Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Longeye

tag

válasz tibbike01 #38173 üzenetére

32-35°C az alap üzemi hőmérséklete, ha "nem csinálok semmit". Böngészés, olvasgatás.

Egy-egy program telepítésénél, frissítésnél felmegy 43-45°C-ra, amíg a művelet tart.

Ha meg leterhelem, pl. OneDrive teljes szinkron (kb. 3TB, nem tárolom helyben az egészet, csak a mappák és a linkek jönnek létre ilyenkor, de kb. 250000 fájl), akkor 50°C-ig kúszik föl a hőmérséklet, de hamar visszahűl, kb. 3-5 perc alatt.

Érzetre kicsit langyosabb ott a burkolat, ahol van az SSD. Azt mondanám, max 40°C, egyáltalán nem zavaró. Volt már 50°C-os noti a kezemben :Y , ez nem olyan :N

Az SSD egyik oldala teljesen sík. A gyári ASUS thermal pad-ot tettem vissza rá, ahogy volt (ahogyan az előző képen is látszik). A Samuhoz nem kaptam semmit.

4TB: Hosszú távban gondolkodtam. Nem akarom többször szétszedni ezt a gépet. Szoktam virtuális gépeket futtatni, azoknak kell a hely és a sebesség is. Olyan gépet szerettem volna, hogy bárhol tudjak vele dolgozni a lehető legkevesebb kompromisszummal. Egyedül a 16GB memória lehet szűk a későbbiekben, de nem annyira, hogy teljesen használhatatlan legyen.
    A tiedet is nézegettem, de az 10dkg-mal nehezebb volt :DD
    Nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem Te is az leszel :K

• azbest

félisten

válasz tibbike01 #38173 üzenetére

te is figyelj arra, hogy egy oldalas ssd megy a slotba. Látszik a csavar helyén, hogy majdnem egy színben van a külső karimája a nyákkal. A 2TB-seknél is figyelni kell, de a 4TB-nél még gyakoribb, hogy alul is vannak chipek, az nem fér el az ilyen alacsony profilú slotban.

a magasabb slotnál a csatlakozó magasabban kiemelkedik. A másik oldalon a csavar helye is vagy magasabb, vagy még egy plusz magasító anya jár hozzá. Azokba fél a dupla oldalas. (például kingston nv2 2TB, samsung 990 pro 2TB - de csak példának írom, meg kel nézni akkor is, hogy nem változott e, mert van amiből többfélét is árulnak egy néven és a 4TB lehet abból is kétoldalas)

Péládul ez egy magasabb slot, ami alatt is van hely. Persze ez asztali gépes kép, nem találtam jól látható laptoposból magasabbat.

Melegedés kapcsán azt tudom mondani, mint nemrég. Meg kell nézni a gyártó technikai adatait. 7-10W körül már szinte biztos, hogy túl sok és nem biztos, hogy van mód hővezető paddal elvinni a hőt az aljára vagy máshová. a kevesebb chipes, kisebb teljesítményű újabb fajták általában takarékosabbak (a qlc nem tudom kerülendő-e még mindig).

• Longeye

tag

válasz tibbike01 #38169 üzenetére

Szia!

Szerintem ezt a regisztrációt csak az előző tulaj fogja tudni törölni és akkor fogod tudni magadnak újra beregisztrálni. A garidőt jól fogja tudni számolni, mert kéri a gyáriszámot is és az alapján határozza meg.

Megnéztem ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=CEoV3xEYYww
    Ez alapján teljesen ugyanolyan, mint az enyém, ami ennek a 13,3"-os kistesója: https://www.youtube.com/watch?v=JljhlZkirdM

Én nem szedtem le a gumilábakat teljesen. Szerencsére elég hosszúak, csak a végeit hajtottam fel finoman. Teljesen visszaragadtak, meg sem látszik, hogy szétszedtem. Egy régi bankkártyát használtam a szétszedéshez és nagyon óvatosan, épp csak 2-3 mm-re betolva a fedőlemez alá, szépen, érzéssel körbefeszegettem. Lehet érezni és hallani, ahogy a kis karmok kipattannak. Olyan helyről érdemes kezdeni, ahol könnyen alámegy a lap, amivel szétszeded. Úgy emlékszem, nálam valamelyik sarka volt, a zsanér körül, de már nem tudom biztosan állítani.
    Készítettem pár képet az SSD foglalatról. Szerintem neked is ilyen:

Csak egyoldalas SSD megy bele. Pl. én ilyet vettem: https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/990-pro-4tb-mz-v9p4t0bw-p1002242350/

Hogy a garanciát elveszíted-e, azt sajnos nem tudom. :F

• Pyttawrx

MODERÁTOR

válasz tibbike01 #38169 üzenetére

A regisztráció, csak ügyfélszolgon keresztül fog menni. A többit már leírtam neked. :)

• azbest

félisten

válasz tibbike01 #38162 üzenetére

az 1 oldalas biztosan belefér. Mivel vékony gép, valsz 2 oldalas nem. Nekem a vivobookba is 1 oldalas fér, pedig ott lenne hely. Nincs olyan kép ahol látszana, leírva meg nem tudom asusnál van -e valahol [link]

Egy ssd tipuson belül is lehet különbség a kapacitás szerint, Az újabbakból lehet a 4TB két oldalas. De ezt érdemes megnézni a jelölt weblapján, adott modelnél, kapacitásnál.

Azt tudom, hogy az olcsóbb kingston nv2 2TB egy oldalas nekem, és a samsung 990 pro is (utóbbi nagyobb fogyasztású, jobban melegszik, rendesen kipárnáztam hővezető paddal). Teljesen a cpu mellett van az ssd ebben a zenbookban.

• azbest

félisten

válasz tibbike01 #38160 üzenetére

Ha olyan, mint az inteles változat, akkor kissé szopatós. Két gumitalp alatt is van csavar.
    Azután már viszonylag könnyen bontható, ha az aljából ki vannak csavarva a csavarok. Műanyag gitárpengető, vagy kifejezetten erre való műanyag szerszám praktikus a sérülésmentes szétpattintgatáshoz, mert kapaszkodik műanyag körmökkel is az alja valsz.

Középen ott van az ssd, úgy már simán átcserélhető. Arra viszont vigyázni kell laptopoknál, pláne ilyen vékonyaknál, hogy nagy fogyasztású ssd-k melegednek is nagyon és nincs hőtőborda. Hővezető gap pad van legfeljebb, amivel az aljához vezet némi hőt. Szóval érdemes utánanézni, hogy mennyit fogyaszt az ssd, a gyártónál vagy más IT oldalakon lehet leírják (techpowerup-nak van ssd adatbázisa például).
    Elég nagy különbségek vannak, pláne a nagy teljesítményű ssdk közt van ami elég kazán tud lenni.

Plusz arra is figyelni kell, hogy egy vagy két oldalas az ssd. Nem minden vékony laptopban lehet két oldalast, mert annyira alacsonyan van a slot, hogy alul nem lehet chip rajta.

A garit elvileg nem kéne, hogy befolyásolja, de azért garantálni nem tudom, hogy viselkedik adott bolt vagy szerviz. Elvileg cserélhető alkatrész, szóval, ha nem okozol kárt benne, akkor elvileg nem kéne gond legyen. Ja és lehet érdemes az akkut lehúzni szerelés előtt, mert egy rossz mozdulat a csavarhúzóval és kijöhet a füst.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés