-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Andras6800 #18726 üzenetére
Ebben az ártartományban sajnos nincs jobb ötletem...
MaCS
-
TOZ
addikt
válasz
Majdnem, két ax sáv van benne, de a jobbikat használja fel ha wireless backhaul van.
-
Alex91
félisten
válasz
Most, ha wireless backhaul kell, akkor a 3 savos egyertelmuen jobb. Ha van az embernek penze, akkor termeszetesen vehet a ax92u-nal jobbat tobbert… de az nem az AX86S.lesz
.
-
osonte
őstag
válasz
Andras6800 #17564 üzenetére
Neked V1-re már van 388.1, Merlin féle, ami december 3-án jelent meg: [link] . Szóval Te be tudod előzni a V2-es tulajdonosokat.
Többek között engem is.
-
osonte
őstag
válasz
Andras6800 #17559 üzenetére
Azért nem szűnhet meg, mert a V2 váltotta és egybe van a kettőnek a firmware (egy frissítőfájlba, de mégis külön), tehát kénytelenek frissíteni, csak lehet lassabb a folyamat, mint a magasabb kategóriában. Mondjuk eltüntették a dátumot a letöltős oldalon...
-
válasz
Andras6800 #16418 üzenetére
Köszi
.
-
TOZ
addikt
válasz
Andras6800 #15712 üzenetére
Naja, ez bennem is
AX86S és egy egy AC68U nyomul aiMeshben.
Emlékeim szerint mar attol kivoltak, hogy az egyiken latest gyari, a masikon latest Merlin volt. -
válasz
Andras6800 #13913 üzenetére
Nekem egyszerre vásárolt két AX58U-val is előjött, de arra nem elmlékszem, hogy bekapcsolt AiProtection, stb. funkciókkal, vagy anélkül. Lényeg, hogy mindkettő újraindulgatott. Több hónap volt a két router gyártási ideje között, szóval én kizárnám a chiphibát.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Andras6800 #13766 üzenetére
Na összedobtam wifin a mesh hálózatot, a nappaliban van az ac68u az étkezőben kint meg az ac58u, étkezőben még vígan 100Mbps felett van a sebesség, nekem ennyi elég is, ha leülök kint dolgozni akkor nem szerencsétlenkedek mint eddig,hogy vagy megy vagy nem.
-
blakey
titán
válasz
Andras6800 #13637 üzenetére
Van Merlin, egyből azt telepítettem, azzal használom, a 86U-val azonos (386.4-től támogatott), ahogy a gyári FW esetében is, tehát bitre ugyanaz a firmware megy fel.
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #13632 üzenetére
Gondoltam... Ha szetszedem, akkor csak van egy AX-es savom a 92U-nal is...
Es akkor eredetileg miert nem mar 86S-sel kezdted? Gondolom azert, mert talan nem volt meg kaphato...
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #13630 üzenetére
Smart Connect bekapcsolva?
-
válasz
Andras6800 #13609 üzenetére
Köszönöm a felderítést és az úttörő munkát!
Nálam egyébként kifogástalan az AX92, attól a bosszantó szokásától eltekintve, hogy áramkimaradás után nem indul el.
MaCS
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #13577 üzenetére
Akkor miert nem az 58-at teszed be helyette?
-
válasz
Andras6800 #13564 üzenetére
Az 5GHz-2 az AX-es és, ha wifis backhaul-t használsz, akkor konkréten nem is marad AX-es sávod az eszközeidnek.
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #13567 üzenetére
Ja, akkor lehet, hogy nem is a router a ludas, hanem csak xar az egesz halod?
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #13564 üzenetére
A 2-es.
-
valakky
aktív tag
válasz
Andras6800 #13532 üzenetére
nekem ap-ként atomstabil a 92u. ugyan néha visszadobja magát 80 hz-re. de úgy is egész jó a sebessége, a 160 mhz kb. 20%-ot dob rajta.
mondjuk nálam éjszakára amúgy is ki van kapcsolva rajta a wifi. mesh-t meg nem használok. -
válasz
Andras6800 #13532 üzenetére
jesszum jó drága az a ax86
ezért veszek kettő 92u-t inkább..
nekem még mindig jó az ax92 amit már egy "vacak" ax55-et párositottam.
annyi van hogy a speedtest.net-es teszteket fentartásokkal kell kezelni. van hogy automatán egy közeli tesztszervert használ és tragikus a sebesség. és utána én választok egy szerintem általában jó de messzebb lévő szervert és meg is van a gigás sebesség.
nálam is megy a net protection. igaz a szülői felügyelet, meg a többi diktátori eszköz nem megy.
most ezt tudja, "mucsán" vagyok, németországban, netflix-et néz kislányom én meg a déli hiradót youtube-on a teszt közben: [link] -
Skilly
aktív tag
válasz
Andras6800 #13523 üzenetére
Nekem egy kis baráti segítséggel sikerült vennem egy 92U-t 50e huf alatt. Szerintem ennyiért jó vétel volt.
Hétfőn még árukereső oldalon is 55-60e huf között mozgott, most nézem, hogy mennyi lett az ára. Viszont konzolvilágnál még mindig 54e, ahogy nézem a többi Asus router is drágult.Alex91: Meglepődtem most az árakon. Pár nap alatt ekkorát változott.
blakey: Nekem is ajánlottad a 86S-t. Bár kiveséztük, hogy Nekem megéri a 92U, de így a sorokat olvasva teljesen elbizonytalanodtam. Főleg ez miatt: "Itt a topikban is rengeteg szó esett az AX92U-ról, röviden, ne vedd meg." Mégis a 86S-t kellett volna választanom?
-
Alex91
félisten
válasz
AX86S, most ez van kvazi jo aron…
-
blakey
titán
válasz
Itt a topikban is rengeteg szó esett az AX92U-ról, röviden, ne vedd meg. AX86S és AX86U közötti különbség gigás net esetében, UI nézegetése nélkül semmilyen különbséget nem fogsz tapasztalni, ugyanazt tudja minden téren. Ha az UI-t nézed, akkor a SoC egy picit jobban terhelt, kevesebb a RAM és mindez azért van, mert "csak" 2 mag van a 4 helyett.
-
válasz
Andras6800 #13518 üzenetére
Nem. CPU-ban is kicsit gyengébb az S az U-hoz képest és kevesebb ram van benne.
-
válasz
Andras6800 #13504 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem csúnya az AX86U/S, de ez ízlések és pofonok.
Fekvő kialakításban nem nagyon tudok mit ajánlani. Az AX88U fekvő, de szerintem irreálisan drága, akkor már inkább 86U, de az meg álló.
Nekem fekvő kivitelben az AX58U tetszik kinézetre, de az meg visszalépés cpu-ban az AX92U-hoz képest.Ha ennyire fontos a design, akkor nézd meg a ZenWifi XD6 pack-ot.
-
blakey
titán
válasz
Andras6800 #13501 üzenetére
Az instabilitás akár firmware hiba is lehet, de nincs kizárva a hardveres gond sem.
Amik közül választhatsz (mondjuk 120e Ft-ig): AX82U, TUF5400 illetve AX68U, AX86S, AX86U, vagy egy másik AX92U esetleg AX58U. Egyértelműen az AX86U a legerősebb, mögötte az AX86S ami az AX68U és AX92U tudását hozza 1 készülékben és akkor ott az AX82U, TUF5400 ami az AX58U jobb Wifivel rendelkező változatai. Ezek közül azt válaszd amelyik szimpatikus és jó áron van. -
válasz
Andras6800 #13501 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
65k-ért hozzá lehet jutni az AX86S-hez. Szerintem az elég jó ár.
Ezzel a CPU-val olcsóbban csak az AX92U-van, amivel ugye nem vagy megelégedve.
Ami 65k alatt van, azok mind gyengébbek processzorban. -
blakey
titán
válasz
Andras6800 #12872 üzenetére
80MHz-en az AX58U gyengébb, az AX3000 a 160MHz-nek köszönhető, csak 160MHz-en lehet nagyobb elméleti sebességed, valóságban meg a legtöbb eszköz 80MHz-es és ekkor az AX68U-val jobb sebességet kaphatsz, előző linken sok magyarázatot találhatsz.
-
huan
őstag
válasz
Andras6800 #12839 üzenetére
-
Andras6800
senior tag
válasz
Andras6800 #12838 üzenetére
Közben megtettem azt, amivel kezdeni kellett volna.
Megnéztem a hálózatot, és azt kell mondjam, csak az AX92U-van van a baj.
3 ASUS eszközöm van.
AX92U - fő router
AX58U - node
RP-AC55 - node (wired)mindhárom eszköznél stabilak a jelek ha elég közel vagyok hozzá. Repeaternél nincs Guest de az 5 GHZ és a 2,4 is stabil. Viszont AX92U-nál a Guest kihagyogat már úgy is, ha mellette ülök.
Íme az AX92U által sugárzott 3 SSID
És csak a 2,4 GHz Guest network:
Ez mitől lehet szerintetek? Ez magyarázhatja, hogy leszakad folyton az Inverter?
-
Andras6800
senior tag
válasz
Andras6800 #12803 üzenetére
Azóta is elketyeg az inverter a guest hálózaton.
1-2 érdekesség történt azóta.
Nekem eddig be volt állítva, hogy minden vasárnap hajnalban legyen egy Router restart. Eddig nem is volt gond, illetve csak 1x még úgy 3 hete amikor frissített is a router FW-t.Na most hétfőig fel sem tűnt semmi, csak hogy kicsit lassú a net. Aztán délután leesett: a node-ok nem elérhetőek. Router WebUI-ból indított restartja megoldotta a helyzetet... a hálózat visszaállt.
Amúgy mi a vélekedés? Érdemes időnként router restartot nyomatni?
Az inverter persze megint kezdte a mókát.. Ledobálta a hálózat, így tegnap este azt is újraindítottam. Azóta fent van a hálózaton. De ha már ott jártam néztem telefonnal guest network jelerősséget.. Mondanom sem kell, maxos. Az a helyzet, hogy az AX92U és a Solaredge nagyon nem szereti egymást. Egyszerűen nem értem.
-
válasz
Andras6800 #12799 üzenetére
A SmartConnecttel azonos a több sáv SSID-je, hiszen maga a rendszer menedzseli a hozzáféréseket és gondoskodik a váltásról, ha annak létjogosultsága van.
Ezt viszont felhasználói humanoidként nem tudod így megoldani, a váltások csak leszakadás-újracsatlakozás esetén történnek meg (jó esetben...), úgyhogy legyenek csak különbözők az egyes interfészek SSID-i!
MaCS
-
Atom100
csendes újonc
válasz
Andras6800 #12799 üzenetére
Szia.
Amúgy pròbáld meg szerintem smart connect nélkül,azonos ssid el!Mert nálam kb.tök jòl működik eddig,csak akkor áll át amikor az 5g már gyenge ha viszont mindkettő elérhető akkor a gyorsabbra csatlakozik...
Amúgy pròbáld fixálni meshben az invertert,hogy mindig ugyanarra az ap ra csatlakozzon,lehet segìtene.. -
gabro0
őstag
válasz
Andras6800 #12790 üzenetére
A guest network nálam is hülyén működik. Ha bekapcsolom, utána elkezd ledobálni a rendes wifiről és a jelerősség is mintha leesne. Legutóbb a vendéghálózat kikapcsolása után újraindítottam a routert amire aztán megjavult.
Nem tudom mi a megoldás, Merlint használok az AX58U-n. -
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #12793 üzenetére
Mintha az 5 GHz-2-nel be lehetne kapcsolni, hogy kliens is csatlakozhasson ra…
-
válasz
Andras6800 #12790 üzenetére
A Mac címek miatt szerintem töröltesd ki a képet egy Moderátorral.
Én kipróbálnám smart connect nélkül. Az 5Ghz-2 sávot nem is használod? -
válasz
Andras6800 #12788 üzenetére
Szerintem nem.
-
válasz
Andras6800 #12786 üzenetére
Másik routert próbáltál? Eddig működött rendesen a Solaredge-dzsel a kapcsolat? Smart connect nélkül mi történik? Másik csatornákon próbáltad?
-
Andras6800
senior tag
válasz
Andras6800 #12785 üzenetére
Update, megjeleni az eszközlistában, igaz azt írja gyenge a jel. Ez elég fura lévén van köztük vagy 6m meg 1 főfal.
-
válasz
Andras6800 #12173 üzenetére
Nem szeretem az ilyen X aktás jelenségeket.
-
válasz
Andras6800 #12168 üzenetére
Köszi, közben megjavult magától.
Lehet, hogy a modem felől jött valami nem megfelelő jel? -
válasz
Andras6800 #12162 üzenetére
Szia!
Köszi
.
Telefonos appp ól restartoltad?
-
Alex91
félisten
válasz
Andras6800 #12086 üzenetére
Ilyet nem, de mas egyeb furcsasagot mar nalam is produkalt
. Nezd meg, hogy a legfrisebb firmware van-e rajta, ha nem, frissits, azt hatha megjavul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest