- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz
#92251648 #11080 üzenetére
Szerintem tudod, hogy elég hasonlóan gondolkodunk erről (is), de azért tényleg van olyan szerencsétlen konstelláció, amikor zeneileg tetszik valami, de felvételtechnikailag ótvar.
Ez előfordul bármely műfajban, de a könnyűzenében - kiváltképp, ha hazai - erőteljesebben van jelen, de ízlésesebb rock és kisebb költségvetésű underground/kortárs felvételeknél is előfordul.
(és hazai alatt akár kiemelt, népszerű, drága stúdióban összerakott zenére is igaz lehet, pl. Ákos valamelyik néhány éves lemezén is hallottam olyan botrányosan megszólaló track-et, ahol csak fejessel sikerült megfigyelnem, hogy a bégitár klippel, nem tudom, hogy a recording, vagy mixing volt az igénytelenebb, de utóbbinál nyilván javítani lehetett volna)Ettől függetlenül, amikor olvasom itt és máshol a túl sok mélyet, meg a botrányos általános hangminőséget, nekem is mindig az jut eszembe, hogy ha nem "audiofil" lemezekre kihegyezett rendszereket építene a hifisták többsége, inkább olyan teljes értékű zenereprodukálót, amivel a kevésbé cicivillantóra készített átlaglemezek is élvezetesek, akkor kevesebb szó esne hangzásról, mint a zenéről, vagy az általa kiváltott emóciókról.
Az utat mindenki maga választja - ha elég tudatos hozzá és nem fizetett tesztelők véleménye alapján válogatja össze a bestbuy elemeket - a zenét elégedetten élvezőknél jóval ritkább a felvételek kritizálása, körülbelül annyival, mint amennyivel kevésbé próbálják a kiemelkedőnek tartott lemezekből kicsikarni az általuk vélt lehető legjobbat. És ez ártól és kategóriáktól független a tapasztalatom szerint.Ezen kívül azt sem értem, miért kell mindennek valahogy (az elvártnak megfelelően) szólnia. A zenészek, producerek, zenei rendezők sokszor éppen azzal fokozzák egy lemez dramaturgiáját, hogy adott tétel szándékosan kellemetlenül szól. (a példa kedvéért)
Oké, ez is csak szócséplés lett, a lényeget kiemelve: a legtöbb esetben a szűk minőségi keresztmetszet a teremakusztika és/vagy maga a hifi, sokkal ritkább - de nem példa nélküli - a lemez keverése, felvétele. Szigorúan szerintem.
(a kedvenc ~10 000 zenei anyagomból talán ha kettő - négy olyat találnék, amit azért nem hallgatok szívesen, mert rosszul szólna, pedig a jelenlegi hifim nem egy ökör ára és aki ismer, nem az igénytelenségemről vagyok felismerhető)Juj, a mindent cukormázasra színező "zeneinek" hívott eszközöket kihagytam, azt majd talán legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest