Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz carl18 #29876 üzenetére

    Levezetem Neked példával 2019.10.hónapra vonatkozóan:

    Munkaidőkeret esetén a munkanapok egyenlőtlenül is beoszthatóak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szombat-vasárnap ugyanolyan, mintha hétköznap dolgoznál. Az is előfordulhat, hogy beosztanak akár 10 nap egymás után, de utána meg kell kapnod azt pihenőidőben.

    10.23. Munkaszüneti nap: erre a napra függetlenül attól, hogy be vagy-e osztva vagy nem 8 órára járó napi bér illet meg ( alapja a távolléti díj ). Ha ezen a napon dolgozol, akkor az alapbér +100% munkaszüneti pótlék + rendkívüli munkavégzés ellenértéke is jár, tehát előfordulhat, hogy arra a napra 300% bért kapsz.

    2019.10.hó Ledolgozandó óraszám 22 nap x 8 = 176 óra.

    1 havi munkaidő keretben max. 176 óra + 4x8óra = 208 óra lehet a ledolgozott. 176 óra alapbérrel és 32 óra túlóra 150%-al, ha nem kapsz helyette pihenőt.

    Munkaszerződés vagy tájékoztató biztosan rendelkezik hány havi keretben vagytok. Ha esetleg 6 havi, akkor az is elképzelhető, hogy több heti rabszolgamunka után több hétig pihentek.

    A fenti esetben is figyelemmel kell lenni, hogy a munka befejezése és a köv. kezdés között legalább 8 óra pihenő meglegyen és a 2 egymást követő napon meg kell legyen a 22 óra pihenő. Fontos, hogy 1 vasárnap is szabad kell legyen 1 hónapban. Ha samsung tevékenysége megszakítás nélküli, akkor vasárnapi pótlék sem kötelező.
    A munkaidőkeret elszámolás végén kell csak kifizetni a túlóra pótlékot, akkor válik ténylegesen is túlórává.

Új hozzászólás Aktív témák