- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalszi
aktív tag
Az új gps.conf ennyiben különbözik a régitől, de lehet ez is számít valamit pontosságban:
Új:
DEBUG_LEVEL =0
INTERMEDIATE_POS=0
ACCURACY_THRES=0
ENABLE_WIPER=1Régi:
DEBUG_LEVEL = 3
INTERMEDIATE_POS=1
ACCURACY_THRES=5000
ENABLE_WIPER=0Magyarázat:
# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - VerboseDEBUG_LEVEL = hibakeresés szint
# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positionswiper = törlő
-
lalszi
aktív tag
válasz
webstart4u #1121 üzenetére
Szia, free postával jött, csak a tokokat és a kendőt kellett fizetni, kb 7 USD volt az egész.
-
lalszi
aktív tag
Az én tokjaim is megjöttek, dec. 18-án rendeltem őket (#534) lalszi. Kettő teljesen passzentos a telefonra: TOK 1 TOK 2
a harmadik kicsit lazább, de még az is jó TOK 3
Az első kettő megrendelését nyugodt szívvel ajánlom, akinek ez a fajta tok kell. -
lalszi
aktív tag
válasz
mckangi #1049 üzenetére
Első kamera: hi704yuv, hátsó kamera: ov5647
Teljesen alap beállításokat használtam a gyári kamera appal. Csak ki akartam próbálni, mennyire rossz a kamera része, de egész elviselhető. Nem látom olyan rossznak mint amit mások írnak. De lehet, csak a szemem rosszabb.
Kernel: 3.0.13 rlk-buildsrv1@rlk-buildsrv1-desktop #1 SMP PREEMPT Mon Oct 22 16:44:07 CST 2012
Build: G503HH_JL_D_XYL_V0.2_S20121022 -
lalszi
aktív tag
B.U.É.K. mindenkinek!
-
lalszi
aktív tag
Az elfordulással volt már nálam is baj, de ez az ICS rom hibája, nem a telefoné. Sajnos más telefonokon is előfordul, főleg főzött romoknál. Kéne egy javítás a romhoz, de ennek nem sok az esélye
(#766) mckangi válasza szutyok13 (#765) üzenetére
Ajánlanám még appok fagyasztására ezt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine&hl=hu
Lehet vele végleg fagyasztani appot, hogy ne induljon magától el, de lehet widgetet is csinálni bármely apphoz, amivel ideiglenesen ki lehet olvasztani, ha szükség van rá. Rootolt telefonon működik. Ja, és ingyenes alkalmazás.Ma láttam még ilyen telefont 39990Ft-ért a csömöri Auchanban, ha valaki arra lakik és szeretne venni.
-
lalszi
aktív tag
válasz
katolaszlo90 #753 üzenetére
Például itt lehet tokot venni:
http://mobilarena.hu/tema/atab5_phone_az_m-tech-tol/hsz_534-534.html
-
lalszi
aktív tag
A gyári a recoveryvel nem sikerült mentést csinálnod a romról? Nekem sikerült vissza is állítani a lementett állapotot innen.
"Gyári recovery (nem CWM recovery sajnos)
A telefonon gyárilag van egy alap recovery, ami kikapcsolt állapotban előhozható a bekapcsoló gomb és a hangerő fel hosszan egyszerre nyomásával. Először megjelenik egy fekvő robot kinyitott motorháztetővel és egy piros háromszöggel, ekkor nyomi kell egy középső gombot és előjön a recovery. A hangerővel lehet fel-le mozogni, a menü gombbal entert nyomni. Vigyázz, nehogy véletlenül factory resetet nyomj, mert akkor lesz egy gyári állapotú telefonod és kezdhetsz mindent az alapoktólHa bekapcsoló gomb és a hangerő le gombokkal indítod, akkor pedig Factory módba kerül a telefon. Itt tudsz tesztet futtatni, SD-t törölni, verziószámokat megnézni és PW resetet csinálni."
-
lalszi
aktív tag
válasz
szutyok13 #733 üzenetére
Több megoldás is lehetséges, például:
Elindítás után menü gombot megnyomod - "Show tabs"-t kiválasztod - LAN fület kiválasztod - menü gombot megnyomod - "New"-t kiválasztod - "Scan"-t megnyomod. Hamarosan látni fogod a megosztott mappáidat a hálózaton, ha vannak, wifit ne felejsd el bekapcsolni előtte.
Elindítás után fölül az "smb://" fület kiválasztod és látnod kellene a helyi hálózatot. Ha nem látod: nyomd meg a menü gombot - nyomd meg a "helyek"-et - a listából válaszd ki a "kezdő"-t - válaszd ki "Windows megosztás"-t a megjelenő lehetőségek közül - a megjelenő ablakban nyomd meg alul a "Böngészés" gombot. Hamarosan látni fogod a helyi hálózatot. Wifit itt se feljtsd el előtte elindítani
-
lalszi
aktív tag
válasz
Pakliman #692 üzenetére
Kézzel tudod törölni a root fájlait. Nézz bele a runme.bat-ba az unroot kezdetű résznél, ott megtalálod mit akarna törölni és töröld azt kézzel. Néhány fájl az egész, az előző telefonomon is így sikerült a root-ot törölni. Leírnám pontosan mit törölj, de dolgozom és itt nem tudom letölteni a fájlt.
-
lalszi
aktív tag
(#640) tomas01
A térerő hiba nálam úgy jelentkezett, hogy ott, ahol más telefonon 3-4 pálcika volt a térerő, az enyémen 1-2 vagy sokszor 0. Sűrűn kiírta a hálózatkeresést. Hiába jelezte, hogy van térerő, mégse voltam kapcsolható ha hívtak. Ezenkívül a net is borzalmasan lassú és gyenge volt, hiába írta ki, hogy 3G a kapcsolat.(#661) tomi0529
Az AnySoftKeyboard + hozzá Magyar nyelv nagyon jól használható a telefonon. -
lalszi
aktív tag
Külső töltő azért van kicsit olcsóbban is:
-
lalszi
aktív tag
válasz
bioengin #538 üzenetére
Bukni nem nagyon lehet rajta, ha nem jön meg. A paypaltól vissza lehet szerezni a pénzt 45 napon belül. Én is olyan tokot kerestem, mint az első szériáé, de sehol sem találtam eddig. Jó lesz szerintem ez is amit rendeltem. Most egy zokniban lakik, de ez nem túl elegáns :-)
-
lalszi
aktív tag
Szia!
GPS vétel javítása:
-Mobileuncle MTK Tools telepítése a PLAY-ről.
-A telefonon a Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál ne legyen kipipálva a GPS EPO segítség, az A-GPS és utoljára a GPS műholdak.
-Indítsd újra a telefont.
-Kapcsold be az adatforgalmat vagy a wifit.
-A Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál pipáld be a GPS műholdakat, majd a GPS EPO-t, a felugró ablaknál nyomd meg a tovább gombot.
-Az EPO-beállításokban nyomd meg a letöltést. Ha letöltődött, lépj vissza a Helymeghatározó szolgáltatásokba.
-Pipáld be az A-GPS-t, az A-GPS beállításokban ellenőrízd a Használt hálózatot, "Csak otthon"-nak kell lennie. Kiléphetsz a beállításokból.
-Indítsd el a Mobileuncle MTK Tools-ot. Lépj be az Engineer Mode/Enginee Mode (MTK)/YGPS menübe.
-Látni fogod a műholdakat piros pontokként. Fennt az Information fület válaszd ki, majd az alul megjelent full gombot nyomd meg, rögtön utána pedig a cold gombot. A sorrend fontos!
-Válaszd ki felül a Satellites fület és menj ki a telefonnal a szabad ég alá vagy az ablakhoz, erkélyhez. Hamarosan a piros műholdak nagyrésze zöldre fog váltani.Ezek után már jónak kellene lennie a GPS-nek.
Hangerő növelése:
-Indítsd el a Mobileuncle MTK Tools-ot. Lépj be az Engineer Mode/Enginee Mode (MTK)/Audio menübe
-Válaszd ki az állítani kívánt módot (pl. Loudspeaker Mode a külső hangszóróhoz)
-Type-nál válaszd az állítani kívánt dolgot (pl. Ring a csengés erősítéséhez, Media a zenéhez, filmhez stb)
-Level-nél válaszd a Level6-ot a legmagasabb hangerő állításához
-Állítsd a Value-t maxra amit enged (pl. 255)
-Állítsd a Max.Vol.-t maxra, de akár magasabbra is, én 260-ra állítottam, jó hangos lett
-Állítsd be a többi értékeket is amit még akarsz. Kisebb Level-nél kisebb max értékeket állíts be, mert nem fogod tudni szabályozni a hangerőt -
lalszi
aktív tag
Ma kipróbáltam autóban is a GPS-t. Elég pontosnak tűnt, nem ugrált, az úton is jó helyen jelezte a kocsit. A Waze-val és a Google Navigációval is próbálkoztam. Először 20 mp alatt talált jelet, utána már a másik navinál 2 mp alatt.
Tegnap rendeltem néhány tokot hozzá az Ebay-ről tesztelés céljából. Ha valamelyik bevállik, akkor közzéteszem a típusát. Csak sima beledugós neoprén és műbőr tokok. Eddig is ilyeneket használtam, egy év alatt egy karc se volt a telefonon benne.
-
lalszi
aktív tag
A video folytatása. Kicsit lassan, de elkészült
Majd készítek egy jobbat is, ez nem sikerült túl jóra
-
lalszi
aktív tag
Nem vagyok linux fan
. Mind a kettő rendszert használom. Van amire a win a jobb, van amire a linux. Pl. partícionálásra a linux. De rootolni meg winen ment könnyebben (érdekes, mert az androidnak a linuxhoz van több köze). A pingvint is csak az alkatom miatt választottam nem a linux miatt
-
lalszi
aktív tag
Az SD partícionálására ajánlom windows alatt ezt: MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.6. Vagy használj linuxot, ott egyszerűbb
. Szerintem jobb a pc-n kártyaolvasóban végezni a műveletet.
-
lalszi
aktív tag
válasz
MuzikJunkie #457 üzenetére
Dropboxra tettem, remélem az is jó.
A googlesearch.apk-t nem találtam, csak quicksearchbox-ot, remélem ezt keresed.
-
lalszi
aktív tag
válasz
MuzikJunkie #453 üzenetére
Lehet, hogy ezt érdemes lenne kipróbálni, hátha van a telefonhoz valami frissítés:
"Tisztelt Ügyfelünk !
A közelmúlt tapasztalatai alapján megváltozott a készülékek frissítésének menete!
Kérjük , hogy tablet készülékének OS verziójának frissítéséhez / visszaállításához
az atabsupport@mercurycomputer.hu e-mail címre küldje el az alábbi adatokat:Készülék sorozatszáma (ez legyen a levél tárgya)
Vásárlás dátuma
Vásárlás helye
Tulajdonos neveEzután fognak kapni e-mailben egy letöltési hivatkozást ahol elérhető lesz a frissítés , a frissítő program , és egy leírás a frissítés menetéről.
Aki úgy érzi , hogy inkább nem végzi el mégsem maga a frissítést , akkor kérjük hozza be szervizünkbe készülékét és elvégezzük Ön helyett .
Csak az általunk elvégzett frissítésekre vállalunk garanciát.Üdvözlettel
Mercury Impex Magyarország Zrt Szerviz"
-
lalszi
aktív tag
Köszi. Átraktam ebből is néhány dolgot az atabos gps.conf-ba, de orosz holdakat továbbra sem lát
Gyárilag nincs gps.conf az atab romjában, a Mobileuncle csinált egyet az enyémbe is először. Ha valakinek kell gps.conf linkeltem egyet pár hozzászólással előrébb. Sőt, azóta már bővítettem is kicsit.
Úgy tűnik, hogy először a gps.conf-ot kell a helyére másolni és utána kell a Mobileuncle-s gps beállítást megcsinálni.
Ha valaki talál a gps.conf-ban hibát, vagy tud jobbat, akkor ne tartsa magában
-
lalszi
aktív tag
Egy orosz oldalon találtam a leírást, állítólag ezután jó marad a GPS, csak egyszer kell beállítani. De majd meglátjuk, én is csak most csináltam meg.
Az Alcatel gps.conf fájlt nem tudnád belinkelni? Lehet kiderülne belőle hogyan láthatna a mienk is orosz holdakatAz udvaron ilyen a vétel
Ez meg a szobában a GPS hangolás után
-
lalszi
aktív tag
GPS javításra mégegy módszer, rootolt telefon kell hozzá:
A system/etc/ alá másold be a gps.conf fájlt, ellenőrizd a jogosultságokat (rw -r -r), majd indítsd újra a telefont . Most már Magyarország feletti műholdakat akar keresni a telefon.
Nagy kárt nem tudsz okozni vele, érdemes ezt is kipróbálni, hátha segít.
-
lalszi
aktív tag
Egy módszer a GPS vétel javítására:
-Mobileuncle MTK Tools telepítése a PLAY-ről.
-A Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál ne legyen kipipálva a GPS EPO segítség, az A-GPS és utoljára a GPS műholdak.
-Indítsd újra a telefont.
-Kapcsold be az adatforgalmat vagy a wifit.
-A Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál pipáld be a GPS műholdakat, majd a GPS EPO-t, a felugró ablaknál nyomd meg a tovább gombot.
-Az EPO-beállításokban nyomd meg a letöltést. Ha letöltődött, lépj vissza a Helymeghatározó szolgáltatásokba.
-Pipáld be az A-GPS-t, az A-GPS beállításokban ellenőrízd a Használt hálózatot, "Csak otthon"-nak kell lennie. Kiléphetsz a beállításokból.
-Indítsd el a Mobileuncle MTK Tools-ot. Lépj be az Engineer Mode/Engineer Mode (MTK)/YGPS menübe.
-Látni fogod a műholdakat piros pontokként. Fennt az Information fület válaszd ki, majd az alul megjelent full gombot nyomd meg, utána pedig a cold gombot. A sorrend fontos!
-Válaszd ki felül a Satellites fület és menj ki a telefonnal a szabad ég alá vagy az ablakhoz, erkélyhez. Hamarosan a piros műholdak nagyrésze zöldre fog váltani.Kárt nem tudtok okozni a telefonon ezzel a beállítással, egy próbát megér.
-
lalszi
aktív tag
Én mindent a belső memóriába telepítettem eddig. 41 alkalmazást töltöttem le és 97MB helyem maradt. Lassan nekem is változtatnom kell a tárhelykezelésemen.
Navigációra én a WAZE-t használom. Adatkapcsolat is kell a használatához, viszont azonnali közlekedési információk vannak rajta, amit a többi wazés jelent, ha valami van az úton, pl. dugó, köd vagy trafipax. Egyébként nem használ túl sok adatforgalmat.
-
lalszi
aktív tag
A Dunakeszi Tescoban (2A mellett) még van az akciós telefonból. Egyet biztosan láttam még kirakva, csak már be volt zárva a telefonshop és nem tudtam megkérdezni van e több is. Dunakeszin ki korán kell, atabot lel
-
lalszi
aktív tag
-
lalszi
aktív tag
Itt egy video a 2 magos (MTK6577-es) telefonról. Ne szídjatok, ha nagyon rossz lett, de ez az első videóm a youtube-on.
-
lalszi
aktív tag
Örülök, hogy sikerült a root.
Valóban kimaradt a leírásból az USB hibakeresés, mert én alapból be szoktam kapcsolni minden telefonomon és a leírásnál nem jutott eszembe.Én sem hinném, hogy üveg, de sohasem lehet tudni. Egyébként a gorilla glasst is meg lehet karcolni, a gyerekeim már bebizonyították
-
lalszi
aktív tag
A gyári füles nem túl jó, de egy 2000ft-os Sennheiser MX270-el szépen szól, igaz csak filmmel próbáltam, mert zene nincs még a telefonon. A rádió része nem túl erős, a gyengébb adók nekem zajosak, de ha jó a vétel, akkor elfogadhatóan szól. A külső hangszóró elég hangos, de azért hallottam már jobbat is nála, mély hang nem sok jön belőle.
-
lalszi
aktív tag
Van a forgalmazónak egy szervíze BP-en, Újpesten. Állítólag ott dolgoznak olyan szervízesek, akik nagyon értenek ehhez a telefonhoz (de mi is értünk ám hozzá, ha segíteni kell
).
ROM nem tudom lesz e hozzá a gyártótól, de nem is nagyon hiszek benne. Az alcatelhez se nagyon gyártottak újat, pedig az nevesebb gyártó. Igazából nekem ez is bőven megfelel, ami rajta van. Gyors is, megbízható is, magyar is és keveset is fogyaszt, kell ennél több? -
lalszi
aktív tag
Ha az alját döntöm sötétedik, ha a tetejét akkor nem romlik sokat, olyan mint egy átlagos lcd. De ennyiért nem vár az ember többet. Nekem teljesen használható.
"Az enyémhez járt gyárilag."
Az elsőn volt fólia, 2 is, a mostanin nem volt, de ez legalább jó. Inkább térerő legyen, mint fólia -
lalszi
aktív tag
Sok mindent nem tudok most kipróbálni, mert dolgozom. A kamerával 1280x720 felbontással tudtam felvenni itt a szobában neon fénynél. Megnéztem egy 106 cm-es tv-n, szerintem egész tűrhető telefonhoz képest. A régi videokamerám sem csinált szobában sokkal jobbat. A gyári kamera alkalmazást használtam, nekem teljesen megfelelő a tudása.
A betekintési szög nem túl nagy vízszintesen, függőlegesen szerintem jó.
Most néztem egy 720p-s filmet, MXplayerrel, szerintem tökéletes. Meg mégegyet, az is jó, még 240% nagyításban is. Nagyobb felbontású filmem nincs itt, de le se játszaná, gondolom.
A hangja nem egy hifitorony, de legalább hangos.
Kicsit megizzasztotta a próba a készüléket, a felső része kicsit meleg lett, de nem vészes. -
lalszi
aktív tag
Én is csak véletlenül vettem észre, mert valaki hívott a munkahelyemen és nem volt kapcsolható a számom. Pár perc múlva az orrom előtt hívott és tényleg nem csörgött. Hívtam a boltot, majd a szervízt, de ott meg akarták magyarázni, hogy ez így normális, hogy épületen belül rossz a vétel. A bolt korrekt volt és vissza vette. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem veszek kínai névtelen telefont, de egy hét múlva vettem egy másik ugyan ilyent és nem bántam meg.
Te hol vetted? Lehet azt adták el újra, amit vissza vittem. -
lalszi
aktív tag
Az én alcatelemnek is ez volt a baja, hogy időnként minden ok nélkül lemerült. Ezzel eddig nem volt ilyen gond. Ha este leteszem 92%-on, akkor reggelre max 91-re esik vissza. Most 2 napja rajta a mobilnet folyamatosan és 49% az akku. Több is lehetne, de próbálgattam a GPS-t és leszívta kissé.
Térerő nagyon jó rajta, még jobb mint az alcatelé volt, igaz az első ilyen telefonomat visszavittem 3 napos cserébe, mert pont a térerővel volt baja.
Ha ilyet veszel, akkor a 3 nap alatt jól át kell nézni, van e baja, mert mégis csak egy kínai telefon és bármi lehetséges ezeken.
Rövid tesztet terveztem csinálni, csak időm nem volt még rá, de előbb-utóbb meg lesz. -
lalszi
aktív tag
Nincs még benne SD kártya, ez a belső lehet.
MTKdroidtoolsal biztos mindent le lehet menteni, ha a gyári recovery nem lenne megfelelő.
Véletlenül megnyomtam a recoveryben a visszaállítást miközben nézegettem, most ismét a vasárnap esti állapotba kerültem. Még jó hogy nem változtattam azóta túl sok mindent.
-
lalszi
aktív tag
GPS gyorsításra egy egyszerű módszer, rootolt telefon kell hozzá:
A system/etc/gps.conf fájlban az első sorból (NTP_SERVER=cn.pool.ntp.org) a cn-t hu-ra kell átírni (NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org) és elmenteni.
Ezután 1 perc után talált szobában 7 holdat, a következő bekapcsolásnál meg 5 mp alatt.
Nagy kárt nem tudsz okozni vele, érdemes kipróbálni, hátha segít.
-
lalszi
aktív tag
Mentést a rajta lévő gyári recoveryvel is lehet készíteni, akár root nélkül is. Rootolni kb 1 perc, pont tegnap csináltam meg én is. Az akku tényleg nagyon jó. Egész nap bekapcsolt mobilnettel és G-Mail szinkronizálással, kis netezéssel, pár telefonálással 28 óra után még 73%-on van.
A kijelző talán rosszabb mint az Alcatelé, de sokkal nagyobb és használat közben nem tűnik fel nekem annyira, hogy kevesebb a szín és a pixel.
A fényképező sok fényben még használható, de nem egy sony minőség. A panoráma funkció egész jó. A vaku esetleg zseblámpának jó.
A processzor lehet, hogy lassabb, de 2 magos és nagyon jól eltalálták ezt az MTK6577-et a kínai mérnökök.
Szerintem próbáld ki valahol, ha tetszik akkor cseréld le, ha nem tetszik, akkor meg úgyse fogod megszeretni. -
lalszi
aktív tag
Nekem a 2-es széria van. Eddig még nem okozott gondot a memória mérete. A ROM-ból 118MB szabad 37 letöltött app után és még nem raktam át semmit a belső SD-re. A RAM-ból 200MB körül szabad, de ezt magának szabályozza elég jól az ICS. Működés közben még egy röccenés se volt idáig, igaz nem használok extra erőforrásigényes appokat. 1 db gyári appot pucoltam ki idáig, a cloudtv-t, mert nem volt rá szükségem.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, sokkal jobb, mint amire számítottam. Előtte egy Alcatel OT-990-em volt, annál sokkal magasabb kategória.
39990Ft-ért a legjobb vétel lesz jelenleg a piacon szerintem. Lehet veszek mégegyet -
lalszi
aktív tag
Csak rootolt készüléken fog sikerülni. Ajánlom hozzá az egyik legjobb androidos file kezelőt, az ES File Explorer-t (beállításokban a root opciókat engedélyezni kell benne).
A system/media/ mappában a bootaudio.mp3 és a shutdaudio.mp3 fájlok nevének a végéhez írd oda pl. a .bak végződést és már csendes lesz indításkor. Ki is lehet törölni, csak akkor nem tudod visszaállítani, ha még is hiányzik az indítási dallam. Itt le tudod cserélni a bootanimációt is, ha a gyári nem tetszik. -
lalszi
aktív tag
Na eddig bírtam, ma rootoltam a telefont ezzel a módszerrel (kb 1-2 perc, ha már fenn vannak a driverek). Így már tudok végre kedvemre túrkászni a telefonban
. Meg is szüntettem az inítási zenét és töröltem próbaként a cloudtv-t. Most már végre minden funkció használható a Mobileuncle-ben is.
-
lalszi
aktív tag
Nekem nem működik ez a kód, nem történik semmi.
Viszont használom a Mobileuncle MTK tools-t, amiben szintén lehet a szervízmenüt állítgatni. A hangtól a GPS-ig mindent be lehet vele állítani, alap cucc szerintem ezeken a telefonokon. -
lalszi
aktív tag
Valamit nagyon eltaláltak ezen a telefonon a tervezők. 47%-on van az aksi 3 nap után úgy, hogy tegnap egész nap be volt kapcsolva a mobilnet és frissítgette a gmailt rendszeresen (jöttek az üzenetek). Volt ez alatt telefonálás, ébresztés minden nap és netezés is és állandóan kapcsolgattam, hogy lemerült e már. Az Alcatelem ilyen használat mellett 1 napot se nagyon bírt. 95%-ig viszonylag gyorsan lemegy, onnan alig csökken, 25%-tól gyorsan merül megint. Érdekes, készenlétben/éjszaka szinte semmit nem csökken az akku %, talán egy hétig is kibírná így, ha nem használnám.
-
-
lalszi
aktív tag
Az enyémen sincs fólia, de még nem találtam teljesen rávalót.
-
lalszi
aktív tag
Melyik Opera változatot raktad fel? A next nekem se játsza le, de az Opera Mobile lejátsza a videókat mobil és teljes nézetben is. Igazából a next mindíg a fejlesztés alatt lévő változat, vannak benne hibák néha, de nagyon kevés adatforgalmat csinál böngészés közben, azért szeretem.
-
lalszi
aktív tag
Operával kipróbáltam, nem zárta be nekem. De a gyárit sem. Nem lehet, hogy valami gesztus be van állítva a böngészőben?
A romokkal mindenki szenved az Alcateleken. Az Alcatelék annyira átvariálták a gyári romot, hogy igen nehéz rá főzött romot készíteni, átpartícionálni meg nem is sikerült még senkinek (az OT-990-et legalább is). Egy darabig én is próbálkoztam főzni rá romot, de végül feladtam, mert mindíg volt valami bibi a végeredménnyel. Most meg már csak egy orosz srác maradt, aki főz, de neki meg tönkre ment a telefonja
Szerencsére az aTAB egész jóra sikerült, nem is gondolkozom rom cserén egyenlőre, max egy rootolás lesz, ha időm engedi.
-
lalszi
aktív tag
Az Alcatelhez képest nekem előrelépés a képernyő használhatósága és megjelenítése, de én azt a telefont is szerettem, hűséges társ volt
(vagyis még nem volt, mert meg van, épp eldósorba kerül, csak sajnálok megválni tőle). A helyén kell kezelni ezeket az olcsó telefonokat, nem fognak sohasem annyit tudni és olyan minőségben mint a 130 ezres készülékek. De én nem is költenék annyit telefonra, már ezt is sokallottam kicsit
-
lalszi
aktív tag
-
lalszi
aktív tag
Biztos, hogy nem IPS paneles. Az IPS panelnek 170° fölötti a betekintési szöge, ennek a telefonnak ez sokkal kisebb. Ez csak egy sima LCD paneles telefon, de szerintem kellemes a képe és így is remekül használható, ekkora betekintési szöggel (úgy is szemből nézed). Nekem azt mondták a boltban, hogy az újabb változat már ledes kijelző, de én még ebben se hiszek.
-
lalszi
aktív tag
Ma próbálgattam a GPS-t a vonaton. Elsőre vagy 5 perc alatt talált jelet, utána érzékelte folyamatosan. Csak kicsit furcsán jelezte a helyzetem, mert néha a vonat lekanyarodott a sín melletti utcácskába szerinte
-
lalszi
aktív tag
Itt 185$ (kb 40000Ft) és még lehet, hogy vámot-áfát is kell fizetni, ha nincs szerencséd.
Itt meg 187$
Van kicsit olcsóbban, de ott meg szállítási díj van.
Úgyhogy szerintem az egyik legjobb vétel jelenleg a hazai piacon. Mondom ezt úgy, hogy először egy hibásat vettem. De ez a mostani nagyon jó, örülök, hogy vettem mégegyet, remélem gond nélkül kibír 2-3 évet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest