- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Button
aktív tag
válasz osonte #15578 üzenetére
engem most ez eléggé megszívatott, fél napom elment rá
frissítés után elkezdett szakadozni
visszatöltöttem a régebbit, de azzal is
aztán visszaraktam az N18U-t és azzal is
most visszaraktam a gyári beállításokat, vissza a legújabbat + kábelcsere WAN oldalon
talán most megnyugszik.. meglátjuk
és mindezt én barom f1 futam alatt -
Button
aktív tag
Ma érdekes esetben volt részem.
RT-AX58U v2 388_22525 fw
Elmentem otthonról, hazajövök kb 3 óra múlva, wan led pirosan izzik.
Már majdnem szidom a pr telekomot, de aztán 192.168.50.1.. nem tölt be, egy varázsló van a helyén, hogy új hálózat létrehozása..
Újraindítom, semmi, ugyanez..
Közben az ssid rendben, az eszközök felcsatlakozva, csak éppen nincs net. Az androidos app annyit lát, hogy public IP van (hogyan lehet , ha a led piros?), az eszközök kapnak IP-t..
Lehúztam az 58-ast, feldugtam az öreg N18-at, tökéletesen van net..
Vissza az 58, mondom oké, belemegyek a játékba, új hálózat létrehozása..
SSID megad (ezt kéri a varázsló), hozzá jelszó megad (admin jelszavakat nem kér), ezután beugrik az admin oldal, wan oké, van net...
Na ez most akkor mivan?
Uptime kb azóta volt (~60 nap) mióta ez a fw van, lehet sok volt, vagy nem tudom hogyan magyarázzam, de ha nem jövök haza piszkálni, hanem csak el akarom érni az eszközöket távolról, akkor csak találgathatok mivan otthon..[ Szerkesztve ]
-
Button
aktív tag
Ma reggel csinált egy érdekeset a RT-AX58U v2 (3.0.0.4.388_22525)
Azt vettem észre, hogy a kábelen csatlakoztatott eszközök nem kapnak IP-t, el is tűntek a dhcp listáról, ugyanakkor a portok linkeltek.
Az újraindításuk nem hozott eredményt, a router újraindításával sem múlt el a hiba. Wifi közben működött.
Aztán megtaláltam, hogy a router is újraindult éjjel, a logokban pedig ilyesmi van (sokszor):Apr 27 08:50:58 kernel: eth1 (Int switch port: 5) (Logical Port: 5) (phyId: 6) Link DOWN.
Apr 27 08:51:00 kernel: eth1 (Int switch port: 5) (Logical Port: 5) (phyId: 6) Link Up at 2500 mbps full duplex
Apr 27 08:54:53 kernel: eth1 (Int switch port: 5) (Logical Port: 5) (phyId: 6) Link DOWN.
Apr 27 08:54:55 kernel: eth1 (Int switch port: 5) (Logical Port: 5) (phyId: 6) Link Up at 2500 mbps full duplex
Apr 27 08:55:24 kernel: netlink: 12 bytes leftover after parsing attributes in process `ip'.
Apr 27 08:56:19 rc_service: httpd 2193:notify_rc rebootVégül fizikai ki és bekapcsolás után hárult el a dolog, de nem igazán tudom mire vélni ezt..
A kábeles eszközök egyébként hónapok óta működnek hiba nélkül.. -
Button
aktív tag
válasz attika11 #19939 üzenetére
sajnos nem a legélesebb kés a dm
nekem rendszeresen leáll (ax58u v2)
be se tölt, seed is megáll
aztán jó esetben egy reload..
rossz esetben unistall és vissza
de ilyen is volt fél év működés után, hogy nem engedett be, akkor pl "lett" hozzá egy újabb verzió, amire csak emiatt jöttem rá -
Button
aktív tag
üdv,
Van egy problémám, hátha lenne ötletetek.
Van egy alapvetően elég gyenge PR-es vonalam, ez azt jelenti, hogy a válaszidő fél percenként-percenként felugrik 80-90 ms-ra (olyan 2-3 ping időre).. amúgy olyan 12-15 ms ketyeg. A PR-nek idáig nem sikerült rendberakni, de ez egy másik történet.
Ha direktben csatlakozok a modem után, akkor lényegében ez így működik, nyilván játszani nehézkes lenne, de stream pl elketyeg. Ha feldugom az öreg N18U-t, akkor kb ugyanígy mennek a dolgok.
És itt jön a probléma, ha az AX58U v2-t dugom fel, akkor egy-egy ilyen 80 ms-os tüskénél elhasal a router. Jobb esetben csinál a tüskéből fél percnyi 80 ms-ot, rossz esetben el is bootol. Akár 5-10 percenként is. Jelenleg a legújabb fw van rajta (25127), gyári visszaállítással, de az előző fw is ugyanezt csinálta. Ha a vonal véletlen jó, akkor a router sem játsza ezt.
Van esetleg valami beállítás, amivel lehetne segíteni ezen?
(Telekom optika amúgy jön, de még 2 hónap, az N18U-val más wifis gondjaim vannak).
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Canon EOS M50 Fehér, GIGAPACK !
- 12,7" Lenovo Tap P12 With Tap Pen Plus TB370FU (garancia: 2026.09.04.-ig) toll/tok/matt-paper fólia
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
- Honor x7a
- Eladó három legenda.IDE-s Optikai meghajtók.(PLEXTOR,PIONEER,ASUS)
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest