- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kandri
csendes tag
Tehát ebben az esetben az asus router nem a router ? Tehát az a zte a router az asus meg csak úgy van mintegy ilyen elosztó ? Bocs hogy nem használok szakszavakat de én csak egy egyszerü felhasználóvagyok. Gondolom akkor ebben az esetben is van felhasználónév meg jelszó, csak az abba a zte kütyübe(ont) ba van beírva.
-
Kandri
csendes tag
A 100/100 as diginél úgy működött. Bejött a 8eres lankábel a lakásba, ott leosztották telefonra tv re es netre egy ilyen pici ķütyüvel a nevét nem tudom. Az internet kábel ment az általad vásárolt routerba ott pppoe módba kapcsolni felhasználónév jelszó és ment a net. A masik lakásomban még mindíg úgy is van. De ebbe a lakásba is így kellett de ide értek az optikai kábel kiépítéssel és bekötötték az 1000digit. Behúzták a lakásba az optikait bedugták egy szerintem routerbe zte a márkája vifit is szolgáltat és 2 1 gigabites lanportal rendelkezik+ tv kimenet és telefon kimenet. Azt a kütyüt(routert) össze kötöttük a régi routeremmel át kellett állítani pppoe ről dinamic ip re és úgy működött. Ezt nem én találtam ki, ez volt az utasítás a beszerelő fickótól. A probléma csak ott volt hogy az egy 11 eves tp link 1043RN router. Akkori gyári szoftverrel. És a teljesítménye nem volt a legjobb vezetéken 150mb/s wifin 100mb/s. Ezért elkezdtem nézegetni a routereket. És itt a hardveraprón egy router eladója azt ajánlotta hogy vegyek egy ASUS ac1200 routert custom freamverrel mert az tudja az 1000mb/s t vezetéken. Meg is vettem azt amit belinkelt nekem. Meg is jött csak nem akart dinamic ip ben működni, a tp link abban müködött minden további nélkül. És láss csodát ez is abban működik. Miután segített egy hozzászóló hogy mi a megoldás. Tehát nem pppoe ben működik hanem dinamic ip ben. És simán megy vezetéken 1000 megabit felett. Wifin 5-600 megabitet tud, de nekem a vezeték a lényeg. Úgyhogy nagyon megvagyok elégedve vele és jól működik,legalább is eddig. Remélem így is marad
-
bigdady
nagyúr
- WiFi -s okosotthon eszközöket szeretnél külön subnet (alhálózat) kezelni olyan kapcsolattal, mely segítségével az internetet elérik, de a helyi LAN egyéb eszközeidet nem.
Erre kéne. Van itthon csak n-es eszköz is ami nem kamera villanykapcsoló így nekik a guest nem lesz jó. Akkor marad a sima az eszközöknek, guest meg csak a kameráknak ha ez a subnet bonyolult, köszi
-
-
blakey
titán
Mit érdekel téged, hogy más miként oldja meg? Ne haragudj, de miért foglalkozol az én példámmal? Nem írtam, hogy milyen eszközeim és milyen megoldásaim vannak. Nekem is aggályaim vannak a mitológiai jellegű és bibliai hosszuságú hsz-eiddel, de nem írok ezzel kapcsolatban semmit. Senki illetéktelen nem kapcsolódik az eszközeimhez, téma lezárva.
-
blakey
titán
Az én példám egy példa arra, hogy számomra miért nem fontos. Senki nem fér hozzá az okosezközök irányításához mivel az app-okat külön jelszavak védik. Számomra nem fontos, hogy külön hálózatban legyenek, de van olyan szitu amikor esetleg érdekes lehet egy külön hálózat, pl. sok kütyüt tesztelek és nem akarom a saját, otthoni eszközeimnek szánt hálózatot használni. Te ahogy írtam, mindneki másképp csinálja.
-
stigma
addikt
Router: AX58U, mint írtam, 5GHz-n auto channel-el, ami 36-os volt asszem.Smart Connect ki volt kapcsolva, WPS ON-on asszem.
NAS kábelen van a routeren, fix ip-n, innen történt a másolás
1,5 méterre ültem a kanapétől, mindkét eszköz 5GHz-n csatlakozott:
Igaz most tünt fel,tablet 0,35m mért, telefon 0,9-et.
Telón semmit nem állítgattam, igaz lehet a titkosítás a hunyó passzolom mert WPA2/3 van bekapcsolva az 5GHz-n és a tablet WAP2-vel , Oneplus 8-am WPA3-al csatlakozott.Fórumba szemetelni nem akarod, de a legfőbb dolgokat megválaszoltad nekem.
Router esetén az Asus extrákat nem használom, semmit sem, ezért akár ki is próbálhatomEzt annó azért vettem mert 2 évente szoktam cserélgetni a cuccaimat, stabil 5GHz-s wifi kellett AC/AX szabvány, ha telót vagy eszközöket váltanék, WPA3 biztonság növelése miatt, max 50k-s áron (asszem 52 volt talán).
Alap funckiókat használom, Asus DNS,külső HDD ilyeneket semmit, mert van saját domain-em , meg nas-om, megosztásom így felesleges ezzel terhelnem a routert.
Igaz DDNS-t lehet bekapcsolom, ha gond lenne a routerrel akkor újra tudjam indítani távolról.
-
stigma
addikt
Köszi a felvilágosítást.
Nekem fura az volt hogy AX-es eszközön a wifi-s hálózati másolás AX-es teló esetén szarabb volt mint egy régi AC-s wifin (AC866 vs AX1200).
Ennyit másolgatni néha másolgatok - mármint pár vagy több GB-ot - , félre ne érts, csak meg akartam érteni ez miért van pontosan. De ezt szépen leírtad nekem.
Routerben AC-hez képest jóval jobb, mert az elmúlt jópár évben elég sokmindent kipróbáltam és most amióta megvan, azóta tökéletes itthon minden. Régi AC87U-val wifis másolásom max 10-20MB/s volt max.
Amik voltak az elmúlt 2-3évben: AC66U B1, AC68,AC87U...+pár másik NEM Asus márka)
Pár percig hezitáltam konkurencián - Tp-Link AX73 - hogy kipróbálom , de szerintem előrelépés nem lenne + picit drágult is. Illetve sok értelme nem biztos hogy lenne, mert 70nm-en most mindenhol 5Ghz-es lefedettségem van tökéletesen, még 2 szobával és vastag géglafalakkal arrébb is. -
windlord
őstag
-
stigma
addikt
Hi, köszi a gyors választ.
Én azt hittem Oneplus8 mint AX képes eszköz tudja, de ezekszerint nem.
blakey múltkor már mondta próbáljam ki a 100-as csatornát, akkor 1,5 méterre a kanapén ülve nem találtam a telón.
Telón Network signalnál egy rövidke ideig láttam hogy írta hogy 160Mhz-en csatlakozik, de ahogy elkezdtem másolgatni hálózaton visszaváltott 80Hmz-re.
Ezekszerint a telóm mégsem tudja - gondolom a Wualcomm chippet kellett volna megkeresnem mi van benne - és akkor magamnak válaszoltam meg a kérdést.
Igen kb ezek vannak itthon, Mipad 4 , Oneplus 8 meg asszonynak van Sasmung A71 (Note7-et már lecseréltük), viszont akkor nincs ilyen eszközöm itthon sajnos.
Nem égető a dolog, azt hittem ha AX képes routerem van és AX képes telóm akkor menni fog mint AC esetén annó, de akkor tévedtem.
Kíváncsi voltam rá, mert van hogy 2-3GB-nyi képet vagy adatot másolok telóra, vagy telóról NAs-ra akkor jó jött volna valami plussz, mert utálok a géphez ülni és Type-C kábelezni.
Ha már van jó routerem akkor kihasználom, igaz kis képek esetén persze elég rossz lesza másolás. -
BrandonXXV
aktív tag
Igen, ezt én is gondoltam végig játszani.
Sőt, ezért is downgradeltem az FW-t, hogy aztán majd újra ráengedem a frissítést, hogy úgy mit mutat. Ha továbbra is fenn all a hiba, akkor ahogy többen is mondtátok az alaphelyzetbe állítás lesz a következő lépés, majd újra beállítok mindent az alapokról. Amint lesz rá időm.
Remelem eredményre vezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X AORUS Eladó!
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 2023 Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia!
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest