Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PAtr0n

addikt

válasz TaliGa #744 üzenetére

Látod, csak sikerült! ;) Kérdezz nyugodtan, próbálunk segíteni :) Jó kari volt az enyém is, 9600XT után megváltás volt, de nem használtam tovább 3hónapnál, mert már tervebn volt az új rendszer. Mondjuk az igazi különbség a 3650 és a 4830 között mutatkozott meg. Kb olyan volt, mintha egy Kispolák után egy VR6-os Golf-ba ülnél (azé nem Trabant után, mert nekem az van :) )

Baryka007: Ne foglalkozz a sípoló hanggal, az a ferrit tekercs, ami nagyobb frekin "zizeg" ha feljebb veszed a felbontást. Sajnos a CRT monitorok nagy része korántsem tudja azt (vagyis úgy) nyújtani, mint ami a specifikációjában szerepel. Nekem a 17"-es Samsung SyncMaster, pl. hiába tudja 1280x1024-ben a 75 Hz-t, ha összeugrik tőle a kép egy kicsit. Az ideális felbontás egy 17-es esetében 1024x768 85Hz-en. ez minden további hiba nélkül tudja.
    Ja és ne parázz a hang miatt, nem lesz tőle baja a karidnak ;)

• PAtr0n

addikt

válasz TaliGa #741 üzenetére

Most jut az eszembe, akinek eladtam ő is pont ezzel a gonddal küszködött! Idézek tőle:
    "Elindul valami gyötrelmesebb grafika, pár másodperc, esetleg egy-két perc és a gép lefagyott.
    Most jott a AGP Fast .... stb. kapcsolgatása, BIOS állítgatás, egy két fohász, sűrűbb baz...olás. Minek vettem én ATI kártyát stb. De! Mondom hol a fenébe láttam én HDAudio Driver mappát. Keresgélés...
    A hotfixes telepítőben nincs.
    De valahol mégis láttam, de hol a csudába!
    Aha itt van. A Catalist... telepítő kicsomagolta a C:\ATI\.... mappába.
    Setup.exe katt,katt
    Háttérkép ATI.... South Bridge Install valami, restart.
    És lám megy mint a hurrikán, nem fagy, atomstabil!!!"

Ezek szerint a HDaudio cucc igenis közbeszólhat! ;) Bár amíg nálam volt, nekem nem okozott gondot, de ezek szerint egy-két gépet összeakaszt. Amúgy meg az a legegyszerűbb, ha feltelepíted valamilyen úton-módon, így valószínűleg megszűnik a probléma! Ha nem tudod telepíteni, segítek, én már tudom a módját! Sok sikert! ;)

• PAtr0n

addikt

válasz TaliGa #735 üzenetére

Márpedig ott driver probléma van. A legújabb AGP hotfix driverrel próbáltad? Mert ha azzal nem megy, próbáld meg a 8.10-es hotfix drivert megszerezni, nekem azzal ment amíg megvolt. Bár akinek eladtam annak meg a legújabbal is. Igaz az én karim Powercolor volt.
    Ha nem akarja a jót, próbáld meg gariztatni, más ötletem nincs.

Baryka007: Megéri e lecserélni? :Y Ilyen kérdést!
    De segítek, hasonlítsd össze a 2 kártya adatait:

Radeon 9250:
    Mag órajel: 240Mhz
    Memória órajel: 400Mhz
    Mem interfész: 128bit
    Mem sávszélesség: 6.4GB/s
    Pixel futószalagok: 4
    Támogatott DirectX: 8.1

Radeon HD3650:
    Mag órajel: 725Mhz
    Memória órajel: 1000Mhz (1Ghz)
    Mem interfész: 128bit
    Mem sávszélesség: 16GB/s
    Pixel futószalagok: 120
    Támogatott DirectX: 10.1

Szerinted megéri váltani? Még ha laikus is az ember, elég csak ránéznie ;)

Új hozzászólás Aktív témák