Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
kp78
veterán
Na nagy nehezen elkészült az ''új kötet''.
De ebbe semmilyen mappát nem csinált. Én azt hittem ebben is lesz ''program files'', meg dokuk stb. Azt mind nekem kell ezek szerint létrehozni.
Egyelőre nem nagyon tetszik ez így nekem. Én eddig minden programot a ''program files''-ba raktam, és onnan telepítettem, de így a ''C'' hamar meg fog telni.
Lehet, hogy inkább újra rakom az xp-t, most még talán egy fél nap alatt végeznék az összes progi + driver felrakásával.
Nem lehet vhogy a 2 partíciót egybe olvasztani, hogy ne kelljen újra rakni az egészet?

-
hzcs
senior tag
Elsődleges a windows partíció, többit kiterjesztettre kellene.
3rd party software: windowsból hogy csinálod meg pl a partíció átméretezését? Mondjuk d-ből elveszel 5 gigát, és hozzáadod a C-hez. Hm?
KOX: nem kell törölni, megkérdezi telepítés előtt, hogy formázza-e, és igen, akarom
Felesleges törölni majd újra létrehozni a partíciót.
Leghostolja szűz állapotban az XP-t, utána már csak vissza kell állítani, és nem kell bíbelődni telepítéssel, sokkal hamarabb megvan.
[Szerkesztve] -
DjKoxi
senior tag
-
kp78
veterán
Elsődleges particíót hozok létre?? Abból lehet 4-et csinálni.
Szerk: Azt csináltam és adtam neki egy betűt.
Remélem jó lesz.
Ha mégis inkább partíció nélkülire szeretném, akkor csak újra kell rakni az xp-t, vagy egyéb meló is van a több partíció megszüntetésével? (lehet, hogy először újra kell formáznom a vinyót, -ilyet sem csináltam még-, de ez biztos nem bonyolult)
Az asztali gépemen ilyeneket nem kellett csinálnom, de örülök, hogy bővítem a számtech tudásom, és ilyen remek emberek segítenek benne. Köszi mindenkinek.
[Szerkesztve] -
DjKoxi
senior tag
Szia!
Gratula az ASUS-hoz.
Sztem is rakhatsz minden progit a C-re én is oda szoktam. Kivéve a játékot. Csak arra figyelek hogy kb 3-4 giga hely mindig maradjon rajta. A partició létrehozás meg egyszerű, biztos fog menni. A lemezkezelés résznél a betűjeleket is megváltoztathatod. -
bnss
veterán
válasz
jakobkacsa
üzenetére
Azt csak úgymond megemlítettem, mint még egy lehetőség. Amúgy én sem használok semmilyen - ahogy Te nevezed - ''3rd party sw''-t partícionáláshoz...

[Szerkesztve] -
bnss
veterán
válasz
jakobkacsa
üzenetére
Segíteni szerettem volna neki, kétségtelen, h nem a legegyszerűbb utat mutattam volna neki...

kp78: ízlés dolga, h melyik partíción vannak a programjaid...
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
-
kp78
veterán
Sajnos én úgy néz ki eltoltam az xp telepítést

Mikor telepítettem, megkérdezte, hogy hova akarom telepíteni, és akarok-e külön partíciót létrehozni.
Én meg csináltam egy 12gb-os partíciót, ahova felnyomtam az xp-t, és most csak annyi az össz hely a ''C''-n, amit használhatok.
Én azt hittem, hogy oda csak az xp-t rakja, és marad 68 gb helyem az összes többinek.
Ezt eltoltam ugye? Itt csak xp újrarakás segít? -
2G
csendes tag
Helló !
Továbra is kiváncsi lennék más ASUS A6Je tulajok véleményére vinyó (Hitachi HTS541610J9SA00) tekintetében, hogy náluk is produkálja e a nálam tapasztalható kattogást. -
bnss
veterán
Én is az igényeimhez mérten vettem aolyan gépet, amit még megengedett a pénztárcám!

Viszont arra ne kerüljön a sor, h NSE-hez kell küldjem...
kp78: konkurens márkában tudnék példát hozni ebben az árkategóriában, ami kb. ebben az árban van!
De nem hozok, mert Asus fan vagyok!
[Szerkesztve] -
kp78
veterán
Mivel ''lesz@roztad'' a gépünket (tudom a bratyó volt), én is újra átnéztem, hogy mit lehetett volna esetleg venni ehelyett.( persze szigorúan ASUS-ból
)
De arra jutottam, hogy max ha még 50-60 ezret hozzáraktam volna, tudtam volna egy ''combosabb'' gépet venni, azt meg a zsebem jelen pillanatban nem engedi nekem sem
Ebben az árkategóriában szerintem nem volt ez rossz választás, én nem bánom.
[Szerkesztve] -
-
bnss
veterán
Ha lett volna akkor pénzem több pénzem, akkor meg most azért lenneék ideges, mert most oclsóbban megkaptam volna... Hozzá kell tenni, ilyen felfogással nem lehet számítástechnikai terméket venni a mai rohamosan fejlődő világban!

Én is szeretem a gépem, jó, h nem vagy helyhez kötve, suliba is lehet vinni, stb...
Szeressük az ASUS-T
Szerk..: kimaradt, h én is Inteles vagyok! Legalábbis notebook fronton!
[Szerkesztve] -
Áh, csak bratyó basztat, hogy szart vettem! Na és? Vállalom.

Persze ott vannak a 250e-től kezdődő gépek, de hát arra meg nincs pénzem! Eldöntöttem, hogy szeretni fogom ezt a notit és nem fogom bánni hogy ezt vettem!!! Majd az idő remélhetőleg engem igazol (Mikor jönnek majd panaszkodni a Q048 tulajok a füstölgő Sempronok miatt!)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
Elméletileg cserélhető a CPU, de nem hinnám, h megéri... Én is Sulinetre vettem, de már eladnám...

Én úgy vagyok a VGA kérdéssel, h minek erős VGA- amikor notebookon 10000%, h nem játszom... Sőt, még az asztalin se...
Két hete láttam egy olyan gépet sulinetben.... kb 20e Ft-tal lett volna több...
''Utólag könnyű okosnak lenni!'' - erről ez jut eszembe! 
[Szerkesztve] -
Nem gond!
Eleinte azt hittem, hogy csak az integrált VGA az X200M, de úgy tűnik, hogy a lapkakészlet is Ati. Elég vicces hogy az AMD-Ati páros Inteles procikhoz is gyár chipsetet, nem?!
Úgy látom kezeli a Pentium M, Celeron M, Celeron és Pentium 4 procikat is! Tehát később ''elviekben'' lenne lehetőség procit cserélni benne! Kérdés hogy megéri/szükséges-e?! Sulinetes - 3év nagyidő, ki tudja milyen konfigok lesznek már akkor, s inkább érdemes lehet eladni/újat venni.
Próbálom összehasonlítgatni az Asus A6M-Q048-cal! (Tesóm szerint olyat kellett volna vennem - jókor mondja
)
Főleg ez a X200 vs. Go 6100 összehasonlítás érdekelne. Benchmarkokban általában elveri a nVidia az Ati-t, de azért érdemes pár dolgot megnézni...
Pixel/Vertex pipelines: X200 - 4/2, Go 6100 - 2/1
Támogatott felbontás: X200 - 2048 x 1536, Go 6100 - 1920 x 1200
Oké, ezek így hülye összehasonlító adatok, de akkor is vicces kijelenteni, hogy a 6100-es jobb lenne. Mondjuk ilyen belépőszintű notiknál és ilyen kártyáknál a különbség elhanyagolható, tehát ilyenekken agyalni felesleges!!! -
kp78!
Lenne tőled egy kérésem! Ha felraktad az Everestet, akkor nézd már meg hogy milyen típusú chipset van a notiban?! Azt hiszem az ''alaplapi lapkakészlet'' résznél találod... -
cucka
addikt
köszi a linket, segít bizony

bár a 3dmark pontszám talán nem számít túlságosan, de azért nagyjából sikerült elhelyezni teljesítményben a kártyát. 3dmark03 alapján hozzávetőlegesen egy szinten van a 9600xt-vel, vagyis minden bizonnyal elég lesz a teljesítménye. az is kiderült, hogy ennél gyengébb kártyával nem járnék túl jól.. -
cucka
addikt
válasz
Azazello-
üzenetére
civ4-et nem próbáltad véletlenül azon a 7300go kártyán?
elképzelhető, hogy a következő gépem notebook lesz, és ez az egyetlen játék, amivel játszani szoktam..
esetleg annyi is segítene, hogy asztali kártyában körülbelül mihez hasonlítható a teljesítménye? egy 9600pro/xt szintjét hozza vajon? annyi szerintem elég lenne számomra.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
párhuzamos feldolgozás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jaátékokban ua az a helyzet... a 7300GT-n minden elfut amihez egyáltalán hozzányúlok -
Jah, még valami! Sokat dolgozom 3D-s programokkal, de olyan hülye azért nem vagyok, hogy egy több órás tervezési folyamatot a notin végezzek, pláne nem azon fogom lerenderelni a szerkezeti mozgások animációját! Arra is az asztali gépet fogom használi. Így amig azon megy a munka, addig a notin tudok dolgozni...
-
Haha! Csakhogy az én asztalim BARTON magos Athlon!!!
- anno vert egy-két P4-est is, sajnos mára már elavultnak számít, de most inkább notira kellett a lé, az asztalit amúgy is hanyagolom (ritkán van időm játszani és olyan programokat tolok, amik simán futkároznak /F1 Challange, GTR2, RBRally/)
Nincs nekem semmi bajom az AMD-vel amúgy, de mivel csak belépő szintű notira futotta, ezért inkább az intelt választottam.....az Asus meg az eddigi pozitív tapasztalatok miatt...
[Szerkesztve] -
shteer
titán
egy core duo-s lenovo ellen nyert ez a noti, főleg a 2 év gari miatt - nagyon nem bántam meg
én a környezetemben elég sok elégedett és ugyanakkor sok elégedetlen AMD-tulajt láttam (főleg az olcsóbb Sempron és AthlonTbred), Intelben viszont senki sem csalódott, én sem: D805 - 2,66@4,1
notiválasztásnál meg bátor voltam és beleugrottam a nagykésbe
-
Azazello-
senior tag
multkor valaki mar dobott egy osszehasonlitast core 2 duo T2500 procival es nem sokkal maradt el tole a turion x2.
eddigi sajat tapasztalatom szerint tokeletes paros a turion x2 es a 7300go. persze nem egy jatekra kihegyezett gep, de ha az igenyeink nem egetveroek akkor elboldogul minden ujabb jatekkal is. cod2, counter-strike, nfs...
az en masinam A6Tc amugy
-
Hát ez azért nem semmi! Elég jó izzik a gép...
A Turionok nekem is tetszettek, de a Sempronokat nem mertem megkockáztatni (kifoghattam volna valami asztali tokozásut is akár)
Vicces, mert nekem meg asztaliban van AMD! Pont azért mert ott nem nehéz megoldani a megfelelő hűtést (Izom SilentBreeze pörög rajta, most is csak 40°C-os!)
Nekem ez az első notim, bár anyámét rendszeres használtam (Egy kétéves Asus!), és abban is Intel prockó van, egy évfolyamtársam Sempronos Amiloja viszont fél év után megnyekkent. Persze nem szabadna 1 rossz példa alapján általánosítani, de hát látom, amit látok, és anyám Asus-a müxik, és ez nekem többet nyom a latba... -
shteer
titán
egyetértek

nem igazán lehet ráerősíteni a notebookra a forcefeedbackes kormányt
nono, próbáltad egyáltalán?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kp78: grat! ugye nem volt nehéz?
igen, ezeknek a laptopokban elég gyér a BIOS fabrikálási lehetősége, de ez így van jól - egy desktop gép ehhez képest kánaán
szerk: normál felbontású képet be lehet tenni (asztal, háttér, kép kiválasztása, igazítáa: középre), de ha nem nyújtod el akkor a 2 szélén lesz 2 desktop színű téglatest
sztem keress a neten faja wide felbontású háttereket, én a google-vel kerestem de sztem hátteres oldalakon is van egy csomó
[Szerkesztve] -
kp78
veterán
Köszi, ma is tanultam vmit, már meg is csináltam
. Amúgy ennek a gépnek tényleg elég egyszerű a bios-a, (bár más gépét nem néztem, de ez tényleg egyszerű volt)
Arra van vmi megoldás,hogy az asztalon háttérnek kirakott képet ne nyújtsa el?
Ilyen 15,4-es képernyőn nem lehet normálisan kitenni egy jó képet? -
Ezt már máshol is elsírtam, mert tökre nem értem, hogy egy csomó ember, miért játékra vesz gépet, hogy ''isibe menet a vonaton se kelljen megvonnia magától a függőség tárgyát képező gamet''?! Aztán meg panaszkodnak a melegedés meg a rövid üzemidő miatt! Valamit valamiért...
Nekem suliba ill. munkára kell! Főleg 2D-s tervezőprogramokhoz (Autocad, Photoshop), esetleg 3D-hez (Solidworks, SketchUp), meg dokumentáció készítéshez (World, Excel). Hogy be tudjam vinni a tanárhoz konzultációra a munkám a gépen, és ne kelljen kinyomtatnom egy fél erdőnyi papírt...
Ha meg játszani akarok, akkor:
1. Szánok rá időt
2. Otthon, kényelemben teszem
2. Nem kell kompromisszumokat kötnöm (üzemidő, melegedés, felbontás!)
A másik meg, hogy főleg autószimulátorokkal játszom, s nem igazán lehet ráerősíteni a notebookra a forcefeedbackes kormányt!!!

-
Hát ha nem értesz hozzá, akkor tényleg ne nagyon piszkáld! Bár megnyugtatlak, az A6Rp-AP002-es BIOS-sza annyira egyszerű (nem akartam azt mondani hogy buta, pedig az!) hogy nehezen tudnál elrontani bármit! Procin amúgy se lehet semmit állítani, egyedül a boot-priority érdemes átrendezni!
Mondhatnám, hogy ''fool-proof'', de hát egy ilyen kategóriájú géptől ne várjunk mást! Ez nem arra lett kitalálva, hogy tutujgassa az ember, hanem hogy használja. Továbbra is fenntartom, hogy a noti nem játékra való, arra ott az asztali gép - rendes VGA teljesítménnyel, megfelelő hűtéssel, akkumlátorfüggetlen üzemidővel! -
rYaN-
tag
Szimplán csak azért, mert biosban engedélyezve van az USBről való bootolás, a pendrájvodon meg nincs rendszer és vmiért a pendrájvot veszi primary eszköznek, pedig nem, kéne. Próbáld meg a booteszközök sorrendjét megnézni, bár ott sztm csak atapi meg sata eszközök lesznek. Ha ott nincs akkor keresgélj.
-
kp78
veterán
Az miért van, hogy ha rajta marad a gépen a pendrive, akkor nem akar elindulni?(vmit hiányol, gondolom vmi indító fájlt)
Ki lehet ezt kapcsolni vhol? -
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Ez a 7300GO vga kártya mennyire elég a cod2-höz DX7 ben? -
SunBreeze
aktív tag
a nhc kevesebbet mér mint az everest :S
de ha így alapjárat van (ami sztem nem valami optimális menet) netezés és zene hallgatás, esetleg töltögetés ... és 66 fok, ha meg már elkezdek tölteni lefelé külső vinyóra 18 gigát úgy nagyáltalánosságba 700-1600-2400 gyorsasággal, ugyan ennyivel felfelé is akkor meg már 85 fok körül mozog, ne is beszéljünk a hash-ről....akkor meg már 90 fok körüli volt...
mi az optimális feltétel, aminél optimális hömérsékletet mérhetünk ? mert ez alapján tudnék következtetni hogy egyáltalán rossz e a hőtő...
-
bnss
veterán
Én ezt nem állítottam, h kuriózum lenne a BIOS-os akksi kalibrálás...
Temrészetesen win alól is emgoldható - ahogy mondtad - cask ki kell kapcsolni azt a funkciót, h ha x % alá esik a töltöttségi szint, akkor leálljon a win!
st.hubertus: Fn gombot lenyova tartva + F2 és voálá!
[Szerkesztve] -
st.hubertus
tag
nektek is folyamatosan világít a wifinek a jele? egyszerűen nem tudom kikapcsolni, hiába tiltom le. vagy mit csinálok rosszul?
-
Azazello-
senior tag
megprobalom megegyszer hatha:
teljesen uj notebook aksit szeretnek bekalibralni. elmondana nekem valaki, hogy mi a folyamata?
aksi berak, feltolt full, go bios es ott a battery calibration vagy mi? toltorol vegyem le? vagy nem is kell feltolteni elotte az aksit? -
benyo09
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem sulinetben ASUS A6KM Q157. tudna valaki pár szót szólni róla. első laptopom lenne.nézegettem a paramétereit és egész jók. sulinetben lenne. két ''gondom'' lenne. nekem p4-em van és nem tudom az amd-k mennyire jók, illetve olvastam, hogy sis chipkészlet van benne azzal pedig már egyszer nagyon pórul jártam. szal ez a dilemma.
kössze -
A ''Power4 Gear+''-t is felraktad, ugye?! Azzal könnyen tudsz váltogatni az egyes munkamenet-beállítások között! Tehát pl. ''audiohallgatáshoz'' leveszi a fényerőt meg ilyenek! Tudod állítani a tálcáról de akár a kijelző előtti gombsor bal szélső gombjával is!
Tényleg, azt néztem, de nem találtam - Lehet-e egyéni beállítást elmenteni?
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Inkább úgy mondanám, h a másik partíción élősködjön a virtuális memória...