- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
sowi
őstag
igazabol az a bajom, hogy pl. egy COD5 640x480ban minden low beallitason furcsan akadozik, most raktam ujra a windowst es elvileg semmilyen driver gond nem lehet, szoval nemtudom hogy alakitana ez a kartya a mostani konfigomban, letezik hogy ennyire nem birja el? nem vagyok nagy gamer, szoval bocs ha hulyesegnek tunnek a kerdesek, mondjuk egy cod4-5 tenyleg ennyit tud egy p4+7800 kombon?
-
PAtr0n
addikt
Hát úgy látom a Rivatuner 2.11 nem ismeri a kártyát. Mitől lehet ez?
Tehát a "No additional information avaible" szöveg a gáz, mert ott kéne lenni a kártya információinak, de hiába megyek a customize részben a "low level system settings"-be ott csak az AGp-t lehet állítgatni.
Nem hiszem el, hogy semmi módja nincs annak, hogy húzzam ezt a szemét kártyát
Ötlet?
-
Hikvision
senior tag
Az a legviccesebb, hogy nekem nincs ilyen az eszközkezelőbe. viszont rájöttem a kékhalál okára. Ugye adott egy egy a7n8x-e deluxe és egy 2500+ barton. ez világ életében 400-as fsb-n volt járatva tehát 3200+ és 400mhz ddr. na most ha ezen a beállításon, hogyom akkor kékhalál fogad 3D-be. de csak ezzel a kis retkes hd 3650-el. Tök mindegy hogy milyen kártyát teszek bele ezen kivül mindegyikkel atomstabil. Csak akkor nincs kékhalál ha visszaveszem az fsb-t 333-ra és akkor marad a 2500+ ami azért elég vicces dolog. A biosban az agp frekit fixáltam 66mhz-re és a feszkóját is. Nemértem....
-
PAtr0n
addikt
Értem. Nem nagyon használom az AA-t meg AF-et, bár most a CoD4-el 2xAA és 8xAF-el jáccottam és még pont tűrhető a sebesség. A kártya húzásáról egy időre letettem asszem, mert ahogy olvasgattam a külföldi fórumokat, nem igazán lehet BIOS piszkálás, meg alkatrész forrasztgatás nélkül emelgetni az órajaleken meg a feszültségen. Nem értem miért kellett ezt a nyamvadt Powerplayt beépíteni az újabb kártyákba
Írtam levelet az Omegadriver teamnek, hogy tudnak e erre megoldást. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak -
PAtr0n
addikt
No tehát!
Nálam ugyanez a konfig, a Procit 3.4-re húztam, és 400 pöttyel kevesebb mint előtte
Csak tudnám, hogy miért? Mondjuk sose bíztam ezekben a szintetikus tesztekben, de azért nagyot nem hazudhat. Mondjuk piszkáltam időközben az AF beállítást az ATT-ban de azt vissza is állítottam. (Amúgy minden quality-re van állítva, az AA és AF meg 2x-re)
Most már csak azt árulja el valaki, hogy a fenébe lehet húzni ezt a VGA-t? Jó lenne annak a közelében járatni, mint a haverodé -
PAtr0n
addikt
Hát igen ...veszem észre, hogy tényleg nem. Kicsit keveslem a 3Dmark05-ben az 5800 pöttyöt
Szerintem igazából, ezek az AGP-s karik inkább az AMD-s rencereken mennek jobban, tehát az Athlon 64-eken, ha már régebbi szériákról beszélgetünk.
Ha lenne olyan deszka amibe Core2Duo-t vagy Quad-core lehetne tenni, persze AGP-vel ellátva, szerintem 2-3 pöttyel többet csinálna, de lehet 5-tel is.
Most megpróbálkozok a húzással mind a proci, mind a VGA terén, és majd írok mire jutottam -
PAtr0n
addikt
Köszi szépen, megnéztem simán a CCC-ben, miközben az Ati tray 3D bigyóját futtattam, hogy tényleg megnöveli az órajelet!
De most akkor hogy lehet ezt a kártyát húzni, ha soha nem engedi? Azért szeretnék vele picit játszadozni
Ja amúgy azt nem tudja valaki véletlenül, hogy miért nem indulnak el a 3D markok? Se a 03, se a 05, és se a 06 nem hajlandó a 3D mark szöveg után elindulniMindegyik ott áll meg, de semmi hibaüzit nem dob. Úgy kell feladatkezelőből bezárni.
Ötlet?(öcsém ennyit szívni ezzel a kártyával, visszasírom a 9600XT-t
)
-
PAtr0n
addikt
Nahh, sikerült végülis egy szűz XP-vel.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Egyből az AGP-s hotfix drivert telepítettem (8.530), így 3600 series-nek fel is ismerte, grafikai bugot eddig nem láttam azoknál a játékoknál amiket ebben a szűk időben próbáltam. (Warhammer 40k DC; CoD 1; CoD 4, Hard Truck Apocalypse RoC) Viszont picit lassúnak tűnt a kártya ezek ellenére, és elkezdtem nyomozni miért, és itt már jött is a következő gond!
A CCC-ben 300-ra van állítva a magórajel aminek alapból 725-ön kéne lennie! Hiába próbáltam állítani, nem csinál semmit. Ezután feltettem a legújabb Ati Tray Tools-t, amiben hiába állítok a csúszkákon (GPU, RAM órajelen egyaránt), amikor rányomok az "alkalmaz" gombra, visszaugrik 297/500-ra! Feltettem a Powerstrip-et is, de ott is ez a helyzet.Megnéztem az Everest ultimate-el, hogy tényleg annyin megy e a mag, és tényleg. Így már érthető mért nem pörög annyira mint kéne neki. A 9600XT-mnek is 500Mhz volt alapból a magja
Mivel próbáljam még? Vagy mi lehet a gond? -
PAtr0n
addikt
Huhh... végigolvastam azt a külföldi fórumot amit linkeltél, és sajnos szegény srác se jutott semmire vele. 4 levelet írt a Powercolor supportnak amikre nem is válaszoltak neki, vagy 2szer újratelepítette a gépét, megpróbált egy csomó drivert, köztük az AGP-s hotfixes cuccot is de semmi... asszem kezdek én is elkeseredni
Lehet ehhez a kártyához nincs megoldás?
Amúgy mi az a CCC? -
PAtr0n
addikt
Köszi a segítséget, de sajnos az előbb leírt probléma a legnagyobb baj, vagyis az, hogy hiába indítok el bármiféle telepítőt, egyszerűen nem hajlandóak telepíteni a cuccot, mert kidobnak egy olyasmi hibaüzit, hogy: "Nem található alkalmas hardvereszköz a telepítés folytatásához"
Tehát ezért tudom csak úgy telepíteni, hogy saját magam rakom fel a drivert az inf file alapján (kikeresve belőle a 3600 series-t).
Próbáltam már a Powercolor drivert is, amit linkeltél, de azzal ugyanazok a problémák vannak (kézi telepítés, és ugyanúgy első újraindítás után amikor megpróbálja beállítani, újraindul a gép)
Valamiért mintha nem látná a gép normálisan a kártyát. Vagy nem kap elég kraftot az AGP-ből, hiába, hogy rá van dugva a plusz tápcsati. Nagyon gyanakszok a lapra, mert haver mondott olyat régebben, hogy nem érdemes a gyenge AGP-s lapokba erős kártyát tenni, például ebbe az Asrockba sem, mert össze fog akadni, nem fogja tudni meghajtani. Meg itt a hsz-k között is volt valahol szó erről.
Van egy Soltek lapom is, az jóval tuningbarátabb az Asrocknál, de azzal most az a bibi, hogy nem viszi a Prescottomat. Northwood magos procim meg most épp nincs, még Cerka sem, úgyhogy nem tudom azt se kipróbálni. Bár lehet Bios frissítéssel megenné ....na mind1.Esetleg még ötlet, hogy mit lehetne csinálni? (jáccani akarooook ....
)
-
hesszan
aktív tag
Köszi az infót!
A kérdés az lenne hogy csak az ára miatt javaslod ezt a kártyát (az a plusz 6 is számit, de nem túl sokat, mert ahogy nézegettem a 3650 beférne anyagilag, de sokat nem akarok feleslegesen költeni.) vagy valami spec kompatibilitási gond merülne fel? Illetve hogy a két kártya HD szériás mivolta miatt a filmlejátszás terén ugyanazt tudja vajon hajszálra? Vagy esetleg a gyorsabb ramok/gpu miatt a 3650 többet vesz le a proci terheléséböl?
A 3D-s játék nem szempont, ha esetleg majd lesz olyan játék amivel szeretnék játszani úgyis az egész gépet cserélnem kéne.
a táppal már egy másik topicban kérdezősködök az itt nem is lényeg
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az X700Pro és a 7600GT között van egy hangyányi különbség, előbbit még meg tudja hajtani egy P4, utóbbit már necces, egy HD3650 meg már semmi gyorsulást nem hoz 7600-hoz képest.
Tekintsünk el attól, hogy 3DMarkkal senki sem játszik, a 06-ban jön ki legkevésbé a gyenge CPU, a pontok javát a DX9c-re meg a shader score-ra kapod, futtass csak le egy 05-öt vagy 03-at, rögtön feleannyi pontot kapsz mint egy X2 vagy C2D konfig... -
attiLANte
tag
Első ránézésre kicsit soknak tűnt a 60°C, de - figyelembe véve a házban uralkodó körülményeket, a masszív tuningot és a kis fordulatszámon járó ventit - nem is olyan rossz.
A 2D-s órajelbe akkor ezek szerint nem szól bele a tuning, megmarad az alacsonyabb fogyasztás - na nem mintha a 2600-as sorozat sokat "zabálna", de nálam ez is szempont.
Köszi az infót!Cserébe egy hevenyészett teszt a TOP verzióról...
Bár itt pont nem látszik az alacsony fogyasztás - lehet, hogy a gyári tuningos változatok (mint ahogy az a HD 3850/70 esetében is előfordul) 2D-ben mégsem annyira takarékosak -
attiLANte
tag
Megosztanád velünk, hogy hány fokos a kártya ezzel a Glaciator-ral(alapon, ill. tuningolva - és persze milyen környezeti hőmérséklet/házszellőzés mellett )?
A ref. hűtés sajna nem túl hatékony - a(z elvileg) kisebb fogyasztás ellenére jobban melegszik a 2600XT-nél... Bár a Sapphire 3650-ese hűvösebb - talán jobban felpörgeti a ventit.
Tuning esetén visszaveszi az órajel(ek)et 2D-ben?
Előre is köszi...Perry-sama: jó lenne egy beszámoló, ha így döntenél - bár lehet jobban járnál, ha e kettő helyett egy 3850-et vennél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Windows 10
- Subnautica 2 - Csak jövőre jön a korai kiadás
- További aktív témák...
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest