- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dufresne
addikt
Amúgy ezt nemigazán lehet egyetlen vonalláncá alakítani, mivel le sem lehet rajzolni egyetlen folyamatos vonallal. Vagyis úgy lehet, hogy egymáson vannak a vonalak, csak az meg nemjó, meg értelmetlen is ebben az esetben szvsz
-
Dufresne
addikt
Módosítás/obijektum/vonallánc
ezzel lehet egyesíteni vonalakat vonalláncá.
Elvileg vonallánc/több kijelölése/konvertálás vonallánvá/egyesítés és meg is vagy.
Ha esetleg nemtalálod menüből, akkor _pedit parancsal is előjön.
De ha nagyon nem boldogulsz és elküldöd a file-t mit kéne egyseíteni, akkor megnézem mi lehet a gond
[Szerkesztve] -
athomi
veterán
ha vki esteleg nagyon vágja az autocad-et az kisegíthetne!
több napja kínlódok egy egyszerű 2d-s rajzal, de nem megy
nem tudom egyesíteni a vonalakat.
ha vki esetleg rászánna 15percet az szóljon!
köszönöm! -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Mechanical 2005-t használok. Naponta (tehát 8 órábanlegalább 3x előjön egy olyan hiba, hogyha beakarom hívni egy vonal vagy egy méret tulajdonságait, akkor csak a sokadik duplakattintás után jön be, egy kis idő után meg már azzal se. Ha meg jobb click és tulajdonságok, akkor az ablak tök üres lesz. Egy restart megoldja a problémát.
Amikor egy legális 2005-re átmásoltam a file-t, ott is jelentkezett ugyanez a hiba, tehát minden file, amit az én verziómmal csinálok ilyen hibás lesz.
Mit javasoltok? -
The7up
tag
Mit használnátok linuxon AutoCAD helyett?
-
kraftxld
félisten
Egy kérdés a szakiknak
Adott egy A1-es térkép és egy A4-es scanner. Ha bescannelem az A1-est A4-es képekben átfedéssel, akkor van olyan program ami automatikusan összerakja nekem a sok kis jpg-t egy naggyá? -
3DFan
aktív tag
Valaki a 478-ra?
-
3DFan
aktív tag
AutoCAD -ben van lehetőség a 3D modellről robbantott ábrát készíteni?
kraftxld: köszönöm -
Kraptor
őstag
Nekem sincs érvényes fősulis email címem. Csak láttma a hirdetést a Cad Világban. Elvileg ezek vannak:
Inventor pro, Revit Building, Civil 3D, VIZ és RASTER Design. -
Kraptor
őstag
Ha valaki még tanul építész-, építőmérnök vagy gépészmérnöknek az le tud tölteni pár Autodesk progit ingyen és bérmentve innen:
[link]
Csak egy egyetemi/főiskolai email cím kell hozzá. Ha nem szerepel az iskola akkor valamelyik tanárod ingyen tudja reggelni az iskolát. -
mdk01
addikt
Hali!
Nem tudja vki hogy lehet kikapcsolni azt hogy visszavonásnál a zoom-ot ne tekintse lépésnek?
Tehát a zoom-ot ne kelljen visszavonni.
Köszi -
kraftxld
félisten
Okosság!
Autocad 2008-ban már lehet referenciaként DGN-t is berakni. -
kraftxld
félisten
Nah, kijött a 2008-as. Mindjárt kipróbálom, hogy megy-e rendesen 64bit-en.
-
3DFan
aktív tag
AutoCAD -ben be lehet állítani azt, hogy a nagyítás a scroll görgő melyik irányú görgetésére történjen?
-
2007es magyar mechanical desktoppal dolgozom, nem tudja valaki, hogy a billentyű parancsokat milyen módon lehetne angolra állítani? baromira idegesítő a magyar
-
3DFan
aktív tag
Üdv! Tudja valaki, hogy a B és C lapformátumoknak mik a méretei?
-
Geryson
addikt
válasz
ballington #458 üzenetére
Megdöbbentő, de megtaláltam - az amúgy teljesen logikus - megoldást. Az oldalakat úgy tudod változtatni (egy másik progiban is így volt), hogy a rá merőleges oldalt választod ki és tulajdonképpen az onnan számított távolságot adod meg - tehát így jön ki a hossz.
-
3DFan
aktív tag
Az én könyvemben még közepes vastagságú vonal is szerepel.
-
3DFan
aktív tag
Köszönöm. A kiemelt vonal mint olyan megszünt?
[Szerkesztve] -
Hca
csendes tag
MSZ ISO 128 ból másolva
''Kétféle vonalvastagságot kell alkalmazni úgy, hogy a vastag és vékony vonal aránya 2:1-nél kisebb ne legyen. A vonalvastagságokat a rajz mérete és fajtája szerint kell kiválasztani, a következő sorozatból:
0,18; 0,25; 0,35; 0,5; 0,7; 1,0; 1,4; 2,0 mm.''
A gyakorlat nálunk az, hogy ''szép'' legyen. -
3DFan
aktív tag
Üdv Mindenki! Szeretném megtudni mik az aktuális szabvány vonalvastagságok? Hazai szabványt kell alkalmazni esetleg nemzetközit? Vonalcsoportok használatosak még, pl: 0,18 0,25 0,5 1 ? Viszonylag régi a géprajz könyvem ezért kérdezem. Esetleg utána lehet nézni ennek a neten valahol?
-
Geryson
addikt
Hahó Hölgyek/Urak!
Kérdésem nem konkrétan AutoCAD-ra vonatkozó, de hasonló. Magánjellegűen háztervezésbe kezdtem egy Chief Architect nevű programmal és igyekeztem egy rövid tutorial átfutás után eddigi CAD ismereteimet felhasználni. Sikerült 6 falat rajzolnom és kapásból besülök a következővel:
- Egy olyan kockát képzeljetek el, ahol a jobb felső sarokból van egy kis kitörés - ez lesz a terasz - tehát a kocka nem szabályos. Az objektum teljesen zárt, így amikor elkezdem az oldalak hosszát a pontosra beállítani, akkor a túloldalt is húzza magával és nem tudom miért. Nehéz így leírni, de megőrülök tőle, biztosan én rontok el valamit.
Valakinek esetleg valami tipp és akkor megpróbálom érhetőbben is leírni...
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest