- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pilács
senior tag
Az asus oldalán "FSB tuning from 100MHz up to 400MHz at 1MHz increment" olvasható a sima P5B-re, de vszínűleg meggondolták magukat, mert enged 400 fölé állítani, most 433-on megy a Q8400, így 3466MHz-en jár, 1.3V Vcore-on (BIOS érték) terhelve 1.2V-ot írnak a programok. Gondolom BIOS frissítéssel változott a tuning is, nagyon helyesen
-
tlala
addikt
Persze, fesz állítással kezdtem, egész 2,3 V-ig elmentem.
Aztán 1 héten át kínlódtam a 2x2 GB/1066 Kingmax ramokkal, a létező összes időzítés és egyéb beállítást kipróbáltam, aztán feladtam.
Kicseréltem Kingston HyperX 1066 MHz-es ramokra, amelyek végre simán hasítanak!
2.0 V-on 5-5-5-15 beállításon használom őket - hibátlanul mennek. -
Tikakukac
titán
Használtban venném, és elsősorban modding miatt kell. Annyira hülye helyen van a csatija a tápnak, hogy nem tudnám megoldani másképp esztétikusan a szálankénti harisnyázást. Maga a ház pedig kerül vagy 5-ször annyiba mint a komplett konfig
És hiába hozom a vizet ha az Asrockban annyira buta a bios, hogy falra mászni tőle és nem tudnám kihasználni a vízbe ölt pénzt. Ezek szerint marad a P5K köszike
-
Bone78
csendes tag
-
csibe1
addikt
Köszi!
Azt nem tudtam,hogy milyen steppingek vannak,és hogy az M0-ás az újabb.
Még megpróbálok utánanézni a bios frissítésnek,mert most nem tudom milyen van rajta,de amit találtam az Asus weboldalán P5B-MX/WiFi-AP BIOS 0802
evised CPU temperature measuring algorithm. csak ennyit írt a biosról,ebből nem derül ki,hogy milyen procikat támogat ez a verzió.
Azt meg tudnád mondani,hogy az M0-ás steppingnek mi a kódja?
A proci netről lesz beszerezve,ezért nem tudom személyesen megnézni,csak telefonon érdeklődve vagy max képet kérek róla.Lehet innen a ph-ról,de majd még kiderül.
-
csibe1
addikt
Köszi szépen!
Közbe még nézelődtem és ezt találtam a kompatibilitási listában:
Pentium Dual Core E2180(2.0GHz,800FSB,L2 1MB,M0)
Pentium Dual Core E2220(2.4GHz,800FSB,L2 1MB,M0)
Nézelődtem proci ügyben:
Ezek mennének a lapban? Honnan lehet megtudni,hogy ezek M0-ás procik vagy sem?
A 2180-asnál van kép ha megkereed a boltot,de a másik procinál nem találtam semmit a boltnál. -
vasvillam
csendes tag
Processor Temperature : 36 °C ennél volt 15 fok
Processor Temperature (Core 1) : 41 °C
Processor Temperature (Core 2) : 41 °C
Mainboard Temperature : 30 °C
Power/Aux Temperature : 26 °C ennél pedig valami 120 körüli. Ebben biztos vok mert fenn akadt rajta a szemem
Ezt PC Wizard 2008-al néztem meg. Az eredeti hőmérsékletek már az új alaplap proci eredményei. Csere után tökéletesen ment minden. Azt hogy a másiknak mi volt a baja az jó kérdés de azzal már lassan mariozni se lehetett.Processor Temperature: akkor ez mi nem a proci hőfoka?
Power/Aux Temperature: Aux? Azt se nagyon tudom mi! -
vasvillam
csendes tag
-
-
Közben rájöttem. A Configure DRAM timings by SPD-t Enabled-re kell tenni és akkor elindul. Más kérdés, hogy még a feszültségekkel is szórakozni kellett, mert Win boot közben csontra fagyott a rendszer (igaz, ez már FSB tuninggal), de lefixálva az értékeket, a NB-nek meg kicsit több delejt adva most stabilnak tűnik. Szóval ja, támogatja, csak nem hivatalosan és azt is szarul :-D De hát, akinek nem fussa P45 chipsetes lapra, annak ez van.
-
-
Próbáltam azzal is. Egyszerűen, ha 1000MHz felett van beállítva, el sem indul. Szóval most így megy, ezzel sem indul, csak a ventik pörögnek, időzítésekkel is hiába játszottam. Szóval mit állítsak? Bár tartok tőle, hogy ezt bebuktam.
-
-
Megy ez, mint az ágybasz*rás
Nem állítottam át semmit, kivéve a memory remap-ot és egyelőre úgy néz ki, hogy megy. Igaz, hogy a memtest-et most csak 65%-ig bírtam idegileg, de van egy hetem tesztelni.
gabi2107kira: nekem így van beállítva: 1 2
Mindez 800MHz-s modulokra igaz és az FSB-t se nagyon nézd. Természetesen a feszt arra állítsd be, ami a memóriamodulon levő fényes matricán van. Próbáld meg összehozni a működést 2*2Gb 1066MHz modulokkal, mert ezen múlik, mit veszekszerk.: ja, és mindezt persze a legújabb V2104 BIOS-szal hoztam össze (a kép régebbi).
-
gabi2107kira
csendes tag
Sziasztok. Közben én most itt járok. Megpróbáltam beállítani a RAM feszültségét arra amit javasoltál és a proci órajelét is, de azokkal a beállításokkal sem jutottam előrébb, merta Windows Boot közben ismét lefagyott, majd kékhalál. De az általam használt beállításokkal lefényképeztem a Biost, hátha tudotk segíteni, hogy mit változtassak rajta. A fényképeket ClearCSMOS után csináltam, szóval nem is mentettem el a biost, csak előtte ezek voltak beállítva.
-
-
gabi2107kira
csendes tag
A Memory Remap Future az nálam alapból disableden van, most átállítottam enabledre, így már érzékeli a 4 Gb memóriát mindenhol. A dual chanel módot is megcsináltam már, de a gyári késleltetési értékeket sehogy sem tudom beállítani
CL4-es memóriám van, az oldalán is az van h 4-4-4-12 ben menne 2,0 v feszültséggel, de amikor ezt beállítom elég hamar jön a kékhalál és utána vissza kell állítani alapra. Esetleg nem tudnád leírni vagy valaki h a bisoban a többi értéket hogyan állítsam be h minden stimmeljen, és a processzorom is menjen 3 GHz körül, és a memóriám is a 4-4-4-12 -es késleltetésen?
Előre is köszönöm! -
-
Dre_Powell
tag
-
Dre_Powell
tag
a hard disk write protect-re gondolsz? Mert az tiltva van.
De annak van bármi köze is ehhez?
Mert, hogy, mnit már írtam a biosban is 3 gb-t lát, meg a feladatkezelő is annyit.Ezért nem értem, hogy a vistában a vezérlőpult/ rendszer alatt miért van 4 gb. Ja meg a cpuid, everest, pc wizard09-ben is....
Őrület.... komolyan mondom. -
cyber86
őstag
Igen de az kb 1 éve volt mivel új lapom van csak közbe lettek alkatrészek másikhoz és most azt is használom. És ahogy össze tettem rögtön bios frissítéssel kezdtem csak akkor twinmos ramok voltak benne de közbe az bedöglött és ezért ki kellett vennem a mostaniból az 1-ik corsair settet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest