- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Emlékszel még a DOOM3-ra? Ott is nekiestek mindennek SM 1.0-val és valamilyen szinten meg is közelítették amit SM 2.0-val csináltak akkoriban mások, még manapság is jönnek játékok azzal a motorral. Bár nekem sose tetszett a DOOM3 grafikája, bár ha belegondolok akkoriban idegesítő volt az első DX9-es játkokban hogy minden csillogott-villogott, még a poros betonlapok is tükröződtek mert mértne...
Ezt csak arról ugrott be hogy nem csak az nv gondolja úgy hogy kár ágyúval lőni a gyufaszálra ha elviszi a légpuska is. És most nagy hülyeség, hogy ebből bármilyen következtetést vonok le, de ahogy néztem mások 3DMakr eredményeit 8800-akon szinte tök egyforma a SM2.0 és 3.0 eredmény, 9600GT-n ahol kevesebb a streamproci ott a SM2.0-ás érték a magasabb, 2900-as, 3800-as radeonokon viszont rendre 15-20%-al magasabb a SM3.0 eredmény mint a SM2.0.
De Abu is felytegette már hogy az ati kártyái arra gyúrtak hogy minél nehezebb dolgokkal is minél jobban elbírjanak, a geforceok meg arra hogy az átlagos vagy egyszerű feladatokat minél gyorsabban végrehajtsák. Innen meg az szűrhető le hogy ha a legegyszerűb dolgot is a legbonyolultabban oldják meg az nem rosszabb egy radeonnak de egy geforceot aránytalanul hátbaver. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Alapvetően nem a nagy terekkkel van a baj, hanem az azon elhelyezkedő objektumokkal. A CryEngine 2 rendelkezik jelenleg a legjobb LOD kezelő lagoritmussal, ez a CryEngine első változatánál is kimagaslóan hatékony volt. A fejlett LOD kezelés alapból garantálja, hogy a távoli objektumok kevés erőforrást pazarolnak. A tesszalátor annyiban segítene, hogy a Parallax Occlusion Mapping-ot tulajdonképpen feleslegessé tenné. Amíg a Tesszalátor nem támogatott az API-ban addig nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy nem xBox360-as játék támogatni fogja. Egyszerűen nem éri meg a befektetett energiát. A xBox360 Xenos tesszalátora tulajdonképpen tök ugyanaz, mint az R600 és az arra épülő rendszereké, így ha Box-os a játék akkor a PC-n való tasszalálás minimális változtatásokat követelne, így a játék átírásánál érdemes egy kis energiát beleadni, hogy PC-n is használható legyen a fícsőr.
A Shader Modell szabványok alkalmazásában nem teljes az egyetértés az AMD és az nV között. A prog guide alapján az nV azt javasolja, hogy a Shader programot ha lehetsgées akkor mindig írjuk a lehető legkisebb Modell-re. Az AMD úgygondolja, hogy egyes esetekben az SM2-es kód felesleges, mert egy SM2-es hardver már túl lassú egy mai komplex program futtatására. Így ők azt javasolják, hogy olyan Shader modell-t használjanak, ahol az adott kód a leggyorsabban fut.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Crysis-nek messze nem gyorsulna annyit a tesszalált felületektől, hogy jól fusson. Alapvetően nem az a problémája. Komoly sebességtöbbletre egyéni szűrésekkel tenne szert, mert sokkal gyorsabb lenne a Parallax Occlusion Mapping, meg a Shadereket is át kellene írni SM3-ra, vagy SM4-re.
-
R.Zoli
őstag
Számomra ez nem magyarázat arra ,hogy az XBOX360-ról portolt játékokban akkor mért nincs benne a tesselator,másrészt a mai játékok egyike sem használja ki pedig jó ideje kinnt van az R600 sőt azóta már R670 is van...Erre csak az a magyarázat ,hogy az NV akkro szívna mert az ő kártyáján szarabb lenne minden játék...
-
Drizzt
nagyúr
"Egyébként kérdésedre válaszolva nem jó nekünk, de nincs mit tenni. Míg az nV irányítja a játékipart, addig az ATi sosem lesz komolyabb fölényben.
"
Volt amikor fordított volt a helyzet, az Nv mégis fordított belőle. Az hogy irányítja az szerintem túlzás, mondjunk annyit, hogy próbálja minél erősebben befolyásolni, elég sok sikerrel. -
-
az #573-mal kapcsolatban: egyfelől ha 1 lapkára teszel pl. két RV670-et, akkor 1.3Mrd tranzisztor fölött tartasz, és ld. GT200 problémák. másrészt nem látom, mi lenne a hozadéka a dolognak - osztott memóriahasználatot lehet csinálni külön chipek között is, szerintem az most a legnagyobb gátja a multi-GPU skálázódásnak.
7600GT: én válaszolhatok, de abban sok meglepő nem lesz - szerintem nem a TEX kapacitás a fő szűk keresztmetszet az Rx6xx kártyákban, hanem a szuperskalár ALU-k kihasználtsága.
enthusiast kártya témában: egyfelől ott a 3DMark rekordokra gyúrók lelkes tábora, akik kb. pont annyira hülyék (vagy nem hülyék), mint akik 100m-es síkfutásban versenyeznek - az is csak egy sport, csak kevésbé tradícionális. másfelől most a 9600GT-vel tapasztalom, milyen kellemes, hogy bármit elindítok (xcl crysis), maximális beállításokkal szépen folyamatosan megy. ha történetesen nagy képernyő fan lennék (akikből sokkal-sokkal több van, mint VGA enthusiastokból), akkor 17" helyett 30"-os monitorom lenne, és igencsak drága kártyát kéne vennem, hogy ugyanez legyen a helyzet.
-
rocket
nagyúr
Azt is leirtam milyen esetben, az egeszet kellett volna kiemelned nem egy reszet, mert igy teljesen mas az ertelme
Kinaban meg mindig megvannak gyozodve rola 100%-ban, hogy az RV770 160 (800)SP/32TMU/16ROP, es nem 96 (480)SP/ 32TMU/16ROP"Ha a GT200 ugy alakul, ahogy mondják, akkor egy rettenetesen drága és rossz kihozataliarányú gpu lesz innentől nem az R700 versenyképtelen, hanem fordítva."
Ez majd akkor derul ki ha megjelenik a kartya, es 2 nappal kesobb sehol nem kapni, az meg, hogy draga nezopont kerdese, 8800ultra is draga volt anno (830$-rol indult) megis megvettek, megtehettek ennyiert adjak mert hozza se tudott szagolni az ATi teljesitmenyben.
-
janos666
nagyúr
Szerintem az AMD-nek se lesz 2009-re olyasmi sugárkövetéses cucca mint az intelnek. És így szembenáll az AMD-nvidia és Intel, és nem az intel lesz többségben. Szóval még vagy 3 évig tuti nem lesz nagy bajban az nvidia az intel miatt, addig meg annyi víz lefolyik még náluk is hogy az isten meg nem jósolja mi lesz akkor...
-
Dare2Live
félisten
Egy CPUt de még egy nála sok tekintetben sokkal egyszerübb GPUt se kis dolog megtervezni, nézd meg a mamut Intelt aki 2(vagy több)éve már erősen rajta van a gpGPU témán és van vmi tapasztalata is hozzá, hisz elég sok GPUt gyárt és mégis 2010re igér olyan terméket ami eléri egy mostani gyenge középkategóriás gpu teljesítményét.
NVnek vagy SW oldalon kell vmit kitalálnia, pl, hogy MS ésatöbbiek ne támogassák se LARAt, se Fusiont(kizárt) vagy sürgősen kell szereznie egy erős CPUt. Erős CPUt jelenleg 2 cég gyárt: AMD, Intel.
-
Dare2Live
félisten
Egyrészt a C7et, hogy gondolod "felhozni"?
Másrészt ha büdös optimista vagy és megkapja a szükséges licenszeket Intel/AMDtöl VIA és k* gyorsan azaz 2éven belül összehoz egy C7nél 5-10* erősebb procit ami igencsak ábránd akkor az még mindig csak a mai X2/max Core2vel konkurál és nem a 2év múlva piacon lévő Nehalem/SandyB/Shanghai/(ésutóda aminek kodneve nem ugrik be) val.és se Intel se amd nem 2év múlva akarja Larat/Fusiont indítani hanem már jövőre....
-
janos666
nagyúr
Hát ja, kb egy 9800GTX körül illene stagnálnia teljesítményben a 4870-esnek. De majd meglátjuk. Ha május végén jön valami akkor lehet hogy már 3, 4 hét múlva látunk valami hitelesnek nem mondható, de "ennyi meg annyi tranzisztor"ról szóló pletykánál többet sejtető teszt pl. VR-zonen...
-
ha most csinálják a próbagyártást az első szilikon-revízióval, akkor a júniusi megjelenés meglehetősen optimista - ha nem is fog kelleni több revízió (ami azért elég idealizált állapot), még akkor is elég feszített meló 2 hónap alatt a konkrét piacra vihető kártyákig eljutni, és akkor még kérdés, hogy lesz-e elég gDDR5 memória (ha igaz a gDDR5-ös pletyi). szurkolok nekik, hogy sikerüljön, de ez még nagyon sok "ha"...
Mozso: régen nem a GFLopsokon múlik a kártyák teljesítménye. ezzel együtt, a fizikai paraméterek tükrében én is keveslem az 50%-ot - bár ott van a kérdés, hogy mennyiben fog változni az MSAA tudás (tudom Abu, az újabb játékokból kopik kifelé az MSAA, de nálam pl. az ilyen játékok még mindig 20% alatti népsűrűséggel vannak jelen...)
-
dede, elsősorban a gyártók tehetnek róla, ha időben stabilabb lenne a HW-k teljesítménye (és az architektúra), akkor a játékok készítőinek lenne esélyük optimalizálni. nem mintha nem lennének sokan közülük igénytelen lusta disznók, de ezt a folyamatot nem ők gerjesztik.
Bundás22: de qrva jó nekem, hogy itt a 96895978GTXTXTXTXTX, és kétes értékű extra vizualitással feleakkora fps-sel játszhatom a friss játékokat (amik a minőség releváns lecsökkentése után ocsmánynak bizonyulnak), mint mondjuk 3 éve
-
Bundás22
őstag
sztem pro és kontra ezer érvet lehet felhozni h mi a jobb, szal meddő vita
sztem inkább fejlődjön egy ágazat mint egy helyben toporogjon
ha az ilyenek kivánsága teljesülne az FX5800 és radeon 9700-nél tartanánk és nem a 9600/3870-nél szvsz
ha meg bux rajta egy nagyot az csak neked fáj senki más nem sajnál ezért téged -
leviske
veterán
Most nézem, hogy a HD4670 és 50 közt is ugyan ez a helyzet...
Ugyanaz a memória csak több és magasabbak az órajelek...
Lehet, hogy nekem kicsi a képzelőerőm, de valahogy nem látom indokoltnak a 50-esekre újabb memóriát szerelni, de addig én mostmár nem is rágódok a memógenerációján, míg biztos hír nem lesz.
(#102) Bundás22 : mért? jelenleg a 9600GT lesz 40k...
(
)
A sebességhez igazából komoly hozzáfűznivalóm nincs, ez a számítástechnika, ezt kell szeretni. -
Bundás22
őstag
korántsem biztos h a Gddr5 drága lesz
nagy tételben rendelve tudnak árengedményt tenni
és valószínűleg a legújabb gyártástechnológiával készül majd, szal lehet hogy nem fog drága lenni annyira
egyébként egyetértek a videókártyán lévő memória minősége/sebessége nem oszt nem szoroz manapság(ggdr3 vs gddr4), én is húztam a memót bőven 1% alatt volt a difi ellenben mikor a gpu-t húztam +15-20%-ot javult a 86GT -
Bundás22
őstag
hogy nem eröltetik a GDDR5-öt. Nem tenne jót az áraknak, és nem hiszem, hogy különös képpen változtatna a teljesítményen: miért a ddr2-es és gddr3-mas karik közt lényegi különbség nincs?
gddr3 és gddr5 között honnan veszed hogy kicsi a különbség? ráadásul 2 generációval korszerűbb ram és még meg se jelent -
Csiborbogár
őstag
Valszeg ATI sem fogja elkapkodni a ddr5-re váltást. A ddr4-re váltás sem nagyon jött be nekik. Nem hozott nagy ugrást, csak egy ici-pici előrelépést.
ddr5-ről azt olvastam, hogy még alacsonyabb fogyasztáson, és viszonylag elfogadható időzítések mellett fog nagy órajelet produkálni. De szerintem ennek az elterjedése nem várható 2009-nél előbb. Ami persze nem azt jelenti, hogy az ATI ne tudná ráépíteni a 4-es sorozat bármelyik tagjára. -
7600GT
senior tag
Azt azért ne felejtsed el, hogy a flesS általán kikombinált 315mm2-be nem számolta bele a plusz TMU-kat. Tehát én 330-400mm2 közé várom az RV770 méretét. A G92-nek 330mm2 és emiatt nyőg az nV, mert nem adhatják drágábban és így meg alig van rajta haszon a nagy magméret miatt. Tehát szerintem a HD4850 70-80k között fog indulni.
Szerk.: Nah ez jó kusza lett, de azért ki lehet belőle a lényeget hámozni?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest