- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
-
karib
addikt
-
karib
addikt
Hogy érted, hogy éppenhogy elment? Mi alapján tudod megállapítani?
Most már valami Chieftec tápon lóg a gép (asszem 360-as), de amikor először összeraktuk, simán felállt egy 400-as DTK-val. Mondjuk ennyi cucc talán nincs benne, de azért nem üres a gép: MSI lap, 2x2400+ (felpiszkálva egy kicsit 2600+ szintre FSB emeléssel), Matrox G450 VGA, SB Live, SiliconImage ATA133 RAID, NEC USB 2.0 kártya, Pinnacle DV kártya, egy rendszer HDD és két másik RAID0-ban, DVD író, olvasó, CD író. Tehát meg van pakolva rendesen.
Ár tekintetében: igazad van, profi felhasználásra, főleg szervernek sokkal jobb a K8 platform. Viszont ez egy relatíve olcsó grafikus feldolgozógépnek készült, beker áron MSI lap + 2x2400+ XP és két bika cooler + 2x512 Kingston Value DDR333 kábé 110e-re jött ki. MP procik és regiszteres RAM drága, épp ezért próbáltuk ezeket megkerülni - sikerrel -
karib
addikt
Igen, van az MSI-nek egy ilyen funkciója, hogy XP-ket tudna elvileg dualban futtatni. Nekem nem sikerült működésre bírni, csak hardveres hekkel ment a dual. Én próbáltam benne 2500+ Bartont, de az a szorzó miatt nem jött össze (333-ra van kalibrálva, így nagyon visszaesett a sebesség 266-os FSB-n, szorzót állítani pedig nem sikerült). Végül két db. 2400+ TbredB lett, szorzóállítás és BIOS MP-XP hekk itt sem ment, de legalább a gyári szorzók megfelelőek voltak és az MP hídátkötés pedig sikerült.
Ezek a lapok már mind MPX-esek, Asus és MSI mindenképp, de a legtöbb Tyan is. Persze régi készletből halászva figyelni kell, mert a 760MP tényleg csak regiszteres memóriával megy!
Cinebench MP tesztjében 1,99-es szorzót is sikerült elérni -
karib
addikt
Na, én is benéztem, valamiért én végig az MSI lapban gondolkodtam
Anno a rendszergazdánk tesztelte az Asust és az MSI-t is, meg asszem egy Tyant is, és neki az Asus kimondottan nem tetszett, az MSI pedig igen.
Én is az MSI-re voksolnék mindezek után. Pláne, hogy 150 MHz-ig húzható FSB-ben is
USB 2.0 egyébként egy PCI kártyán van hozzá. Tudjátok, eleinte valami gond volt a 760MPX integrált megoldásával. Aszittem, mostanra ezt már megoldották, de lehet, hogy ezek ilyen régi darabok
Amúgy pedig a korábban hivatkozott Dual P4 téma:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27566&arc=f -
karib
addikt
Pontosabban: ha csak az első két RAM slotot használod, akkor sima DDR SDRAM-mal is elmegy. Több modulhoz már regiszterest kér. Nem tudom, hogy elmegy-e nem regiszteresekkel, csak nem vállalnak felelősséget a stabilitásért, vagy el sem indul.
Tehát ha csak 1 GB-ra van szükséged, akkor olcsón meg lehet úszni. Mi 2 db. DDR333-as Kingston Value modult raktunk bele, vígan hasít nagyon bátor időzítésekkel
Az 512-es regiszteres modulok már drágák, 1024-esek pedig mindenképp drágák. Akinek ennyi RAM kell, annak sajnos meg kell fizetnie, vagy venni valami olyan Intel 865/875 lapot, amin 4-6 RAM slot van, amiket olcsón meg lehet tömni sima DDR RAM-mal (Gigabyte-nak van több 6 slotos lapja). -
karib
addikt
MSI-re sem fér fel bármilyen cooler, lehet, hogy kicsit moddolni kell. Ellenben ma itthon asszem csak az MSI kapható. Jobb is, az Asusról nincsenek jó infóim. Tyan sokféle 760-as lapot csinált, biztos akad köztük jó is, bár tuti nem olcsón. De az MSI olcsó, jól felszerelt, húzható és kapható is
-
karib
addikt
Hárman ugyanazt mondjuk kicsit másképp
Barton megy az AMD 760MPX chipsettel. A kérdés, mit akarsz. A gyári MP 2800+ Barton magos, és megfelelő szorzóval rendelkezik, hogy 266-os lapban fusson. Az XP Bartonok 333-as FSB-hez megfelelő szorzóval vannak ellátva, tehát 266-os lapban a szorzóval kell trükközni, ami nem mindig könnyű, pláne az új tokozású procikkal. Thorton átbabrálása szintén nem egyszerű már, bár ott elvileg csak egy hídat kell hegeszteni, és pl. egy 2400+ már gyárilag kellemes szorzóval érkezik, és az MSI lap 150 MHz-et is tud...
De tutira menni igazából régi tokozású TbredB-vel lehet, pl. 2400+ v. 2600+. -
karib
addikt
Igen, mennek benne a Bartonok, lévén a leggyorsabb Athlon MP (asszem 2800+) is Barton magos. Ellenben ne feledd, hogy a Bartonok 333-as FSB-t használnak, az MP-k pedig mind 266-osak, mert az MP-t támogató chipsetek csak azt tudnak. Tehát gondjaid lesznek a szorzók környékén, amit nem olyan könnyű megbabrálni. Elvileg a lap tud szorzót állítani, FSB-t, CPU feszt állítani, sőt akár XP procikat MP-ként futtatni, de ebből nekem csak a fesz állítás működött, a többi nem.
A szorzót nem sikerült megbabrálnunk, ezért végül két db. 2400+ TbredB lett dualosítva és vígan szalad azóta is a rendszer. Arra figyelj, hogy nagyon jó hűtés, komoly táp kell hozzá, és főleg a gagyi aktív NB hűtést még összeszerelés előtt érdemes valami passzívra cserélni.
Amúgy mire használnád a két procit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Túraautó topik
- Tesla topik
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest