Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Azoknak, akik a színekre panaszkodnak, pár háttérinfó. Amikor az S21U-t cseréltem S23U-ra, azonnal szembetűnő volt, hogy mennyivel fakóbb az S23U. Alaposan utánanéztem, megerősítették, egyesek szerint jobb a fakó, mert legalább nem olyan vibrálóak a színek. Többen S22U után írjátok az S24U-ra váltással, hogy az fakóbb, de lehet, hogy az S23U-t kihagytátok, azért annyira szembetűnő. De lehet, hogy az S24U még az S23U-nál is fakóbb, nem tudom.
Ezeknek újabb LTPO technológiás kijelzője van, és én azt vettem észre az S23U-n, hogy a fényerő csökkenésével fakulnak a színek. Vagyis sötétben egész fakó, világos lakásban már normális, napfényen meg sokkal színesebb/élénkebb a kijelző, mint az S21U volt. A későbbi generációs kijelzők fogyasztása lényegesen jobb, így valószínű, hogy ahhoz is köze van a sötétben fakóbb színeknek. Én egyébként pár nap után megszoktam, és teljesen elfeledkeztem róla, vagyis ez nem zavaró, csak megszokás kérdése.
Szóval, próbáljátok ki, hogy mindkét telón felhúzzátok a fényerőt magasra, hogy úgy is lényegesen fakóbbak-e a színek. Emellett, ahogy írta valaki, köze lehet a tükröződésgátló rétegnek is hozzá, de meg az van, hogy legalább nem tükröződik.
-
Tin
veterán
(csak érdekességként)
Németeknél amúgy tök másképp ment az egész. Alapból -250€ kedvezmény járt, ha akármilyen (akár törött) okostelefont beküldesz, vagy még több, ha működőt (de annyival nem fizetett többet azokért). Ezen kívül létezik egy Samsung Shop nevű app, ha abból rendelsz, -10% kedvezményt kapsz egy speciális kuponkóddal az exkluzív színekre, és -5% a normál színekre. Múlt héten ezt lehetett még kombinálni egy -5% Samsung Members kuponnal, és az előrendelők kaptak egy ingyenes Watch6 kupont, vagy pedig -50€ további kedvezményt. Ezen felül még egy ingyenes "művész" (egyedi mintázatú, szerintem ronda) tokot is be lehetett húzni egy speciális kóddal.
Viszont a Samsung cseppet elrontotta az előrendelési Watch6 kuponok kiküldését, én pl. péntek este kaptam meg, amikor már rég leadtam a rendelést. Az első pár napban viszont a webshop is rosszul működött, és minden kupont elfogadott egymáson, így tudtam 1046€-ért venni -10% -5% és -50€ kuponokkal egy 1TB-s modellt, mások meg kicsit drágábban ingyenes Watch6-al ugyanezt (a -50€ kupon nem ment együtt a Watch kuponnal).
Szóval "nyugaton" azért jóval nagyobb kedvezményeket adtak, nem csoda, ha "kirabolták" a Samsung webshopot. Viszont tavaly meg Magyarországon voltak ezek a hibás működések, és lehetett durva kedvezménnyel S23U-t rendelni.
-
Tin
veterán
válasz
Avicularia #1177 üzenetére
Nem tudom, a Samsung webshopja elég érdekesen működik.
De pár napja még volt a magyaron is minden exkluzív szín, gondolom levették, mert az emberek orrba-szájba rendelték őket, és hát 2 hónapos szállítási határidővel elég necces dolog ez. Főleg, ha utánvéttel rendeled, és ők úgy szállítanak majd valamikor, hogy ki se fizetted.#1179fahrii: lehet, emlékeim szerint a magyaron is volt az elején minden szín, csak nagyon hamar elfogytak.
-
Tin
veterán
válasz
Avicularia #1172 üzenetére
Mert már kifogytak. Én amúgy a titánzöldet rendeltem, mert mindenképp exkluzív színt kellett a legnagyobb kedvezményhez. A kinézet meg ízlés dolga, nekem pl. az jobban bejön, mint a kék.
-
Tin
veterán
Ezekből én még nem vonnék le ítéletet. Itt egy másik összehasonlító videó, itt még kicsit jobbnak is érződik az S24U, de ez nem szeles. A szélzaj-szűrés algoritmusa meg javítható idővel, ahogy sok minden más is. Az viszont látszik, hogy az S24U kevésbé élesít túl, és valamivel jobb a dinamikatartománya, mint az S23U-nak. Az 5x-ös zoom szenzora pedig jobban teljesít a 10x-esénél.
-
Tin
veterán
S23U stabilizátora kevésbé "remeg" zoom-nál, és a mikrofonjának zajszűrése is jobb, főleg a szélben. De ez utóbbinál benne van az is, hogy az nincs "zoom mikrofonra" állítva. Éjszakaiban valamivel jobb az S24U a zoom kameránál. Nekem úgy fest, hogy az 50MP-es szenzor 10x-es digitális croppal legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a natív 10x-es optika. Portrénál nincs és képeknél nincs túlélesítve az S24U, ami pozitív.
Kíváncsi leszek 3 hónap múlva, amikor már az S23U is megkapja az új kamera alkalmazást, és kireszelik az S24U szoftverét is, ami ugye még gyakorlatilag béta.
-
Tin
veterán
válasz
Energie X #868 üzenetére
Jó kérdés, eddig egy videóban láttam, amit szponzoráltak, felrakta a srác, de ott nem mondott az ujjlenyomatról semmit. A neten a saját felrakós videójuk nem S24U-s, és ott is az volt benne, hogy felrakás után vedd fel ugyanazt az ujjad kétszer. Az S24U-s termékoldalukon van egy csomó tulajdonság meg fotó, de az ujjlenyomat-olvasó kezeléséről semmi. És ha emlékeztek, a korábbi szériáknál is mindenféle okosított megoldás volt arra, hogy olvassa az ujjlenyomatot.
Régebbi telefonjaimon, amiknek sík volt a képernyője, imádtam az üvegfóliát. Felrakod, nem karcolódik meg koszolódik, egy év múlva is szinte tökéletes. De azokon még hátul volt az ujjlenyomat-olvasó, így nem befolyásolta. Az S21U-nak már egész jó volt az ujjlenyomat érzékelése, a S23U-nak meg aztán teljesen jó, nagyritkán hibázott (gyári fóliával). Gondolom az S24U is hasonlóan jó, és nagyon nem örülnék, ha az üveggel visszatérnék oda, hogy minden második leolvasás jó csak.
Szóval én is kivárok. Első körben rendeltem egy Spigen NeoFlexet, mert a Samu saját fóliája rohadt drága, ez jó lesz addig, amíg vagy annak lemegy az ára, vagy kiderül, hogy melyik a tuti üvegfólia rá.
-
Tin
veterán
Ezt a videót vártam, köszi!
Azt viszont nem láttam jönni, hogy így leveri az i15PM-et. Akkuban és teljesítményben is. Oké, az S23U nem ennyire rossz, szerintem a srác ezt használta egész évben, így az akkuja már biztos nem volt olyan, mint újkorában.
Nem tudom, ezt miért kellett titkolnia a Samsungnak.
-
Tin
veterán
válasz
BusinessGuy #642 üzenetére
Sok dologban igazat adok neked, de! Régebben a Black Fridayon cseréltem telót év végén, mert akkor olcsóbb volt a kifutni készülő modell, de ez már nem igaz. 1 éve előrendelésben 50€-val drágábban vettem az S23U-t, mint év végén a BF-en a padló ár volt. És nagyjából egész évben nem volt annyira jó ár, mint előrendeléskor. Cserébe az új telót használod az elejétől. Oké, elismerem, van némi kockázat benne, ha valami nagy gáz derül ki, de a következő 2 hétben, amíg még el lehet állni tőle, a java úgyis kiderül. És mivel padló áron veszed, egész évben eladhatod minimális bukóval.
Az S23U/512GB telóm 1049€-ért (400e Ft) vettem előrendelésben februárban. Most 320e-ért megy a HA-n egy ilyen telefon, vagyis 80e Ft-ot "bukom" rajta a 10 hónap használat során. Vagyis ha eladom, havi 8e Ft-omba került az aktuális csúcsteló használata. Tényleg rossz üzlet volt akkor megvenni?
Abban viszont egyetértünk, hogy S23U-ról felesleges váltani. Nem is feltétlenül terveztem, de mivel most az S24U/1TB változatot 1046€-ért (400e Ft) tudtam behúzni, hülyeség lett volna kihagyni. Szóval igazából ha úgy mögé-gondolsz a dolgoknak, ha évente cserélgeted, baromira nem bukó a legújabbat birtokolni, csak áll benne némi pénzed.
-
Tin
veterán
válasz
hegedus001 #569 üzenetére
Azt vártad, hogy a megjelenéskori szoftverrel is lényegesen más lesz? Majd nyár környékére reszelnek rajta, de hatalmas különbséget nem várok. Szoftver ugyanaz, kamerák szintén, max több finomítást tud, de azt akkor majd az S23 is tudni fogja.
-
Tin
veterán
válasz
bandi0000 #545 üzenetére
Köszi, ezt nem értem, de betudom annak, hogy meleg telefonnal álltál neki tesztelni. Nekem az S23U 3860 pontot tudott a WildLife Extreme-en (nem a stressz teszt) 1 körön, de 16 fokról indult (lehűtöttem előtte kint).
Szóval ez ugyanaz. Nem rossz, de szerintem tud ez ennél többet is. Viszont gyanítom, hogy melegen tud annyit, mint az S23U hidegen, ami viszont elég jó. Neked valószínűleg az első köröd is lassú volt a meleg teló miatt, mert más cikkben a standalon tesztben 5111 pontot tud. -
Tin
veterán
Végül csak rendeltem egy exkluzív (fos) zöldet. Azért ezt, mert az exluzív színekre volt -10% az appban, és megevett hozzá egy -5% és egy -50€ kupont is. Akkor sem ennyinek kellett volna kijönnie, szóval valamit elállíthattak a háttérben.
Csak mert ez az 1TB modell, és 1046€ rohadt jó ár volt érte (kerek 400e Ft). Így azt sem bánom, hogy az ingyenes óráról lemaradtam.
Remélem ez a világoszöld nem lesz nagyon csúnya. A kék és a sárga képen még zorgóbbnak tűnt.
-
Tin
veterán
Valószínűleg azért adják ennyiért... pontosabban ugye nem adják. Mert van aki 3 garnitúra kuponkódot is kapott. Bár a Samsung ilyesfajta totális bénázása nem újdonság sajnos. Nekem ez a kör most cseppet csalódás volt, el is mondtam a supportnak, hogy szánalmas, hogy nekem kell keresnem őket és kuponkódért kuncsorogni, amikor bezzeg be kellett pipálni a mindenhez hozzájárulást a feliratkozáshoz, akkor nem volt gond. Szóval azért elkérni valaki adatait marketing célokra, majd nem betartani a megállapodást gázos. De persze újra mondom, ezek a multik ilyenek.
-
Tin
veterán
Amúgy tök gáz, német fórumokon megy az anyázás, merthogy az előrendelős kuponokat a Samsung nem küldte ki csomó embernek, pl. nekem se. Itt úgy van, hogy egy Watch6-ot kapsz tök ingyen, illetve még -10% ha a Samsung Shop appon keresztül vásárolsz, szóval ilyen 1000€-ra kihozható vele az S24U/512 + Watch6 BT kombó. Annyi a hátrány, hogy az exkluzív színekből kell rendelni (kék, zöld, narancs). Viszont nagyon gáz, kétszer beszéltem a supporttal, ment a "sajnáljuk", de igazából leszarják. Én vagy 2 hete iratkoztam fel, és semmi kuponkód.
-
Tin
veterán
válasz
LosBlancosRM #367 üzenetére
Talán pont itt volt cikk róla, hogy a "for Galaxy" annyit jelent, hogy a teljesítmény-magot megemelték 0.09Ghz-el, az összes többi magot meg visszavették 100 Mhz-el. Így ugyan nem akkora a teljesítmény, de még így is veri az előző gent, viszont nem melegszik. Kínaiakban amúgy is fos a hűtés általában.
-
Tin
veterán
Mielőtt azért mindenki leokádná az S24-et, ésszerűbb lenne átgondolni, hogy valójában mik is az újítások, és mihez képest.
A titánium keret nyilván az iPhone-ról lett nyúlva, de az iPhone is csomó mindent nyúlt a Samsungtól, szóval ez ilyen. Az, hogy patikamérlegen adagolják az újításokat, szintén nem csoda egy ekkora gyártónál, ezen már meg sem lepődök. Írta valaki, hogy az S23U-nak sem voltak hatalmas újításai a kamerán kívül, és ez igaz is, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy az S23U azért lett szinte tökéletes telefon, mert megkapta a Snapit, amitől az akkuidő elég nagy előrelépés lett, és a melegedés sem volt meg, miközben teljesítményre komolyat ugrott.
S24 fejlesztések:
- Snapi 8gen3: erőteljes előrelépés teljesítmény fronton, de a gen2 is elég volt mindenre, a "for Galaxy" meg igazából egy kis visszafojtás gondolom a melegedés miatt
- Exynos 2400: nagyjából semmit nem tudunk róla
- 5x/50MP zoom: ezt előrelépésnek érzem, szerintem jobb egy jó és világosabb 5x-os optika, mint egy sötét 10x-es, amit az ember amúgy is ritkán használt ki
- kijelző: minden modell 2600 nits, 1-120Hz, felbontások is nőttek, ez pozitív, az S24U lapos kijelzője nekem pozitív, de azért ne örüljön mindenki hogy jöhet az olcsó üvegfólia, hiszen az ujjlenyomat szenzor miatt nem mindegy, mi kerül rá
- akku: a két kisebb modellnél nőtt az akku, ez előrevetíti, hogy jobban zabál az Exynos (vagy az új Snapi is)
- hővezető kamra: nem kicsit növelték meg, pedig az előzőnél is komolyan megnövelték, ez felteszi a kérdést, hogy vajon elég lesz-e
- videós funkciók: 4k/120fps király, rendezői módban 2 stream rögzítése 4K/30-al király (eddig csak FHD-ban tudta), lehet váltani a kamerák között 60 fps-ben szintén király, a 8K megléte az 5x-ös zoomkamerával pedig egy jó kiegészítés, most már lehet telében is 8K-zni, kérdés hogy a kipróbáláson kívül valaha valaki használta-e
- AI: szerintem ez parasztvakítás, és valószínűleg tök buta lesz az elején, 2025-től (amire megfelelően működik) meg elvileg fizetős leszÖsszefoglalva, nem véletlenül beszéltek a keynote elején hosszú ideig az AI-ról a hardver helyett, valószínűleg ezzel a trendi dologgal próbálják eladni az amúgy nem akkora előrelépés telefont. Az erősebb hardver miatt többet fog tudni videó- és képkezelésben, én abban nagyobb előrelépést várok, igaz majd csak hónapok múlva. Minden másban szerintem nem igazán előrelépés az amúgy nagyon jól sikerült S23 szériához képest.
A valódi kérdés számomra az, hogy mi lesz a teljesítménnyel, a melegedéssel és az akkuidővel. A Samsung +15% akkuidőt mond, de az marketing. A megnövelt akkuk és hőkamrák gyanakvásra adnak okot, ahogy az is, hogy nem emelik ki sehol, hogy ez aztán most hűvösebb vagy jobban tudja hosszú távon is leadni a nagyobb teljesítményt. Mert hiába a szuper SOC, ha ez a modell is forrósodni fog videózás közben, vagy hamar visszavesz napon a szuperfényes kijelző, esetleg visszalépés lesz az akkuidő, ahogy az S21 és S22 széria között. Szerintem ezek sokkal-sokkal fontosabb dolgok, mint az, hogy van AI vagy nincs, hiszen az a többiben is tud működni, max lassabban.
Szóval szerintem HA nem melegszik jobban a megnövelt teljesítmény ellenére sem a telefon, és nem szabályoz le 10mp után, illetve az akkuidő hozza legalább az S23 széria szintjét, akkor ez egy jó kis továbblépés azoknak, akik régebbi modellekről jönnek, és azoknak, akik évente váltanak, mert így nekik sem lesz visszalépés. Az 5x-ös zoom és a plusz videós funkciók szerintem érdemi előrelépés, de csak annak, aki sokat használja a kamerát és mondjuk videózik. S21/22 szériáról biztosan érdemes váltani, de lehet, hogy egy jó árú S23-al jobban jár az ember.
Nagyon várom az akkutesztes, sebességtesztes és melegedős videós teszteket. Ha valaki időközben megkapja a telót, letesztelhetné ezeket.
-
Tin
veterán
Az amúgy megvan, hogy az új teló tud 4K/120fps-ben felvenni? És elvileg két kiválasztott kamera képét tudja egyszerre felvenni külön fájlokban, de ezt csak 4K/30-ban. Plusz, az 5x-ös kamera is tud már 8K-ban rögzíteni. Ja, és most már az összes kamera tud 60fps-el videót rögzíteni, és lehet videó közben váltogatni köztük.
Ezek a videós feature-ök azért nagy előrelépések, sokkal használhatóbbá teszik.
-
Tin
veterán
Az előrendelési időszakban úgysem jöhetnek ki a végleges tesztek, szóval nem fogjuk tudni, milyen. Maximum azoktól, akiknek időközben kiszállítják. De annyiban igazad van, hogy tényleg bele lehet futni egy cumiba vele. Meg túl sok újdonság nincs rá. Viszont év végén szuperakcióban is csak épphogy lesz olcsóbb, mint most.
Nekem ami szimpi, hogy egy ezeréves törött telefon leadásával tudom elhozni az 1TB-s modellt 1133€-ért (átszámítva kb 430e Ft), és ehhez még adnak valami minimálisan önrészes, egyszeri törésre vonatkozó 1 év Samsung Care+-t ingyen. És semmi (még) használható telefont nem kell leadni érte.
-
Tin
veterán
Valaki talált már infót a melegedésről és az akkuról?
-
Tin
veterán
Kér darabért 35€ elég borsos ár. Főleg, hogy mivel sík a kijelző, gyakorlatilag olcsón lehet rá akármilyen fóliát tenni.
-
Tin
veterán
Nem tudom, nem olvastam, de azt írja, hogy bármilyen gyártó, bármilyen modell, bármilyen állapot. Találtam egy régi A5-öt törött kijelzővel, -250€. Az S21U meg -360€, ami egy vicc, semmi értelme leadni, amikor 2 éves.
Céges kuponozással a fenti feltételekkel 1133€-ra bírom kihozni az 1TB-os változatot, vagy 1033€-ra az 512-est, de az egyedi, névre szóló akció.
-
Tin
veterán
Na, németben ahogy látom kicsit érdekesebben alakulnak a dolgok. Szóval alapból a dupla tárhelyet adják a kisebb áráért, és az Ultra esetében fix 250€ levonást adnak akármilyen telefon beküldéséért. Sajnos pl. egy S21U-ért csak 360€ kedvezményt adnak, na most akkor már egy ezeréves telefont előveszek a fiókból, aztán szevasz, hiszen az 250€ kedvezmény. És ahogy látom, adnak ingyen 1 év Care+-t, de csak 1 törésre.
Így egy 512-es S24U 1199€. Hát, annyira nem olcsó.
-
Tin
veterán
Elnézve az előzetes teszteket, akkor miben is lesz ez előrelépés?
Mert ahogy látom, az Ultra 5x-ös zoom-ra ment le 50 MP-el (ez előny), még fényesebb a kijelző, és teljesen lapos, de mégsem 144Hz-es. Egyik tesztben azt láttam, hogy 15%-al jobb lesz az akkuidő a Samsung szerint, és 1.9x nagyobb a hűtőkamra. Meg az AI. Ja meg a 7 év frissítés.
Nem tudom, számomra annyira nem meggyőző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Abból lehet tudni, hogy az új modellről van szó, hogy kevésbé csillog. De azért változott más is.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest