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
t72killer #26161 üzenetére
én nem törlök vázon, mert: nincs idő rá, akksit terheli ha válogatok a kijelzőn,nagyítgatok,stbstb. arról nem is beszélve hogy egy nokedli kijelzőn nem sok értelme van ezt eldönteni!
LR-t mittomén 30k évente előfizetéssel (van vmi fotós csomag akkor kapsz PS-hozzá 45k), C1 50k évente. dxo elit meg 60k egy verzió. -
copass
veterán
válasz
mikrofon #26158 üzenetére
no igen, a C1 ugye phaseone...nagyon sok stúdiósnál láttam hogy ezt használják.
az LR ott vágta el magát hogy sokáig volt ez az exportálási probléma ugye hogy nem használta teljesen ki a procit. mondjuk én ezt úgy csináltam hogy két részletben exportáltam az 1000 képet. 500/500 két taskot elkezdte egyszerre exportálni, nah akkor viszont már csúcsra járatta a procit! -
copass
veterán
válasz
t72killer #26153 üzenetére
mivel áprilisi a cikk, feltételezem hogy azóta frissült a cucc...
de én speciel leszarom a dngt meg a hdr-t is, meg ezt a sok csoda fícsört.
ha a kép szar, attól hogy megdolgozod 1 órát mindenfél csillivillicuccal ugyanolyan szar marad.
LR pár óra alatt fel lehet dolgozni kényelmesen egy 200-300 képes fesztivál napi sorozatot, exporttal,vízjellel minden szarral együtt.
nem semmiért népszerű az LR. -
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
total90 #25717 üzenetére
pont ezekről beszélek, éles részt úgy kell vadászni!
hiába kreatív ha nem jó a kivitelezés.
itt kezdődik az hogy "tárgyfotó" nem pedig a bokehfos! -
copass
veterán
válasz
total90 #25711 üzenetére
tárgyfotónál mindegy mit fotózol, kellenek részletek. mert belefognak nagyítani.
nincs borzalmasabb annál amikor próbálsz egy éles részt találni egy tárgyfotón, mert 1.8-on fotózta a fotografi...
egy f8-as focus stackelésből is van amikor kell több tucat kép mire minden részlet éles lesz. -
copass
veterán
válasz
GoTReX #25704 üzenetére
1100D teljesen jó kis váz. évekig használtam melóra is eski,konci,stb.
állványt vegyél és vezéreld a vázat vmi progival. pölö ezzel: digicamcontrol -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #25658 üzenetére
jahogy milc...akkor nem szóltam. asszittem dslr!
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #25654 üzenetére
mit akarsz arra rárakni?! értéket semmiképp!
-
copass
veterán
válasz
berobi78 #25641 üzenetére
ez tulajdonképpen egy gary fong lightsphere klónja. ez egy elég jó teszt, látszik hogy elég baba a végeredmény.
-
copass
veterán
válasz
Fotonhámozó #25531 üzenetére
nekem volt olyan hogy nem szedett le egy foltot az LP, kb 1-2 mm átmérőjű vmi. olvastam valahol hogy a leporolt lencsén tiszta kézzel szétkell taknyolni, úgy is tettem. aztán LP és vijolá lejött és a lencsének se lett semmi baja!
-
-
copass
veterán
válasz
Kephamos #25508 üzenetére
dxo szokott giveaway-eket csinálni rendszeresen a korábbi verziókból.
Lightroom CC előfizetéses móka. 150 júró/év, cserébe ezeket kapod (Lightroom CC, Lightroom Classic CC, Photoshop CC, 20 GB felhőtárhely )
lehet még venni "sima" Lightroom-ot is. igaz egy korábbi verziót kapsz, de hobbira szintre tökéletes. sőt még munkára is.
ha ingyenes kell akkor: lightzone, darktable
dxo optics pro-t szokták ingyé osztogatni, most is lehet szedni innen július 31ig. -
copass
veterán
válasz
Psychopeti #25390 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
trigorin #25354 üzenetére
én úgy tárolom táskában ahogy belefér!
fesztiválokon, koncerteken fotózok egy lowepro passport sling-el. elég beleszutyakolni ami kell.
asztalraletevősobiratámaszkodósról meg annyit hogy vagy 10 éve találkoztam egy profi fotóssal (5dm2+24-70 asszem )úgy letette az asztalra hogy koppant! én meg csak néztem hogy úú öcsém de laza!sokat bírnak ezek, én speciel a 70-200 napellenzőjével töröm az utat a tömegben!
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #25343 üzenetére
világítson de mivel?
-
-
copass
veterán
válasz
Csari93 #25340 üzenetére
pup vakuval szívás bármi is, de ha diffúzort raksz rá akkor a vakura nyomj több kakaót amennyit bír. valahol menuben be lehet állítani hogy asszem vmi +1-et lehet, de akkor meg enni fogja jobban a vakut.
ezért rossz a wb-d, mert gyengus a vaku teljesítményed.
rendszervaku kell amúgy, anélkül nehéz lesz. egy yongnuo-val már csodákat lehet tenni! -
copass
veterán
válasz
föccer #25099 üzenetére
YN-565EX II
1100D, majd 5dmark2-ön használom évek óta. erős és megbízható. eneloop-al elég jól bírja a dolgokat és tud strobit is. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #24910 üzenetére
ha a célnak megfelel akkó jó a belépő is!
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #24898 üzenetére
vannak ennél dúrvábbak is, főleg a vérprofiknál. amikor felfűznek egybe 4-5 hss vakut és úgy bűvészkednek.
-
copass
veterán
válasz
szbalogh #24830 üzenetére
nagyon megugrottak az árak az m42-esekenek, de kis szerencsével lehet olcsón helios-t kifogni. zsibi, régiségvásáron 1-2k körül nagy szerencsével kapsz egyet.
de addig is itt egy nagyon jó írás az m42 50esekről meg úgy eleve az egész témáról.
én a zeiss-eket szerettem abból is czj 1.8/50 pancolar mc és a 3.5/135 sonnar mc. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #24756 üzenetére
még mindíg elmehet dolgozni egy ilyen végzettséggel fotó studióba, boltokba,stb. ott megszerzi a kellő gyakorlatot és a felszerelést.
-
copass
veterán
válasz
philoxenia #24751 üzenetére
fotósok 90%-a feketén csinálja, ezért tudnak alá menni az áraknak....a nav meg minden bejelentést kivizsgál amiben az van hogy nemadszámlát....csinálnak próbavásárlást, és ez nem vicc. megy egy fiatal pár eljegyzési fotózást akar és előleget akarnak adni, a végén meg jön hogy papperplíz.
befektetés, hosszútávon megtérül. -
copass
veterán
igen. komolyabb a képzés mint a lehúzós tanfolyamoknál és szakmát ad, ami nagyon nem mindegy ha dolgozni is akarsz. mert csak okj fotós végzettséggel tudsz számlát kiállítani fotózásról.
még mielőtt valaki bekiabálja hogy fotóriporterit is lehet, tisztázzuk hogy az nem jó.
azzal csak újságoknak, média részére tudsz közérdekű eseményekről képeket kiszámlázni. -
copass
veterán
-
copass
veterán
váztól függ. konkrét vázat mondj és ahhoz lehet mondani hogy mi lesz jó hozzá.
régi analóg vázakhoz használt vakukat nem lehet rátenni dslr-re mert magasabb a talpfeszültsége, csak mókolással. itt egy leírás hogy kb miről van szó -
copass
veterán
válasz
philoxenia #24711 üzenetére
gép nélkül? még géppel is pénznyelő...
-
copass
veterán
válasz
itouchfan #24685 üzenetére
canon topikban van ilyen gyik.
igaz canon specifikus de általánosságban minden gépre érvényes. -
copass
veterán
válasz
philoxenia #24684 üzenetére
jah igen, nem árt ha gyártói cucc. az a legpontosabb.
-
copass
veterán
válasz
pibácsi #24674 üzenetére
rawtherapee-t érdemes megpróbálni még. van 32bit-es asszem még windowsxp-n is megy.
-
copass
veterán
válasz
total90 #24578 üzenetére
digicamcontrol elég sok vázat támogat és magyar fejlesztés.
-
copass
veterán
válasz
rajmi97 #24448 üzenetére
gyors mozgásra gyors záridő kell, 1/80 az kevés, azért lesz elmosódott.
~1/200 felett, 1/500,1/1000 stb. ezekhez nyitott rekesz kell és magas iso.
tehát beltérben 1/160, f2.8 iso 3200 ideális esetben.
nagyon rossz fényviszonyok esetén (pl. koncert )és gyenge obival 1/125, f4, iso 5000,6400.
valamit nem jól értelmezel szerintem. -
copass
veterán
válasz
rajmi97 #24431 üzenetére
milyen értékekeket használtál? rekesz, zársebesség, iso. tanulmányozd az ábrát és a szerint állítsd be hogy mit akarsz.
a fényerős obi se a szent grál, mert annak is vannak erős limitációi. pölö: a kicsi élességi sík, egyik szeme éles, másik már nem, vagy az orr lesz éles szeme nem,stb.
iso-t kell emelni, amennyit csak bír a váz, vagy vakuzol. -
copass
veterán
válasz
Rapid136 #24429 üzenetére
kingston régen jó volt, az olcsóbbak meg már annyira nem megbízhatóak. a nagyobb,drgábbaknál mintha jobb lenne a minőség. videósok dicsérték. de hogy én szinte mindíg vesztettem adatot kingstonokkal az tuti, mert mindíg azt vettek a céges vázakba mer olcsó. és az új is kingston volt és már annyitól eldobta magát hogy beraktam az olvasóba....
-
copass
veterán
normális kártyát vegyél boltból.sandisk, lexar, transcend, samsung,sony.
a kingston nagy ívben kerülendő, mert borzalmasan sok az adatvesztés.
ebay,ali,stb kerülendő mert 99% hogy hamisítványt kapsz.
nemrég 8gb kártyának ismeri fel a rendszer és közben meg 100mb-t tudsz ráírni... -
copass
veterán
válasz
Huawei #24234 üzenetére
mondjuk indexadokveszeken? veszel egy donor vázat.
-
copass
veterán
válasz
DrojDtroll #24235 üzenetére
esélytelen bármit is szerezni hozzá ha bedöglik.
ellenben nézz meg egy belépő vázat, pölö egy 1100D-t. 40k-ért már kapsz egy patikát és gyakorlatilag mindenre jó és rengeteg alkatrész van hozzá. -
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
kriszwells #24130 üzenetére
az van hogy lighroom betölti alapból a saját camera profilját:
develop - camera calibration, profile: adobe standard. ez eléggé meghúzza a szaturációt.
ezt kell camera faithful-ra állítani.Balinov: ez akkor igaz csak, ha a vázon a képstílus nem semlegesnek van beállítva.
-
copass
veterán
válasz
scarabaeus #24105 üzenetére
egy monitor előtt megoldják az egész ügyet. velldón!
-
copass
veterán
válasz
BigBlackDog #24052 üzenetére
lepedő, ha nincs fehér fal. egy derítőlap talán még jó ha kéznél van.
-
copass
veterán
válasz
Hangithia #23952 üzenetére
index adok-veszek fórumán nézelődj.
reális árakat kapsz és ha meghirdeted el is fog menni nagy eséllyel. tapasztalat.
a beárazós topikot nagy ívben kerülném...
canon ql ha működik és szép állapotban van akkor szép pénzt ér...ha gombás,karcos a lencse nem sokat ér. -
copass
veterán
válasz
Speeedfire #23915 üzenetére
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
Felhasználom #23865 üzenetére
dúrva példa: ablaknak háttal állítasz valakit és le akarod fotózni. mátrixban egy sötét paca lesz az arca, mivel a rendszer átlagolni fog. spotban viszont az arca világos lesz, mert csak azt veszi figyelembe a rendszer.
de itt részletesen leírják mi merre. -
copass
veterán
válasz
Zozzant #23853 üzenetére
az semmit nem jelent hogy neked nincs rajta semmi, mert honnan tudod milyen körülmények között fotóztak vele előtte?
nekem egy fesztiválon olyan szintű kula kerül rá hogy csak értetlenkednek amikor mondom hogy kéne megint egy puceva "baszkimúlthéten voltál"!
átlag felhasználásnál nem kerül bele látható kula amit f8-11-en észreveszel. -
copass
veterán
válasz
Zozzant #23850 üzenetére
a makacs szennyeződés nem jön le olyan könnyen csak nedves tisztítással. én a sima száraz szenzor tisztítást is rutinosra bízom, nekem megér 3k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest