- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
válasz
malisonX #78243 üzenetére
Hát én nem akarom elvenni a kedved a pótkerék mélynyomótól.
Tettem a golfomba JBL Bass Pro HUB ot.
És elég gyorsan vissza is küldtemPocsék mélytartomány.
A kasztnit rezgette kb ennyi.
Focal mélyem körbe hugyozza 5x
Pedig nem nagy szám, 45 ezer forint volt, 30L zárt ládában van.Szerintem olyan pótkerék mélyet nézzél ami felfele néz a csomagtartóba.
Pl Eton Res12Most eladtam a Focal szettem
Focal car ps 165 v1 le
Kristály tisztán szólt, iszonyat erővel.
De semmi közép nem volt. Olyan élettelen volt az egész.Adom el az erősítőt is.
Focal car fpx4.800 - 4És Pioneer TS-Z65CH szettet fogom ki próbálni, Pioneer erősítővel.
Hmmm [link] -
Lite
őstag
válasz
malisonX #75943 üzenetére
Az elfüstölés nem biztos, de azért könnyen előfordulhat, hogy a 2 Ohm megzavarja.
Ezekhez pici erősítő is elég lesz, mert borzasztó érzékenyek. Inkább az lesz a kérdés, hogy a fejről van-e alacsony jelszintű kimeneted (rca pléldául), vagy csak nagyjelszintet ad ki a fej (azaz a hangszórók kivezetéséről kellene átmenni az erősítőbe).
Utóbbinak két kiegészítése van:
1. vagy olyan erősítőt veszel, ami kezeli a nagy jelszintet, 4 csatornás, és akkor minden funkciód működik tovább, vagy veszel egy jelcsökkentőt, onnan osztod tovább a jelet, ez főleg akkor érdekes, ha szubot is akarsz (de az a 4 zenélő ajtóval kb. összehozhatatlan lesz, inkább kiolt majd, mint szól, fázisokról meg ne is beszéljünk). Nagy jelszintes, kicsi, műszerfalba tehető erősítőben Match 54DSP, Focal Impulse 4320 darabokat nézném, az első még megoldás is lehet a DSP miatt a kettes pontban lévő "problémára"
2. a gyári fej rendelkezhet bizonyos DSP-jellegű beállításokkal, hogy a gyári hang elfogadhatónak tűnjön. Azaz basszuskiemelés, csatonánként más frekvenciamenet, késleltetés, stb. Nem biztos, hogy lineáris átvitel jön ki mind a 4 csatornán, ha nagyjelszintet használsz, ez megjelehet. Ha lenne vonalszintű jeled (nem a lecsökkentett hangszórókimenet!), az lienáris lenne, akkor lehet igazán erősítőzni, DSP-zni, akkor lehet jobb eséllyel nagy csodákat kihozni a rendszerből. Ellenben, ha egy nagyjelszintes DSP-s erősítőt kötsz rá, amit fent írtam, azzal sokat lehet majd javítani a hangon.De egyenlőre a legtöbbet az ajtószigetelés fogja hozni, még gyári hangszórókkal is. Ha szabd javasolnom, kezdj azzal, lehet, hogy a végén még hangszórót sem fogsz cserélni, mert tetszeni fog a végeredmény.
A 7-es Golfhoz a Focal-nak is van mókolás-mentes direkt szettje, IS VW 155/165/180 néven találod, hangszórómérettől függően, gyári beépítőkeretben. Azokat többen dícsérik (én egy Passat B8 hangjának feljavításán agyalok), a BLAM-ot sehol sem írták. -
Lite
őstag
válasz
malisonX #75941 üzenetére
Ajjajj... Szakértők árulják az okosságot...
Szóval:
1. fejről hajtanád, nincs erősítőd? - ha tényleg 95 dB érzékenységű, akkor nagyon könnyen hajtja majd a fej, feltéve, hogy bírja a 2 Ohm-ot (ez nem olyan biztos, ha van gépkönyve a cuccnak, ellenőrizd le)
2. egyedül hallgatod, vagy rendszeresen többen? - a hátsó ajtó valóban rontja a hangképet, ha egyedül vagy, egyszerűen a fader-t tedd előre, egész más világ lesz (plusz, egy szett árát meg is spóroltad). Ha többen és számít a hátsó hang megléte, akkor, ha a gyári kialakítás komponens szettre van kitalálva, ne rontsd el koax-szal! Akkor már a legjobb, ami tehetsz, hogy egyforma az első-hátsó szett és kiszigeteled bitulappal mind a négy ajtót. Az még egész emélszthető produkcióra fog vezetni.
3. hogy miért kezdtem úgy, ahogy? - Mert senki sem nézte meg a gyári adatlapot. Ez áll benne:
"System includes two 165 mm (6.5”) woofers, two 20 mm (3/4”) soft dome tweeters, two 2-way crossovers: 12 dB/octave high pass and 6 dB/octave low-pass with adjustable tweeter level: +3 dB, 0 dB or attenuated -3 dB." - azaz a váltási freki és meredekségek adottak, ott nincs választási lehetőséged (a magas 12 dB/oktávval halkul, a mély 6 -al, a váltási pont felé közeledve, ahol számukra egyre nehezebben lejátszható frekvenciákat kellene megszólaltatniuk). Amin tudsz változtatni, hogy a magas hangereje milyen legyen, ott van a 0-hoz képes 3 dB erősítés, vagy 3 dB halkítás.Szumma: ha bírja a fej a 2 Ohm-ot, akkor ilyen szettet vehetsz, és szigelteld ki az ajtókat. Ha elöl 2 Ohm-os szett lesz, hátul pedig a gyár 4 Ohm-os, akkor borzasztó hang lesz a kocsiban, majd jó eséllyes füst is, mert a fej az ilyen bekötést nem tolerálja a végtelenségig. Azaz hátul vagy lehalkítod nullára, vagy dupla szett + 4 ajtó szigetel. Az mondjuk még tényleg jó is lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest