Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

Mielőtt azért mindenki leokádná az S24-et, ésszerűbb lenne átgondolni, hogy valójában mik is az újítások, és mihez képest.

A titánium keret nyilván az iPhone-ról lett nyúlva, de az iPhone is csomó mindent nyúlt a Samsungtól, szóval ez ilyen. Az, hogy patikamérlegen adagolják az újításokat, szintén nem csoda egy ekkora gyártónál, ezen már meg sem lepődök. Írta valaki, hogy az S23U-nak sem voltak hatalmas újításai a kamerán kívül, és ez igaz is, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy az S23U azért lett szinte tökéletes telefon, mert megkapta a Snapit, amitől az akkuidő elég nagy előrelépés lett, és a melegedés sem volt meg, miközben teljesítményre komolyat ugrott.

S24 fejlesztések:
    - Snapi 8gen3: erőteljes előrelépés teljesítmény fronton, de a gen2 is elég volt mindenre, a "for Galaxy" meg igazából egy kis visszafojtás gondolom a melegedés miatt
    - Exynos 2400: nagyjából semmit nem tudunk róla
    - 5x/50MP zoom: ezt előrelépésnek érzem, szerintem jobb egy jó és világosabb 5x-os optika, mint egy sötét 10x-es, amit az ember amúgy is ritkán használt ki
    - kijelző: minden modell 2600 nits, 1-120Hz, felbontások is nőttek, ez pozitív, az S24U lapos kijelzője nekem pozitív, de azért ne örüljön mindenki hogy jöhet az olcsó üvegfólia, hiszen az ujjlenyomat szenzor miatt nem mindegy, mi kerül rá
    - akku: a két kisebb modellnél nőtt az akku, ez előrevetíti, hogy jobban zabál az Exynos (vagy az új Snapi is)
    - hővezető kamra: nem kicsit növelték meg, pedig az előzőnél is komolyan megnövelték, ez felteszi a kérdést, hogy vajon elég lesz-e
    - videós funkciók: 4k/120fps király, rendezői módban 2 stream rögzítése 4K/30-al király (eddig csak FHD-ban tudta), lehet váltani a kamerák között 60 fps-ben szintén király, a 8K megléte az 5x-ös zoomkamerával pedig egy jó kiegészítés, most már lehet telében is 8K-zni, kérdés hogy a kipróbáláson kívül valaha valaki használta-e
    - AI: szerintem ez parasztvakítás, és valószínűleg tök buta lesz az elején, 2025-től (amire megfelelően működik) meg elvileg fizetős lesz

Összefoglalva, nem véletlenül beszéltek a keynote elején hosszú ideig az AI-ról a hardver helyett, valószínűleg ezzel a trendi dologgal próbálják eladni az amúgy nem akkora előrelépés telefont. Az erősebb hardver miatt többet fog tudni videó- és képkezelésben, én abban nagyobb előrelépést várok, igaz majd csak hónapok múlva. Minden másban szerintem nem igazán előrelépés az amúgy nagyon jól sikerült S23 szériához képest.

A valódi kérdés számomra az, hogy mi lesz a teljesítménnyel, a melegedéssel és az akkuidővel. A Samsung +15% akkuidőt mond, de az marketing. A megnövelt akkuk és hőkamrák gyanakvásra adnak okot, ahogy az is, hogy nem emelik ki sehol, hogy ez aztán most hűvösebb vagy jobban tudja hosszú távon is leadni a nagyobb teljesítményt. Mert hiába a szuper SOC, ha ez a modell is forrósodni fog videózás közben, vagy hamar visszavesz napon a szuperfényes kijelző, esetleg visszalépés lesz az akkuidő, ahogy az S21 és S22 széria között. Szerintem ezek sokkal-sokkal fontosabb dolgok, mint az, hogy van AI vagy nincs, hiszen az a többiben is tud működni, max lassabban.

Szóval szerintem HA nem melegszik jobban a megnövelt teljesítmény ellenére sem a telefon, és nem szabályoz le 10mp után, illetve az akkuidő hozza legalább az S23 széria szintjét, akkor ez egy jó kis továbblépés azoknak, akik régebbi modellekről jönnek, és azoknak, akik évente váltanak, mert így nekik sem lesz visszalépés. Az 5x-ös zoom és a plusz videós funkciók szerintem érdemi előrelépés, de csak annak, aki sokat használja a kamerát és mondjuk videózik. S21/22 szériáról biztosan érdemes váltani, de lehet, hogy egy jó árú S23-al jobban jár az ember.

Nagyon várom az akkutesztes, sebességtesztes és melegedős videós teszteket. Ha valaki időközben megkapja a telót, letesztelhetné ezeket.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák