- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
syC
addikt
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36638 üzenetére
Én értettem, amit leírtál.
Szőrös élek nekem is szúrják a szemem, ezért (is) van 4870-em. Ez még az Oblivion-t is elviszi végre fullban, HDR + 8XAA + 16XAF minden graf moddal, ami egy vizuális orgazmus (és megvan min. 27FPS-em!). CoD4-et 1950XT-n toltam végig fullban, igaz, még CRT-n, 1024x768-ban.
2 év múlva már bőven DX11-es karik lesznek, szóval addig úgyis cserélni fogsz, de végül is mindegy, olyan karit veszel, amilyen neked tetszik, ha az 1GB-os, akkor azt.Harlek: Azért a 2.4GHz csúnyán kevés még a 4850-nek.
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36520 üzenetére
Nekem nincs problémám, te állítottad, hogy nem szóltál nV-ról, pedig a 8500GT nem ATI kártya.
"ezért én 1 GB-os 4870-et vettem" -írtad. Igaz, hogy 1950-hez viszonyítottad, de feltételeztem, hogy ha arról a VGA-ról kell infó, akkor annak a topic-jában kérdezősködnél.
Bizony, a legtöbb játékot fix RAM-méretre írnak meg, mert az 1szerűbb, mint "bármennyire" megírni, aztán folyton lekezelni azokat a hibákat, amelyek a kevesebb VRAM-ból adódnak.
Használok, és jobb lett.
De most akkor végül is a 4870-nel van problémád, vagy egy 1950Pro-val?Ha a 4870 akad, és azzal fogy el a RAM, miért is nem érzed szükségét egy RAM-managernek?
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36498 üzenetére
"valaki megveszi a 8500GT-t 512 mega VRAM-mal, mert azt hiszi, minél több a VRAM annál jobb lesz." - biztosan valaki más írta bele a hsz-odba...
Sem CoD4-ben, sem Gridben nem jött elő nálam az említett probléma, igaz, azokat 3870-en toltam, tehát itt megint látok esélyt a Catalyst szokásos szarságára, amely miatt rendszer-RAM-ot zabálnak az említett programok.
A Crysis spéci eset, ahogy más az egyben elérhető 1GB RAM, és a 2x512MB dedikált is. Előbbiből a felső felet nem fogja használni a játék, ha nem így írták meg, utóbbiból viszont mind2t tudja. Ezzel szemben a CF-t nem, a nagyobb memóriát viszont támogató játékoknál fordított a helyzet.
Crysisnál nálam a max minőség is zabálta a VRAM-ot és a rendszert is, egyébként 1280x1024-ben és 1680-ban is teszteltem. De mondom: a 2x512MB nem ua., mint az 1x1024MB.
Amúgy nem árt valami memória-managert használni, pl. XP/Vista manager-t, amely aut. ki tudja lőni a RAM-ból a nem használt dll-eket, és benne tartani a kernelt. De van sokféle.
-
hakos1987
őstag
válasz
proof88 #36491 üzenetére
igen, csak az 1 gigás + felárát számomra nem éri meg... ez az első ilyen játék, aminél ez előfordul.... nem hiszem hogy sokan számítottak volna erre... ráadásul még nv-ből megértem hogy 1 gigásat vesz valaki, mert memória túlcsordulási gondokkal kűzdenek, de ATi-nál tökéletesen megfelelt eddig az 512mb.... nem hiszem hogy most sokan a rockstar ,,kényszerítésére" rohannak a boltba és cserélik a VGA-jukat 1 gigásra.... inkább nem játszanak max grafikán.... ez csak egy játék, amit mindenki meg fog unni ugyan úgy.... majd ha hosszútávon ez lesz a jellemző, hogy 1 gb VRAM nélkül nem lehet max-ba jáccani, akkor elgondolkodtató a csere, addig szvsz semmiképp....
-
katt777
félisten
válasz
proof88 #36491 üzenetére
A Crysis már a 3870CF-öm 1GB memóriáját is megzabálta, és még mindig több mint 1GB-ot zabált a RAM-ból.
nV-nál tévedsz, ott nagyon sokat jelent a +RAM, mert szar a memória-kezelésük. Persze ennek azonos szériánál van értelme, hiszen egy erősebb GPU nyilvánvalóan gyorsabb lesz.
1GB-os kariknak nagy felbontásban van értelmük (már 1600-ban is csak 1-2FPS-t jelentenek egy átlag 25-30FPS-szel futó játékban), akkor is csak magas szűrőbeállításokkal, mire minden játéknak erre lesz szüksége, elavul a HD5xxx sorozat is. -
Bluegene
addikt
válasz
proof88 #20791 üzenetére
vhol olvastam talán a ph tesztben h így van, a 2900xt/3800-as tesztben talán említik, de az is lehet külföldi oldalon olvastam, tény hogy nagyon kicsit fogja vissza a 256 ram a 3850est még nagyfelbontáson is, a 256os 8800gt pedig megadja magát ott
Hmm... és ez mennyire biztos? Egyébként ez egészen véletlenül nem driverfüggő???
az 1950pro még régifajta
de a 2900-esektől kezdve nem fogy ki hanem felülír, ezért is volt elég a 256mb a 3850re -
$p@rr0w
őstag
válasz
proof88 #20545 üzenetére
Ott van egyrészt amit (#20550) Bluegene írt, másrészt a programozókon múlik majd a vram igény, mindenesetre, egy-két esetet leszámítva nem lesz jellemző a nagy vram igény, inkább a számítási teljesítményre alapoznak ahogy eddig is, mivel a játékkészítőknek NEM az az érdeke hogy ne fusson a gépeden a programjuk, hidd el nekem ez a kártya akkor fog elavulni mikor a számítási teljesítménye kevész lesz, nem a ramból fogy kifogyni előbb (ahogy a korábbi vga-knál is így volt...). Nézz csak meg pl. egy 512mb-os 2600xt-t, ott sem lehet magas élsimítást bekapcsolni, mert 128bites, pedig ram van bőven...
Más: Bocs ha volt már, de itt egy teszt, ahol a 4870x2 csúnyán megalázza a GTX280-at, egy kivételtől eltekintve mindenhol...
Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Formula-1
- Synology NAS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest