Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
-
F1r3b1rd
tag
Aha, értem és köszönöm a választ, a dual sajnos nem támogatott ! Még annyit kérdeznék hogy az Asus notik a Kingmaxon kívűl mivel márkájú rammal megy biztosan( láttam h a Kingston nem 100%), esetleg Buffalo, Ncp? Az eredeti Quimonda mellett ha esetleg használ vki más típust, kérem irja meg hogy milyet !
Thx -
bexinho23
őstag
Amikor meglett a gép akkor első bekapcsoláskor telepítődött is a vista minden egyes driverrel együtt(persze ehhez kellett egy gyári asus lemez). Vista egy külön partíción fekszik, nem lemezes.
Mikor felment minden szépen alul az óra mellett, vagy a notin a ki-be wifi kapcsolókor megjelent a WIFI és a BLUETHOOT ikon egymás mellett perjellel elválasztva. De már 2-3 x volt újra téve gép, de sajnos nincs semmi. :S
Videokártya miért gyenge amúgy? Nem sok köze van hozzá, de ha támogat directx 10et, meg ramban is sok(leírásban végülis), akkor nem lehetne rosszabb egy ati 9600nál nem? :S
Amúgy az adatokat az everestből másoltam ki, tehát a video kártyát is. Ott ha felismer annyi ramot, akkor megközelítőleg annyinak kell lennie nem? Vmivel nem lehet állítani h jobb teljesítménye legyen? Lehet ehhez én nem értek, telepített beállításon van igaz, de intel kártyát nem nagyon használtam még :S -
Narxis
nagyúr
Imgburn-ből a legfrissebbet, 2.4.2.0-ásat használtam. Adat DVD-ket írtam Verbatim DVD R+DL-re. Majd a Nero-t is kipróbálom ha elcseszi a lemezeket ha azután se jó akkor küldöm szervizbe.
Időhiány miatt még nem tudtam 100%-osan letesztelni amit ma megírtam, csak beraktam ezt a hibaképet amit ImgBurn adott ellenőrzéskor. Azután én Total Commanderben megnézegettem amiket kiírtam és az alapján jó, de zavar, hogy nem tudta rendesen leellenőrizni.
Amúgy semmilyen fizikai sérülést nem szenvedett a laptop, nem ütögettem, nem borítottam rá semmit, amikor DVD-t írok mindig egy asztalon van, tápra kapcsolva.
-
Narxis
nagyúr
Jaja, rajzzal, szöveggel mindennel le van írva, hogy kell kicserélni a HDD-t vagy RAM-ot. Egyébként nem vagyok kezdő, asztali gépekben saját magam cseréltem/raktam össze az alkatrészeket, persze a notebook ettől még lehet más.
A biztonság kedvéért megnéztem a jótállási jegyet:
"Jótállási felelősség nem áll fenn ha a kereskedő vagy a jótállási javítások elvégzésével megbízott szerviz bizonyítja, hogy a hiba RENDELTETÉSELLENES használat, ÁTALAKÍTÁS, szakszerűtlen kezelés vagy szervizelés, helytelen tárolás, nem megfelelő csomagolásban történő szállítás, elemi kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból következett be."
Garanciaviselő: NSE Hungária Kft.
-
Narxis
nagyúr
Verbatim DVD+R DL, ilyenem van, 2 éves asztali Pioneer dvd íróm tökéletesen megírja. De majd kipróbálom a legújabb Nero-t, az nem gond ha azt a kisebb változatot használom? Amibe nincs belepakolva minden szir-szar? Képnézegető, zeneszerkesztő stb. Imgburn-t is kipróbálom.
-
-
Furky
őstag
Ja eszközkezelős részre elfelejtettem válaszolni, szóval ott rendesen ottvan hálózati kártyáknál a SiS ethernet controller. Majd other devices-nél van egy másik network controller, ami nyílván a wireless, mert az ethernet megy rendesen, ez meg egyáltalán nem.
Bluetooth már nem is érdekel, csak ez bosszantó. Miért nem kérdeztek meg, mielőtt laptopot vettek, kellett a srácnak hallgatnia a csajokra
Jobban preferálom a thinkpad-eket, vagy esetleg még a sima lenovokat is. -
Furky
őstag
Bluetooth nem biztos, hogy van benne, a szétszedést elhalasztom holnapra, most csináltam egy windows update-et, talált is valami driveert, amit frissített, de nem nyert. Most felteszek minden maradék programot, kivéve a splendidet, a bios flash utility-t, a screen savert, és a norton 2007et. Most valami ATKACPI drivert is talált... az asus driver cd-ről indított setup, eddig ez nem volt. Kiváncsian várom a fejleményeket. Szerintem bluetooth akkor valszeg nincs benne. Nem baj, nem az én gépem...
Köszi mégegyszer a segítséget -
Furky
őstag
A helyzet változatlan, mindent eltávolítottam, majd feltettem a wireless consloe utility-t. bluetoothnál kiírja, hogy "please plug in the bluetooth device and click OK button"... miközben épp a drivert teszi fel... OK-ra kattintva semmit sem csinál, tölt-tölt, és kidobja ismét, mégsére kattintva meg kilép a telepítőből.
Wirelessnél pedig ugyanaz a probléma, mint eddig: nem tudja elindítani az eszközt, és már mindenféle drivert kipróbáltam már. Minden be van kapcsolva, a led is világít elől, mármint a wireless-é, a bluetooth-é nem.
köszi a sok segítséget, de ez valamiért nem akar működni, még nem tudom miért, de rá kell jöjjek, érdekes módon a vezetéknélküliekkel van gondja, csak nem tudom mi blokkolhatja, mert minden általam felsorolt lehetsőgé szerint jónak kellene lennie. -
Furky
őstag
A wireless console utility nem lett telepítve, fel sem ajánlotta. A driver cd behelyézese után csomó mindent felajánlott, kiválogattam a lényegeseket, de semmi wireless nem volt ott. Az eszközkezelőben ottvan a fel nem ismert network controller, ami csak a wireless lehet, a hálókártya megy, kipróbáltam.
A kapcsoló be van kapcsolva, az oprendszer valóban xp(32bit), az általad linkelt drivereket megtaláltam máshol, teljesen ugyanezeket. A support nálam mindig meghalt egy idő után.
Más: a hőmérsékletek: alapon minden kb 50 fokos. A vinyó is 47 fokos! Szörnyű, milyen meleg.
Válaszodat köszönöm, kipróbálom ezeket a drivereket, hátha jó lesz. Ha működik, akkor írok, ha nem, akkor is.mod: a bluetooth-tal is gondok vannak, de ez most lényegtelen egyelőre. Ahhoz is töltöttem drivert, majd meglátjuk mi lesz...
-
szabax
csendes tag
na ennek örülök csak az a kérdés hogy hol veszek és mennyiér...
főleg a mennyiér... az enyémben 2 x 1gb van
sajnos amúgy már raktam volna bele még kettőt... de jó ez így indításkor zavar az a kicsi akadás néha amúgy sebes nagyon a gépezet az előző gépemhez képest (sempron 3000+ 512mb rammal)
-
a főkapcsoló megnyomásától 36 másodperc ketyeg le addig, amíg az xp a bejelentkezéshez a jelszót kéri - a csík 6x fut végig -, és onnan még 14 másodperc, amíg beírom a jelszót, majd az enter után minden alkalmazás ikonja bejön a tálcán (jobb alul) - de elég sok védelmi és más alkalmazás indul nekem az oprendszerrel!
összesen 15 ikon - bár ezeken felül is indul még más is az oprendszerrel!
a noti hardverihez kapcsolódó ikonokon kívül; kaspersky internet security, ad-aware (aktív ad-watch), anydvd, nokia pc suite, daemon tools...stb.
ha kilövöm a védelmi alkalmazások (kaspersky internet security, ad-aware/ad-watch), valamint néhány más alkalmazás (nokia pc suite, daemon tools, anydvd...stb) automatikus indulását, akkor az xp betöltésének az ideje érezhetően csökken - több, mint 10 másodperc lefaragható így!
a "+" nem hivatalos jelölés! csak a memória bővítése miatt írtam oda.
a memóriát ellenőrizd le a notidban, mert gyárilag 1 * 2 gb beépítésével árulják!
legalább is én úgy vettem. a 220 és a 222 között valóban csak a bt a különbség. -
szabax
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszod! A gépem F5N-AP220 szóval nem teljesen azonos de úgy emlékeztem a 220 és a 222között a bluetooth a különbség.. de akkor nem sajnos amúgy TL-56os proci 2*1Gb ram és xp nem buherált elméletileg utólag frissített SP3al és egyszerűen nem értem mi lehet a baj... :S amúgy a + az mit takar? amikor vettem a gépem én csak sima 222öket láttam ilyen pluszosat nem
ja gyári asusos dvd-n található illesztőket használok
-
rzerge
aktív tag
-
sarobee80
csendes tag
Stabil? több mint 1 éve van meg a noti, a fagyást még csak hírből sem ismeri, pedig nem egy oprendszer volt már rajta... Gyors? Munkahelyemen nem egy szarral dolgozom de nem nagyon érzékelem a különbséget a két gép között. Egy átlag felhasználó soha nem fogja érzékelni a különbséget ha ez így is van...szerintem. Mindegy nem akarok vitát nyitni erről, vegyetek intel chipsetes gépet.
-
SirKero
őstag
Köszönöm a választ.
És ezzel összevetve F5SL-AP141a nagyobb VGA megéri-e a + 3000 forint különbséget? -
legiaap
félisten
Köszi a listát.
Visszavittem a notit a boltba.
Kiderült kihagytak 1 giga 800 MHz-s ramot. Azt pótolták.
Azt mondtam nekik a telepítéses dolgot.
Aszonták, hogy a mai notikat szinte csak Vistára adják ki. Az XP telepítés is megoldható, csak nehézkesen. Külön drivereket kell letöltögetni.
De ezt miért nem mondják el???
Most egy tök analfabéta honnan a túróból jöjjön rá???
Most nekem is kell szereznem egy Vistát, mert nem akarok szórakozni a külön driverek keresgetésével, amúgy azt sem tudom hol kéne keresnem és mit... -
Narxis
nagyúr
Én is azt használtam, de beraktam indítópultba ezt a v3-at, el is indul, de dupla klikkelni kell rá mindig aztán meg a WLAN-ra egyet, hogy legyen wifim. A v2 minden indításnál megjegyezte. Egyébként ennek tetszik a dizájnja és 4 vagy nem tom hány gomb helyett csak 2 van a panelen, meg van egy diagnosztika eszköze is. Lehet volt v2-ben is, nem tudom.
Már újratelepítettem, kipucoltam előtte, de lehet, hogy bug. -
Csigger
őstag
hát igen, akkor ezekszerint még mindig az van amit mondtál!
ékezet sajnos nem csak az ő problémájuk, mivel azokkal nem is tudtam elküldeni nekik a hibabejelntést, szal írhattam mindent át, de ezt persze nem írja ki mikor Hiba van a a karakterekben, csak hogy betű szám és az általa megadott karaktereket tartalmazhatja! ebből aztán találd te ki, hogy neki az ékezetekkel van baja! kész!
no mindegy írtam mellé egy jó pár sort, még nem jött vissza válasz, remélem még ma fog, elvileg kellene, azt írta ki, úgyhogy ha 4ig nem kapok róla semmit felhívom őket! megint! -
Csigger
őstag
most hívtam nemrég fel az Asus ügyfélszolgálatot amit, linkeltel nekem, a kollega nagyon rendes segítőkész volt, mondtam mi van, mondta, hogy hát ez szervízes valóban, kérdeztem, hogy kell e a számla garipapír, azt mondta mondjam be neki a Seria számot és azalapján megmondja, nem kell mivel még nincs egy éves se a notim.
kérdeztem a szervízről azt mondta, hogy MÁR VAN magyarországi szervíz, de ők csak ilyen ram, billentyű optikai meghajtó stb cserével foglalkoznak, ilyen valszeg alaplapi probléma megint csak a csehekhez megy! mondta, hogy töltsem szépen ki az adatlapot, és majd a többit e-mailben! az viszont enyhén szólva is non-szensz, hogy egy "magyar" hibabejelentő lapon a Hiba leírásánál nem használhatok ékezetes betűket, mer különben kiakad az egész! gratula! most aztán majd silabizálhatják ki, hogy melyik szó mit akar jelenteni! -
Csigger
őstag
ejha! ez vmi külföldi link illetve ahogy látom vmi véidéki szám? vhogy inkább felhívnám őket és ahogy le is van írva azon a honlapon megdumálni vkivel hogy mi lehet a gond!
mi a különbség a két szám között, mármint két külön cég, vagy hogy működik ez?amúgy köszi a segítséget!
-
Narxis
nagyúr
Én úgy vettem észre, hogy modellszámtól függetlenek, tehát azért van pl. csak annyi írva, hogy ATi vagy nVidia mert tényleg csak a megfelelő nevűt kell letölteni, mindegy, hogy milyen típus. Abban viszont igazad van, hogy sokan nem tudják, én most próbáltam eligazítani egy olyan embert aki azt se tudja, hogy mi az a VGA.
Az a baj, hogy nekem volt 2 kékhalálom is ahol egyértelműen az ATi drivert adta meg hiba forrásként, ezért örülök, hogy tudtam újabbat találni. Remélem nem lesz több bajom vele.
Azt az ftp címet megadod?
-
Moromel
csendes tag
Az igazából nem annyira lényeg, hogy mit adnak hozzá. Most xp-m van, de sztem kipróbálom a vistát, legfeljebb ha nem jön be akkor leszedem.
Utolsó kérdés: Ez a HP legyen, vagy az ASUS amire mondtad, hogy a SiS chipkészlet miatt nem jó? Persze tudom, hogy nekem kell dönteni, és nincs tökéletes, és kompromisszum
-
MattX
tag
Egyetlenegy problémám egyibként az h az asus honlapján nem tudok oylan képeket nézni, amiket megnézve megteccik a laptop, mert elég kisfelbontásu képek... Nem tudsz vmi helyet ahol jol utána tudok nézni a designnak? mert arra figyelni akarok, h szép kis notesz legyen. Találtam jo képeket d az f5-s szériárol van, és ugy tunik mintha gyengusabb lenne a kinézete ennek az f3snak!
-
MattX
tag
Huh itt viszont igencsak azt látom h a 8600m gt nél sokkal gyengébbek ezek a kártyák... Namost ha nem játszok meg sem érzem ezt ugye? Az mondjuk nagyon nagy kulonbség lesz szted, h t8100 rol váltok? érezni fogom mérések nélkul is szted?
Valamint nem láttam még ezeket a laptopokat
Szépek ezek egyáltalán? anyag szempontjábol tapintás szempontjábol tudsz vmit esetleg?
-
-
Narxis
nagyúr
Örök hálám!
Sajnos szegedi vagyok, de ez a pár száz Ft nem sok.
Egy gond van, amióta megvettem ezt a notit, semmilyen fejhallgató nem működik rajta, a hangszóró jó, meg a mikrofon része is ami a fülhallgató dugalja mellett van. Próbáltam XP-n és Vistan is a legfrissebb Realtek HD Audio Manager driverrel, de semmi, mikor bedugom, elhallgat a hangszóró, megjelenik egy szöveges buborék a képernyőn, hogy "Egy jack dugó csatlakoztatva." de hang nem jön a fejhallgatóból. Muszáj szervízbe adni?
Nem igaz, hogy ilyen kis hiba miatt küldhetem fel pestre ahol hetekig ülnek rajta. Vagy mennyi idő alatt csinálnák meg? Nem lehet, hogy szoftveres gond?
-
Narxis
nagyúr
Szerintem 7pin, 7 lyuk van az s-video csatlakozón, vagy nem tom, annyira nem értek hozzá.
Asus F3KA-AP067
Van egy kábelem ami belemegy a noti s-video csatijába, a másik vége meg egy sárga RCA, de ez csak képet ad, hang nincs. Gondolom ehhez kéne amit mondtál. Hol találok ilyet?
-
Moromel
csendes tag
Huh tényleg nagyon köszi! Kompromisszumok jah
Mondjuk ha nem szériahibás meg ilyenek akkor nem hiszem, hogy baj lesz vele... A mostani PC-m már 5 éve megvan és még semmi baja nincs, pedig jónéhány LAN-t megjárt már
Mégegyszer nagyon köszi! Azt hiszem megszületett a döntés
-
Moromel
csendes tag
Mondjul pl ezek közül melyiket ajánlanád? De persze ha te másokat találtál nyugodtan írd.
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9159][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9424][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9664][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9247][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9001][/L]
-
Moromel
csendes tag
Köszi az infót! Sajnos most nincs annyi pénzem viszont mindenképp még idén meg akarom venni. De akkor megfogadom a tanácsod. Viszont most meg abszolút nem tudom mit csináljak...Milyet vegyek? 166+1-2 ezer forint a max. Nem csak ASUS, akár MSI, Toshiba, esetleg DELL is szóbajöhet, már ha ennyirért lehet kapni normálisat. Nem annyira játékra kellene, de azért egy-két újabb játékot is kipróbálnék vele. Persze nem full grafikán, de azért fusson normálisan medium/low beállításokkal. Tudnál segíteni? És egyébként azt, hogy milyen chipset van benne, hol lehet megnézni?
Nagyon köszi előre is!
(és bocs, hogy ilyenekkel zavarlak...)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest