- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeXoSZ
csendes tag
Ha terhelve 75-76 fok, az a körülményeket figyelembe véve elég jónak mondható.
sowi: pusztán a több fps-ért nincs értelme, amellett a proci mellett minimális gyorsulást hozna csak. Ha szempont a HD filmek hardveres gyorsítása és a fogyasztás, akkor már lehet értelme a cserének.
-
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
Hikvision #632 üzenetére
A beépített hangeszközzel nekem is voltak problémáim.
Sajátgép -> Tulajdonságok -> Hardver -> Eszközkezelő -> Rendszereszközök
Itt elvileg megjelenik egy problémásnak jelzett "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio", ezt le kell tiltani ( kivéve, ha használni akarod a HDMI hangátviteli funkcióját). -
-
DeXoSZ
csendes tag
Ja igen, 3dmarkok-hoz is kell egy hotfix, különben nem ismerik fel a HD szériás kártyákat
: [link]
Tuninghoz speciel a CCC-ben található ATI Overdrive-ot használtam, az ott beállított értékeket ténylegesen használja a kártya terhelés alatt, bár nem tudom, hogy AGP-s rendszereknél is elérhető-e ez a feature.
-
DeXoSZ
csendes tag
Órajelek üresjáratban a powerplay képesség miatt vannak levéve ilyen alacsonyra( fogyasztás minimalizálás), 3D alkamazások alatt természetesen vált a GPU/MEM a beállított értékekre. Ezt meg tudod nézni pl. egy rivatuneres órajel grafikonon, vagy a CCC-ben, ha elérhető az Overdrive, úgy hogy futtatsz közben ablakban valami 3d-s progit ( pl. RTHDRIBL).
Amúgy meg futtass egy 3dMark05-öt, ha 6-7ezer pont körül ad alapbeállításokon, akkor minden OK. -
DeXoSZ
csendes tag
Ez( utolsó post) alapján szerintem meg lehet próbálkozni egy friss windows-zal, hátha úgy elfogadja a kártyát. Amúgy meg BIOS frissítés, ha van új, meg egy CMOS clear.
BalageX: az biztos, hogy a 9200-asnál még ezzel a procival is nagyon sokkal gyorsabb lenne. Kérdés, hogy neked megér-e 11K-t egy új 754-es lap. A helyedben inkább vmi modernebbet néznék, cserélve procit és memót is. Vagy kb. 5K ráfizetésével lecserélheted a kártyát egy AGP-s 3650-re.
-
DeXoSZ
csendes tag
Csak az AGP Hotfix csomagot kell telepíteni, az tartalmazza a drivereket és a CCC-t is. Ha azzal nem megy, akkor esetleg próbáld meg a powercolor féle driverrel: http://www.powercolor.com/Global/support_driver.asp?CategoryID=1&SeriesID=2&ModelID=543
Néha előfordul az is, h az alaplappal akad össze, de az a ritkábbik eset. Egy ismerősnek szintén Asrock lap + P4 presc kombóval megy egy agp hd 2600. -
DeXoSZ
csendes tag
válasz
G.a.b.e.s.z #587 üzenetére
Találtam egy elég jó leírást a témához: [link] Van itt néhány példa video is.
-
DeXoSZ
csendes tag
Kizárólag az ár miatt írtam, a 3650 jó kártya, de a 3450-hez képest az előnyét csak játékok alatt látnád.
Tapasztalatom szerint, ha működik a hardveres gyorsítás egy HD film lejátszáskor, akkor a proci terhelés elhanyagolható lesz, nálam 3650-el 5% körüli egy olyan filmnél, ami Avivo HD nélkül nézhetetlenül szaggatott. És még csak meg sem izzasztja a kártyát, a GPU 600MHz-re vált fel, és kihasználtsága 1% közben. -
DeXoSZ
csendes tag
Hello!
Egy ilyen konfighoz, főleg ha nem akarsz 3D-s játékokkal nyomulni, szerintem jobban passzol:
Asus AH3450 256MB DDR2 AGP8x kb. 10k HUF.
Tápnak meg egy FSP 300 - 350W 5k körül.A megfelelő lejátszóprogival (pl. Media Player Classic - Home Cinema) valóban működik a hardveres x264 HD gyorsítás a filmek többségénél ( nem mindegyiknél ), a videokártya pedig könnyedén megbirkózik a legkomolyabb 1080i filmekkel is.
Telepítéskor arra kell figyelni, hogy az AGP hotfix-es catalyst drivert rakd fel. Elérhető pl. innen:
hotfix9800pro-t pedig mostanság kb. 5k-ért tudod elsózni.
-
-
DeXoSZ
csendes tag
Nézzük ár/3dmark05 pontszám viszonylatban:
Real_Gabe mostani gépe 5784 pontot kap. A 7600gt piaci ára ~14k
2600xt-vel, ami bizonyos boltban újonnan bruttó 17,5k (agp verzió) ~7000pont lenne alapjáraton.
Vagyis 121% teljesítmény, 125% árért. 21% változás szerintem sem túl látványos.Ha vesz egy új gépet ésszerűen összeállítva: alaplap + x2 5000+ +2gb mem + 3870 = bruttó 75K
Régi gépéből, ha eladja a megfelelő komponenseket: ~31k -t nyer vele. => 141%-ot fizet
Teljesítményváltozás: 5784 helyett 14500 összesen 150%-al nagyobb teljesítményVagyis összességében tényleg kicsit jobban megéri egész gépet fejleszteni, de kb. mindkét eset lineáris skálán foglal helyet. Viszont első esetben ráfizetett 3,5k-t, másodikban pedig 34k-t.
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #155 üzenetére
Netán próbáltad? Nekem 3650 van 3,2-es P4 mellett, x700pro-ról váltottam és brutálisat gyorsult tőle minden játék. Mellesleg 3dmark06-ban 4400pont tuningolva ( havernál is ennyi, csak nála 3,4ghz-n járatott P4 procival), ami azért a használható kategóriát jelenti.
-
DeXoSZ
csendes tag
-
DeXoSZ
csendes tag
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #67 üzenetére
Nekem ASUS féle van, ezen a GPU-t az alap 725ről 900mhz-ig lehet feltornázni, de volt már itt linkelve teszt a gyárilag húzott verzióról, azt 800-ról 970-re tuningolták.
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
Devildriver #61 üzenetére
Szerintem megbírja, nálam egy 350W-os FSP táplálja gond nélkül úgy, hogy mellette Prescott P4 proci van. Hivatalosan legalább 300W hozzá az ajánlott.
-
DeXoSZ
csendes tag
Jóval gyengébb processzor mellett: ASUS HD3650 891/2088MHz-n (Quimonda 1.2ns ramok), alap léghűtéssel.
-
DeXoSZ
csendes tag
válasz
attiLANte #25 üzenetére
30 fokos házban (semmi komoly szellőzés, hátulján van pluszban egy hangtalan venti, meg a procihűtő kívülről szívja a levegőt) alapon 40°C, tuningolva 100% terhelés mellett 60°C és a venti szerintem fix fordulatszámú lehet, mert terheléskor sincs hangja.
2D-ben tuningtól függetlenül mindig 110MHz a gpu és 800MHz a memó, aztán ha igény van a teljesítményre, visszakapcsol a beállított órajelre.Perry-sama: olyan árban szerintem is inkább a 3850-et válaszd, az tudtommal kb. 3x erősebb egy 3650-nél.
-
DeXoSZ
csendes tag
Most egy ASUS 3650-est használok, a 3,2-es prescott P4 mellé tökéletes. Hibátlanul működik a korosodó pci-e 1.0a -s alaplapomban és elég jól tuningolható is ( 725/1600 -> 875/2000 catalyst control centerrel), szal szerintem nagyon megéri az árát
a glaciator hűtő meg hab a tortán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest