- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
rzerge #11585 üzenetére
Meg szerencse, hogy utalom a kave izet, kulonben jarhatnek kavehazba.
Nem tudom szavakba onteni mekkora sznobsagnak tartom azt, ha valaki kepes elmenni azert egy kavehazba, hogy ott egy bizonyos kavet igyon. Ez mar a konzumidiotizmus csimborasszoja a szememben. Minden sertes nelkul.
-
kchris78
veterán
válasz
rzerge #11585 üzenetére
Igen nekem ez már egy régi álmom volt, nem iszok sok kávét de az legyen jó
. (És inkább áldozok egy ilyen gépre, már a minden alkalommal kb. 1000Ft-os capuccino árakat kicsit túlzónak tartom.. de tudom a hely-bérlet a fizuk stb..) Eddig asszonynak nem lett volna jó (azért volt automata DeLonghi amellé meg fölöslegesnek tartottam), de nincs asszony már úgyhogy megvettem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rzerge #11569 üzenetére
Ezt nem mindig lehet érzékelni, mert amikor megnyomod a gombot, őröl, utána elindul a vízpumpa 2 másodpercre, ha jól emlékszem. Ekkor átnyom egy kis vizet a pogácsán, majd leáll 3 másodpercre (előáztatás). Ekkor vagy kimegy egy kis kávé (vagy öblítővíz) a csészébe, vagy belül marad, mert felszívta.
Van egy ilyen jelenség, amikor az áztatási szünetben szinte felcsap a gőz a csepptálcából. Noha ekkor még 92 °C lenne az elméleti hőmérséklet, de amikor a szelep hibája miatt elejti a vizet, a bojler csövében mégis hirtelen felhevül, begőzöl. Ennek nem szabad így lenni, a szünetben csendben kell maradnia, tartani a nyomást.
Volt olyan, amikor már megcsináltam a tömítést, de véletlenül beakadt egy kávészemcse, megint felcsapott a gőz. Ezzel együtt lecsökken a kávé mennyisége, mert elvész a víz egy része. Szerencse, hogy azóta nem volt ilyen eset, mert azért az bosszantó lenne.
Főzés után ráfűt a bojler, elkezdi emelni a hőmérsékletet, hogy szikkadjon a pogácsa és egyben tudja kidobni, így tisztább marad a belső, itt már normális a gőzfejlődés.
Saeco őrlőnél jártam úgy, amikor tisztítás után nehezen kapta el a babot, talán a kopás okozta, de később már ment rendesen.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rzerge #11563 üzenetére
Krupsnál a kávé minőségét rontó hiba lehet, ha az előáztatási szünetben elejti a nyomást, illetve vizet a csepptálcába, egy kis tömítés hibája miatt:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_10634-10634.html
Ugyanis az éppen előázó pogácsából visszafolyik egy kis kávés víz, az konkrét minőségi veszteség, hiszen annak a csészébe kellett volna érkezni. Ellenőrzése:
Elindul a főzés, következik az áztatási szünet, ekkor néma csendnek kell lenni. Nem hallhatjuk a víz (nyomás) eleresztését, lecsorgását a csepptálcába.
- Levesszük a csepptálca fémlemezét, kézzel tartjuk a poharat a kifolyó alá.
- Főzést elindítjuk, benézünk a tálca belsejébe.
- A szünet alatt nem csoroghat le víz, ahogy a másik fórumozó videózta itt a végén:https://www.youtube.com/watch?v=eJbwkRKCBB8
A felvételen a tablettás zsíroldó mosás szakaszos üzeme látszik, ahol a szünetekben szintén nem szabad elengednie a vizet:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_8972-8972.html
-
törölt tag
válasz
rzerge #11563 üzenetére
Jó a Krups de egy idő után mintha elkopnának az őrlőkései, egyre közelebb állítva őket egy idő után tompulnak az ízek.
De lehet hogy más az oka, Dr. Szilikátnak szoktak jó meglátásai lenni Krupsokról, van vele tapasztalata, esetleg keress vissza, hátha már volt róla szó.
Én Delonghit vennék ha nagyon muszáj lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest