- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.bali
csendes tag
válasz
stupid user #3807 üzenetére
Sziasztok!
Sokszor jártam én is így már.
Megoldások:
-újabb Cad-ekben (>AC2016) a purge parancs futtatásánál ki kell pipálni, hogy "elárvult adatok automatikus tisztítása" és voálá!
-régebbi autoCad-ekben egy kicsit bonyolultabb itt utólagosan kell egy parancsot ráereszteni méghozzá a DGNpurge parancsot melyet emlékeim szerint Netload paranccsal lehet betölteni, miután megkerested a neten (NETFIX néven kell keresni) és letöltötted.
Viszont AC2014-ben még nincs benne és amit le lehet tölteni azzal nekem még sohasem sikerült megoldani.Remélem segítettem!
-
Nisida
aktív tag
válasz
stupid user #3827 üzenetére
Bocs egy kérdés nem lehet, hogy a problémát a nálatok használt LPG Firenet CAD-s héj okozza ?
Mert megakadt a szemem a menün és ott látam ezt, vagyis ti sem szimpa autocadet használtok hanem héjjal "megtámogatottat".És a kapott dwg + a ti fejelt autocadetek akad össze?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3824 üzenetére
Eszerint a beállítás szerint újra lefuttattam az 1,2MB-os rajzon a purge parancsot és 512KB lett a rajzméret.
A beágyazott elemek tisztítása kiirtotta az összes blokkot.
1 blokk maradt, de az nem törölhető mert elrendezést ábrázol (????
).
Parancs: _AUDIT
Javítani kívánja a felderített hibákat? [Igen/Nem] <N>: iFejléc ellenőrzése
Táblázatok ellenőrzése
Rajzelemek ellenőrzése: 1. menet
1. menet - 5400 objektum megvizsgálva
Rajzelemek ellenőrzése: 2. menet2. menet - 5400 objektum megvizsgálva
Blokkok ellenőrzése1 blokk megvizsgálva
Az AcDsRecords ellenőrzése
Talált összes hiba 0, kijavítva 0
0 objektum törölve
Még mindig van 5400 objektum.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3824 üzenetére
Basszus ez keményebb dió mint gondoltam. -purge után nyomj egy mentést. Akkor csökken a rajzméret, de a blokkok honnan maradnak benne meg a többi, nem értem. Olyan mintha valami Xref beleégett volna.
A recover visszaállítja a kitörölt cuccot, és helyreállítja az xrefeket. Lehet az a baj. A C3D-ben van egy
mapclean
parancs ami az alap AutoCADben nincs benne (MAP parancs), ami jobban tud tisztítani, de az nem talál egy objektumot sem.Nálam picit több opció van az alap
tisztít
ablakban:Beágyazott elemek és elárvult elemek is van. Viszont a nem tisztítható elemekhez ha bemész, tele van blokkal, ami valószínűleg blokkba ágyazott blokk, vagy külső referencia blokkja. Ezért nem tisztítható. Valószínűleg ezt cibálja magával, de az Xref-et sehol nem találom.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #3816 üzenetére
A parancs végén ezt kell látnod:
Nem találhatók hivatkozás nélküli alakfájl.
Nem találhatók hivatkozás nélküli méretstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli tvonal-stílus.
Nem találhatók hivatkozás nélküli nyomtatási stílus.
Nem találhatók hivatkozás nélküli táblázatstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli anyagok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli látványstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli többszörösmutató-stílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli csoportok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli Részletnézetstílusok.
Nem találhatók hivatkozás nélküli Metszetinézet-stílusok.
Utána ments rá a rajzra, remélhetőleg megjavul. Látni fogod a méretkülönbséget.
Bocs hogy nem szerkesztettem az előző HSZ-t.
Még annyi, hogy lehet én voltam a béna, de olyan ablakot nem találtam ami kilistázza az objektumokat. A rajz ellenőrzés ~145000 objektumot talált és vagy ~400 blokkot, amik a rajzban sehol nem voltak, tehát vagy Xref maradék, vagy Shape objektum volt, amit az AutoCAD nem igazán szeret.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Jó hírem van. A
-PURGE
vagy-TISZTÍT
parancs kiadásával az elárvult objektumok (DGN vonaltípus) tisztításával a 6MB rajz mérete 2,4-re csökkent.Parancs: -TISZTÍT
Adja meg a tisztítani kívánt, használaton kívüli objektumok típusát [Blokk/RÉszletnézetstílus/MStílus/Csoport/Fólia/VTípus/ANYag/TÖbbmutstílus/NYomtstílus/Alak/szövegStílus/TVstílus/MEtszetinézetstílus/TÁblázatstílus/Látványstílus/Regalk/NUlla hosszúságú geometria/Üres szövegobjektum/Elárvult adatok/MInd]: E
Az elárvult DGN-vonalstílusadatok törlése megtörtént.Próbálkozom a többivel. Vagy ráeresztem a Mind opciót és meglesem mit csinál.
A Mind opcióval 1,2MB-ra csökkent a rajz mérete.
Nagyrészt szövegstílusok és egyebek voltak, pl:A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$00_alairas+$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$00_alairas+$0$00_alappecset$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$00_alairas+$0$alairas$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$LP_RAJZALAP$0$STANDARD".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$XREF Meglévő közművek$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$Xref Közvilágítás tervezett$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$XREF Csőposta$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$Bkalasz_CORA_UT_hr_mag_mod_2D Ági$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$XREF Elektromos$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$XREF Üz Tech$0$STANDARD".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$1722 Cora Szeged ut 2D$0$STANDARD".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$XREF Csak kandeláberek$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$M_Üa_2_hely$0$Standard".
A következő szövegstílus törlése: "alközpont$0$Miskolc_Cora_HR_2D$0$Standard"Folytatom a tisztítást.
Csináltam egy üres DWG-t és tesztként lementettem. Az üres fájlméretem Civil 3D-ből 1,4MB, tehát szerintem megoldódott a gondod.
Próbáld ki te is!
-TISZTÍT vagy -PURGE (fontos a minusz jel!) és válaszd a Mind opciót.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Ide sehogy, töltsd fel dropboxba, google drive-ra, vagy valahová, a linket meg küldd át privátban hogy ne itt a fórumon fityegjen.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Nemrég jártam hasonló cipőben egy rajzzal, ami egyik pillanatról a másikra 40mb-al hízott meg, és nem tudtam vele mit csinálni, a végtelenségig belassult, automatikus mentéskor és manuális mentéskor meg a rajz és az AutoCAD is kifagyott, kiderítenisem tudtam mi okozta, elő kellett vennem egy régebbi állapotot és úgy folytatni.
Van egy pár 3rd party programunk ami lisp-ben meg VB-ben dolgozik, lehet valami programhiba okozta.
Nálunk is akkor fordul elő ilyen ha más forrásból emelünk be rajzokat. Az épületgépész miben dolgozik?
A rajzot elkérhetnénk ha nem probléma meglesni mi lehet a gond vele?
(#3809) Nisida: ha valami gond van az eredeti rajzzal, az Xref is behülyítheti sajnos.
-
Nisida
aktív tag
válasz
Gondolom akkor csak azokkal a rajzokkal van probléma amibe berakod a már "fertőzőt" vagy az eredeti "vírusos" rajz elemeit ?
- Mivel dolgozik az épületgépész ?
- Mi lenne ha megkérnétek rá, hogy ő csináljon egy a tervéről készült másolat dwg-t amit ki purge-öl és lebutít majd azt küldi át nektek ?
- Vagy ha van ilyen funkció akkor konvertálja át sima autocad fileba ha valamilyen héjjal dolgozik , mert akkor kiszedi belőle az összes fölös attribot, elemet, stb. amit a sima autocad nem tud kezelni.
- Lehetőség lenne még mondjuk nem bemásolni hanem csak Xref-el beemelni így nem lesz szerves része az eredeti file-nak csak be lesz "hivatkozva".Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy ti 3d-s állományt kaptatok amit 2d-s állományban szeretnétek használni. Értem ezalatt, hogy az épületgépész tervező mondjuk átküldi az alaprajzot, amit te bemásolsz a saját 2d-s alaprajzodba, ugyi mert látni szeretnéd merre tekereg a légtechnika. De ezzel együtt viszed vele az összes a neked "pontként vagy más geomatriai formaként" látszó elemet ami a felszálló, leszálló elemeket tartalmazza. Ezek az elemek a geometria szabályai szerint a te síkodra merőlegesek így "egymás" mögött vannak és mivel nagy valószínűség szerint egybe vannak kapcsolva ezért egy elem kijelölésével kijelölöd az összeset.
Nekem hasonló akkor volt amikor Autocad MAP-ban készített file-t töltöttem be sima Autocadbe. Szinte alig volt rajzi elem de 30-40 mega volt a file és folyamatosan növelte az eredeti rajzom méretét.
-
escsé
tag
válasz
stupid user #3806 üzenetére
az nem megoldás. ad ki méreteket, de a térfogatról semmit. egyszer olvastam valahol, hogy paranccsal elő lehet hívni, de nem emlékszem rá.
-
Kephamos
addikt
válasz
stupid user #2694 üzenetére
Thx!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
stupid user #2551 üzenetére
-
Gyufaaa
veterán
válasz
stupid user #2511 üzenetére
Egy kicsit bővebben PLS. Hogy érted a kihúzást?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #2475 üzenetére
A tört kijelölve majd jobb gombbal kattintva a megjelenítési tulajdonságai alatt lehet állítani.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #2472 üzenetére
Úgy kell beírnod mint egy törtet.
pl: Q/1,85
Ezt, ha az Autostack be van kapcsolva, automatikusan átalakítja tört alakká, és a tört alak tulajdonságai alatt be lehet állítani hogy jelenjen meg.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #2472 üzenetére
-
Kloden
senior tag
válasz
stupid user #2440 üzenetére
Köszi, ezzel nem volt gond, viszont közben meg is van a bibi, az a retek koordináta szívatott mint már oly sokszor, azt kellett arrébb pakolgatni, és így már szépen besraffoza.
-
Kloden
senior tag
válasz
stupid user #2438 üzenetére
Oook, de hogyan? Épp ez lenne a kérdés.
Szétbontottam felületekre a testet, így már ki lehet jelölni a kérdéses metszeti felületeket sraffozásra, ki si jelölöm de ugye nem jeleníti meg, vagy nem is engedi megcsinálni, lényeg, hogy nem ok. Hogy kéne? -
pf-prg
csendes tag
válasz
stupid user #2422 üzenetére
Hello!
Ezt szövegstílussal tudomásom szerint nem lehet megoldani.
Az Expess Tools tartalmaz számodra talán alkalmas funkciót a TEXT rajzelemek keretezésére.
Express menü >> Text >> Enclose Text wiht Object -
pschio
őstag
válasz
stupid user #2374 üzenetére
Nekem mindig 100-on használja legalább az egyik magot, ha robbantok, vagy más számításigényes dolgot csináltatok vele.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
stupid user #2374 üzenetére
-
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #2346 üzenetére
Ha kijelöli, át kell tenni mindet pl. a 0 fóliára és ha úgy már módosítható, akkor az volt a baj. Viszont ha a papírtérben a keretet (szövegmező, egyebek) blokként hoztad létre, és a blokkban lévő fóliák egyike zárolva van, akkor sem engedi a kijelölést. A blokk belsejében lévő objektumok megőrzik az eredeti fólia állapotot és mindegy hogy a blokk maga milyen fólián van, a belsejében lévő objektumfóliák bekavarhatnak.
Én a helyedben szétvetném az egészet ha így van, és csinálnék külön fóliát, amit nyomtatáskor ugyanúgy ki lehet kapcsolni mint a Defpoints fóliát. -
kriszpontaz
veterán
válasz
stupid user #2344 üzenetére
A ctrl+A parancsra sem jelöli ki?
-
GrooveHero
addikt
válasz
stupid user #2314 üzenetére
Az jó lenne köszi
-
GrooveHero
addikt
válasz
stupid user #2312 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom, de most a Solidworks megy, akadt egy kis másik meló is közben. Majd megmutatom a konkrét példát amit ráérek, szerintem érteni fogod
Rakok be majd képet hozzá -
GrooveHero
addikt
válasz
stupid user #2310 üzenetére
LSP-t nem tudom mi, én utoljára 2003-ban jártam AutoCAD progi közelében, azóta csak intelligensebbekkel dolgoztam. Az ok, hogy 150-re rajzolom. De rossz volt a példa. Van egy téglalap, aminek a felső vízszintes vonalától a kör középpontja lefelé 45mm-re van. Namár most ezt más progiban rajzolom valahova, és a méretezésnél dinamikusan akkorára rajzolj a program, mint amit beírok, itt meg be kell állítanom a koordinátát a széléhez, hogy az legyen a 0 érték és akkor ahhoz képes kell számolnom, hogy mennyit jobbra, és mennyit ballra, jelen esetben a kör középpontja 60;-45 nél kellett lennie. Mekkora hülyeség. Nincs vmi olyasmi funkció, hogy rajzolom vhova, és később beméretezem a téglalap széléhez a kör középpontját? Mint pölö Inventorban?
-
pf-prg
csendes tag
válasz
stupid user #2297 üzenetére
Hello!
INNÉT leszedheted a módosított lispet, copy-paste -el.
Csak R2009-en tudtam tesztelni. Ha hibát tapasztalsz értesíts.
-
pf-prg
csendes tag
válasz
stupid user #2293 üzenetére
Hello!
Ha elérhetővé teszed a program forráskódját, megnézem tudok-e segíteni.
-
l700
csendes tag
válasz
stupid user #2290 üzenetére
igen
-
L4mie
veterán
válasz
stupid user #2271 üzenetére
ohh köszi, megnézem
-
BigManus
addikt
válasz
stupid user #2204 üzenetére
Így valahogy... Hányszor kapok én is elcseszett dxf fájlokat, lépték hibával... Aztán ha lézeren kivágjuk, akkor jön a döbbenet...
-
pschio
őstag
válasz
stupid user #2204 üzenetére
-
komyka
tag
válasz
stupid user #2176 üzenetére
hali! ezt már láttam viszont itt csak néhány parancs van amivel nem nagyon gyorsul a tervezés. Olyasmire gondoltam, pl. mint játékokban a billentyűkiosztás. Bár nem hiszemhogy lenne ilyen mert már mindent átnéztem amit tudtam, és nem találok.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
stupid user #2111 üzenetére
Hát ezt nem értem... az egyetlen amit meg tudtam csinálni, hogy felosztottam a képernyőt 4 különböző részre (pl. egy nagy és három kisebb) de még azt sem tudtam beállítani, hogy a nagyon a 2D-s tervrajz legyen a többin meg 3D-s látványterv.
Igaz, hogy a rajzaim különböző fóliákon vannak de akkor is...
-
BenJoe80
senior tag
válasz
stupid user #2108 üzenetére
Szia!
A "Kihúzás" ikon azaz ikon lenne, amivel a 2D-ben megrajzolt alakzatot ki lehet húzni 3D-be a "z" tengely mentén. Közben megtaláltam. Át kell ehhez váltani a 3D modellezésbe és akkor már is ott van.
Eddig csak AutoCAD 2007-el dolgoztam és az egy kicsit más.
Viszont lenne egy másik kérdésem, remélem eltudom magyarázni. Tehát az a problémám, hogy amikor nyomtatok, akkor képtelen vagyok nagy rajzokat (mondjuk egy 2×3m-es szekrény tervét) mozaikba kinyomtatni. Magyarán úgy, hogy a rajz fel legyen osztva A4-es lapokra és össze lehessen utána illeszteni. Az a baj, ha a léptékméretet állítom át (mondjuk 1:10) akkor olyan pici lesz a feliratozás, hogy nyomtatás után képtelenség leolvasni.
Hogyan lehet egyáltalán ezt megcsinálni? Vagy milyen más megoldás van erre?
Aztán az is érdekelne, hogy meglehet-e azt csinálni, hogy nyomtatáskor a 2D-s terv mellett, mondjuk a jobb felső sarokban (mindegy hogy hova) a terv 3D-s miniatűr változatát is kinyomtassa?
Mindig csinálok 3D-s látványtervet is a rajzaimhoz, de képtelen vagyok egyszerre kinyomtatni. Van erre egyáltalán lehetőség vagy hülye ötleteim vannak?
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #2097 üzenetére
[link]
LT alatt nem biztos, hogy menni fog a herélt LISP miatt. -
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #2072 üzenetére
Más valaki nem tudhatja meg a választ?
-
commanDOS
senior tag
válasz
stupid user #2003 üzenetére
Ezt le tudnád írni picit részletesebben?
Nem csináltam még ilyet, általában modell térben rajzolok keret nélkül, aztán nyomtatásnál állítok be méretarányt, vonalvastagságokat, mindent. -
albgab
aktív tag
válasz
stupid user #1942 üzenetére
Ok.
DE!
Nincs archicad-em és így kaptam a file-t!
-
válasz
stupid user #1931 üzenetére
Szia!
Koszi!
Hat igen, a 2G az keveske, rakok bele meg +2-t, az ugy mar jo, nem?
Es ha barmikor boviteni kene akkor egeszen elmehetek 8-ig...
Az alairasod meg nem hetkoznapi, na...Koszi a segitseget!
Udv. core2
-
Teasüti
nagyúr
válasz
stupid user #1899 üzenetére
Köszi!
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1843 üzenetére
Filterrel nem tudod kiszurni azokat az ojjektumokat aminek van Z erteke, majd lenullazod ezt a propertiesben?
-
mdk01
addikt
válasz
stupid user #1843 üzenetére
Azt nem lehet hogy zárolod a layereket, és egy nem zárolt layerrel átrajzolsz minden vonalat?
Persze ha nagyon sok vonalról van szó akkor elég szívás.
Vagy esetleg átvinni egy másik programba ahol nem tudja megjeleníteni a Z koordinátáb irányuló kiterjedést és utána vissza konvertálni.
Hirtelen nekem ilyen ötleteim vannak. -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1733 üzenetére
úgy vettem észre, hogy renderelésnél már igen
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1697 üzenetére
Jaja, ha jól rázoom-olsz tényleg hibátlanul meg lehet csinálni
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1695 üzenetére
Mi úgy csináltuk, hogy xref-ként aláraktuk a bmp-t, majd megfelelő vonallal átrajzoltuk és blokkosítottuk.
-
GML
őstag
válasz
stupid user #1626 üzenetére
Valószínüleg block-ba akarod és nem igazán szereti.
másold át simá, vagy a kimásolandóból csinálsz egy dwg-t majd insert block. utána explode.
ennyi -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1624 üzenetére
gáz
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1622 üzenetére
mentsd el valami régi dxf formátumba, bezár és megnyit
hátha... -
bodom87
tag
válasz
stupid user #1614 üzenetére
motorok,szivattyúk,tengelykapcsolók,kötőgépelemek
csak kiválasztom a típusát és kiköpi megrajzolva
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1607 üzenetére
ha úgy gondlod megnézem, de csak holnap
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1603 üzenetére
miben nyomulsz?
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1601 üzenetére
eindítasz egy vonal parancsot, parancssorba: _ins
és a blokk fölé viszed a kurzort(beill pont tárgyrasztere) és katt -
stupid user
tag
válasz
stupid user #1599 üzenetére
hogy lehet megtalálni a beillesztési pontját gyorsan?
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1599 üzenetére
részletkérdés
többet kell scrollozni -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1597 üzenetére
szerintem jelöld meg hol van a blokk beill pontja ha módosítani akarod és a blokkon kívűl van majd refedit és az egészet mozgasd a beill ponthoz
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1595 üzenetére
viszont ez nem állapot hogy percekig kell várni
nincs valami régebbi rajz, ami még gyors? -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1589 üzenetére
hát passz, de emlékszem, már szenvedtél ezzel
és ha:
új cad nyitás, új rajz
kb olyan bonyolultságú ábra rajzolása amivel lassú, de nem copyzni máshonnan
ezt másolni, ctrl+c -v
így is lassú? -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1586 üzenetére
nálam akkor csinálta ezt mikor tele volt a rajz elnevezett fóliaszűrőkkel
de dugig! -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1580 üzenetére
az be lesz mert modelltérben látja, azért nem is írtam
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1435 üzenetére
az nem olyan sok
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1432 üzenetére
esetleg elnevezett fóliaszűrőket letisztítani-törölni
vágólap műveletet befolyásolja rendesen -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1430 üzenetére
hanyas cad?
(vagy hányás?)
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1428 üzenetére
Egy purge-t érdemes ráereszteni a file-ra. Természetesen előtte mentsd le, nehogy kitöröljön olyan dolgokat is ami később esetleg kellhet.
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1392 üzenetére
OK. nincs mit
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1390 üzenetére
parancssorba:
(vl-load-com)
be is írhatod a lisp fájlba, a (defun.... utáni sorba
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1370 üzenetére
_solprof TESTVET
csak nézetablakban (2002)
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1330 üzenetére
rajzban vannak
esetleg dxf-be menteni, az szöveges és megkeresni a definíciót -
Dagaddt
aktív tag
válasz
stupid user #1236 üzenetére
Egyébként ezt sokkal egyszerűbben nem igen lehet sztem. Nem olyan mint egy arc modellezése (vagy autó) amire ma már vannak jó módszerek.
Én v. általában olyan dolgokat csinálok amiket én is találok ki, így még nem sokan modelleztek előtte olyan formát. No persze a pofik hasonlót biztosan, de ki az aki CAD et használ rajtam kívűl modellezni???
Lúzer biztosan mond majd valami hasznosat! Ezekkel azóta sem megy úgyhogy azóta a többi elemmel foglalkozom inkább! -
Dagaddt
aktív tag
válasz
stupid user #1236 üzenetére
Tudom de nekem más progit tanulni nincs időm sajna az AutoCAD et pedig ismerem de nincs kedvem próbkozni újra csinálni ezt az elemet pedig lehet az lessz!
Ezzel ahétvégén el kelll készüljek!A baj az, hogy az AutoCAD kezelését nagyon megszoktam próbálgattam a MAX-ot ami sokkal inkább modellező progi, de valahogy nem áll kézre!
Meg akarom tanulni de most nincs rá időm!
-
kraftxld
félisten
válasz
stupid user #1223 üzenetére
A scretch nem működik blokkra.
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1223 üzenetére
szerintem a blokk beillesztési főpontja valahol máshol van, nincs a strechben
érdemes a blokkon belüli meglévő pontot használni, pl egyik végpont -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1217 üzenetére
500 pixel
és ezek az U-k szövegek, blokkattribok vagy mik?
ja, szövegek, írtad -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1215 üzenetére
oké, köszi, látom!
-
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1212 üzenetére
az a vicc, hogy te lehet hogy látod a képet, mert sajátgépen fut
tedd fel ide
majd
direct link to image, na azt másold be -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1205 üzenetére
{ tcount} helyett {tcount} ?
akkor van szóköz? -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1205 üzenetére
2008-at még nem ismerem
miben van ez?
blokként ahogy kellett, vagy szövegobjektum? -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1200 üzenetére
kell egy olyan blokk amiben van egy sorszam nevű attribútum
parancs neve: BLC
kiválasztod a blokkot, aztán a koordinátát, majd beilleszted ahova kell
ahány azonos nevű blokk van, azt a sorszámot kapja
hibakezelés nincs, blokkot kell kiválasztani, 1 db-ot, sorszam attribútummal
vágólapot használja
kilépés ESCezt egy *.lsp fájlba és _appload-al betölteni
(defun C:BLC()
(setq rajzelem(CAR (ENTSEL)))
(command "_copybase" pause rajzelem "")
(while T (command "_pasteclip")(command pause)
(setq BL (entget (entlast) ))
(setq blokknevem (cdr(assoc 2 (entget rajzelem) ) ))
(setq sorsz (itoa (sslength (ssget "_X" (list (cons 0 "INSERT")(cons 2 blokknevem))))))
(setq BL (entget(entlast)))
(setq BN (entnext (cdr (car BL))))
(if BN (progn (setq ATT (entget BN))
(while (= "ATTRIB" (cdr (assoc 0 ATT)))
(setq ATTNÉV (cdr (assoc 2 ATT)))
(setq lista (entget (CDR(assoc -1 ATT))))
(setq regiattassoc (assoc 1 ATT))
(setq attszoveg (CDR(assoc 1 ATT)))
(setq ujattassoc (cons 1 sorsz))
(setq lista (subst ujattassoc regiattassoc lista))
(entmod lista) (entupd(CDR(assoc -1 ATT)))
(setq BN (entnext BN))(setq ATT (entget BN))
))))(princ)) -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1200 üzenetére
hát ha lesz időm átgondolom
nem olyan egyszerű -
lúzer
veterán
válasz
stupid user #1197 üzenetére
1. igen, ficsőr
2. rajzolj méterben
vagy parancssorba:(defun C:nm() (/ (getvar "area") 1000000))
ezután bármikor beütöd: NM és négyzetméterben kiadja az utolsó mérés eredményét ha mm-ben rajzolsz
3. ehhez pl lisp kódot kell írni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest