Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kenyerr

tag

válasz Tuomas #30449 üzenetére

Igen, ahogy írtad, itt is a monitor felé fújja a levegőt. A pasztázást azért említettem, mert el tudom képzelni, hogy selejt darabot küldtek és akkor kérnék másikat ami hátha jól van pasztázva. Egyébként csak a gari miatt nem csinálnám magam. Nem is feltétlen attól tartok, hogy hosszabb távon baja lenne belőle, mert tudom, hogy ezek még bőven normális hőmérsékletek az ilyen kis szűk gépeknél. Csak azon lepődtem meg, hogy mennyire kis terhelésnél képes melegedni. Inkább maga a zaj zavaró.

Lehet, hogy egyelőre az lesz, hogy a cpu feszültséget megpróbálom kicsit lentebb venni amíg még stabil és talán az is elég lesz. Meg beszerzek alá egy hőelvezető tálcát (vagy mik is ezek).

• kenyerr

tag

válasz Tuomas #30447 üzenetére

Igen ez is ilyen vékony típus. Ahogy eddig észrevettem töltéssel és anélkül is 40-50 között van az idle hőmérséklet, habár lehet, hogy épp nem töltötte csak be volt dugva (nem tudom, hogy hogyan szabályozza 100% közeli akku állapotnál).
    Ami miatt még gyanús nekem, hogy hasonlót láttam régebben PC-knél amikor a hővezető pasztázás rossz volt.
    Amikor elkezd hangoskodni, akkor a numpad környékén lesz érezhetően melegebb, a többi részen semmi változás. Ugye ideális esetben el kéne, hogy ossza szinte az egész alsó részre a hőt.

Mindenesetre érdekes, hogy egy kb 10 éves gépet vált le és az ehhez képest szinte hangtalan. (persze lehet, hogy a mai kis/zsúfolt gépeknél ezt el kell fogadni)

• kenyerr

tag

Sziasztok!
    Az normális, hogy egy vivobook 15 x512fb (i5-8265u, 8GB ram, 256GB ssd, geforce mx110) már kicsi terhelésnél is elkezd durván melegedni? 40 fokról hirtelen felugrik 60-80 körülre és eléggé ingadozik ebben a tartományban.
    A kis terhelés azt jelenti, hogy apróbb programok telepítése ill. kisebb window frissítések közben.
    Már 20-30% os cpu terhelés mellett is elkezd komolyan visítani az apró ventilátor.
    Még nem volt időm külön-külön tesztelni a komponenseit, gondoltam hátha van már tapasztalat hasonló típusokkal.
    Találtam külfödi fórumon olyan megoldást, hogy a 8250/8265 prociknak kicsivel kevesebb áramot adtak, amennyivel még stabilan működik, de nem vagyok benne biztos, hogy a gyári beállítás ilyesmit okoz.

Új hozzászólás Aktív témák