- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
donmackó
addikt
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #34236 üzenetére
Igen, ezt írtam. A 90%-os kedvezményes bérletet csak lakóhely és iskola között adhatják ki és igen kell hozzá egy igazolás aminek a lényege, hogy rá van írva:
- a távolság az iskola és a lakóhely között
- az esetleges átszállás helye pl. Hajdúsámson - Debrecen - Miskolc
- és igen - ha jól emlékszem - arra kellett írni a diák számát és a bérletre már ennek a szelvénynek a számát kicsit kacifántos de érthető talán 100Ft vagy 50Ft volt ennek a kis papírnak a kiállítása, amit kb. bármikor meg tud tenni bármelyik bérletpénztár. -
krizmo_
addikt
válasz inf3rno #34236 üzenetére
A diákigazolvánnyal sok minden máshoz is hozzájuthatsz, rengeteg diákkedvezmény van, pl. belépők is. De jegyet is így veszel, bármilyen közlekedési eszközre, bármilyen távra országon belül.
Szerk.:
Vonattal nem lenne egyszerűbb az utazás?Mit tanulsz, amúgy? Azt gondoltam, hogy idősebb vagy, bár ettől még lehet tanulni...
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #34228 üzenetére
Nyáron is vehetsz diákjegyet amikor nincs iskola. A mostani szabályozás amúgy trükkös:
1. diákjegyet - 50%-os kedvezényes jegy - bárhová és bármikor vehetsz a lényeg, hogy legyen érvényes diákod rajta az érvényes adott félévre szóló, pl. a mostani őszi féléves ha jól emlékszem március 31-ig jó és a tavaszi féléves ugye október 31-ig tehát a nyár is benne van)2. DIÁK BÉRLETET (90%-os kedvezményes) ellenben csak LAKÓHELY és az iskola közötti szakaszra lehet kérni. Az útvonalra nem tudom, hogy lenne megkötés.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #34100 üzenetére
Szeretnénk, ha a Facebook széles körben elérhető lenne mindenkinek, ugyanakkor a Facebook nem használható az alábbi esetekben:
ha 13 év alatt vagy;
ha szexuális bűncselekményért elítéltek;
ha korábban letiltottuk a fiókodat feltételeink vagy szabályzataink megsértése miatt;
ha az alkalmazandó jogszabályok értelmében tilos termékeinket, szolgáltatásainkat vagy szoftvereinket használnod. [link]Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #33846 üzenetére
Nem vagyok kerámia szakértő, nekem a porcelánba belefért volna, de lehet, hogy nem így van. Nem lehet azért könnyű szemre megállapítani a konkrét anyagösszetételt. Egy műszerész barátommal éppen erről beszélgettünk néhány hete. Neki volt olyan, ami el is repedt. A melegedős tányérokon vannak apróbb hajszálrepedések ettől a működéstől.
Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33680 üzenetére
Szerintem az adott linkek is tökéletesek, lehet választani. (majd választ amit szeretne)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33586 üzenetére
Most főztem hagyma teát, holnap (igazi) gyömbér is lesz fogyasztva aztán vagy-vagy...
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33573 üzenetére
Azt már 2009 óta szedem (agyi contusios verzes meg agyi vérrög volt...motor baleset) anno a por forma volt a jó (tasak)
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33569 üzenetére
Közbe elmondtam az ízlés/szaglás gondot is és tesztelni fognak.
Tel.számot elkérte a doki és majd jelentkezni fognak.
Így is a gyógyszerem már közel 30k-ba van...
6 doboz Nootropil 1200mg (60 db) és Neo Citran meg a képen látható pack...philoxenia
Én gyümölcsöt kb. semmit nem eszem mostanság (~5/10 éve kb.) ami nagy hiba (tudom)Hagyma tea meg gyömbér tea ami még jó lehet.
Van aki azt mondta, igyak meg 2 házi páleszt és az többet ér mint ez a sok "gyógyszer" /van benne igazság!/[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33555 üzenetére
Hát már csak ma este iszom meg egy Neo Citran-t (tegnap is 3-t ittam, ma csak 2-t iszok össz, Pénteken túlzásba vittem ) és holnap felhívom a dokit és megmondja mi van, vagy nem. Iszom a forró teát mézzel és citrommal. Sajna mást nem tudok.
ízlelés és szaglás nulla kb. a nátha és köhögés is megvan. Láz nincs.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #33540 üzenetére
6éve költöztünk ide, őt javasolták. De 6 év alatt kb. fél évet praktizált, mert álladóan szülési szabadságon volt, vele pont ekkor találkoztam 1x. (Meg az óvodában többször, pont csoporttársak a gyerekeink )
Az igazi tahó az asszisztens. Kiskirálynak érzi magát.(gondolom a sok váltás miatt nei van ott a legnagyobb rutinja, meg a fiatal orvosok mellett ő a rangidős is.) -
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33540 üzenetére
Ezen én is gondolkodom...(nem csak az alábbi miatt)
Nekem olyat is csinált, hogy 1 éven át sima TP-t írt, holott baleseti TP járt volna (előtte voltam 6 hó Baleseti TP-n, meg kb. 6-8 hó simán is, mert 3-4x vissza mentem dolgozni és sajnos vissza estem a korábbi sz*r állapotba), nagy pechemre a TP ellenőrző főorvos az utolsó papírt elkérte (pont akkor adta volna oda) és észre vette, hogy 1-es kód helyett 8-as szerepel rajta és volt olyan rendes (az öreg) hogy írt egy levelet és még 1 évig baleseti TP-re voltam jogosult... Háziorvost ki vonja/vonta felelősségre ezért? SENKI!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33539 üzenetére
Tegnap 2-3 Strepsils (torok fájásra) és 5-6 Neo Citran (kicsit túlzásba vittem) és megérte, mert mostanra már 90%-ban jó vagyok. Kicsi nátha és más nincs, de kis köhögés és a torkom is felszakadozik (a dzsua vagy mi...sárga amit a Neo Citran okoz gondolom)
Mikor indult ez a korona, emlékszem....4 hét alatt 3x lettem pont így beteg és mind3x kikúráltam magam. Valszeg a covid volt és a szervezet legyűrte (kórház szerint) akkor még maszk sem kellett, csak kicsivel utána.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #33458 üzenetére
Ha jól értelmezem, a probléma nyitja ott van, hogy a pdf-en belüli adatok szöveg formátumúak-e, vagy csak egy beszkennelt dokumentum van képként a pdf-ben... Előbbinél szerintem simán copy-paste valahová, mondjuk Excelbe (ha táblázat is van benne), aztán szerkesztés, formázás tetszés szerint. Utóbbi esetben csak a csoda segíthet, vagy valami spéci OCR progi.
Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #33458 üzenetére
Elvileg a "tile large pages" van erre a fajtára a foxit reader-ben, de képtelen voltam úgy felosztani, ahogy nekem tetszik. Inkább a kerülőutas gányolást választottam, átkonvertáltam ods-be, tákoltam a táblázaton, hogy kinézzen valahogy, eltörtem két oldalra, aztán úgy visszakonvertáltam PDF-be, és úgy nyomtattam. Megint elbasztam két órát, mert valaki nem hajlandó normálisan nyomtatható táblázatot csinálni... Na mindegy, ez is megvan.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
mouzrr
őstag
válasz inf3rno #33315 üzenetére
Amennyire tudtam kefékkel kipucoltam meg belenyúltam az elérhető részekbe, illetve erősebb vízsugárral is próbálkoztam. Sajnos van az adagolóban olyan rész amit nem tudok semmivel sem elérni, de látom rajta vastagon az öblítő lerakódását. A gépben nem látok értelemszerűen semmit, de lehet abban is van mosószer lerakódás, de azt mechanikusan nem tudom kipucolni, illetve a szerelő szerintem jelezte volna ha lát valami szokatlant. Vízkő problémák nincsenek.
-
Top cat
addikt
válasz inf3rno #33298 üzenetére
Igen, azért szagosítják, hogy észre lehessen venni időben a szivárgást.
A sárgával jelölt gumi flexicső elvileg bírja azt az anyagot. De hivatalosan ötévente azt is cserélni kellett.
-
r.levente75
addikt
-
Nikaré
őstag
-
C. s.
addikt
-
Saccco
nagyúr
válasz inf3rno #33246 üzenetére
Akkor nekem van két háztartásra való nyomtatóm, ha összeszedem magam, akkor három.
Amúgy nem véletlenül nincs olyan hosszú, azt ollóval csinálják a fodrászok.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
C. s.
addikt
Arra gondoltam, hogy hallottam olyan helyről, ahol pénzért kinyomtatják, ezzel foglalkoznak.
Itt hátha tudnak segíteni ilyen helyet találni.A medál prototípusához modellezőpaszta (levegőn keményedő gyurma) nem volna jó? Arról is tudnál negatívot csinálni. Persze, ha túl összetett, tényleg egyszerűbb volna kinyomtatni.
Sok sikert a fafaragáshoz és a hajvágáshoz!
"Ha ők el tudják így érni a megfelelő hosszt, akkor talán nekem is megy."
De ha mégsem, a haj kinő, ez fontos infó!
Szerk.:
Golden9 megelőzött, amíg írogattam.[ Szerkesztve ]
-
Golden9
addikt
A3D nyomtatás topikban biztos meg tudják csinálni, kérdez rá menyibe kerülne.
[ Szeretkezve ]
-
C. s.
addikt
válasz inf3rno #33228 üzenetére
Szia!
Egy őrült ötletre mennyire vagy nyitott? Tippelni sem tudok, mennyibe kerülne. Hangsúlyozom: őrült ötlet!
3D-s nyomtatás? Lefényképezed minden irányból, betöltöd a képeket a programba, ami 3D modellé alakítja (van ingyenes is), egy 3D modellezőprogival megtoldod úgy, hogy elég hosszú legyen, de a "csatlakozója" ne torzuljon. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #33232 üzenetére
Eszembe se jut magamnak vágni hajat, a bajuszt is pont elég. Nincs 50mm-es tolófésű oszt annyi
Tedd alá az ujjad, vagy hekkelj rá valami távtartót. Nekem Wahl van, de nem magam használom.
Igazából ott tartunk, hogy mondjuk tanácsot kérek tőled, bútorlapok tizedmilliméter pontos vágására, mondván, hogy van itthon egy ilyen, de nem elég pontos. Erre a lapszabászatot javaslod, mire én, ennyit magamtól is tudtam volna...Sőt fokozom egy történettel: Anno húsvétkor mindenki kocsonyát vitt a melóba kajálni. Az egyik illető megkérdezte:
-Hogy lehet, hogy a ti kocsonyátok villával ehető, az enyém meg folyik.
-De hát miért melegítetted meg?
kérdezték a többiek.
-Mert én melegen szeretem.
volt a válasz.
(Megtörtént sztori....)[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #33209 üzenetére
Lehet mind2 megoldás jó, a fene tudja
-
asdf_
veterán
válasz inf3rno #33146 üzenetére
Nincs iylen módja, elemeled a szívófejet a tárgyterülettől és úgy spriccelsz Takarítógép néven kéne futnia, lévén a nedves porszívó -nálam- nem jelenti azt, hogy tisztítófejjel, annak vezetékeivel és szívattyújával is rendelketzik, az simán csak annyi, hogy nedveset is tud szívni (ha a porzsák helyett a műanyag kanna van benne). Aztán persze a köznyelvben lehet, hogy egyezik a kettő, sök értelmetlen hülyeség forog a köznyelvben (cd lemez, garancia stb.)
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #33141 üzenetére
Ezt azoktól kell kérdezni, akiknek van ilyen, mert vettek olyan boltban, ahol adtak el nekik belőle
Mi szökőévente szoktunk ilyet kölcsönözni szőnyegtisztításra. Nem tudom, szivacsnál mi a helyzet, mennyire mélyen megy bele a víz, mennyire mélyről tudja visszaszívni (hogy ne csak felületi tisztítás legyen, de gondolom főként úgyis olyasmi kell)[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #33108 üzenetére
A legjobb akkor lehet amikor elutalod és csak utána derül ki, hogy nincs az a termék (mondjuk piros kocka) és persze ők megpróbálnak rábeszélni helyettesítő termékre (zöld gömb) ami megint lehet pár nap levélváltás stb.
A legjobb a futárnál kártyával, vagy készpénzben fizetni sajnos ez van. Vagy én sokat vásároltam az Edigitaltól és a bolti átvételnél kb. mindegy mivel fizetsz.
-
Benhill
senior tag
válasz inf3rno #32951 üzenetére
Szólsz ennek a kisjánynak
[https://www.facebook.com/civilenineeringworldwide/videos/760726707794876] -
carl18
addikt
válasz inf3rno #32874 üzenetére
Hát általában sportolok heti 3-4 alkalom jól megmozgatom magam.
Még mielőtt jönne az ellemzésem, azért hozzá teszem az évek alatt sok minden kipróbáltam. Orbáncfü, omega 3, vitaminok, lenmagolaj,
novi, stb. De valahogy nem változott semmi se igazán. Kipróbáltam én már mindent, de végül mindig ugyan azt a ürességet éreztem.de abban igen, hogy nem lenne ennyi szabadidőd fórumozni. "
Itt kiégtem, sajnos igaz
Mert mobilról nem lehet irni? Azért a képzelő erőt se hanyagoljuk el.
Nem ismerjük egymást személyesen, azért ennyire ne képezünk már a másikról online véleményt.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
krizmo_
addikt
válasz inf3rno #32874 üzenetére
Nem azt írtam hogy csajozzon...
A társaság sokat segít az ilyen gondokon, jó estben önbizalmat kapsz egy kapcsolatban, és meg tudod beszélni a gondjaidat valakivel.... Értékes és minőségi időt tudtok együtt tölteni, és ezek kiszakíthatnak a depresszióból, már ha ez a célod, és nem az, hogy a "szegény én" szerepet alakítsd továbbra is. -
carl18
addikt
válasz inf3rno #32868 üzenetére
Hát remélhetőleg nem az, és megmaradok.
A Láz, magas pulzus, hideg rázás, fejfájás ingerlékenység.
Aludni is csak 4 órát tudtam, forgolodtam.(#32869) krizmo_
Magéletre itt most nem térnék ki, sajnos nem vagyok párkapcsolatban. De nem vagyok benne biztos, egy nő minden betegséget megoldana.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz inf3rno #32865 üzenetére
Úgy 11 éve vagyok depresziós, de sajnos a gyógyszerekkel nem mindig volt pozitiv tapasztalatom igy hát inkább próbáltam hanyagolni őket. Idén meg elmentem önként és úgy voltam teszem vele egy próbát, már annyira nem volt kedvem semmihez se.
A Mitrazapine én választottam, azt irták modern és biztongás antidepi. A Prozacot szedtem régen, de az is tudott érdekes mellékhatásokat generálni.
Ettől nagyon jókat alszok, de sajnos a depresszióm nem gyógyitotta meg. Igazat megvalva tudom milyen mellékhatásokat tud okozni a gyógyszer, és nincs is kedvem malmózni egyenként a gyógyszerekkel hogy az egyik csak bevállik.1 hete kezdődött elsőnek csak hőemelkedésem volt, de most hogy fáj a fejem és lázam is van igy már nem tartom játéknak.
Szerotonin Szindromára gondoltam ,mert antidepresszánsok válthatnak ki hasonló gondokat. Csak hát az meg életveszélyes, ezért paráztam be.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #32481 üzenetére
Kiderült a turpisság a jogsis SMS ügyében. Ma hívta egy bácsi a feleségem, hogy ő a jogosítványról érdeklődik... Aztán a felesége is hívta egy másik számról. Nekik ezt a számot adták meg, hogy itt érdeklődjenek. Persze nem értette mit akar, de aztán a következő rajzolódott ki... A bácsi telefonszáma 1 számjegye 1 értéknyivel tér el a feleségemétől. Vagy ő diktálta be rosszul, vagy az ügyintéző írta be tévesen. De erre jött a bácsi jogsijának az üzenete. Gondolom érdeklődött a hivatalban és amikor kiderült a téves szám, ők mondták neki, hogy kérdezzen rá. Mondjuk értelme nem sok van, mert a címet csak nem a mienket diktálta be, azt nehéz lenne így eltéveszteni. Amíg a papa habogott a telefonba, a háttérből a mami súgta neki, hogy ... a jogosítvány! A jogosítványt kérdezd!
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Siriusb
veterán
válasz inf3rno #32486 üzenetére
Fotók... jól adod! Nézd meg a képét, torzonborz, pattintott kőbalta a kézben, maximum a sziklarajzokat tudná megnézni!
EmberXY:
Attól függ, mennyire akarod megtisztelni, térd alá érő szoknya és blúz, ha az inget nem bírod...
Amúgy férfiember jobbára ing+nyakkendő (ha adsz magadra) viseletben jelenik meg ilyesféle alkalmakkor. Ám ahogy mondták, szerintem is egy farmer inggel elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest