- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
Lenspen: kb. fél 1 éve vettem egyet eredetinek írt és kinéző hologrammos stb. rendes csomagolásban Kínából. Ma elővettem és jobban megnéztem a kupakban lévő szivacsot ami elvileg a párna frissítésére hivatott. Simán kijött kb. fél cm vastagságú sima fekete szivacsdarab, alatta fogadott a meglepetés, sárga PAPÍRGALACSIN! távtartóként...
kiszedtem azt is, félbe tépett és galacsinná gyúrt post it!
Hááát nem térek azóta sem magamhoz
Szerintem ez nem Lenspen innováció
-
Zozzant
addikt
válasz
Santiagain #12982 üzenetére
ez csak azt bizonyítja hogy a segédvonal felfekszik az amúgy is ferdén fotózott tárgy felső élére. A vázat tökéletesen vizszintesen tartsd egy tökéletesen vizszintes vonalat fotózva... de ha rám halgatsz inkább fotózol
-
Zozzant
addikt
válasz
Santiagain #12898 üzenetére
UFÓ!!!
-
Zozzant
addikt
válasz
donbaalazs #12895 üzenetére
Hát a 4 éves jelenleg 50 ezer forintot érő 46 ezer expós K10D-m zárcseréje biztosan nem érné meg. Bízom benne hogy 100.000-t is bőven vinni fogja.
-
Zozzant
addikt
válasz
maxika2004 #12838 üzenetére
wd40-et? legalább szag alapján megtalálod
-
Zozzant
addikt
Üdv! Honnét tudnék szerezni a táblázat M2-es sorában található JCIS csavarokat? [link] Ha valaki tudja ne fogja vissza magát. Órás, optikus kizárva, csak néztek. A "sales"-nek is írtam nem válaszolnak.
Valami vadállat szétbarmolt egy-két objektív bajonettjében ilyeneket.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
sellerbuyer #11737 üzenetére
Szuper kis hiánypótló
-
Zozzant
addikt
válasz
kemalboy01 #11589 üzenetére
20-30 dolcsiért... lehet is jópofa
-
Zozzant
addikt
válasz
flash- #11527 üzenetére
Szilika tasaknak nem sok értelme van fotóstáskában, az akkor jó ha pl- egy dobozban tárolod az obikat amit nem sűrűn nyitogatsz, de ha nem a pincében tárolod hanem normál páratartalmú lakásban akkor ott sincs értelme. Objektívsapkának meg mi köze a szilika tasakhoz? Sapka hasznos.
-
Zozzant
addikt
válasz
Schanyee #11217 üzenetére
Használtan kapsz Pentax K10D-t beépített stabival 50E-ért, hozzá 2db kitobi 18-55 és 50-200 úgy +30E körül, aztán elfelejted a kompaktokat
Jó fotót viszont még egy zenittel is lehet készíteni, első a fotós aztán a technika
De akár egy FZ30 (50) is jó lehet, abban 1/1.7 az érzékelő, sokáig kielégítheti az igényeket.
-
Zozzant
addikt
válasz
Schanyee #11213 üzenetére
Szerintem már 55-ön sincs 2.8-as rekeszed, 80-on meg biztos nincs, nem végig 2.8-as az objektív rajta. Ehhez jön a "kicsi" érzékelő, legjobb lenne ha akinek van megtenné hogy megmutatja milyen portré jön ki ebből. Sokkal kevésbé játszhatsz a mélységélességgel mint egy tükrössel vagyis játszhatsz csak nem lesz olyan szintű a hatása. Legtöbb embernél egyenes út vezet a kezdeti próbálkozások után a dslr-be
Ugord át
-
Zozzant
addikt
válasz
kriszwells #9878 üzenetére
Hiába van jó vázad ha szar az objektív, a cél a jó obi, a többi csak mellékes (de egyénileg fontos). Az objektív készíti a képet! a váz feldolgozza.
-
Zozzant
addikt
válasz
anonymus89 #9675 üzenetére
A camera kft-be vigye be, ott tudnak róla valamit mondani.
-
Zozzant
addikt
válasz
anonymus89 #9671 üzenetére
Nagyjából semmit. A csere annyiba fájna amennyiből vesz egy újat amit majd a nyakába akaszt saját kárából tanulva.
-
Zozzant
addikt
válasz
ggf8600gts #9616 üzenetére
Lehet, hogy versenyképes lenne de nem az kell a népnek. Kell a sok megapixel meg a sok zúúúm, mert az jó meg lehet vele dicsekedni. Amit nem látnak mások, mint a nagyobb érzékelő, az nem mérvadó. Szűk körben, technokrata embereknek meg persze hogy más a minőség mércéje. A piac határoz meg mindent, a piacnak felelnek meg a gyártók a megapixel és zoom végletekig forszírozásával, ugyanúgy mint a csillivilli funkciókkal, arcfelismeréstől kezdve a retusáló "funkciókig"... ugyanazon a bolhaf@sznyi érzékelőn.
-
Zozzant
addikt
válasz
pusi1981 #9555 üzenetére
Tehát a piros jelölésnél kampók voltak, akkor viszont ha találsz a kampó méretével megegyező csavart ami műanyagban tart akkor elképzelhető, de nagyon pontosnak kell lenned. Esetleg erős drótból hajlítasz kampót amilyen a műanyag volt, a végére menetet vágsz és becsavarod a kisebbre fúrt lyukba. Babra meló
-
Zozzant
addikt
válasz
marked one94 #9221 üzenetére
1000-ért adtam el egyet tokostól a vaterán, obi nélkül. Az obit digi vázon előszeretettel használják így az érhet 2-3 ezret esetleg, ha minden rendben vele.
-
Zozzant
addikt
válasz
Cool Face #8442 üzenetére
Mélységélesség, rákeresés google. Laikusnak: a fotón csak egy sáv éles, előtte és mögötte a képen elmosódnak a képi elemek, a mélységélesség kiterjedésének nagysága sokmindentől függ, elsődlegesen meghatározza a nyílás mérete ahol bejön a fény (blende) a tárgy távolsága amire élesítünk és az objektíven beállított aktuális gyújtótávolság.
Javaslom az alábbi keresőszókat a további önképzéshez:
blende, mélységélesség, fényerő, gyújtótávolság, fotózás alapjai -
Zozzant
addikt
válasz
Zoli bácsi #8391 üzenetére
Ez egy jel. Itt az ideje, hogy felejtse el a fotózást.
-
Zozzant
addikt
válasz
S e t h #8113 üzenetére
- Ecset + lefújás (légszűrős pumpával, giottos stb., ezzel az érzékelőt is lehet) jó sokszor majd optikai papír és tisztító folyadék a papírra pár csepp, soha nem az obira, a papírt "zsákocskára" hajtani a négy sarkánál fogva és körkörösen, soha nem szárazon, 1 papírt egyszer használva.
- Ecset + lefújás jó sokszor majd LensPen, eredetivel körkörösen, finoman rányomva, majd ismét fújás, ecsetelés.
-
Zozzant
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz
ez_meg_emaz #7712 üzenetére
Egyszerűen kevés volt a fény, alexpós. Nézd meg hogy automata módban milyen záridőket kapsz. Az is lehet hogy el van állítva alexpóba az expo kompenzáció a gépen. Ha még mindig kevés a fény akkor jöhet a vaku. Továbbá a 3.2-es rekesz minden obin 3.2-es, és a 2.8-as is, tehát ugyanannyi fény megy be rajta, hiába tud többet is. A több fény csak nyitottabb rekeszen tud bejutni.
-
Zozzant
addikt
válasz
netmesterke #7542 üzenetére
Melyik fényképező jött ki ilyen procival?
-
Zozzant
addikt
Gari. itt nem recseg
-
Zozzant
addikt
válasz
--=Zolee=-- #7186 üzenetére
-
Zozzant
addikt
Arra ilyen való: Lenspen Micropro
-
Zozzant
addikt
és egy ilyet is találtam mod lejárt
és ezt is el lehet olvasni: [link]
-
Zozzant
addikt
válasz
Szten Márs #5800 üzenetére
-
Zozzant
addikt
A Carenar leginkább Cosina forrásokból táplálkozik, nem hinném hogy Zeiss lenne... ebay-en is találtam pár eladó példányt, nem nagyon licitálnak rájuk. Nem akarok témázni nagyon róla de azért lehet hogy egy kicsit elfogult vagy a saját példányoddal kapcsolatban. Pl az említett tair-11a messze fölülmúlja mind képileg mind blendék számában (20 lamellás! ellenben a carenar 6 lamellájával) ami nem elhanyagolható a háttérelmosásnál. A lényeg nem is ez hanem, hogy neked tökéletesen megfelel, viszont van nála jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest