- Nem lesz Xiaomi 16
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Yettel topik
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Látom kicsit elharapódzott a ''hangulat''...
Szerintem egy noti vásárlása elött el kell dönteni, hogy kell-e a noti, utánna, hogy mi a keret rá, mire kell, meddig nem akar az ember hozzányulni, lecseélni meddig nem akarja...
Én fél évig keresgéltem notit. Közben 2x változtattam a végösszegen és a teljesítményen, típuson 3x.
Nekem elsősorban a mobilitás volt a lényeg, majd az, hogy mindennemű munkámat el tudjam rajt végezni, ne kelljen mellé egy izmos asztali PC. Ezek után jött, hogy milyen árban goldolkodhatók, és ebbe milyen teljesítmény fér bele. Nincs még 1 éves a gép, egy memóriabővítést kapott (ez vásárláskor is szűkös keresztmetszetű volt, de tudtam spórolni), új táskát kapott (hamarosan megin új tatyót kap). Külső HDD-k jöttek még pluszba (a munka miatt kell a háttértár, debiztonsági okoból jobb, ha a nagyobb mennyiségű adat nem a notiba van, hanem biztonságban az asztalon - ezt ritkán cipelem).
De a piacot figyelembe véve, már ''elavultnak'' nevezhető (pedig nem a 200k-s kategórai, igaz teljesítményben még mindig jó helyen van...
Az 1GB Ram szerintem is ajánlott, a c2d proci a celeronhoz képest, háááát, erről döntsön mindenki maga, hogy kell-e neki az a plusz teljesítmény. Integrált VGA - ha nem kell játékra a gép, nem kell hw-s 3D támogatást követelő sw-t futtatnia, akkor elegendő (bőven).
HDD - miért is jó, ha ''hatalmas'' háttértár van a notiba? - mert egy csomó adat elfér rajt, nem kell olyan gyakran menteni, és ha netalántán elhalálozik a hdd, akkor ugrik minden rajta tárolt adat, vagy a gatyád is rámegy az adatmentésre. Tapasztalat, hogy ha az embernek van helye, akkor ritkábban ment...abba bele sem gondol, hogy elszálhat minden.
Egy ismerősömnek 2x szált el 2 héten belül aHDD-je, rajta 2-3 évre visszamenőleg minden cucca, futó projektek, fejlesztések, dokumentációk (nem kevés adat) - nem mentett, eddig nem is gondolt rá... 99%-a pótolhatatlan (de okos emberek okosan megmentettek majdnem mindent - kb. annyi veszett el, amit a 2 hétben dolgozott a 2. megpusztulásáig.
szvsz azt kell eldönteni, hogy mire kell a noti (most és kb. 0,5 év múlva - elöbbre gondolkodni nincs értelme, tulságosan költséges lenne - saját tapasztalat), mennyit akarsz rákölteni, és így már el lehet indulni.
Nem olvastam vissza sokat, nem tudom, hogy ki kinek mit ajánlot, ki mit ''fikázott'', de amit olvastam, abban sok hülyeség volt.
Azért pedig, hogy valaki kereskedő, nem feltétlenül egyből lehúzó és raktárkisöprő mentalitású. Ha valaki értelmesen elmondja, hogy mire kell neki a gép, mennyit akar rákölteni, akkor biztosan tud megfelelőt ajánlani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS M1330
- Gamer laptop eladó Acer Nitro V ANV15-51-79X2 Intel Core i7-13620H RTX 4060 165Hz
- Dell Latitude 5340 gyönyörű állapot, gyári magyar! Core i7 1365u - 16GB - 512GB - mint az új!
- Vivobook Pro K3500PC 15.6" FHD OLED i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÚJ RAZER BLADE 18" QHD 240Hz / RTX 4090 / i9-13950HX / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest