Hirdetés
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor 600 Pro - 苹果
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Csúcstechnológiás fogkefét mutatott be a Dyson
- "Picikét" drágább lett a Trump Mobile T1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Graphics
Jómunkásember
Köszi a tesztet, nekem nagyon hasznos volt!
Épp az első saját, mosó/szárítós robotporszívó beszerzésén gondolkodom - másoknál régebben kérésre beüzemeltem Roidmi EVE Plus és talán Roborock S7-et, de ezek akkor még önállóan felmosni nem nagyon tudtak, ami hiányzott.
A kb. 250e max.költségkeret melletti legjobb megoldást keresve, az aktuális és jövőbeli kínálatot átfésülve, főleg Vacuum Wars és Just A Dad összevető teszteket áttekintve találtam erre az Eufy-ra, de már látom, hogy elég sok gyengéje van (főleg a kihagyott területek és a tárgyfelismerés bizonytalansága zavar), így jobban járhatok egy felsőbb osztályból leakciózott kifutó termékkel, mint pl. a fentebb is említett Dreame L20 Ultra.Az Ázsiában már debütált, de USÁ-ban és nálunk csak CES után elérhető két csúcsgép (Dreame X50 Ultra és Roborock Saros 10R / G20S Ultra) persze impresszívek minden tekintetben, de nálam a 4cm-es küszöbön átugrás (Saros) vagy 6cm-es küszöbön átmászás (X50) nem szükséges plusszok (aki a teraszra is kikergetné, annál ez perdöntő lehet), ahogy a kanapé alá mászáshoz eltüntetett/behúzható LiDAR miatti 8cm-es laposság sem (másoknál persze ez lehet igen hasznos).
Feltehetően a csúcsmodellek 18.000+Pa szívóereje miatt egy menetben letudnak olyan feladatot, amelyre a régebbi, erőtlenebb gépet esetleg többször és/vagy gyakrabban rá kell küldeni, de ez megint olyan kompromisszum, amivel együtt tudnék élni, pláne, hogy az említett csúcsgépek várhatóan 600e körül vagy még feljebb indulnak.Szerintem csúcsgépet nem érdemes venni.
Pár napja egy L10s Ultra kapcsán mondtam azt, hogy na ott már megvan minden szinte, ami kell.
Lehet persze a kinyúló moppal fokozni, de olyan 225-300 ezer körül nagyon jó gépeket lehet kapni, amik már 2-3-4 évig bőven kiszolgálják az embert.
Van amúgy ajanlos topic, ha kell még egy kis segítség.
-
hardzsi2
aktív tag
Köszi a tesztet, nekem nagyon hasznos volt!
Épp az első saját, mosó/szárítós robotporszívó beszerzésén gondolkodom - másoknál régebben kérésre beüzemeltem Roidmi EVE Plus és talán Roborock S7-et, de ezek akkor még önállóan felmosni nem nagyon tudtak, ami hiányzott.
A kb. 250e max.költségkeret melletti legjobb megoldást keresve, az aktuális és jövőbeli kínálatot átfésülve, főleg Vacuum Wars és Just A Dad összevető teszteket áttekintve találtam erre az Eufy-ra, de már látom, hogy elég sok gyengéje van (főleg a kihagyott területek és a tárgyfelismerés bizonytalansága zavar), így jobban járhatok egy felsőbb osztályból leakciózott kifutó termékkel, mint pl. a fentebb is említett Dreame L20 Ultra.Az Ázsiában már debütált, de USÁ-ban és nálunk csak CES után elérhető két csúcsgép (Dreame X50 Ultra és Roborock Saros 10R / G20S Ultra) persze impresszívek minden tekintetben, de nálam a 4cm-es küszöbön átugrás (Saros) vagy 6cm-es küszöbön átmászás (X50) nem szükséges plusszok (aki a teraszra is kikergetné, annál ez perdöntő lehet), ahogy a kanapé alá mászáshoz eltüntetett/behúzható LiDAR miatti 8cm-es laposság sem (másoknál persze ez lehet igen hasznos).
Feltehetően a csúcsmodellek 18.000+Pa szívóereje miatt egy menetben letudnak olyan feladatot, amelyre a régebbi, erőtlenebb gépet esetleg többször és/vagy gyakrabban rá kell küldeni, de ez megint olyan kompromisszum, amivel együtt tudnék élni, pláne, hogy az említett csúcsgépek várhatóan 600e körül vagy még feljebb indulnak. -
Reggie0
titán
"Ha porzsak nem lenne, akkor szurot kene surun cserelni."
A szűrű akár mosható is lehet(ne)."Masfelol a porzsakmentes eszkozok porkibocsajtasa jellemzoen magasabb."
Ez 100%-os bizonyossággal kijelenthető? Az előbb említett szűrű nem tud ugyanolyan hatékony lenni? Nehezen tudom elképzelni.... de itt is ugye csak a "rendszer" egyik fele porzsákmentes. Akkor meg?
Nem kötekedni akarok, de nekem ez így tényleg nem kerek.
Tudom, hogy a porszívóban nem lehet zsák, mert akkor nem tudná magát "kiüríteni", de nem látom, hogy a dokkolóba akkor miért "kell".A finomabb szuroket nem igazan lehet mosni, mert valtozik tole.
Ez 100%-os bizonyossággal kijelenthető?
Kozel. Az elobb emlitett szurobol mind a ket gepben van, igy az lesz a jobb, amelyikben tobb szures van. Legalabbis normal porszivok eseten.Tudom, hogy a porszívóban nem lehet zsák, mert akkor nem tudná magát "kiüríteni", de nem látom, hogy a dokkolóba akkor miért "kell".
Nem kell, csak sok szempontbol praktikusabb a tervezesi oldalon is, mert kis helyre kell minden funkciot bezsufolni, igy nem biztos, hogy van eleg rendelkezesre allo ter a ciklon kialakitasahoz, vagy csak kicsi lesz a hasznos terfogat. Ugy meg nincs ertelme az atszivasnak ha kb. ugyanolyan surun kene uriteni, mint ahanyszor a robot visszater. -
Reggie0
titán
Miért is kellene szűrőt sűrűbben cserélgetni? Kiveszem, kiverem belőle a port, és kész. 200 óra után kéri a cserét a Xiaomi, az 400 takarítás, évente, vagy kétévente belefér. De 2-3 takarítás után eleve kiverem belőle, amit összegyűjtött. Az újabb S10 szűrője elméletileg mosható. Amúgy a porzsákos eszközök porkibocsátása nagyobb jellemzően, mivel a műanyagházon nem megy át semmi, ellenben a papír porzsákon igenis sok minden visszakerül a levegőbe.
A fizika miatt. A centrifuga kevesebb port fog meg, mint a porzsak, igy a maradekkal a kovetkezo fokozatnak, azaz a motor elotti szuronek kell megkuzdenie.
-
yerico
senior tag
Miért is kellene szűrőt sűrűbben cserélgetni? Kiveszem, kiverem belőle a port, és kész. 200 óra után kéri a cserét a Xiaomi, az 400 takarítás, évente, vagy kétévente belefér. De 2-3 takarítás után eleve kiverem belőle, amit összegyűjtött. Az újabb S10 szűrője elméletileg mosható. Amúgy a porzsákos eszközök porkibocsátása nagyobb jellemzően, mivel a műanyagházon nem megy át semmi, ellenben a papír porzsákon igenis sok minden visszakerül a levegőbe.
-
Graphics
Jómunkásember
A szűrű akár mosható is lehet(ne)."Masfelol a porzsakmentes eszkozok porkibocsajtasa jellemzoen magasabb."
Ez 100%-os bizonyossággal kijelenthető? Az előbb említett szűrű nem tud ugyanolyan hatékony lenni? Nehezen tudom elképzelni.... de itt is ugye csak a "rendszer" egyik fele porzsákmentes. Akkor meg?
Tudom, hogy a porszívóban nem lehet zsák, mert akkor nem tudná magát "kiüríteni", de nem látom, hogy a dokkolóba akkor miért "kell".Van olyan, aminél emlékeim szerint a gépben is porzsák van..
Narwalnál talán. -
<Adamsky>
nagyúr
Tudom, hogy a porszívóban nem lehet zsák, mert akkor nem tudná magát "kiüríteni", de nem látom, hogy a dokkolóba akkor miért "kell". -
Reggie0
titán
"Talán egykét típust láttam porzsákmentest ... "
Meglep, hogy ilyen modern cuccba kell még porzsák. Így, hogy mentjük meg a világot?
Egyébként egy régi, de kb. a mai napig működő (nem volt tervezett avultatás?) Electrolux porszívóval jártam úgy, hogy nem kaptam már hozzá zsákot. Valahogy egyébként se szerettem soha ezt a megoldást, így rögtön zsák mentes változatot kerestem (és találtam). Szóval furcsállom, hogy épp a dokkolóban van, míg a porszívóban ugye nincs.
Ha porzsak nem lenne, akkor szurot kene surun cserelni. Nincs ingyen ebed.
Masfelol a porzsakmentes eszkozok porkibocsajtasa jellemzoen magasabb.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Talán egykét típust láttam porzsákmentest ... "
Meglep, hogy ilyen modern cuccba kell még porzsák. Így, hogy mentjük meg a világot?
Egyébként egy régi, de kb. a mai napig működő (nem volt tervezett avultatás?) Electrolux porszívóval jártam úgy, hogy nem kaptam már hozzá zsákot. Valahogy egyébként se szerettem soha ezt a megoldást, így rögtön zsák mentes változatot kerestem (és találtam). Szóval furcsállom, hogy épp a dokkolóban van, míg a porszívóban ugye nincs.
-
Graphics
Jómunkásember
Talán egykét típust láttam porzsákmentest, de furán néznek ki, illetve nem nevesebb gyártótól láttam.
Fillérekért lehet porzsakot venni amúgy.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... lát, de nem néz" ← én ezt megfordítanám: néz, de nem lát
Egyébként, hogy van ez? A porzsák a dokkolóban van? Létezik olyan, ami porzsákmentes teljesen?
-
Bog
HÁZIGAZDA
Azért ez a 'teszt' borzasztó gyenge lett.
Nálunk is ilyen van, a vacuum wars tesztek alapján választottam ahol tényleg tesztelik ezeket, és mindenhol kiemelték hogy flagship funkciói vannak, jóval kedvezőbb áron.
A Dreame jobb? Tényleg? A Eufy 270 a Dreame 450.
Mintha hogy úgy hoznál ki egy Audi belteret győztesnek egy Hondával szemben, hogy nem említed meg hogy az Audi másfélszer annyi.
Bocs, pont benne van az anyagban, hogy miért NEM flagship. Sem kinyúló körkefe, sem kinyúló pamacs nincs benne, pont kétszer annyi szőrt hagyott a szőnyegben, mint a Dreame, ráadásul a lakás több pontjához oda sem ment, több négyzetméternyi területet hagyott ki. Ha már van rajta kamera, akkor igenis el kéne tudnia kerülni a sörösdoboznál kisebb akadályokat is. (A Dreame BF ajánlatban becsúszott 300k alá, akkor magasan a legjobb vétel volt.) Tök jó kis gép, ez is a konklúzió, de ne tegyünk úgy, mintha lennének benne flagship funkciók, mert tényszerűen nincsenek. Ezért olcsóbb.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Nálunk is ilyen van, a vacuum wars tesztek alapján választottam ahol tényleg tesztelik ezeket, és mindenhol kiemelték hogy flagship funkciói vannak, jóval kedvezőbb áron.
Mintha hogy úgy hoznál ki egy Audi belteret győztesnek egy Hondával szemben, hogy nem említed meg hogy az Audi másfélszer annyi.
Ilyen az, amikor a terméket birtokló sértve erzi magát. ( Hozzáteszem én se durciztam be, mert nem említik a Q Revot
?Na de, vannak jó funkció, de kb ezen az árszinten akcióban kapsz egy L20 Ultrát is.
Bog a tesztelt termékekröl tud nyilatkozni, amit nem próbált, arról nem igazán.
Q Revo S, Gen2 Dreame modellek, aztán az a Narwal.A piac kiegyensúlyozott már, minimális eltérések lesznek, azt kell figyelembe venni, kinek melyik jellemző a fontosabb.
-
Avistan
csendes tag
-
Reggie0
titán
250 ezer.
Ezek a masinak ezen az arszinten mozognak, és ez még csak a középkategória kb.Ezen az arszinten kíváncsi vagyok többet kínál-e, mint egy Q Revo S, vagy egy akciós Dreame L10s Ultra( van amikor 200 ezer körül megvan.)
Amúgy elolvasva, nem rossz masina, hozza a többi szintjét, extra, hogy elvágja a hajat.
Mopmosas és ürítes nagyjából a többi általam említett modellnél is megvan, és ez állítható is.
S1 pro-nal sem tokeletes az akadaly elkerules. Van amit elkerul, de nem kene, es van amit nem kerul el, de kene.
-
Graphics
Jómunkásember
250 ezer.
Ezek a masinak ezen az arszinten mozognak, és ez még csak a középkategória kb.Ezen az arszinten kíváncsi vagyok többet kínál-e, mint egy Q Revo S, vagy egy akciós Dreame L10s Ultra( van amikor 200 ezer körül megvan.)
Amúgy elolvasva, nem rossz masina, hozza a többi szintjét, extra, hogy elvágja a hajat.
Mopmosas és ürítes nagyjából a többi általam említett modellnél is megvan, és ez állítható is.
-
Csehlala
csendes tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
Csehlala
csendes tag
-
Csehlala
csendes tag
Nálunk ez a készülék dolgozik kétnaponta, szerintem szuperül kerülget minden akadályt (bár mi alapvetően összepakolunk a porszenyózás előtt). Szoftverfrissítéseket is kap, kb. 2-3 havonta. Egyszer akadt el a semmiben (azóta sem értjük), de soha nem volt vele más probléma.
Egy kiegészítés: lehet bele folyadékot tenni, csak nem beépített adagolóval, hanem külön, kupakkal a tiszta vízbe adagolva. Eufy-nál, amazonnál beszerezhető, elég sokáig elég. Láttam panaszokat rá külföldi fórumokon, hogy foltos lesz a laminált tőle, de én nem tapasztaltam ezt.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Megfizethetőbb gépnek van nevezve, de egy irányárat se olvastam sehol, csak a tartozékokról.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Energiaital topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- Nintendo Switch 2
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple IPhone 15 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- Apple MacBook Air 13 M5 16/512GB - 14 Ciklus - 100% akku - MAGYAR - 3 év garancia - Égkék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Lexar NM790 M.2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Narwalnál talán.
?