- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
rudeee
senior tag
A 400W-os nem lesz elég semmiképpen, kivéve ha letudja adni a +12V-os ágán a 30A-t amit erősen kétlek!
Amennyiben tápot veszel, mostanság ajánlatos 500W-osat vagy afelettire beruházni, hogy a későbbiekben ne kelljen cserélni.
Természetesen márkás 500W-os tápra gondolok (Chieftech, FSP, Enermax, Tagan...stb.). -
-
rudeee
senior tag
Megvan! Ezt kerestem:
Specification
o Mfr Part Number: EAX1900XT/HTVDP/256M
o Chipset: Radeon X1900XT
o Engine Clock: 625 MHz
o Video Memory: 256MB DDR3
o Memory Clock: 1.45 GHz
o Memory Interface: 256-bit
o Bus: PCI Express x16
o RAMDAC: 400 MHz
o Pixel Shader Processors: 48
o Max. Resolution: 2048 x 1536
o Connectors: Dual DVI-I (Support Dual VGA), TV-out (HDTV ready)
o Thermal: Fansink
o ATI CrossFire Technology Support
o Support HDCP - High-bandwidth Digital Content Protection
o Microsoft DirectX 9.0, Shader Model 3.0 and OpenGL 2.0 Support
o 450-Watt Power Supply( 30A/12V rail ) is recommended for single EAX1900 series product
o Package: Retail
Egy helyen megtaláltam hány Amper szükséges a kártyának. Ahogy nézem...van étvágya rendesen!
Mindenképpen olyan tápra van szükség ami több +12V-os ágat tartalmaz és egyenként legalább 15A-t biztosít, és összekapcsolva képes leadni 30A-t.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
GanXstaZ #2023 üzenetére
Régebben volt egy cikk itt a PH!-n amiben leírták, hogy a gyakorlatban semmi különbség nincsen a 2x8 illetve a 2x16-os PCI-E sávok átvitele között.
Elméletben természetesen van, de mg nem képesek kihasználni a kártyák a 2x16 sávot.
Szerintem egy X1900CF + X1900XT párosítás a legjobb.
[link]
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Anonymus23 #2016 üzenetére
Az Atitool-ban tudod állítani elvileg a GPU feszültségét, így 2D alatt is be tudod állítani a 3D-ben alkalmazott fesz értékeket.
Hogy pontosan hol lehet ezt beállítani és hogy mennyi a GPU 3D alatti feszültsége az nem tudom megmondani.
Tudtommal profilt is létre lehet hozni, amelyben mentheted a tuningolt értékeket az adott fesszel együtt.
A progiban szintén állítható a legmagasabb érték küszöbje, jelen esetben a 800-as határ feljebb vihető.
Egyik kolléga akinek X1900XT-je van biztosan tud pontosabban válaszolni, hogy hol találod ezeket a beállításokat! -
rudeee
senior tag
válasz
Anonymus23 #2007 üzenetére
Az kártya a catalyst driver miatt 2D-ben visszaveszi az órajeleket és a GPU feszültségét is lecsökkenti! Ezt mutatja az Atitool is. Ezért ha 2D-ben elkezded húzni a GPU-t, akkor ki fog fagyni, mert nem kap elég feszt. 3D-ben ilyen gond nincsen, ezért is megy le gond nélkül a 3Dmark.
A kártya alapórajelei: 625/725Mhz GPU/ram -
rudeee
senior tag
Szerintem tegyél csak rá bordát, mert az én kártyámon GDDR3 chipek vannak (igaz hogy alacsonyabb frekin megy) és olyan forróak, hogy megégetik az ujjamat! Ezért raktam rá bordákat, legalább egy kicsit növelve a hőleadó felületet, meg persze áratani nem árt!
Az élettartamot biztosan növeli, ha húzod akkor meg főleg! -
rudeee
senior tag
-
rudeee
senior tag
Én mindenképpen X1900XT-t vennék!
Ami mellette szól:
-48pixel processzor
-512mb ram (vagy 256mb)
-XTX órejelére húzható
-His IceQ3 hűtővel csendes
-ár/teljesítmény aránya jó
Ami ellene szól:
-referencia hűtővel hangos
-relatíve sokat fogyaszt (a több tranzisztor miatt)
[link]
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Valóban akarásról van szó de az tény, hogy a vram elfogyott a ''Texture size: Large'' beállítás mellett. Ma visszavettem ''Texture size: Medium''-ra és így is csak 38mb volt a szabad vram legrosszabb esetben.
Az egy dolog, hogy kevés az 1giga ram, de érdekes módon a játék most csak 680mb-ot fogyasztott el maximum, de miután betölt az XP 780mb szabad memó marad.
Nyílvánvaló, hogy a 7900GTX és az X800XL nem egy kategória. -
rudeee
senior tag
válasz
joshua7 #1857 üzenetére
Ez nagyon nem így van ahogy te gondolod, ''Játék elején betölt, oszt annyi. Menet közben nem fogy el.''!
Nagyon is hogy elfogy, ugyanis a további pályarészt is a ramba tölti be és olykor nem üríti az előtte lévőt!
Mivel nem hisztek nekem, így készítettem néhány képet a diagrammról, hátha a szemeteknek hisztek.
Íme: [link]
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Két napja játszottam az Oblivionnal és több mint 2 óra után elfogyott a 256mb ram. Ez azért biztos, mert az Ati Tray Tools kiírta hogy szabad memória 1mb, ráadásul erősen berángatott a játék is, de ez egyértelmű.
A játékban ''Large'' texture beállítás volt ami a legnagyobb.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Kifejtem hosszabban, hogy mért van szükség az 512mb ramra.
Ezekben a tesztekben amiket lehet olvasni egyértelmű, hogy egy bizonyos felvett pályarészen mozognak. A felvétel mondjuk 10perces időtartam. Evvel nincs is gond, de mi van akkor ha te otthon normálisan játszol 2-3 órát és szépen eltűnik a kártya fizikai ramja?
Pont ez volt velem is, ugyanis 2 óra játék után, mivel az Oblivionban sokat mászkáltam itt-ott, betöltötte a textúrákat és egy idő után teljesen elfogyott a memória! Szűrőket nem használtam, HDR-t sem, csak Bloom effektet, valamint közel a max. értékhez volt állítva a grafikai beállítás.
Ha valaki vesz egy felsőkategóriás 256mb-os kártyát és játszik pl. az Oblivionnal 2 órát max beállításokkal, HDR-el, esetleg szűrőkkel is, majd észreveszi hogy berángat, mert elfogyott a ram, nemhiszem hogy elégedett lenne!
Természetesen a Texture mérete visszábbvehető, de ki az aki egy közel 100k-ba kerülő kártyán visszábbveszi a játék grafikáját?
Ez a dolog a jövő játékaira fokozottan vonatkozik, mert azok még nagyobb textúrákat tartalmaznak majd. Az Oblivion csak 1 példa. -
rudeee
senior tag
Az Ati Tray Tools mutatja a VRam kihasználtságát a hőfokokkal együtt egy diagrammon.
Ezt a Hardware->Monitoring Graphics beállítás alatt találod meg ha jól emlékszem.
Teljesen testreszabható a monitor, a határértékek és a hőmérsékletek, átlag FPS, memória mennyisége-használata. Írja a min. és max. értékeket is. A GPU és nálam a GPU környezeti hőmérsékletét is a tálcára lehet irattatni vele. -
rudeee
senior tag
-
rudeee
senior tag
Az elsődleges cél az XTX órajel elérése lenne, ami úgytűnik hogy lehetséges.
Mi a helyzet a fogyasztással?
A tesztek alapján elég nagy étvágya van a kártyának.
A gépbe egy 420-as Chieftech táp van aminek a +12V-os ága 17A. Képes lenne megbírkózni vele?
Olvastam hogy 22A-t ajánlanak hozzá, mennyire igaz ez a dolog? -
rudeee
senior tag
Szevasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy X1900XT-n mennyire hűt jól a gyári hűtő és mekkora a hangja?
Milyen márkát javasoltok illetve nem javasoltok?
Mennyire húzható a kártya, gondolom az XTX órajelét bőven elbírja, vagy akár fölé is túlhajtható?
Mennyire éri meg az árát a kártya szerintetek?
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bestbuy játékok
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest