-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
viktorhu #4597 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy területileg hol. Nálunk sima csapvízzel több hónap után valószínűleg több flakon vegyszerrel vagy vésővel és kalapáccsal lehetne eltávolítani a vízkövet. Láttuk a különbséget a vízforralón (abba belelátni, míg a kávéfőző vízrendszerébe nem annyira), amíg sima csapvízzel, majd amikor már kancsós szűrt vízzel használtuk.
-
kory24
őstag
válasz
viktorhu #4423 üzenetére
Nálam Brikkába dettó, de az ugye nem autómata...
Ezért is kérdeztem, köszi!
Viszont a Lavazza Caffé Crema Classico egész jó automatában is.
Gondolom azért, mert ez se 100% arabica, hanem tartalmaz robustát is (30-70)Ezekszerint autómatába is inkább arabica+robusta keverék ajánlottabb, mint 100% arabica?
Vagy van olyan 100% arabica ami nem savanyú eredményt ad?
-
-
törölt tag
válasz
viktorhu #3890 üzenetére
Igen, jó lenne valahogy alátétezni a gyári őrlőt, üresen összeérő késeknél még túl durva amit átenged a kések között.
A savanyúkon a magas hőfokon kívül még a túlkivonatolás segíthet, ha hosszabbra engeded, bár van amit nem lehet annyira hosszúra engedni, hogy egyensúlyba kerüljön, max. csak fanyar lesz. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
viktorhu #3775 üzenetére
Ha azt mondod, hogy nem a csőtőmítés szivárog a bilincsnél, akkor itt lehet látni egy 53 számú csatlakozót:
http://www.saecoalkatresz.hu/incanto-luxe-indlxe74082r83-c-94_428_432.html
Ami itt folytatódik, ha jól látom (83, 72, 73, 74):
http://www.saecoalkatresz.hu/incanto-luxe-indlxe74082r81-c-94_428_430.html
Lehet, hogy csak valami filléres gumigyűrű, de én csak a rajzot látom, így nehezebb kivenni, mint látni a valóságban.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
törölt tag
válasz
viktorhu #3180 üzenetére
Nálam kicsit jobb lett tőle a Bellarom Bio, de azóta nem próbáltam így feltámasztani döglött kávét, csak amikor fél évig egyfolytában ugyanaz a pörkölési dátumú volt csak elérhető, szerintem a készlet negyedét én hordtam el. Aztán jöttek a saját pörkölések, a Crema, meg mikor mi került előtérbe.
-
dethroner
veterán
válasz
viktorhu #3180 üzenetére
Ez a tévében reklámozott mantaro kávénk van most, ami savanyú. Ma kellett utánöntenem a gépbe, és feltűnt hogy a sötét pörkölésű szemek között több nagyon világos is van. Beraktam egy kis tányérnyit a mikróba és kb 20 mp után füstölni kezdett. Ez így nem járható út sajna, meg az is gáz szerintem hogy ilyen durva pörkölési különbségek vannak egy zacskón belül. Valahogy ezt a divatmárkának tudom be
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
viktorhu #3115 üzenetére
Kb a Philips is beárazza a saját AquaClean szűrőjét azzal, hogy a használata mellett ugyanúgy végezni kell manuális vízkőmentesítést. Én csak arra utaltam, hogy a szűrő használat közben folyamatosan veszít a hatékonyságából, naiv dolog abban hinni, hogy az AquaClean szűrő megvédi a gépet.
-
Gaben360
senior tag
válasz
viktorhu #2793 üzenetére
Az Oro-t én is próbáltam, még a Siemensemmel, de ihatatlan volt az is, akármit csináltam savanyú volt a kávé.
Azért a Xelsis komolyabb gép, de ez a pellini sehogy nem jó vele.
Rendesen olyan ízű a kávé, mintha pörkölt mogyoró levet szűrcsölnék.
Most vissza vettem az erősségből és az előáztatásból is, egy fokkal jobb, de nekem így sem ízlik. -
AttiMM
csendes tag
válasz
viktorhu #2456 üzenetére
Én a kilós kávékat 25 dkg-s adagokra kimérem, simítózáras zacskóba öntöm, arra egy másodikat húzok, majd egy harmadikat is (a levegőt persze jól kinyomva) és lefagyasztom.
Amikor egy elfogy, akkor este előveszek egy újat, reggelre rég kienged és mehet.
(tudom, hogy vitatott ez a módszer, de nekem bevált, és főleg nem tudok jobbat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged