- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur #23084 üzenetére
Windows update után tettem fel a drivereket, hátha van az updatekben olyan komponens, ami kell az új drivereknek (főképp az SP1-ben lehetnek ilyenek, de ez csak elképzelés). A windows update során következetesen kihagyom az update által ajánlott intel és nvidia drivereket (mert jobb a gyári, illetve az ezen esetben gyűjtött tapasztalataimra alapozva).
Mint írtam, a gyári asus driverekkel, és az nVidia siteról származó driverekkel is ugyanaz a probléma (többet is kipróbáltam, mind rossz).
Most DDU-val leszedtem a legutóbbi drivert, és mégis engedtem, hogy a windows update által ajánlott nvidia drivert felrakja. A boot során a hosszú black screen maradt, de most már legalább megjelent az nv control panel a system trayben (eddig ez sem volt). Nosza rányomtam, erre kiírja, hogy "NVIDIA Display settings are not available. You are not currently using a display attached to an NVIDIA GPU."
Kezdem azt hinni, hogy beszart az nvidia VGA a notiban
-
válasz
Ferkósza #23082 üzenetére
(a gép egy asus X550L, i5-4200U, GF 740M)
Az alábbi fejlemények történtek (mert előrelépésnek mégsem nevezhetem): Szűz win7 ultimate 64 bit (angol), windows frissítések leszedve mind egy szálig (laza 3 óra...), driverek (chipset, miegyéb), majd utolsó előtt intel VGA driver (az asus siteról), utolsóként pedig nvidia VGA driver (az nvidia siteról a legújabb).Most is ugyanúgy megvan bootoláskor a win7 logo és a login screen között a laza 30-40 seces black screen... ÉS extraként most már az nvidia VGA sem működik (hiába van fenn a driver). Device managerben felkiáltójeles az nvidia VGA, a játékok nem ismerik fel és nem futnak a kártyán, továbbá ha ráindítok az nv control panelre, akkor ilyen csini error message jön ki:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: nvcplui.exe
Application Version: 8.1.780.0
Application Timestamp: 55516726
Fault Module Name: nvcplui.exe
Fault Module Version: 8.1.780.0
Fault Module Timestamp: 55516726
Exception Code: 40000015
Exception Offset: 00000000001c9739
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional Information 1: 2c72
Additional Information 2: 2c723d80b9da5141cfaf23219eceb812
Additional Information 3: 45f7
Additional Information 4: 45f7958b91e624eca425f3784f1dcdc3Természetesen rákerestem a neten az error message elemeire (additional information utáni szám, vagy hogy mi az az nvcplui.exe) de semmilyen értékelhető információ nincs a hibáról. A leghasználhatóbb javaslat az volt, hogy szedjem le a drivert és próbáljak ki "egy működőt" (köszi...).
Én kipróbáltam négy drivert, kettőt az asus siteról, kettőt az nvidia siteról, egyikkel sem mentem semmire (ugyanaz volt a hiba mindegyik esetében, mint amit fentebb leírtam).Még elkeserítőbb volt amikor itt elolvastam egy official nVidia-s fórumon az egyik customer care-es arc válaszát a problémával kapcsolatban (bár az a topic a GF 820M-ről szólt, de ez szerintem nem jelent sok különséget).
Tanácstalan vagyok, mert a win7 reinstall előtt kifogástalanul ment minden szépen.
-
válasz
Ferkósza #23080 üzenetére
Hanyagolni fogom a geforce experiencet, húzok egy új win7, rátolom a frissítéseket, majd megy az intel driver, utána a legfrissebb nvidia. Ha ez sem segít, akkor így jártam.
Esetleg az okozhat zavart az erőben, hogy a régi játékok miatt szoktam feltenni egy directx 9-et (de ez túlképp csak egy csokornyi dll, ha jól láttam).
-
Sziasztok, ASUS X550L notival lenne gondom (i5-4200U, Geforce 740M, 8GB). SSD-re upgradeltem, ezért win7 reinstall történt (a win7 64 bites angol ultimate).
A driverek telepítgetése közben az újraindításoknál már rendkívül tetszett a pár másodperc alatt bootoló gép, egészen addig, amíg fel nem tettem az nVidia drivert... Egészen addig az volt a rend, hogy bootoláskor a win7 logónak még összeállni sem volt nagyon ideje, jött a login screen. Az nVidia driver felrakása és újraindítás után a win7 logo ugyanolyan gyorsan eltűnik... és megáll az élet black screennel legalább 30-40 (!) másodpercre, mielőtt beadná a windows login screent.
Ha leszedem az nVidia drivert, akkor visszaáll a gyors bootolás, ha visszarakom a drivert, akkor megint 30-40 seces black screen kerül a win7 logo és a login screen közé.Kipróbáltam kétféle ASUS honlapról leszedett drivert (mindegyikkel ugyanez volt), kipróbáltam a legújabb drivert az nVidia site-ról is (azzal is előjött a gond). Próbáltam Physx nélkül telepíteni, az sem segített.
Csak az segít, ha leszedem az nVidia drivert.
Kerestem a fórumon hasonló vagy ugyanilyen problémáról bejegyzést, de nem találtam. Külföldi fórumokon a black screen kérdés előjött nVidia driver telepítése után, de csak asztali gépeknél. Ott az volt a megoldás, hogy az IGP drivert le kellett szedni. De notinál ezt ugye nem lehet, mert az IGPn keresztül kommunikál az nVidia VGA is.
Találkozott már más is ezzel a gonddal, vagy van ötlete, hogy mit lehetne tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged