- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adatlapomon olvasható hogyp ontosan melyik alaplappal rendelkezem. 2 napja adódott egy érdekes probléma. Ennek leírása:
Hideg indításnál (és csak is kizárólag hideg indításnál) a POST folyamat során az alaplap 1 hosszú és 3 rövid sípszót generál. A Hiba: CPU fan error. Egy picit megmozdítom a gépet, RESET gomb, utána megjavul. Néha lesőre tovább megy, néha csak 2.jára. Hűtő megfelelő, hiszen a magok átlag hőmérséklete 40 fok. Mi lehet a gond?
Előre is THX.
-
Carasc0
őstag
Nekem v11.0.0.1032 van! Nos én úgy telepítettem az egész WIN7-et, hogy Chipset driver-t nem telepítettem, hanem letöltöttem az IRST v11.0.0.1032 drivert és telepítettem. Hogy ez most az egész, vagy sem, azt nem tudom. Megy az biztos! Tehát ennek az AHCI drirvere hajtja az SSD-t.
Nem tudom egyébként hogy ezen driver használatakor milyen hiba merülhet fel a rendszer működése során? Avagy hogyan tájékozódom arról ha esetleg ez a Driver mégse kedvező ennek a lapnak és tényleg specifikus. Szerintem nincs itt hiba!
-
Carasc0
őstag
Nekem is v11 van és teljesen jól működik! Bár állítólag csak egy adott INTEL MB-re lett kitalálva, de ilyen viszont nincs hogy lapspecifikus INTEL AHCI driver! Legalább is AHCI és AHCI között hardvertechnológiailag talán nincs különbség, esetleg driver amely meghajtja, abban lehet.
-
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #510 üzenetére
Nem vagyok kiakadva ha legalább a felére csökken a bootidő mint a HDD esetében!
Boot szerintem mindenkinek fontos, mert nekem feláll a win7 addig lediplomázok mégegyszer. Fontos szempont! De gondolom így is ütni fog!
Oh bocs nem szóltam! Nem fog az kitolódni. A teszt cikkben is 22mp alatt bootolt egy lelakott system amiben még a jövőév is benne volt! Vertex 3-al meg 20MP. Alighanem nekem ez még kevesebb lesz. Nem lesz itt semmiféle kitolódás.
Ja és persze a tesztben is IRST volt fenn
Nem aggódom
SSD-m: Samsung 830 256Gb (tehát ami különösen ajánlottat kapott!)
Igen... ez az 1. SSD a birtokomban!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Fejvakaró információkat kaptam és szeretnék tisztán látni! Szóval vettem egy Samsung SSD-t és nyilván beakarom üzemelni. Nos az SSD topikban magyarázták hogy úgy csináljam a beüzemelést, hogy az Intel Chipset Inf Updater (drivert) ne telepítsem, hanem csak az IRST drivert (intel Rapid Storage....)
Kérdésem az, hogy tényleg felesleges telepítenem a Chipset drivert? Eddig mindig szoktam, minden alaplapnál.
A másik hogy mi van ha a Chipset driver is fenn van meg az az IRST is? Elvileg mindegyik egyfajta AHCI driver bár a chipset-ben több cucc is van! Belekeveredtem ebbe az egészbe!
Tehát nem lesz bajom ha nem telepítem chipset drivert, vagy kell mindenképp de nem zavar bele az IRST-nek?
Előre is köszönöm!
Alaplapom: Asus P8Z68-V/GEN3
-
Carasc0
őstag
Lehet szakmailag zakkant vagyok, de nekem is Corsair Vengeance ramjaim vannak. 1600mhz FSB-re is képesek de a CPU maximum csak 1333mhz FSB-vel képes kommunikálni. Nos én hiába állítom át a ramjaimat 1600-ra nem fog annyival menni mert a CPU FSB értéke kisebb így a ramok is a kisebb értékhez fognak igazodni! Vagy rosszul tudom?
Amúgy mennyivel jobb a Z77 a Z68-nál? szerintem nincs olyan tulajdonsága amiért megbántam volna hogy Z68-at vettem és nem vártam a Z77-re!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a lap, beléptem a klubba! Hajrá Z68! Amúgy duplán nem bántam meg mikor olvastam hogy az Apple is ezt használja! Ez elég bizonyíték a stabilitásra és minőségre!
-
Carasc0
őstag
Welcome to this club myself!
Pénteken érkezik a drága új alaplapom: Asus P8Z68-V/GEN3
. Ebbe fog gondolkodni egy I7 2600. Eddig amiket olvastam ezekről hát nagyon nagyon jó és végre ebbe már vehetek SSD-t.
OFF
Azért megjegyzem hogy el kellene fenekelni az X58 gyártókat, mert nem igaz hogy mindegyik X58 alaplapból ki kellett spórolni az intel vezérlős SATA3-as portot.
ON
-
Carasc0
őstag
Vagy még esetleg ez: Asus P8P67 REV 3.1 40e!
-
Carasc0
őstag
Melyik éri meg jobban?
47e Ft - Asus P8Z68-V Pro (Ez nem tudja a PCI-E 3.0-t)
49e Ft - Asus P8Z68-V/GEN 3
54e Ft - Asus P8Z68-V Pro/GEN 3Az a PCI-E 3.0 tényleg olyan jó lesz a jövőt illetően?
-
Carasc0
őstag
Arról mi a véleményetek, hogy azt írják hogy a legtöbb REV 3.1-es és a komolyabb (drágább) alaplapokon a NEC vezérlős USB 3.0 helyett az ASMEDIA vagy valami ilyesmi nevű vezérlővel látták el az USB 3.0-ás portokat és állítólag a NEC sokkal jobb, megbízhatóbb és gyorsabb mint a lecserélt változata. Ebben van igazság? Nem mintha nekem számítana de ha ez így van, akkor érdekes hogy a legtöbb alaplapon mind lecserélték!
-
Carasc0
őstag
Na leltem egy olyat hogy P8Z68-V Pro 47E Ft-ért! Ez már kecsegtetőbb!
-
Carasc0
őstag
Nézem....nézem....... Egyenlőre úgy néz ki hogy CPU már megvan. Nem akartam én sosem "K" jelzésűt. 52K megéri szerintem egy sima 2600-ért BOX-ba.
Alaplap terén találtam egy érdekes dolgot. Szerintetek megéri?
Asus P8Z68-V Pro +Battlefield 3 55e Ft!
Ez csak kérdés, tegyük félre az igényeket. Játék nélkül megvenném mert akkor csak 47 lenne! De így nem tudom!
-
Carasc0
őstag
Én is tegnap bogarásztam az alaplapokat. Nagyon nehéz szerintem találni megfelelőt. Nekem az a gondom hogy így is van 4 SATA2-es eszközöm. Idővel SSD-t akarok meg még egy HDD-t linuxra. Ez már 6 db SATA eszköz. A legtöbb 30K körüli Asus P67 és Z68 alaplap mindegyike pont 6 db ilyen porttal van felszerelve. Szerencsétlen helyzet! Ami meg már megfelelő lenne az meg 35E. Ahhoz már teszek hozzá és ott lenne a P8Z68-V/GEN3. Vakarom a fejem! Igaz ha elmenne az alaplapom jó áron akkor nem kerülne annyiba! Még eldöntöm!
-
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #289 üzenetére
Sziasztok!
Nos akkor felmerült bennem 1-2 kérdés! Lehet hogy van köztük ami nem ide paszol közvetlenül! Előre is sorry!
- Nekem GTX 570-m van. Milyen jó tudni hogy azért egy I7 2600 jobb mint a jelenlegi CPU-m (I7 940) így ha az nem hajtja ki akkor az enyém még úgyse. Sosem tuningolok tehát és azért 52E Ft-ot megér egy 2600 nem?
- Alaplap terén gondolkodtam hogy tényleg itt az előzőekben említettek alapján jó lehet nekem egy P67-es kategória. P67 is megbízható úgy mint a Z68? Valójában nekem a SATa portok számítanak meg a 22nm. VGA-t még nagyon nem akarok 1-2 évig cserélni, ez bőven jó nekem.
- Ezek szerint a GTX570-hez prímán illene az I7 2600?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #280 üzenetére
Nos én sosem tuningolok! Tehát a cél egy új platform amihez szeretnék egy olyan alaplapot amely már a 22nm-re van felkészítve nem beszélve a natív PCI-E 3.0-ról. A tervezett CPU eredetileg egy I7 2600K lenne, de vakarom a fejem mivel nem tudom hogy érdemes-e. Eleve azt nem tudom eldönteni hogy a jelenlegi CPU-m (I7 940)-hoz képest mennyivel gyorsabb és jobb az I5 2500K. Amennyiben jobb akkor felesleges az I7-2600K mert akkor úgy is idővel beinvesztálok egy Ivy-ra. Ezért gondoltam hogy legalább az alaplap legyen valami klassz. Hát a V/GEN3-ba beleszerettem.
Végszó: Tuning részemről nem játszik soha!
-
Carasc0
őstag
Szia! Á dehogy én nem értek hozzá, varrónő vagyok! Érdekes valóban, csak azt nem értem hogy akkor miért nem tüntetik ezt fel a gyártó honlapján. Lehet elfelejtették, mert azért nem mind1. hm...
Egyébként köszönöm, mert ezzel elősegítetted a döntés meghozatalt, lehet mégsem kell ezért vennem V/GEN3-at. Ami igaz az 55e helyetti 42e ft-os árával nem is vészes!
-
Carasc0
őstag
Én mondjuk azon gondolkodtam hogy lecserélem a jelenlegi platformomat 1155-ös generációra. SSD miatt elsősorban! Elsőre én egy ASUS P8Z68-V/GEN3-at vennék. Nem tudom mennyire jó, szerintem minden benne van, csak kicsit borsos az ára!
-
Carasc0
őstag
Szia!
Hát nem tudom, de érdekes hogy a lapod támogatja a PCI-E 3.0-át. Szerintem az tévedés!
Vagy csak szép reklám arra vonatkozólag, hogy a Z68 chipsetű alaplapok között már van olyan ami támogatja.De azért leellenőrizném a dolgokat!
A 22nm-es CPU achitektúrális támogatást szerintem meg megoldják egy BIOS update-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest