- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isti^
csendes tag
Egyébként most néztünk egy 3dmark05-t.. Háááát 6200 pötty nem valami sok
Úgy néz ki kicsi alá a 2.8as P4 Nw.
-
bisza
tag
válasz
keszegduda #37 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Csaba_20_
őstag
Tudomásom szerint a 420W-os Chieftec még leginkább 1.3-as ATX12V-os szabványnak felel meg terheléselosztásilag, de ettől függetlenül nem törvényszerű, hogy nem kell mennie a kártyának. Az elszíneződés okozhatta a problémát, mert általában megváltozik a csatlakozó vezetése is vele.
-
Isti^
csendes tag
Egyik ismerősömnél Chieftec GPS-500AB A -val próbáltuk ki. És jó lett, megy a kártya simán. Egyébként kiszedtük a 420as sirtec-et és a 20 pólusú tápkábel 12V-os ágánál a műanyag el volt szineződve...
Haverom olvasta, hogy egy ágon legalább 150w-ot kell leadnia a tápnak ehhez a kártyához.
A 350esen két ág van egy 120W-os és egy 180W-os, úgyhogy elvileg igen. De kövezetek meg ha nem igy van, nem értek igazán teljesen hozzá.... -
bisza
tag
Üdv!
Az a Chieftec 350-es, engem is érdekelne, hogy elviszi-e az x1950pro-t. Én most készülök venni egy ilyen vga-t, és nekem is Chieftec 350-es tápom van.Szóval érdekelne! Remélem, azzal teszteled!
Várjuk a fejleményeket!
Üdv. -
Csaba_20_
őstag
válasz
InfiniteReality #30 üzenetére
Nem vagy semmi. Állítasz valamit, aztán mikor megkérlek rá, hogy részletezd az állításod, illetve felhívom rá a figyelmed, hogy talán nem az van, amiket mondasz, akkor ahelyett, hogy igazolnád állításod helyességét, vagy elismernéd, hogy tévedtél inkább sértődötten távozol. Amikor FSP-ről és Chieftec-ről beszélgetünk, felesleges ide keverned a Codegen-t. Ezzel csak mégjobban rámutatsz arra, hogy képtelen vagy érvekkel alátámasztani korábbi állításaid. Ehelyett inkább újabb közhelyekkel igyekszel takarózni.
A nagy szervizes statisztikák pedig totál hidegen hagynak. -
Isti^
csendes tag
válasz
venember83 #31 üzenetére
Itt vagyok, itt vagyok...
Csak olvasgattam a hozzászólásokat.
Most délután lesz kipróbálva egy jobb táppal, mivel most lett rá időm. Én se bíznám a gép lelkét egy codegen tápra egyébként de mindegy. Ha lesz valami írok.. Egyébként hálás köszönet mindenkinek aki érdemben hozzászólt!
Délután írok, h mi lett! -
venember83
nagyúr
vmi gebasz van vele => ugy ertettem, h hibas s ez nagyon nem biztos, lehet csak siman elfaradt, ami nem hiba, csak az ido hatasa. Fekreertettuk egymast, ennyi. Mind1, tema lezarva.
Amúgy egy ''szar'' x1950pro-t bármelyik Codegen-től normálisabb táp elviszi -> nem is azzal van baj, h elviszi-e vagy sem, hanem pl hogy hova viszi... Orok vadaszmezokre. Ezt megelozendo kell FSP, Delta, Sirtec, AcBel Polytech, Seasonic, stb tap.
InfiniteReality: Nem mondta senki, h Codegent kell venni.
Lassan kivancsi lennek a topiknyitora is, mi lett vele... -
InfiniteReality
őstag
Semmi gond. Akkor vegyetek csak codegent és ne lepődjetek meg az eredményen... Hozzánk elég sűrűn hoznak be hulladék tápok miatt elhalálozott gépet... Lehet mulatságosakat írok, de legalább nem veszek csúcs konfigba hulladék tápot... Ha a TAGAN-om mégis meghal az legyen az én bajom.
-
kovy79
őstag
válasz
venember83 #13 üzenetére
Érts is, ne csak olvass!!
''valami gebasz van vele'' =>ezt többek között pont azért írtam, amire te is utaltál.
InfiniteReality, mulatságos irományokat kreálsz, ahogy Csaba_20 is írta. Sztem először gondolkozz egy kicsikét!
Amúgy egy ''szar'' x1950pro-t bármelyik Codegen-től normálisabb táp elviszi. Mit kell itt Tagan-ról, meg FSP-ről habratyolni?!?
Mod: azt még nagyjából megértem, ha 8800GTX SLI-ről beszélsz, de már említettem (talán magadtól is észre vetted), h itt ''csak'' x1950-pro-ról szól a fáma...
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
InfiniteReality #24 üzenetére
InfinityReality írta:
Nem frázis. Az FSP a Chieftecnél jobb minőségű, németországban a Chieftec alsó kategóriának számít, csak mi itt sajnos fényévekkel le vagyunk maradva..
Ugye amikor Chieftec tápokról beszélsz, akkor úgy nagyjából több tízről van szó. Ráadásul nem egységes a beszállító se, vagyis az eredeti gyártó(Sirtec, Delta stb.).Amikor FSP tápokról, akkor pedig több száz elektronikáról beszélünk. Szóval akkor most pontosan melyik is a jobb minőségű és melyikkel összehasonlítva? Üres frázis azt mondani, hogy az FSP jobb minőségű, mint a Chieftec. Mégüresebb ezt arra alapozni, hogy németországban mi a divat, vagy mi a trend.
InfinityReality írta:
Chieftecekben a hűtőbordák merőlegesen vannak a légáramlatra. Azaz pont keresztbe. Így nem sok levegő mehet keresztül a tápon (nyitott házról beszélek vagy olyan megoldásról hogy a gép által termelt hőt elvezetjük és a táp ne húzza keresztül magán - ebből a szempontból a legrosszabbak az egy db 12 centis ventivel szerelt tápok). A Tagan legalább a bordákat a légáramlattal párhuzamosan helyezte el, az nem akadályozza a levegő szabad mozgását.
Azt leszámítva, hogy Chieftec tápokat összehasonlítva is találkozhatsz hatalmas különbségekkel, a Taganban pontosan ugyanúgy helyezkednek el a hűtőbordák, mint a ma forgalomban lévő legtöbb tápban. Az általános elrendezés nem nagyon változott az elmúlt évtizedek alatt. Úgyhogy végképp nem értem mire gondolsz itt. -
Ferdzsoo
addikt
Lol. ennek minek topik?
simán elférne a kérdés akár az x1950-es topikban, akár a tápos topikok bármelyikében...
akár az azonnali kérdések között... -
venember83
nagyúr
válasz
InfiniteReality #24 üzenetére
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Csaba_20_ #23 üzenetére
Nem frázis. Az FSP a Chieftecnél jobb minőségű, németországban a Chieftec alsó kategóriának számít, csak mi itt sajnos fényévekkel le vagyunk maradva...
Chieftecekben a hűtőbordák merőlegesen vannak a légáramlatra. Azaz pont keresztbe. Így nem sok levegő mehet keresztül a tápon (nyitott házról beszélek vagy olyan megoldásról hogy a gép által termelt hőt elvezetjük és a táp ne húzza keresztül magán - ebből a szempontból a legrosszabbak az egy db 12 centis ventivel szerelt tápok). A Tagan legalább a bordákat a légáramlattal párhuzamosan helyezte el, az nem akadályozza a levegő szabad mozgását.
Ettől függetlenül lehet én is jó nagyot lőttem mellé a Tagan-nal... legalábbis a 1-2 cikk meg a mélyvízben folyó eszmecsere alapján... -
Csaba_20_
őstag
válasz
InfiniteReality #14 üzenetére
InfiniteReality írta:
De semelyik Chieftec nem éri el egy FSP minőségét szvsz.
Szerintem meg jól betanult frázisokat puffogtatsz.
InviniteReality írta:
A kondig kiszáradása Chieftec-éknél sajna elég sűrűn előfordul, mivel a hűtőbordák a légáramlatra merőlegesen vannak elhelyezve...
Ezt kifejthetnéd bővebben is, hogy pontosan mire is gondolsz.
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
válasz
Pont hogy a Zalman, FSP, Seasonic a legjobb hatásfokú, némelyikben ott csücsül az FSP belső...
-
keszegduda
őstag
válasz
InfiniteReality #18 üzenetére
Alul vannak méretezve és hamar kifáradnak...én nem vennék tagant, de járj utána a tápos topikban, ott a mesterek megmondják és részletezik fogják.
-
venember83
nagyúr
válasz
InfiniteReality #16 üzenetére
-
InfiniteReality
őstag
válasz
keszegduda #17 üzenetére
Ezalatt mit kell érteni, hogy ''elkógyengék''? Mindkét gépemben TAGAN van, ház borítása nincs rajtuk, így a kondik kevésbé melegszenek, megfelelő légáramlás az van. A gépek 7/24 mennek. Gáz lenne a TAGAN?
-
keszegduda
őstag
válasz
InfiniteReality #16 üzenetére
Mert gyárilag elkógyengék...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
venember83 #15 üzenetére
TAGAN miért rontja el a sort?
-
venember83
nagyúr
válasz
Tagant hagyd ki a sorbol, elrontja az egeszet. Recom nem Chieftec atmatricazva (mivel Chieftec nem gyart tapot), hanem ugyanattol szerzik a belet, max, bar Recomot meg nem lattam.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
venember83 #13 üzenetére
Heh... én tudom hogy oltári nagy különbségek vannak Chieftec és Chieftec között is. Illetve hogy a Sirtec és a Delta is a Chieftecnek gyárt. De semelyik Chieftec nem éri el egy FSP minőségét szvsz.
Lehet próbálkozni: TAGAN, Enermax, nagyobb Chieftec, FSP, SeaSonic meg hasonló márkásabb tápokkal... a Zalmant nem annyira ajánlom, bár nem hulladék táp. A Recom meg egy az egyben Chieftec átmatricázvaEgyébként az a HPC-420-302 DF nem túl rossz 420W-os aktív PFC-s dualfanos tápegység. Csak talán terhelhetősége kicsi.
A kondig kiszáradása Chieftec-éknél sajna elég sűrűn előfordul, mivel a hűtőbordák a légáramlatra merőlegesen vannak elhelyezve... -
venember83
nagyúr
420as Sirtec 1.3as ATX szabvanynak felel meg, 12 voltos agon viszonylag kis aramerosseget tud leadni (300as Zen nagyon lepipalja pl), arrol nem is beszelve, h kondik is kiszaradhattak ennyi ido alatt. Ideje lenne nem csak a Watt-erteket figyelni....
Kiprobalni mas tappal s ha megy rendesen, akkor [link] ezekbol kivalasztani 1 jo kis 400as tapot. Van itt olcso, modularis, teljesen hallhatatlan, szoval mindenfele.
re: [link] - 350es Chieftec GPS tokeletes probatap lesz
InfiniteReality: Nem ugyanaz a kategoria a GPS 350 es a 360as HPC, Delta vs Sirtec, elobbi 12volton joval erosebb s ez a lenyeg mostansag. Erdekes, h arra rajottel, h vmelyik agon keveset tud leadni a tap s az a problema, de tovabb mar nem jutottal a gondolatmenettel.
[Szerkesztve] -
InfiniteReality
őstag
Ne már!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 360-as kevés!!! Nem az össz teljesítmény a lényeg, hanem valószínűleg valamelyik feszültséget túlterheli a géped (többet akar felvenni, mint amit a táp le tud adni - ennek következménye az instabilitás).
Próbáld ki valami másik erősebb és márkásabb táppal, de könyörgöm ne kisebbel... -
kovy79
őstag
A 420as Chieftec biztos, h elég a konfignak (az én gépemet 300as Zen hajtja!!).
Lehet táp gond, de az nem a teljesítménye miatt, hanem valami gebasz van vele.
Nehogy má' vegyél potyán egy 500ast! Haver tápjával (ahogy már említették) ki kell próbálni!
Amúgy ajánlom a kártya topikját: [link] ! -
Isti^
csendes tag
válasz
venember83 #6 üzenetére
Köszi, lesz egy új táp.. kinéztem egy 500wattos chieftec-et. Úgyis kell egyszer venni...
-
elég általános a kérdés... vagy hogy is írjam... tág...
a hiba okozója lehet a memória, a videókártya, a táp, az alaplap... kb ennyi...
--- memória és processzortesztet tessék lefuttatnu (hibakizárás céljából)
--- táp ügyben tessék utánaérdeklődni a tápos totyikban (van kettő is ami ezekkel foglalkozik)
--- videókártya : na itt sok oka lehet...
- - - 1. túlmelegedés a nagy terhelés miatt
- - - 2. elégtelen táp
- - - 3. gyártási hiba (mert hát akármilyen modern technológia is...) -
venember83
nagyúr
410 volt.
Isti^: Tapgyanus hiba, mindjart megnezem a konfigod... Northwood zabal viszonylag rendesen. Hat igen, lehet, h kiaknaztad mar a Sirtecben levo lehetosegeket (kiszaradtak a kondik), azert xarakodik. Mielott vennel tapo probald ki haver tapjaval, ha azzal megy, akkor nyert ugyed van. Illetve megkerdezheted itt, h mennyiert kondizzak ujra a tapot, hatha olcsobb mintha uj tapot vennel: [link]
Mondjuk az en 360asom (ugyanaz a szeria mint a tied) birta az x1950prot, de mondjuk soha nem is volt kozel sem kihasznalva a tap, szoval lehet jobb allapotban van.
[Szerkesztve] -
Isti^
csendes tag
A pontosság kedvéért a videokártya pedig ez:
MSI Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI AGP
[link]
A konfig pedig amiben van:
( Abit IS7 (i865), 2.8as P4 (nw), 1gb ram, wlan kártya, audigy2, 2db 80as vinyó, 1dvd olvasó, 1 pioneer író. )
[Szerkesztve] -
Isti^
csendes tag
Szóval átolvastam pár fórumot de nem találtam erre a problémára valamifajta orvoslást! A helyzet hogy vettem egy MSI x1950Pro-t! A kártya jónak látszik egész addig, míg nem indítok el egy játékot, vagy egy 3Dmark-ot, mert akkor 1-2 percen belül fogja magát a gép és teljesen kikapcsol. Chieftec 420W-os táp van a gépbe.. Dobozon ott csüng hogy recommend 450W or bigger.. most tényleg kicsi lenne neki 420W azért ez vicces nem? A gépben két vinyó van 2dvd író/olvasó.. de hát lehúztam mindet csak a vinyó maradt és igy is lekapcsol. Mit tegyek? Vegyek egy új tápot?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest