- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmad
aktív tag
válasz
balazska92 #68327 üzenetére
Az is kb ugyanazt tudja, azzal sem jártál rosszul.
Bár en nagyon Alpine parti vagyok.
Irok privátot... -
dmad
aktív tag
válasz
balazska92 #68321 üzenetére
Jó.
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #68304 üzenetére
Erre ránéznétek légyszi? Jó ez a fej? Alpine CDA-9884R
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #68302 üzenetére
Hirtelen ezeket találtam használtan, amik nekem megfelelő árban vannak: ezek közül megvehetem bármelyiket nyugodtan, vagy van ajánlott? (nem értek igazán hozzá az előző fejegységemet is itteni ajánlás alapján vettem)
Alpine 9851R / Alpine CDA-9847R / Alpine CDA-9884R -
zarew
senior tag
válasz
balazska92 #68300 üzenetére
Ha a vonalkimenet megy inkább egy négy csatis erősítőt. Jobban jársz. :-)
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #62900 üzenetére
Ha belinkeled rendesen, meg tudom nézni.
Egyelőre azt se értem milyen bal + jobb oldaliról van szó.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #62881 üzenetére
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #62878 üzenetére
Lehet és ér. VAG csoportnál mindegyik utólagos fejhez kell.
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #60923 üzenetére
Erre valaki, tudna segíteni?
-
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #58763 üzenetére
A sedan kialakítás elég sokat elvesz a nyomó hangjából.
Ha továbblépnél, akkor két erősítős rendszerben gondolkodj.
A szettnek elől elég egy kisebb kétcsatis, az újabb nyomónak pedig már mono erőt keress.
Valahogy azt is jó lenne megoldani, hogy a csomagtér az utastér felé nyitottabb legyen. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #58772 üzenetére
Nekem avantom és egy 25-ös, zárt ládám van, külön erővel. Néha soknak érzem ezt is.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #58770 üzenetére
Avant vagy szedán?
-
PiciPeti
őstag
válasz
Inkább tegyél a láda elé egy jó minőségű, combosabb erősítőt.
Hiába teszed be a dupla ládát (bár azt a dld-t inkább ne), nem lesz akkora előrelépés, mint egy nagyobb teljesítményű erősítő hoz.
-
Huawei
tag
válasz
balazska92 #58761 üzenetére
Én nem vagyok szaki, viszont nekem is van Axton nyomóm. Nem tudok semmit ezekről a DLD-kről, csak azt hallom, hogy nagyon istenítik sok helyen viszont teszteket nem találok róla sehol. Viszont a Te ládádat tesztelték a német AutoHifi magazin 2005/2 számában és holtversenyben nyert a Helix Deep Blue 12-vel (10 láda volt a tesztben).
Nekem a tapasztalatom az, hogy nem árt a nyomók mögé kellő erő, mert amit megadnak teljesítményt erősítőknél, azt tudtommal teljesen feltekert lpf filternél (150-200-250Hz erősítőtől függően) értetendő. Ahogy látom az Axton C509 2x190W-ot tud specifikáció szerint a CAB 308 pedig 250W RMS. Lehet egy combosabb erő többet kihozna abból a ládából.
-
Osynho
addikt
válasz
Tehát az első szett is az erősítőre van kötve? Mert ha igen, akkor bukó a dolog, mivel a 2 ohm hidat nem fogja bírni az erősítő. Sokszor egy jobb erősítő a megoldás, ha kevés a sub. Akár ez is lehet nálad.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
A dld500 a veretésről szól, nem a minőségről. Mondjuk a rap-hez pont erre van szükséged (30centis reflex), de az erősítő nagyon kevés lesz hozzá, pláne ha sedanod van.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Próbáld ki. Nem vesztesz vele semmit.Hangosabb lesz, dögösebb lesz, viszont az eleje nagyon kevés lesz a dupla szubhoz.
-
Osynho
addikt
válasz
balazska92 #58761 üzenetére
Csak a subot hajtanád vele? Mert akkor 2-2 csatornát hídba kötve tulajdonképpen meghajtható a dupla láda, de ez messze nem ideális, ráadásul nem is egy erőgép az az erősítő. Egy monoblockra, 2 ohmra kötve jobb lenne. A kérdés inkább az, hogy miért cserélnéd a mostanit, milyen autóba, milyen rendszerbe kerülne ez a láda? De ha még ezek meg is vannak, akkor is csak próbálgatva derül ki. Ráadásul ami tetszik neked, lehet, hogy másnak nem tetszik.
Az a dld nem egy különösebben jó hangú nyomó, max hangos.
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #56890 üzenetére
Erre akkor nincs egyértelmű megoldás? :/
-
I'am Dony
őstag
válasz
balazska92 #56905 üzenetére
Szia!
Hátha segít: http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/Car-wiring-diagram.htm
A fejegység tetején ott a címke....
Üdv,
-
Joe fiú
senior tag
válasz
balazska92 #56901 üzenetére
Ha más fejegység működik benne,akkor passz. Gyújtáson próbáltad? Lehet csak gyújtás alatt kap állandó 12V-ot. Ezt multival simán ki tudod mérni.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Ránézésre rendben van, nem kell semmit sehova forrasztani. A baj ott kezdődött, hogy pénzt adott ilyen nevenincs vacakra. Eddig működött? Gondolom volt előtte benn valami, ha az kapott áramot, akkor ennek is kellene.
-
balazska92
senior tag
válasz
Erre a kérdésemre valaki esetleg?
-
válasz
balazska92 #56638 üzenetére
Vidd el Gombihoz, szetszedi, megjavitja, aztan hasznald tovabb
par ezer ft-ert jo esellyel megoldja.
-
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #52465 üzenetére
"Ha az is meglesz, kell még bármit csinálnom, vagy így már kész vagyok?"
Fülelni, hogy minden olyan-e amit elképzeltél. Ha nem, akkor finomhangolás. De ezt már nem írom le, mert nincs elég oldal hozzá. Próbálkozz Te magad 1-2 dolgot finomhangolni, állítani, ha valami nem kerek, esetleg előtte kérdezz rá itt. (Érdemes kilátogatni hangminőségversenyre, vagy hasonló zenei összejövetelekre, ahol meg tudsz hallgani pár autót, és így képben lehetsz, hogy a tiédnek milyen erősségei / hiányosságai vannak)"Illetve fentebb írtad hogy nincs aktív időkorr a fejemben, viszont passziv zenere nagyon jo, ez mit jelent, hogy értsem?" Hát úgy, ahogy írtam. Többféle besorolás mellett kétféle (illetve inkább három) "csapásvonal" létezik. Aktív és passzív rendszer (mellette félaktív és hasonlók, de ebbe ne menjünk bele) Szóval passzív : nincs DSP, illetve aktív, amikor van. Pár szóban annyi, hogy a fejegységedben nincs DSP (hangprocesszor) amivel szabadon tudsz frekvenciát / vágási meredekséget / csatorna időkorrekciót / többsávos EQ-t....stb stb-t állítani. Ebben a passzív kategóriában a fejegységed nagyon jó hangúnak és felszereltésgűnek mondható. (passzív zenére kiváló)
-
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #52435 üzenetére
Az első részt jól írtad, csináld így.
A második, a gain-ek beállítása. Sokan sokfélén állítják. Régen túltekerés ellen én így állítottam be : (gyújtáskulcs a zsebben!!!) húzd le a komponens szett RCA-ját, vedd le a sub és a szett gain-jét is minimumra majd (kulcs vissza és) kapcsold be a rendszert. Tekerd a fejen a hangerőt 80-90%-ra (ha pl 0-32-ig lehet állítani a volume-t, akkor 26-27-re.) Kezdd el lassan(!!!) tekerni az erősítőn a sub gain-jét addig, amíg nem kezd torzítani. Onnan tekerd visszább néhány fokkal. Ha ez megvan, gyújtáskulcs megint zsebbe, majd a szett RCA-ját kösd vissza, gyújtáskulcs vissza, és kapcsold be a rendszert. Tekerd a fejen a hangerőt olyan állásba, ahol kb szoktad hallgatni. Zene indít, majd tekerd addig az erősítőn a komponens szett gain-jét, amíg fülre kb egyben érzed a láda hangerejével. Kész
Harmadik rész, magassugárzó fázisfordítás,szintén jól írtad, kösd át ahogy írtad. -
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #52413 üzenetére
A komponens szettet felüláteresztő szűrővel (HPF) kell használni, hogy a mély frekvenciák, amiket már nem tud visszaadni, ne terheljék feleslegesen a hangszórót. Ezt állítsd be 90-100Hz körüli értékre.
Mélynyomót aluláteresztő szűrővel (LPF) használunk, hogy a magas frekvenciáktól mentesítsük a subot. Ezt szintén 90-100Hz körülire kell állítanod.
Fordított polaritással pedig azért kell őket bekötni, mert ha mindent egyenesen kötsz be, akkor a vágások / távolságok miatt nem lesznek fázisban. Ha nincsenek fázisban, akkor visítani fog a magasod/nem lesz hangja a mélyládádnak. -
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #52407 üzenetére
A 858 -ban nincs aktív DSP, csak a 958-asban. Viszont passzív zenére nagyon jó. Három RCA kimenet miatt jól lehet bővíteni. Elvileg hátul aux bemenet is van rajta.
-
kigoi
senior tag
válasz
balazska92 #52407 üzenetére
Ha csak ilyen értékek vannak amiket írtál akkor nem.
-
kigoi
senior tag
válasz
balazska92 #52405 üzenetére
Azt pedig érdemes lenne kideríteni mert én spec akkor nem is pöcsölnék a passzívrésszel főleg hogy a szett ugyan nagyon jó a maga kategóriájában de mivel a váltója csak a magasat szűri így sokkal jobb lenne ha tudnál vágni mindet fejről.
Most onnét indul az alja amin a fejen áll vagy az erőn,nem tudom hol végezted a vágást,a teteje viszont nincs vágva,ott megkapja azt is amit a magas.
Azt pedig nem csak hogy nem tudja azzal a membránnal megszólaltatni de bele szólása van a teljes frekvencia menetbe. Minő véletlen ezt pont ma méregettem mint ahogy Tboy is megjegyezte hogy alja 40-80hz vágásnál eltérésnél is produkál a hangszóró más hangvitelt. Ha jól emlékszem doppler efektusnak nevezik mikor az alacsonyabb frekvencia bele szól a magasabb frekvenciába.
Nem véletlen hogy a 6020-is amit úgy terveztek hogy mélyre legyen engedve 2,5khz-nél már váltja is a váltó.
Szóval ha tud aktívot a fejed akkor bizony ahhoz a szetthez nagyon jól jönne.Más,a fentebb linkelt képen az én reflex mélyládám van.
Érdekesség képpen raktam ki,EQ van sikerült ilyen egyenletesre kihozni sofőr ülésre. -
kigoi
senior tag
válasz
balazska92 #52403 üzenetére
Azért nem csak ennyi.
Abban a fejben aktív váltó van ha jól tudom bár clarionokat nem ismerem de úgy rémlik.
Ha tévedek akkor is idő korrnak azért lenni kéne benne és akkor az a következő lépés,fázis forgatásokkal egybe kötve. -
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #52393 üzenetére
Megvan, sikerült bekötnöm mindent, működik minden, figyeltem minden tanácsra, polaritás mindenhol rendben van, tápkábel bal oldalt, rca jobb oldalt megy, ha a jobboldalra adom a hangot akkor jobbon hallom ha balra balon, ha hatra akkor a nyomon, ha elore akkor elol, tehat elvileg minden jol mukodik. Ilyen fejem van: Clarion dxz 858 rmp, nem értek hozzá, de elvileg elég sokat tud, minden ki van kapcsolva, illetve le van nullázva rajta. A kérdés, hogy innen hogyan tovább? Hogy állítsak be az erőn mindent optimális állásba? Az erő: Axton c509, Az első komponens szett egy audio system 130mxc plus, a nyomó pedig axton ca 8308.
-
pengusz77
senior tag
válasz
balazska92 #51521 üzenetére
Rutracker.org
Van flac meg mp3 is. -
lautnermark
aktív tag
válasz
balazska92 #51516 üzenetére
Veszteségmentes (lossless) zenéket kell újra "beszerezned". wav, wavpack, flac, alac, ape. Az utóbbi 3 lehet tömörített is. Mindegyiket egymás között gyakorlatilag minőségváltozás nélkül konvertálhatod.
-
mortalwombaR
csendes tag
válasz
Szerezd meg ugyanazokat a zenéket 'jò' helyről származò flac-ekkel.
Azért ìrom,h jò helyről származò mert sok flac simán mp3-bòl van konvertálva. -
komipuli
csendes újonc
válasz
Véleményem szerint az mp3 lebutított verzió.Minőségben felfelé nem tudod konvertálni.Marad a torrent,minőségben tölteni,flac-ot, és konvertálni wav-ba. De hátha valaki jön és meghazudtol.
-
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #51439 üzenetére
A passzív membrán miatt kisebb erővel is könnyebb lesz hajtani. Ez a fireball azért annyira nem rossz mint itt többen állítják. Az az emphaser amit linkeltek, kb egy kategória a fireball-al.
Szerk : most nézem, milyen erő lenne előtte. Melegen ajánlom hozzá az Axton subokat. Szinergiával sem lenne gond, ilyen erővel használtam én is Axton CAB259-est, meg persze egy Axton CAC szett volt mellette, ugyanerről az erőről. Mindenevő volt, hangerő is megfelelő volt. Én szerettem azt a rendszert. -
PiciPeti
őstag
válasz
Köze nincs hozzá...
-
Speeedfire
félisten
válasz
2 okból se vennék ilyet.
1. A mac nem egy túl jó név, főleg belépőben szerintem.
2. A dupla membrán az egyik legrosszabb dolog. "Nagyobb" a mély, viszont sokkal pontatlanabb is. -
Osynho
addikt
válasz
Az Emphaser-hez képest?
Hagyjuk már.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51406 üzenetére
Nem kell lehajtani, csak akkor nincs mögötte még egy fém hátfal. Az elég erősen meg tudja ölni a subot. Jó lesz az úgy...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #51402 üzenetére
Tápkábelből nem kell vészes mennyiség. Akksi mellett pont be tudod húzni, pedálok mellett bemegy a küszöbbe, az meg nem hosszú.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51402 üzenetére
Mondd, hogy lehajtható a hátsó ülés...
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51392 üzenetére
Szerintem igen, jó lenne...
Bár kocsiról asszem nem volt szó, remélem nem fém hátfalas sedan...
Kábelből meg annyi kell, amennyi...
Be kell tenni a helyére az erősítőt, és méregetni. Én egy spárgával szoktam végigfektetni a leendő útvonalat, aztán azt meg lehet mérni.
Tápkábelből hegesztő munkakábelt érdemes betenni, Mini ANL biziházzal. Hsz kábelból mondjuk Kácsa LS25, rca meg Gladen Eco, KHS-321, Kácsa KCB, vagy valami ilyesmi, ha olcsón jót a cél.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51389 üzenetére
Tipp: Emphaser
Erősen ajánlom, ennyiért qrva jó, pont illene a rendszerbe, pici is, gyors is, nem kell mögé erőmű...
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51387 üzenetére
Ez jó motyó, főleg ennyiért...
Valami érzékenyebb refi ládát utánakötsz, és jó.
Ami szokott menni mostanság, és egész kulturált hangja van árához képest, az pl Audio System MX12, de kisebb autóba MX10 is elég lehet. Gyári ládában lehetőleg. 15-20 körül ki lehet fogni.
-
bojti175
tag
válasz
balazska92 #51384 üzenetére
Autohifi adok-veszek csoporton belül facebookon van hifonics zeus 15ért. De oda szoktak felrakni jó dogokat.. Vagy megkérdezheted itt fórumtársakat. Nekem 2szer bejött :-)
-
válasz
balazska92 #51382 üzenetére
A lada jo, de az az ero keves hozza. A dld-t jobban kihajtana, csak szarabb minosegben.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51376 üzenetére
Minőségben sokkal jobb, de mélyből fele annyi lesz mint a DLD esetén. Cserébe legalább hallgathatóbb minőségben...
Viszont rap-re nem biztos, hogy annyira jó megoldás a zárt láda + kis erősítőteljesítmény kombó...
Az a roki erő ~150W-ot izzad le magáról max, én azt kevésnek érzem, de a semminél sokkal jobb lesz.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #51376 üzenetére
1.000x.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51374 üzenetére
Mindenképp jobb, de 60-70e alatt nehéz megúszni.
-
válasz
balazska92 #51372 üzenetére
Buffogni jo a dld, minosegi zenehez meg a roki. Ha a szettet es a ladat is erore akarod kotni akkor 4 csatisat vegyel, ha csak a ladat kotod erore akkor eleg egy 2 csatis is.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #51369 üzenetére
Ennyiért igazából jó. A sub hangoskodásra való, jó eséllyel el fogja fújni az első szetted hangját, csak dübörgés, meg buppogás lesz. Ez rap zenénél nem fog hatalmas gondot jelenteni, de egy jó rendszeren az is élvezhetőbben másképp fog szólni....
Ha minőségben is előre szeretnél lépni, akkor egy jó sub 20-25 körül szokott menni, egy combosabb 4 csatis, ami meghajtja a subot, de mellette rá lehet kötni az első szettet, szintén 20-25 körül lenne, + kábelezés ~20e.
Ez alatt nem nagyon fogsz minőséget kapni, vagy nagy szerencse kell hozzá. Ha megelégszel egy veretős subbal, akkor ez elegendő lesz neked... Aztán majd később tudod fejlesztgetni.
-
válasz
balazska92 #51369 üzenetére
Szia! Nem vennem meg ezt a dld-t sokkal jobb vetelek vannak a piacon. Ha nekem most kene lada, inkabb ramennek a Rockford Fosgate RFZ 3412 -re, amit facebookon az Autó HIFI adok-veszek és tanácsadás csoportban hirdetnek 18-ert. Kis alkuval szerintem 15-ert hozhato es ossze se lehet hasonlitani a DLD-vel.
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #47984 üzenetére
Ennyiből felejtsd el, hacsak nem szánalmas dörmögést, és fülsüketítő cicergést akarsz hallgatni...
40-45+kábelezés+munkadíj a reális költség, amiből megoldható amit szeretnél. Ha ezt be tudod vállalni, akkor szívesen segítek/ünk keresni valamit, amit nem fogsz pénzkidobásnak érezni...
-
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #47739 üzenetére
Behúzol újat a régi helyére
Kácsa ls kábelek mehetnek, sarut minden elektronikai boltban találsz. Lehetőleg aranyszínűt. -
simi811118
aktív tag
válasz
balazska92 #47720 üzenetére
Normális saruzás kell. Szvsz a forrasztás csak még egy felesleges átvitel rontási pont lesz. ...
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #47720 üzenetére
Mindenki másra esküszik...én egyelőre rásaruztam. Bizonyos dolgoknak egy bizonyos szint alatt úgysincs értelme, nem lesz hallható a változás.
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #47715 üzenetére
Én ennél hidegebb időben csináltam, hőléggel (ami amúgy is kell) megoldható...
-
válasz
balazska92 #47630 üzenetére
Adnak a szetthez kabelt, amig nincs erosito, jo lesz az is. Beepito keret kellhet a hangszoronak.
-
válasz
balazska92 #47625 üzenetére
20-25k körül már kapni jó használt erősítőket. Ehhez a kábel még egy 20-as tutira, ha nem több. Beszerelést sem ajánlom házilag, de erre tudok embert ajánlani.
Néhány facebookos hirdetés:
Fujitsu ten, már nem 32k, hanem 20-25 ha jól emlékszem
Soundstream 405, 25k
Audio system-f 380 mkII, 22k, nagyon jó hangú erősítő
Solid audio ms 40, 17k
Carpower wanted, 30k-alkuDe persze azt is kéne tudni, hogy milyen ládát akarsz, zárt, reflex, bandpass...
(#47626) Osynho Audi A3, a linken vannak képek az ajtóról
-
orbano
félisten
válasz
balazska92 #47620 üzenetére
a 87 decibeles hangszóró fejről elég soványan fog szólni, legfeljebb álló motorral élvezhető. nem rétem egyébként minek szarozni ezzel a "később lesz erősítő is" dologgal. Miért nem veszed meg egyszerre? Tök más hangszóró jó fejről hajtásra és más erősítőről. Csak fölöslegesen korlátozod le magad arra a pár típusra, ami mindkettőben megállja a helyét...
-
válasz
balazska92 #47622 üzenetére
E közül a kettő közül én az audio system mellett vagyok. Később mehet mellé egy 4 csatornás erősítő, első két csatorna a szettnek, másik két csatorna hidalva egy ládának.
-
válasz
balazska92 #47619 üzenetére
Szia!
Ideális felállás: 16-os első szett + mélyláda, tehát nem 13-as szett és ovál se kéne. Ki kéne deríteni, hogy befér-e egy 16-os szett előre vagy mindenképp 13-asban kell gondolkodj. Olcsóbb szettekből jó az AS mx széria (130 vagy 165), viszont ha erősítőről lesz hajtva hosszútávon a RAP-hez (meg úgy minden máshoz) jó lenne egy komolyabb 16-os szett, pl. DLS vagy legalább kicx6020 (ami ezekhez a zenékhez illik). Ezekhez viszont jó eséllyel beépítés is szükséges ami megint súlyos tíz ezreket emészt fel. Talán egy 13-as DLS még beférhet beépítés nélkül, viszont ez használtan kerül kb 25-30-ba és fontos megjegyezni, hogy egy ilyen komolyabb szettnek mindenképp kell erősítő, különben szarul fog szólni. Ha fejről hajtod akkor maradj az audio system mx130-nál.
Ajtó szigetelést mindenképp ajánlom, a két ajtó szigetelése ha magadnak csinálod kb. 10k-ba fog megállni ezzel az anyaggal. 2.5nm2 elég kell legyen a 2 ajtóra, ilyen módon kéne megcsinálni.
Döntsd el, hogy mennyire szeretnél belemenni a dologba, szeretnél-e ládát, erősítőket stb. és utána arról is beszélhetünk
-
balazska92
senior tag
válasz
balazska92 #47619 üzenetére
Még ehhez, közben ajánlottak 2 szettet, audio system mx130, illetve impact gns 5020, az audio system 20 ezer lenne, az impact 25ről le van árazva 15-re, így ez szimpatikusabb. Légyszi írjátok le a véleményeteket.
Impact adatok: 50W folyamatos, 100W max. zenei terhelhetőség, 50 - 22.000Hz frekvencia átvitel, 87,2dB érzékenység, 130mm mélyközép + 20mm magassugárzóval szerelt 2 utas komponens hangszóró szett. 6dB / oktáv meredekségű hangváltó a titán magassugárzóban, ezüstözött üvegszálas membránnal, rács mellékelve.
Audio system adatok: Két utas komponens szett (pár) 130mm átmérőjű szabvány kosár Terhelhetőség: RMS 70W; Max 110W Impedancia: 4 Ohm Beépítési mélység: 53 mm Üvegszálerősítésű memrán Selyem dóm magas";"
Két utas komponens szett (pár)
130mm átmérőjű szabvány kosár
Terhelhetőség: RMS 70W; Max 110W
Impedancia: 4 Ohm
Beépítési mélység: 53 mm
Üvegszálerősítésű memrán
Selyem dóm magas -
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #42707 üzenetére
Hogy meg tudod-e változtatni az fejfüggő, nézd meg a kézikönyben.
A Tra az traffic info, tehát a rádióban olyan adás megy ami ezzel összefügg, akkor automatikusan átkapcsol...ki kell kapcsolni ezt a funkciót (TA/TP valami ilyesmi néven futnak, nem tom pontosan, sosem használtam).Más: bázeg, bass laci 20-ba adja a signatot és még mindig nem kelt el
Komolyan mondom mindjárt megveszem ennyiért és csinálok egy aktív rendszert....
-
kigoi
senior tag
válasz
balazska92 #42707 üzenetére
Manulban azt írja hogy DARK BLUE, IVORY, WINE RED, LIGHT BLUE, GREEN de hogy a gomb is váltja e a színét vagy csak a display azt nem tudom.
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #42087 üzenetére
Az nem baj ha kikapcsol, annak úgy kell működnie, hanem az, hogy az állandó 12V is lekapcsol
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #42085 üzenetére
A rádiókhoz járó gyári ISO csatlakozós kábelen a piros és a sárga vezeték általában széthúzható és felcserélhető azért, mert egyes kocsikban a piros, másokon a sárga a kapcsolt +12V (a kapcsolt az, amikor akkor jön rajta "delej", ha a kulcsot betolod és ACC vagy gyújtás állásba fordítod, és egészen addig ad feszt, amíg a kulcsot ki nem húzod). A nem kapcsolt, vagyis állandó +12V szolgál arra, hogy a fej tárolja a beállításokat, órát, időt stb. Ha ez a kettő vezeték fel van cserélve, akkor szokott az a probléma lenni, hogy elfelejt mindent, ugyanis kiveszed a kulcsot és nem kap áramot, így elfelejt mindent. A megoldás tehát a piros-sárga felcserélése. Remélem mindent jól írtam, az elírás jogát fenntartom
De szerintem kézikönyvet neten találsz.
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #42083 üzenetére
Az mit jelent, hogy néztétek és jók? Ki kell mérni melyik a kapcsolt és melyik a nem kapcsolt (gyanítom van ACC állás passatban) és a kézikönyben megnézni, hogy ennek megfelelően hova melyiket kell bekötni.
-
patroly61
tag
válasz
balazska92 #41949 üzenetére
Valami ilyet keress. [link]
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #41949 üzenetére
Szerintem ehhez van átalakító...
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #41890 üzenetére
Kell egy Audi-ISO átalakító, ha most nem ISO-ra végződik. Abba beledugod a fej ISO csatiját, és meg van oldva a tápellátás, meg a hangszórók is be lesznek kötve.
-
opeter70
senior tag
válasz
balazska92 #41888 üzenetére
Amit az első képen fogsz, azok az RCA csatlakozók. Ha nincs erősítőd, akkor azokra nem lesz szükésged.
A második kép jobb szélén lévő ISO csatlakozót kell összedugnod az ellendarabjával. -
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #41757 üzenetére
Tudom, itt voltam
-
opeter70
senior tag
válasz
balazska92 #41757 üzenetére
Bocs, tényleg nem bántani akarlak, de ha nem vagy tisztában még a fogalmakkal sem, akkor hogy akarod használni ezeket a dolgokat, amiket felsoroltál?
Egyébként az RCA-t csak meg tudod számolni, de azért megmondom: 3 (pár).
Sőt azt is megmondom, hogy hány watt: Kb 4x10. Nagyjából mindegyik fej ennyit tud.
A többit pedig úgysem fogod használni (egyelőre), mert gondolom nem aktívban hajtod az első szettet..
Amiért ajánlották neked, az a jó hangminősége (többek között).(#41755) PiciPeti: Én is a macsakdobálásra gondoltam elsőre.
(Bocs az állatvédőktől)
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #41752 üzenetére
Huh, no offense, de inkább keress vissza ezekre itt a topikban, ne kelljen mindent a szádba adni. A google is jó barát
De ha ezeket nem tudod mi alapján választottál fejet?
Btw, valaki megírhatná ezeket egyszer jó hosszan és alaposan, fentre pedig kitennénk, hogy ne kelljen mindig leírni...nem vállalkozna rá valaki?
-
válasz
balazska92 #41737 üzenetére
kiraly
-
válasz
balazska92 #41729 üzenetére
Ha nincs keret meg iso akkor se kell megijedni, a ketto egyutt 3500 Ft
-
válasz
balazska92 #41724 üzenetére
hat egy audi-iso kabel kell + egy fem beepitokeret, meg egy szaki aki berakja
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #41719 üzenetére
Látom a nagy boardos óra már itt is pixelhibás.
-
válasz
balazska92 #41719 üzenetére
na akkor radio ki, fem beepito keret be, aztan mehet a moka
-
válasz
balazska92 #41717 üzenetére
beepito keret mindenkepp kell, ha szerencsed van kapsz a fejhez (en is kaptam), ha nincs akkor se egy nagy tetel
a kocsidban sima 1din hely van?
-
PiciPeti
őstag
válasz
balazska92 #41699 üzenetére
Hangban csúcskategória, lényegesen jobb hangot tudsz vele elérni mint a mostani sony-val. A bolti újakról nem is beszélve...
Abban nem fogsz csalódni szerintem.
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #41699 üzenetére
Nézd, EISA-s volt...(ami egyébként sokszor nem jelent semmit, de ebbe ne menjünk bele, a lényeg, hogy tudom hogy mennek ezek a dolgok) szóval annyira szar nem lehet. Amiért én nem venném meg, az a kinézete. Az imádott kispolszkimban volt hasonlóan oldschool kinézetű kazettás rádióm, és ezek nekem már nem jönnek be. De ha ezen túl tudod tenni magad...
-
Daywalker
addikt
válasz
balazska92 #41685 üzenetére
Itt is itt van: [link]
-
válasz
balazska92 #41685 üzenetére
25k, nagyon jo hangu fej, erdemes ra lecsapni. Van rajta 3 par rca, eleg lesz 2 erositohoz is, akar aktivban
-
válasz
balazska92 #41683 üzenetére
van: clarion
-
válasz
balazska92 #41065 üzenetére
szokott azert lenni
en 15-ert vettem ezt a kenwoodot kb. karcmentes allapotban, 2 taviranyitoval, minden tartozekaval
-
sanki85
csendes tag
válasz
balazska92 #40965 üzenetére
Úgy tudod hogy melyik jó és melyik nem, hogy itt le írják neked
. Már 2 ajánlatot is kaptál, mindkettő jó hangú fej, mégsem alpine, pio, vagy kenwood. Mindegyik gyártónak van a jó és rossz feje is(na jó a sal-nak csak rossz van).
-
válasz
balazska92 #40965 üzenetére
-
sanki85
csendes tag
válasz
balazska92 #40963 üzenetére
Ha az usb nem fontos, akkor van fb AUTÓHIFI ADOK-VESZEK-en egy Sony CDF-X 7750S 15-ért, Bass Laci árulja.
-
Osynho
addikt
válasz
balazska92 #40837 üzenetére
És az A4-esnek 50x30cm-es belülről az ajtaja?
-
sanki85
csendes tag
válasz
balazska92 #40830 üzenetére
+ a hangszóró mögött duplán érdemes rakni, én úgy csináltam. Milyen autóról van szó amúgy ?
-
PiciPeti
őstag
válasz
2 normál méretű első ajtó szigetelésére, egy rétegben kb 1.5nm anyag kell...
-
Osynho
addikt
válasz
A külseje + az utastér felőli oldala is legyen leszigetelve! Zárt teret hozz létre. 50x30 cm nem tudom milyen autóra elég, de elég kevésnek tűnik.
A Sinus Live ADM is jó.
-
sanki85
csendes tag
válasz
balazska92 #40819 üzenetére
Én soudal soudabandot használtam , egy tekercs 30cm x 10m-es elég volt az első két ajtóra.10 ezer körül van az ára.
-
€uro
őstag
válasz
balazska92 #40819 üzenetére
Ez engem is foglalkoztat. Az eBay-en szeretnék majd utánanézni szigetelőanyagnak.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
balazska92 #40788 üzenetére
Veszel szűkítőt, kb. 2.000 ft., veszel kiemelőt, kb. 2.000 ft., és beapplikálod.
Nekem 13-as Hertz van benne, JVC KD-R90BT-vel.
-
zsolt19900
őstag
válasz
balazska92 #40782 üzenetére
nem lesz rossz, sőt a magasak és az egész hangkép letisztultabb lesz, de mivel fizikálisan ezek bizonyos hz-től bizonyos hz-ig szólaltatnak meg hangot, ezért "bűn" "rájuk préselni" a mély tartományt is, amit nem az ő dolguk megszólaltani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest