Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Macrodroid
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Kézikönyvet kellett volna elolvasni, úgy tűnik a "sok gépet raktam már össze" az sok-sok évvel ezelőtt volt, de lehet hogy mostanában, csak akkor nem szakszerűen...
Az alap RAM foglalatok elég régóta, legalább 10 éve az A2-B2 (vagy DIMM 2-4), és nem az A1-B1 (vagy DIMM 1-3). Lehet máshogy is tenni, aztán a rendszer vagy elindul, vagy nem; vagy stabil lesz, vagy nem...Lásd egy kb. 13 éves Intel lap kézikönyvéből:
Illetve egy, még FM2+ foglalatos AMD lap kézikönyvéből:
-
mckay
aktív tag
Köszi, de úgy néz ki, hogy mégis inkább láma voltam.
Ha A2 foglalatba teszek csak 1 db memóriát, akkor úgy elindul.Persze ettől még nem értem, hiszen miért nem A1? és miért nem mindkettő modul?
Ehh, ez valami A5 foglalatos varázslás lesz.De lagalább már nyomon vagyok.
Köfi még1x mindkét hozzászólást! -
5leteseN
senior tag
Az "Egy RAM-os, +BIOS-reset utáni, újraindítás" verzió megvan?
Milyen monitorral próbálod?
Volt olyan "élményem", hogy volt kép, csak a monitorként használt TV nem mutatta a BIOS képet. A BIOS pedig megáll egy kérdésnél, amit mivel nem láttam, nem volt válasz, nem is tudtam haladni.
Szintén első indítás volt, nem AMD, de ez mindegy.
Egy kőkori monitor csatlakoztatása után(ami már mutatta a BIOS képernyőt) minden BIOS beállítás ment, utána az asztali PC is, w-telepítés, minden...[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Hiren's boot pe még mindig van: [link], de a régi is letölthető. Vagy van még a Bart's PE.
Nekem csak az a bajom a régi linuxos toolokkal hogy nem kompatibilisek az LCD monitorral. (amikor feláll a grafikus linux akkor a monitoron elmegy a kép és panaszkodik hogy nem optimális a frekvencia) -
MrDerekas
addikt
Azonos chipsetest kell keresned. Még csökkentett módban is problémás lehet a win áthonosítása. Nem szereti. Kékhalál és fagyás hegyek amire lehet számítani.
(#52256) LanyUs Esélyes, hogy a lap megadja magát. Esetleg csere procival is meg kellene próbálni, de inkább alaplap probléma lesz ez.
(#52258) balazska92 De most miért nem lehet a gyártó honlapjáról letölteni a szükséges dolgokat és telepíteni...?
(#52261) gwerner93 SATA kábel csere, táp csere próbaképpen, alaplapi csatlakozók "kifúlykálása", bios-ban sata vezérlő módot ahci-ra állítani. Ha továbbra is eldobálja a vinyókat (Firmware frissítés megvolt az ssd-re?) akkor jó eséllyel laphiba.
(#52262) SirKero Ha a magam lapjaiból indulok ki, akkor hardveres hiba. A lapon annyi a hang chipnek. Első körben ezek szálltak el a giga lapjaimon. Volt, hogy elmúlt és működött pár hétig, de végül csak megdöglend. Gondolom az új forrasztási eljárás nem fekszik neki, és érintkezési hiba jön elő az anyag öregedésével.
(#52263) Stylerr Simán elképzelhető, hogy ismét tönkrement csak úgy. Viszont kinyírhatja a lap, a táp, de talán még a proci is. (Meg az alaplapra dugott olyan tápcsati ami nem oda való )
(#52269) Szomby Volt hogy elindult valamilyen ram modullal? Vagy ez friss vételű lap és meg sem nyekken az új ramokkal? Támogatási listán szerepelnek a ramok? (Tipusát írtad, de a cikkszámot nem, így nem tudom beazonosítani.)
(#52270) pcjani11 Eszközkezelőben sem mutatja, mondjuk piros felkiáltójellel/sárga háromszöggel? Lehet eszköz erőforrás ütközés is. Másik slotban próbáltad?
(#52271) reflxx Megpróbálhatod alkatrészeire szétszedni, kitakarítani és újra összerakni. BIOS reset is mehet (elem ki 15 percre, közben tápot is lekapcsolni) de a bios frissítés is mehet. Milyen oprendszer van rajta? (Esetleg másik rendszerrel is tehetsz egy próbát.)
(#52272) KvardAlien Mondjuk leéghetett a proci is. Vagy a lap mégsem komálta a moddolást. Másik procival meg kellene próbálni az alaplapot. (De ha minden frankón megy, akkor miért kell kínozni szintetikus teszttel, ami olyan terhelést okoz, amit az életben nem hozol össze se játékkal, sem munkavégző szoftverrel...) Bios reset, proci ki-be amit még próbálhatsz.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
dredbiro
senior tag
Nem tartom valószínűnek hogy a via chipset gond nélkül bebootol intel chipes lapról.Legalábbis nálam nem működött egyszer sem ezzel a felállással , csak a tiszta telepítéssel. Sajnos az xpben nincs meg az automatikus illesztő csatolás bootoláskor mint a következő generációs oprendszerekben.
Good hunting,STALKER !
-
-
Lézerparaszt
őstag
A 1151-es lefogó keret ráhajtós procedúra nekem is sok anyázással járt, főleg hogy a csavar sem akart belekapni ami lefogta a végén, és mindig kipattant mikor már azt hittem kész vagyok vele. És nem csak kicsit volt feszegető érzés. Lehet sok gépet összeraktál már, de szedd szét megint és rakd össze újra, hátha valami felett átsiklottál. Nekem is van szervizes ismerősöm aki bár gépösszerakással kel fekszik és álmodik, mégis egyszer rajta hagyta a műanyag védő búrát a procihűtőn, és csodálkozott miért kapcsol ki a gép. Fáradt volt, benézte, ennyi.
Az is lehet hogy valamelyik alkatrész nem működik, én sajnos futottam már bele ebbe videokártya és hdd esetében is, ráadásul egy hónapon belül szóval azt sem zárnám ki.A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
MrDerekas
addikt
Ha ki is lett nyírva a proci, attól még röccennie kellene a lapnak. Múlt hét végén raktam össze hasonló alaplappal gépet (szintén asrock, mert én erre esküszöm) és semmi világító led nincs azon. A ház csatlakozói megfelelően vannak csatlakoztatva az alaplapra? Az alaplap 24 és 8 pines csatlakozójában is bent vannak a táp megfelelő csatijai? Kicsit kevés az infó ahhoz, hogy bármi ötlet legyen. Meg persze elképzelhető, hogy hibás darabot fogtál ki, de ez elég ritka dolog. (Esetleg kép az összeszerelt gépről is segíthet a válaszkeresésben)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
varmi2
nagyúr
Próbálj meg egy olcsó usb , vagy pci hangkártyát, teszt jellegel. De tuti nem a táp hibája, hanem csere közben valamihez hozzáértél, vagy ilyesmi, esetleg a hangchip már haldokló félbe volt a lapon, és ez volt az utolsó lökés e felé. Az jó táp, jobb, mint ami volt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kriszbon
őstag
Az én E5440-em (@Q9550) 3GHz-en járatva meg ennyit hozott mikor még megvolt, egy húzott HD 7850-el.
A mostani procim azonos kártyával 4,3GHz-en kevesebbet hoz, mint a Xeon hozott.
A te P45 chipsetes lapodban meg jó 3,4-3,6GHz is meglehet vele(vagy több) ha nem idegenkedsz a tuningtól.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Smktrooper
senior tag
olvasd végig a cikket ha van időd, ott leírnak mindent, hogy mit kell csinálni az alaplappal, azért olcsóbb a xeon. ha nem akarsz vele ugymond ennyit foglalkozni akkor 20K ami alapból megy bele. Csak összehasonlitás képp raktam be.
Szóval ha bele teszel egy kis munkát akkor 12 ezret lehet vele fogni, amit a VGA-ra lehet költeni.Amit ott nekem látsz 3Dmarkba 650Ti 20K + Xeon 8K = 28.000Ft volt.
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
http://logout.hu/cikk/lga_775_tuning_olcso_bb_771-es_4_magos_xeon_cpu_a/bevezetes.html
8000 magyar pénz középáron 12000 felett nem nagyon van...
(http://hardverapro.hu/apro/intel_xeon_e5430_4_x_266ghz_12mb_1333fsb__nutolva) hirdetés egy példa.
ezzel lehet kimaxolni a lapot.Q9450 kb 20000 magyar forint
Nekem ilyet lép ami van:
[ Szerkesztve ]
Reboot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest