- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drago1
tag
válasz
I'am Dony #61757 üzenetére
Nekem a szett 80 Hz a SUB 70 -en van ,de gondolkozom hogy leviszem 60-ra ,mert nem minden zenénél de mintha egy ici picit hátulról jönne még ,de nem jön onnan csak placebó mert tudom hogy hol a helye ,de megpróbálom a 60-at 80 -on eléggé hátulról szólt .
Nálam bezavaznak a hátsó ajtóban lévő hangszórók ,viszont ha egyedül vagyok és azokat leveszem 0-ra akkor tökéletes. -
Lite
őstag
válasz
Ahogy Kacsa írta, az úgy pont jó.Ez a mélyközép nem annyira háklis, mint a 6020. Egyetlen dolgot azért próbálj ki, hogy a különböző vágásoknál feltekered a hangerőt. Aztán hallgatod, mikor kezd rezonálni / zörögni az ajtókárpit. Na, az beleszól...
Ha a normál és kicsit vadulós hangerőnél már hallasz valamit, akkor sajna emelni kell a vágáson. Nekem ezért lett a 63 Hz/12dB helyett 80 Hz/12 dB, bár próbáltam a 100 Hz/12 dB-t is, de akkor már a szubot nagyon fel kellett engedni és csúnyán hallható volt a helye.
Egyébként tényleg nincs ok a panaszra, a SL-C 6.2 tényleg egy kitűnő szett...
-
kacsa7
őstag
válasz
Igen, úgy gondoltam. Kicx 6020-at pl ha 80Hz alá engeded, az erősen a középtartomány rovására megy. Normális, normálisan hajtott és normálisan beépített szettet egyébként vígan 80 hz alatt lehet vágni, azért is írtam utána amit írtam. A vágási frekvencia a meredekségtől is függ, mert 24db/oct-on vágva jobban le lehet engedni, mint pl 12-vel.
Példának okáért magamnál a szett jelenleg 50Hz-en van vágva 12db/oct-al, a szub pedig 40Hz-en 24db/oct-al, de ez mind erősen autó, hangszórók és fül/ízlés kérdése. Nem érdekel sem az fs, sem az, mennyit dolgozik feleslegesen a membrán, mennyit nem szólaltat meg, nekem most épp így tetszik. Próbálgatni kell, hol kopogós, hol nem, és legfőképp milyen beállítással hallod úgy szólni, ahogy bejön. Azt vettem észre magamnál, a szett minél inkább le van engedve, egy szintig annál testesebb a mélytartomány, a szub minél kevésbé van magasan vágva, annál kevésbé árulja el a helyét és nyomja el a többi frekvenciát. Amúgy a mélyközép alját vágni sem kell feltétlenül.
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #61755 üzenetére
Ott valószínűleg a Butterworth praktikusabb lesz, de próbáld ki. Szubnál minél meredekebb vágás szokott működni. Ha a szettet 60ig engeded le, a szubot 80ig fel, akkor komoly kiemelésed lesz 50-100hz között, mert ha 60 hz-en vágod, akkor az 40-50hz-et pl ugyanúgy megszólaltatja, csak halkabban. Annak a mélyközépnek az aljára nem nagyon panaszkodnak, így én fordítva próbálnám ki, de leginkább még lentebb vágva. 60Hz környékén nyugodtan vághatod azt a mélyközepet, az úgy akár jó is lehet, a szubot pedig ne vágd annyira magasan, mert hátulról fog szólni és egy csomó olyan tartományt fog megszólaltatni, ami a mélyközép feladata.
Ha a szub refi, akkor a port hangolása ebbe az egészbe pluszban beleszól.
Próba-próba-próba. Bit Ten-nél ráadásul 1 kattintás alatt tudsz real-time váltani 2 beállítás között, így a hasonlítgatás egyszerű. -
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #61753 üzenetére
Ki kell próbálni. Mindkettő más hangot hoz. A Butterworth-nél arra kell figyelni, hogy a vágási frekvencián 3db kiemelést okoz, ezért kellő vágási közt kell hagyni a mélyközép és magas között (vagy bármi más között), különben jókora púp lesz. Egyébként kb. minden fejegység és erősítő Butterworth-el vág.
Ezzel szemben a Linkwitz 0 db-t emel ki a vágási frekin, cserébe laposabb a görbe. Simán kipróbálhatod, hogy ugyanarra a frekire rakod a magast és mélyközepet. Persze ez mind elméleti, mert a hangszóró frekvencia menete közel sem annyira sima, mint azt az adott vágási görbe kirajzolja. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
I'am Dony #61730 üzenetére
Én ezt a hangszórót néztem ki. MTX TR12-04
Ehez kéne majd valami ládát csinálni. De ha találok 25cm-es MTX-et is ami jó lehet akkor ahoz.
(#61729) MunezXBK:
Azért kéne egyforma márkából mert volt már vegyes rendszerem és nem jött be. Sokkal szebben szól (szerintem) ha egy márkából veszi az ember a hangszórókat.Amúgy azért MTX mert azok a zenefajták amiket én szeretek hallgatni ahoz az a legideálisabb. JBL, Alpine, MTX a jobb fajta ehez. És sorrendben is így megy a minőség fölfele legalábbis arra amire én tervezem.
Hallottam már MTX-et élőben szerencsére, ezért szeretnék azt. A Thaliamba JBL volt de inkább MTX-et veszek ebbe.
Szerk.:
Gondoltam már arra is hogy egy teljes csomagteret elfoglaló mélyládát építsek/építtetek amire üvegszálas borítást teszek és úgy alakítom ki hogy az egész csomagtér el legyen foglalva.Annyi hogy ezt plug&play-re kéne akkor csinálni hogy ha úgy van kikapom és üres is a csomagtér. Mivel nem gyakran kell a sok hely a csomagtérben és általában 2-en utazunk olyankor azt az 1-1 szatyrot beteszem a hátsó lábtérhez akkor.
És mikor tudom hogy sok mindent vinnék (pl hétvégi bevásárlás) akkor kivenném és úgy mennék.
Vélemény ez mennyire jó ötlet?
-
vedini
őstag
válasz
I'am Dony #61290 üzenetére
köszi a választ, kicsit bosszant, hogy 5000Ft-on spóroltak, és cserébe újra lehet huzalozni az egész kocsit...
Irtam BBéci-nek adok mégegy esélyt a fejegységnek, ha tényleg találok normálisat akkor veszek egyet...
ha nem találok, akkor marad a hangproci, kézalól értsem úgy, hogy használt?
asszem láttam használt helix dsp-t is 100-ert az jobb lenne, vagy gyári fejegységhez felesleges?
köszi a segítséget
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #60494 üzenetére
Attól függ. Az erősítőben lévő biztosíték az erősítőt védi, a tápkábelen lévő a kábelt, hogy az rövidzár esetén ne égjen el, hanem a biztosíték oldja a rövidzárat. Tehát ha a kábel kellő vastagságú, akkor 40-60A-es bizti megfelelő lehet és nagyobb áramfelvételnél sem ég el, ha vékony, akkor már a 40A lehet kevés lesz és előbb ég a kábel.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
I'am Dony #60359 üzenetére
Audison Bit One -t neztem (ami tegnap meg 20 ropival kevesebbert ment) vagy a Audison AP 5.9bit (erosito + DSP) azt elso ranezesre is latom hogy nem egy ligaban jatszanak egyelore azt probalom kideriteni hogy valamilyen uton modon tudok e a gyari fejbol digitalis jelet kihozni. Raz a hideg a magas jelszintes bemenektol...De ha mar talalok rajta egy analog alacsony jelszintu kimenetet mar akkor jobb vagyok.
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #60251 üzenetére
Amit mondasz, az a BIT Ten bemeneti jelszint beállítása. Ott van a bal és jobb csatornának a "clip"-es ledje. Ha világít, akkor már torzít. Addig kell tekerni, amíg el nem kezd világítani, amikor ez megvan, akkor egy picit vissza. A fej 3/4 hangerőn még biztosan nem torzít. Jobban úgysem fogod tudni, mert ezt csak oszcilloszkóppal lehetne mérni. Ráadásul a beállításhoz a CD-n alacsony freki szól, ami a legrosszabb eset. Zenén ezt nem nagyon fogod elérni.
Egyébként irreleváns ebből a szempontból, hogy Rainbow szett, vagy gyári 10 cm-es koax hangszóró van a lánc végén. -
lautnermark
aktív tag
válasz
I'am Dony #60003 üzenetére
A kontakt miatt mindenképpen. Az anl egy "lap" és tisztán látható, ha bárhol eldurran, míg az agunál, ha belül a "talpnál" elereszt azt nem fogod sosem észrevenni, viszont hülyét fogsz kapni, mire megtalálod, hogy ez a hiba. Az anl csavaros rögzítése stabilabb, mint az agué.
-
Lite
őstag
válasz
I'am Dony #59973 üzenetére
Gratula! Én nem az A4, hanem a SubP DB sorozatot nyúzom (az érzékenyebb elvileg, de duplatekercses).
Tény, hogy itthon elég drágán adják őket, külföldről hozatni jelentősen olcsóbb.
Mondjuk a tömés érdekes dolog, én a 30-as ládáját túltömtem, ott befulladt a motyó. A kúpszivacsot azonban meghálálta... A 25-ös még járatódik... De jó hangjuk van, az tény... -
-
Lite
őstag
válasz
I'am Dony #59499 üzenetére
Szerintem kevered egy kicsit a dolgokat. Egyrészt tömíteni szeretnéd a hangszóró beépítést, hogy nem fújjon ki. A kárpit alá szólás viszont abból fakad, hogy a hangszóró és az ajtópanelen lévő hangszórórács között túl nagy távolság van (3-5 cm) és elkezd abba a térbe is intenzíven kerülni a hang.
Az elsőre pl. az ablakok tömítéséhez használt cucc is jó lehet, de a többiek mondanak jobb javaslatokat.
A másodikra pedig kb. ilyen szivacsot használnék (illetve én fogok, mert már megvettem, nálam olyan 4 cm a távolság kb.). -
Speeedfire
félisten
válasz
I'am Dony #59333 üzenetére
A külső lemezre szerintem mindenképp kell, sőt, arra kellene előbb és nem a belsőre. De lehet hülyeséget írok.
Tegnap benéztem az obi-ba, és megláttam egy parketta alá rakható alus, vékony szivacsot. ~1200ft/m2 áron. Szerintem ez megy majd a kárpit mögő, meglátjuk, hogy használ-e majd valamit. Rontani nem hiszem, hogy rontana. -
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #59091 üzenetére
Pont azért ír kb. 80%-ot, mert ott azért még semmi nem szokott és nem illik, hogy torzítson, viszont már van kellő kimenő jel egy dinamikus hanghoz. Az, hogy hol torzít fülre egy gyári rendszer, szerintem nehéz meghatározni. Nem tudod, hogy maga a fejegység jele/az erősítőjének kimenője vagy a hangszórók torzítanak. Ráadásul nagy jelszintnél számomra az sem tiszta, hogy ilyenkor a gyári fej beépített erősítője mit tol ki magából, illetve a Bit Ten ebből mit vesz fel. Egy hangszórót meg kell hajtani, de nem tudom ebben az esetben, hogy egy erősítő/hangproci nagyjelszint bemenete minek számít.
Szóval röviden, fogalmam sincsÉn belőném 80%-ra aztán, kiderül mi történik.
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #59089 üzenetére
Az a Bit Ten bemeneti érzékenységének beállítására van. Tulajdonképpen mint az erősítőknél a gain. A ledek jelzik, ha már torzítana, azért nem kell kiküldeni a jelet a hangszórókra. Minden bemeneti csatornájának van 1-1 ledje, ami jelzi ha már torzít és 1-1 potija a gain beállítására. Azt hiszem, talán szinusz jel az a track, amit le kell játszani, azért nem fog normál zenén torzítani, de már ezer éve állítottam be.
Igazából lehet, hogy pont játszanom kellene vele nekem is, mert van némi alapzajom/generátor zajom, amit az erősítők gainjének állítgatásával nem tudok eltüntetni. -
-
simi811118
aktív tag
válasz
I'am Dony #58957 üzenetére
BBéci druszám jól mondja, kicsi áldozatot kíván a magassugárzó beépítése. Tükörháromszögben sztem se jó, az nincs elég magasan.
Nálam már elég régen egy sima teniszlabdába bevágva, és azt az "A" oszlopra felcsavarozva teszi a dolgát.
Persze az én oszlopom is tele van furkálva már lyukakkal (ezért lekárpitoztam, hogy ne legyen olyan feltünő) amikor kerestem neki a megfelelő helyet.
Aztán ha megvan, hogy hol lenne jó, akkor lehet vinni beépíttetni, vagy otthon saját kezüleg beépíteni műgyantával pl. -
PiciPeti
őstag
válasz
I'am Dony #58924 üzenetére
Mindenképp fúrd elő, kicsit magméret fölé, lehetőleg süllyesztővel a fúrószáron. MDF élbe csavarozásnál hamarabb reped el a fa, mint hogy behúzza magát síkba. Van spec csavar erre a célra, én is ezt használom, ezzel nem reped, és nagyon jól lehet vele dolgozni, elég erősen összehúzza a lapokat, legtöbb barkácsboltban teraszcsavar néven ismerik.
Mindenképp használj faragasztót az élek mentén, ha elkészültél, utána érdemes belülről kikenni csónaklakkal, 2-3 rétegben, egyrészt így tuti nem fog szelelni, másrészt merevít is a dobozon.
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #58874 üzenetére
Ha nem akarsz hegesztőt, akkor nyugodtan beszélhetsz erről is Rodolpho-val, mert normális beszerelő műhelye van. EMMA-s autókat építenek, szóval ott normális anyagokkal dolgoznak. Hangszóró kábeltől kezdve az IC-n át szerintem bármit megkapsz nála és tud ajánlani jó minőséget. Nyilván más áron, mint a hegesztő.
-
lautnermark
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz
I'am Dony #58819 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom őket. Az biztos, hogy jó áron vannak náluk a cuccok, de csak akkor rendelj ha nem sürgős, mert nem valami kapkodó idegbetegek.
Pl én is rendeltem tőlük és raktáron volt a cucc a honlap szerinte. Majd 1 hét múlva felhívtam őket, hogy na mi a helyzet s azt mondták nyugodjak meg, mert meglesz a cucc, csak a honlap nem mindig a valóságot mutatja.
Az első szettet vettem náluk, és az lett volna a karácsonyi ajándékom.
De teljesen korrektek voltak, mert karácsony előtt felhívtak, hogy karácsonyi ajándék-e, mert ha igen akkor ők saját maguk személyesen kihozzák nekem ahova mondom, mert a postával már nem kaptam volna meg. Szóval plusz pont ezért is nekik.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Többször vásároltam náluk. Volt amikor tudták tartani a határidőt és volt amikor nem. Most 2-án este rendeltem, ezt vegyük 3-nak. 7-8 napot ígértek, remélem hétfőre megérkezik.Ezt leszámítva korrektek. Ha van időd, akkor ajánlott.
Ha Rainbow kell, akkor az fb-n keresd Rudolf Tibit - Rodolpho-t, Ő forgalmazza, igaz pár ezressel többe fog kerülni, de Ő is teljesen korrekt srác és van raktárkészlete. -
kacsa7
őstag
válasz
Megjön a cucc, azon az áron kapod, de megőszülsz mire kezedben van. Nekem 1.5 hónap volt mire megjött a Rainbow DL-C6.2 szett, ami a honlap szerint 7 nap. Garijegyet nem mellékeltek, szóvá tettem, mondták, ők belerakták a dobozba. De mondom nincs itt, így végül küldtek egyet postán...
Szóval ha nagyon ráérsz, csak akkor rendelj onnan, mert az olcsóságnak ára van. -
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #58810 üzenetére
Én is szemeztem mindkettővel, elvileg a Morel inkább veretősebb, nem hordozza a komolyabb Morel-ek kifinomultságát. A Rainbow viszont az egyik legjobb ár-érték arányú szett abban az ársávban, ráadásul a márka úgy általában az egyik legjobb allrounder vegyes zenés hangszóró.
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
I'am Dony #58039 üzenetére
Én a lehető legjobb minőségű kábelt használnám a forrás-proci közé. Mivel csak egy pár kell, lehet nyújtózkodni a felsőbb kategóriák felé sztem. Neked kell tudni mennyit szánsz rá, de pl Hicon Ambience alá nem adnám, de ha lehet még felsőbb kategóriát néznék, akkor biztos csalódásmentes lesz a dolog.
-
bnagylajos1
tag
válasz
I'am Dony #58035 üzenetére
szia én is csak az időkeretem szűkös nagyon abból dolgozom amit kapok sajnos Lautsprecherkabel 2 x 2.5 mm² Transparent Oehlbach 106 20 m ilyen van raktáron nekik pl még 2 roll elvileg holnap este kiszaladok és megnézem mert nagyon kellene meg nézek valami 1.5 mm hozza és kész elvileg lényeg az h kézbe adják azonnal
-
simi811118
aktív tag
válasz
I'am Dony #58011 üzenetére
Ground zero -t szinte nem is árulnak itthon, így legfeljebb a használtpiac marad. Amelyik már normálisabb váltóval rendelkezik (nemcsak a magasat vágó áramkörrel) azokat nézegetném, Radioactive, Titanium-ha jól emlkészem.
Rokiból szintén valahonnan a középkategóriából válogatnék, de sajna itthon szintén ritka (talán az extremaudio-nál láttam forgalmazni) -
simi811118
aktív tag
válasz
I'am Dony #58005 üzenetére
Aktívan lesz hajtva? Ebben az esetben külön vennék magasat és közepet, mert nem köt a passzív váltó - és annak az ára is kiesne a költségvetésből. Gladen-t, például, az SQX-et venném,darabokban (HG25SG+SQX165).
Esetleg számításba venném a Kicx-ből a Pro62N-t, vagy a GFQ szériát.
De nem vetném el a Ground Zero-t vagy a Roki-t sem. B2 audio-t még nem hallottam, de valszeg az is inkább a pörgős - elektronikus zenéket szereti. -
-
Adonimus
senior tag
-
PiciPeti
őstag
-
kacsa7
őstag
válasz
I'am Dony #56954 üzenetére
Bit Ten
Más már leírta a tapasztalatait gyári fej + bit ten kombóval. A gyári fejből kijövő hangot nem tudja a bit ten feljavítani. A beállítási lehetőségeket szélesíti. Lehetőséged van időkorrekcióra, 31 sávos eq-ra és aktív vágásra a gyári fej meghagyásával. Ennyit tud. Autója válogatja, hogy a végén kapott hang milyen lesz. A Bit Ten nem nagyon tesz hozzá és nem is vesz el. Van nála jobb, de ár/érték arányban egy jó proci. -
kacsa7
őstag
-
szakall77
csendes tag
válasz
I'am Dony #56859 üzenetére
Autóban a 12Voltal van a probléma, az erősítőben mindenképpen feszültséget szükséges növelni, ezért a nagyobb teljesítményű erősítőhöz nagyobb táp, ezáltal stabilabb működés társul. A régebbi erősítők azért tudnak stabilabbak lenni mert a tápjuk nem patika mérlegen van mérve. Egy átlagos 16-os szettnek 30-50wattnál többre nem lenne szüksége.( természetesen vannak olyan Watt temetőnek tekinthető sugárzók amiknek 100 Watt + is szükséges lehet).Ezen kivűl a kapcsolások között is jelentős különbségek vannak. Hiába van két, mérve 50Wattos erősítő azok mégsem egyenlők egymással, nem mindegy pld. hogyan kezeli a hangszóró elenirányú mozgásakor keletkező feszültséget.
-
válasz
I'am Dony #56859 üzenetére
Nem
Sot, legtobb esetben jobb ha nagyobb az erosito teljesitmenye mint a hangszoro terhelhetosege, ha sok a kakao akkor meglesz a kontroll es pontosabb lesz a szett, az en erositommel csak arra akartam ravilagitani, hogy nem mindig a wattok a legfontosabbak, a felepitestol es a karaktertol is nagyban fugg, hogy "eleg lesz-e" az ero vagy nem.
-
PiciPeti
őstag
-
B-enji
tag
válasz
I'am Dony #56595 üzenetére
ETON SR100.2 német teszt
DLS CC-2 német tesztHátha segítség a választásban...
(nekem talán a dls a legszimpatikusabb)
-
Peti66
senior tag
válasz
I'am Dony #56258 üzenetére
Na ,,az én szempontjaim szerint egyiket sem választanám...4csat.-ás mivoltukat elnézve a belső alapján..
mivel nem dupla táposok..nem igazán akasztanék a szett/ után hídba szubot..megtorpan az egész,ha kicsit is odatekersz neki..vagy esetleg még pluszba egy kisebb sub erő... -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Autós topik
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest