Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Emericus Max

tag

válasz markknight #55 üzenetére

Abból, hogy mit főzöl, következtetni lehet az étkezési szokásaidra és bizonyos vásárlói preferenciáidra. A villanyórád fotójáról meg már tudják is mennyit fogyasztasz a háztartásodban, ebből is lehet bizonyos következtetéseket levonni. Ha megvan a megfelelő számítási kapacitás, akkor mindenről is lehet statisztikákat vezetni, ezeket beilleszteni a nagy képbe és aztán értékesíteni, felhasználni stb.

Egyszer New Yorkban vezettem egy amerikai kollégámmal, ügyfélhez mentünk. Ő Google asszisztensen keresztül mondta be a címeket a google maps navigációhoz. De mondta, hogy otthon is használja a google asszisztenst. Erre én mondtam, hogy szerencsére az asszisztens nem beszél magyarul, mert félnék hogy lehallgatják otthon a beszélgetéseimet stb. Ő azt mondta nem fél ettől. Aztán hirtelen a Google asszisztens mérges hangon közbeszólt a beszélgetésünkbe, hogy a Google nem hallgat le senkit és nem követik a beszélgetéseket és különben is ők ezt kikérik maguknak. Összenéztünk az amcsi kollégámmal és elröhögtük magunkat, hogy HOPPÁ! :DDD
    Szóval nem tudják miről beszélgetsz, mi? Hát persze... :))

Egy darabig elveszhetsz a tömegben, de előbb utóbb, ahogy a kapacitás nő és az AI fejlődik, nem lesz a magánéletednek olyan parányi darabkája sem, amit ne követne valamilyen vállalat vagy akármilyen ügyfele, aki megveszi a begyűjtött adatokat. És még szerencséd van, ha csak marketing célokra használják föl. De mi garantálja, hogy a felhőben lévő adataid nem kerülnek bűnözők kezébe?

• Emericus Max

tag

Valaki megkérdezte már az AI-t is, hogy mit gondol erről a sok marketing bullshit-elésről :))
    Hey Siri, what the bloody hell is Apple Intelligence???
    Is this the secret intelligence agency of Apple?
    Are you spying on me? Collecting personal data normally protected by the law?

Siri: Who, me??? ;] Definitely not collecting personal data...*

* Hell, yesssss :N

Új hozzászólás Aktív témák