Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• karib

addikt

válasz BRinyo #27 üzenetére

Igen, van az MSI-nek egy ilyen funkciója, hogy XP-ket tudna elvileg dualban futtatni. Nekem nem sikerült működésre bírni, csak hardveres hekkel ment a dual. Én próbáltam benne 2500+ Bartont, de az a szorzó miatt nem jött össze (333-ra van kalibrálva, így nagyon visszaesett a sebesség 266-os FSB-n, szorzót állítani pedig nem sikerült). Végül két db. 2400+ TbredB lett, szorzóállítás és BIOS MP-XP hekk itt sem ment, de legalább a gyári szorzók megfelelőek voltak és az MP hídátkötés pedig sikerült.

Ezek a lapok már mind MPX-esek, Asus és MSI mindenképp, de a legtöbb Tyan is. Persze régi készletből halászva figyelni kell, mert a 760MP tényleg csak regiszteres memóriával megy!

Cinebench MP tesztjében 1,99-es szorzót is sikerült elérni :)

• karib

addikt

válasz BRinyo #19 üzenetére

Pontosabban: ha csak az első két RAM slotot használod, akkor sima DDR SDRAM-mal is elmegy. Több modulhoz már regiszterest kér. Nem tudom, hogy elmegy-e nem regiszteresekkel, csak nem vállalnak felelősséget a stabilitásért, vagy el sem indul.

Tehát ha csak 1 GB-ra van szükséged, akkor olcsón meg lehet úszni. Mi 2 db. DDR333-as Kingston Value modult raktunk bele, vígan hasít nagyon bátor időzítésekkel :)

Az 512-es regiszteres modulok már drágák, 1024-esek pedig mindenképp drágák. Akinek ennyi RAM kell, annak sajnos meg kell fizetnie, vagy venni valami olyan Intel 865/875 lapot, amin 4-6 RAM slot van, amiket olcsón meg lehet tömni sima DDR RAM-mal (Gigabyte-nak van több 6 slotos lapja).

• hobizoli

nagyúr

válasz BRinyo #19 üzenetére

Khm:U...

'' Introduction

Harness the performance of AMD Athlon™ MP processors with the A7M266-D. This dual-CPU ATX motherboard uses a standard power supply and supports up to 3.5GB of registered DDR memory or 2GB of un-buffered DDR memory...

Flexible DDR Memory Support

The A7M266-D supports up to 3.5GB (4 DIMMs) of registered DDR SDRAM or 2GB (2 DIMMs) of un-buffered DDR SDRAM. Registered DDR SDRAM provides increased data integrity and reliability necessary for server applications, while un-buffered DDR SDRAM delivers cost-effective performance adequate for most regular system applications. The A7M266-D's flexible DDR memory support enables versatile functionality across a range of systems from high-performance desktops, workstations, and entry-level servers.
    ...

Spec Summary

-Supports up to 2 socket A Athlon MP processors and single socket A Athlon™ MP / Athlon™ XP/ Athlon™ / Duron™ processor
    -200/266MHz Front-Side-Bus (FSB)
    -AMD 762 north bridge and AMD 768 south bridge
    -Supports up to 3.5GB registered (4 DIMMs) or 2GB (2 DIMMs) un-buffered PC2100/PC1600 ECC / non-ECC DDR DIMM ''

hobizoli

Új hozzászólás Aktív témák