- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
válasz
Zoli bácsi #38653 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én két egyforma SSD-t tettem bele és a RAID0-val is kipróbáltam, mert a BIOS-ban tudja. Néhány hónapig használtam így, de igazán nem vettem észre semmi sebességnövekedést, pedig virtgépeket is futtatok rajta rendszeresen. Tesztek persze hozták a dupla sebességet, de ennyi.
Nálam most nyáron lépte át a fotók tárhelymérete az 500GB-ot.
Van egy MS365 családi előfizetésem. Így mindenkinek van a gépén itthon jogtiszta Office, meg jár hozzá 6TB tárhyel. Én azt csinálom már vagy 4-5 éve, hogy tükröztem az asztal, megy a dokumentumok tartalmát a felhőbe. Így bármilyen netre csatlakoztatott eszközről bárhonnan hozzáférek. Ráadásul, ha újratelepítem a gépet (ami néhány évente elő szokott fordulni), akkor beállítás után, minden visszakerül a helyére. Ennél biztonságosabb tárolást nem tudok elképzelni. Igaz, ez havi 3000 Ft-ba kerül.
Csak egy ötlet... -
vittgen
senior tag
válasz
Szia Zoli bácsi!
Kiváló választás volt a Asus Tuf Gaming!
Én az elsőt 5 éve vettem. Ryzen 7 procisat.
Most 3 hete még egyet vettem, ez egy 1 terrás SSD-s, GeForce RTX 4050 videokaris.
Ajánlani tudom a Sniper Ghost Warrior sorozatot is, ha a FarCry bejön!! -
Semin
őstag
válasz
A gépen belül van a gari matrica, a hűtő csavarján. Simán lehet bővíteni nem jár gari vesztéssel.
Én bővítettem az enyémet m2 ssd-vel, nagyon egyszerű szétszedni. ( tutorial videót nézz meg, mert a jobb alsó csavar trükkös) A 2. m2 nagyon könnyen hozzáférhető csak a burkolatot kell levenni.
Én külön választanám a két dolgot, több okból is.
A biztonsági mentés (képek) remekül meglesznek a külső meghajtón, a játékoknak pedig vennék egy m2 1TB SSD-t.
Igen, sokkal lassabb az USB-s felület de ami fontosabb biztonságosabb ha csak a képeket tárolod a külső meghajtón. -
válasz
Zoli bácsi #8815 üzenetére
ez néha azért nem jó, mert sok notis gyártó - többek között az asus is - szokott olyat csinálni, hogy nem csak az illesztőt teszi a telepítőbe, hanem a bizonyos segédalkazás(oka)t is - ami(k) később hiányozhat(nak)!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Zoli bácsi #8810 üzenetére
Talált süllyedt.
Öné a piros hangszóró.
A Ricoh volt a hiányzó láncszem.
A cardbus vezérlő hiányzott neki. A memkártyát hiába látta.
Ezt nekem is hajlandó volt felrakni, Vista-s driver ide vagy oda.
Például a Vistás hálókártya drivernél ezt írta ki noti:
Na most ez akkor mi? Mert ha jól értelmezem öreg neki ez a driver.
(persze az is lehet hogy angol szakkörre kéne járnom) -
válasz
Zoli bácsi #8799 üzenetére
a win 7 néha csak látszólag illeszt mindent, de néhány hardver az oprendszer által adott illesztővel nem működik rendesen! a megoldás egyszerű; letöltöd a noti letöltési részlegéből a "friss" illesztőt - ha nincs hivatalos win 7 támogatás a notihoz, akkor a vista alá kiadott is tökéletes -, majd azt rendszergazda módban ráhúzod a rendszerre (jobb klikk a telepítőre -> futtatás rendszergazdaként), majd noti restart, és utána működni fog a wifi! ja, és az összes atk driver és utility is legyen a fent leírt módon feltelepítve, mert hiába van illesztve a wifi, hiába telepíted fel a wifi modul szoftveres kezelőjét (wireless console), ha nincs, ami a kettő között közvetítsen! a notis gyártói alkalmazásokat pláne nem tudja pótolni a win 7, hiszen nem tudja, hogy mi hiányzik!
ha a későbbiekben a win 7 frissítést akar telepíteni bármihez - amihez előzőleg a gyártói win 7/vista illesztő kellett -, akkor nyugodtan lehet engedni frissíteni, utána már működni fog mindig minden a friss win 7 által letöltött friss illesztővel! -
7Heads Drago
veterán
válasz
Zoli bácsi #8802 üzenetére
Nem taláják egyenlőre a gyári lemezt...
Illetve az intel honlapjáról tettem fel elvileg alaplapi drivert, és vga drivert is.
Nekem a wifi modul már telepítés közben is ment. Mert a telepítés végén már egyből frissíteni akart a Win.
Illetve ezt találtam én: [link]
Melyik wifi modul van a gépben?
revolver: Win7-ről van szó. -
revolver
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #8803 üzenetére
Szia!
Na asszem megvan a probléma oka a Wifi-re.
Próbáld meg hátha így már nem lesz probléma.Másnál is voltak gondok és az xp frissítése megoldotta a gondokat.Magyarán rakd fel az xp-re az sp3-at és úgy telepítsd rá az ultilityket!Egy másik fórumon találtam:
Asus X51: "Hello
Nekem is ilyen gépem van és sokat küzdöttem vele: ACPI probléma, Wifi se ment, de ha szűz Windowsra felrakjátok a HOTFIX-eket (sp2 vagy sp3) és az ATK -t, akkor minden jól működik. És egy BIOS frissítés se árt."Remélem így már menni fog!
Üdv.
-
revolver
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #8799 üzenetére
Fn+F2 gomb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Sweet.tv - internetes TV
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest